Кучка! Като се пенсионираш...

• 5 976
  • 87
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Изцяло родителите са отговорни за поведението на децата си. В каква среда извън семейството се развива детето - също е отговорност на родителя.

Например ако аз си възпитавам детето по един начин, не мога да предотвратя това, че то ще попадне в среда - училището преди всичко, където моите приоритети няма да са засегнати, а дори ще са били пренебрегнати от други родители.
Не мисля, че училището е такава сила. Особено пък в днешно време.

# 16
  • Насред хаоса
Училището като образователна среда не е кой знае каква сила. Но пък като среда за копиране, приемане на поведение, приятели и т.н. си е доста значима среда. Не можеш да ходиш с детето на училище, за да го контролираш непрекъснато.

# 17
  • Талант на 2012,2013 г.
Много са ми далечни тези отношения. Постарали сме се с моят съпруг да няма подобни обръщения, да има хармония и всеки да знае какво трябва да прави и да бъде отговорен за действията и думите си.

# 18
  • Пловдив
И трябва да се просто да се предам ли, като виждам, че копира нечие лошо поведение? Говорене и обяснение до откат, ето това липсва.

# 19
Абсолютно съм съгласна с Кипра Маца.Ако на детето не му липсва комуникация с родителите,то нямада копира чуждото поведение.

# 20
И трябва да се просто да се предам ли, като виждам, че копира нечие лошо поведение? Говорене и обяснение до откат, ето това липсва.

Но за съжаление има случаи в които говоренето не  помага.И да, приятелската среда,  макар и с недостатъчно ценности/ а често и в контраст със семейните ценности/понякога  доминира над семейната, незнайно как, но се случва

# 21
  • Насред хаоса

Но за съжаление има случаи в които говоренето не  помага.И да, приятелската среда,  макар и с недостатъчно ценности/ а често и в контраст със семейните ценности/понякога  доминира над семейната, незнайно как, но се случва
Именно - това имах предвид. Много пъти съм се чудила защо се получава така. Чудесно семейство, на децата е осигурено всичко, не са останали без внимание, а изведнъж се превръщат в нещо непознато. Визирам един мой познат - мой набор, има семейство за чудо и приказ, а той се превърна в абсолютен хаймана, освен всичко друго е станал и наркоман. Какво ли не опитаха родителите му - полза никаква.

# 22
  • Пловдив
Значи говоренето не е било достатъчно. Кой друг по-добре познава детето от родителя му?! Все има нещо, някоя тънка струна, по която може да се свири.

Сомбра, за теб детето може да е било с достатъчно внимание. Но откъде знаеш как е било в действителност? Достатъчно добри приятелки ли сте с децата си?

# 23
Сомбра,
И е така и не е. Отвън нещата изглеждат различни. Чудесното семейство понякога е фасада. Навън е пълно със самотни деца, които се чудят какво да направят за да привлекат вниманието към себе си и да се почувстват значими.

# 24
  • Насред хаоса
Е, той със сигурност не беше самотник, сигурна съм в това. Майка им беше непрекъснато до тях, работеше на половин ден нещо и след това винаги е била на тяхно разположение - било за уроци, домашни, проблеми всякакви. Беше разумна и спокойна жена, такава е и сега, опитваше само с говорене. Не знам защо се получи така - брат му е съвсем различен, а той залитна в погрешна посока. И двамата имаха еднакво възпитание, еднакво внимание.

# 25
Сомбра,
И е така и не е. Отвън нещата изглеждат различни. Чудесното семейство понякога е фасада. Навън е пълно със самотни деца, които се чудят какво да направят за да привлекат вниманието към себе си и да се почувстват значими.

Напълно съм съгласна. Обаче също така е пълно с деца, на които у дома им е втълпено, че на най-значимите на света, и като излязат на улицата държат на всяка цена да го докажат, а ако не се получава - ето ти драма...
Няма универсални рецепти. Всичко е въпрос на баланс.

# 26
BirdsFlu, имах предвид "значими" в очите на родителите си.

# 27
Ужас някъв.

# 28
  • София
Тази статия е кошмарът на всеки родител.Дано никога не чуя,как детето ме нарича "Кучка" пък било и то в знак на радост Crazy
Не знам,решила съм да дам максималното от себе си.Да знам,какво става,какво се случва с него и да реагирам адекватно.Да,бъде сигурен в нас като родители и подкрепа,останалото Божа работа.

# 29
За мен статията е много преувеличена и обобщена.
Всичките близки роднински деца са вече на възраст 12 + и нямам изобщо такива наблюдения за тях.
Единствено в статията познах 13-годишната дъщеря на наши приятели.
Ясно е, че има и такива секс-тигрици на 14, но да се слагат децата под общ знаменател е прекалено.

П.П. `81-ви набор съм и в училище вече в 6-ти 7-ми клас  имахме две девойчета, които излизаха с големи момчета, правеха секс с тях, даже едната прави и аборт....Т.е. разюздани тинейджъри винаги е имало.

Подкрепям  Peace
Защо се насажда напрежение с преувеличения?  Tired

Общи условия

Активация на акаунт