НОЕМВРИЙСКИ коремчета - 12 тема

• 23 694
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
На Cecitoo,изпращам хиляди положителни мисли и целувки за бебешока,който ще я радва за двама.  bouquet
Кате,още малко остана.  Hug Кажи на док.за контракциите.Вероятно ще ти назначи магнерот отново. Аз пия магнезии от 4-тия месец и ми го намалиха преди 20дни за спиране не си и помислят.
Смятам,че избор на екип не е за предпочитане в някой болници защото и това носи своите плюсове и минуси.А специално за ВТОРА ГРАДСКА при налагащо се секцио без избор на екип(следователно и без заплащане)се постъпва за едно денонощие(в патологична бременност на 1 ет.в дясно) 10,15 дни преди термина.Искат направление за постъпване(за секцио е нужно и още 1 направление-за раждане),всички изследвания от ЖК.картонче с кръвна група.Оформят документите и определят дата за секцио според свободните дни за раждане,слушат тоновете и взимат кръв за изследване.Постъпва се в родилно в определените дата и час.Нужни за бебо са:мокри кърпи,памперси малък пакет(запечатан) и ръкавички.За мама трябват:хавлия,чехли,четка и паста за зъби,чаша,прибори за хранене,гребен,д.превръзки,Вода(поне1,5л. докато ви донесат),Лична карта,картон за кръвна група,изследвания,направление за раждане.
Страшно полезна информация! Благодаря ти много   bouquet !
 Praynig Моля се за бебенцето на ЦецитоPraynig

# 256
Колчес,заради теб и Катето я пускам тъй като само за вас разбрах че сте се ориентирали като мен към ВТОРА ГРАДСКА !  Hug Сладурки,до срещата неможах да се докопам,но дано на другата успея или се засечем в родилно,че много ще ми е приятно.Надявам се знаете за свиждането там,че е възможно само през прозорците,а след секцио ако всичко е ок.на 6,7-и ден се прибираме у дома Simple Smile

# 257
Май аз съм първа завърнала се от срещата. Добре си поприказвахме след лекция, въпреки, че бяхме в намален състав. Дано другия път се съберем повече. А лекцията за мен беше интересна, е имаше някой изцепки от страна на лекторката, и някой неща, с които не съм съгласна, но като цяло съм доволна.

# 258
  • В две мънички очи...
beru6ka, дай малко инфо за какво беше и какво разказваха че аз вече от следващата сряда ще мога да идвам на срещи всякакви Simple Smile))

# 259
Лекцията беше за захранването на бебето. В общи линии обясняваха кога се започва захранването - към 5-6 месеца, но си зависело от детето. И след това последователността на въвеждане на храните - започва се с зеленчуково пюре, после каша, кисел, след това май беше въвеждането на месо. Препоръчва се мед, ядки и шоколад да не се дават преди 2 годинки, както и разните зрънчовци, солети и разни други боклуци дето постоянно тъпчат да не се дават. Те не съдържат нищо полезно, а само убиват апетита на детето. Също така казаха за даването на сок, че е абсолютна грешка и води до разстройства на стомаха, увеличава коликите. Можело да се дава след 6тия месец, но по мах 45 мл 2 пъти на ден (аз лично мисля и по късно да го въведа). И други работи казаха, ама аз това запомних (по точно това си записах, че иначе и него нямаше да зпомня  Mr. Green)

# 260
момичета да ви питам, че се сетих нещо, стерилизатора за микровълнова или електрически е по-добре??? хич не съм наясно кое как се ползва и кое е по-практично, досега гледах все за микровълнова, но ми хрумна одеве ако съм някъде където няма такава  newsm78
или пък то не си разкарваш стерилизатора насам-натам, не знам изникват ли такива ситуации  newsm78
дайте акъл, моля   bouquet

# 261
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Много Ви благодаря, момичета  Hug Ще го започна пак, че ме хваща страх вече.

Някой попита какво е станало с cecitooo и с малките.Родили са се много малки, едното е било 500 и нещо грама, а другото 700 и нещо.По-големичкото не е издържало  smile3518 Стискам палци мъничето да се пребори и да се прибере здраво вкъщи при мама и тати.

# 262
Леле, колко мънички са били душичките!  Cry
Боже, как се моля за другата бебка  Praynig Praynig Praynig, дано се окаже жилава и няма последствия за здравето й.

# 263
  • В две мънички очи...
Момичета като ходите на ЖК всеки път ли ви гледат на видеозон?

# 264
Всеки път ме гледат,но не е задължително.Просто такава е практиката на мойта акушерка.Но други прегледи не ми прави освен задължителните изследвания кръв и урина всеки триместър.

# 265
А специално за ВТОРА ГРАДСКА при налагащо се секцио без избор на екип(следователно и без заплащане)се постъпва за едно денонощие(в патологична бременност на 1 ет.в дясно) 10,15 дни преди термина.Искат направление за постъпване(за секцио е нужно и още 1 направление-за раждане),всички изследвания от ЖК.картонче с кръвна група.Оформят документите и определят дата за секцио според свободните дни за раждане,слушат тоновете и взимат кръв за изследване.Постъпва се в родилно в определените дата и час.

Процедурата в Св. София (Тина Киркова) е същата. Знам защото бях с такова майче в 1 стая по време на престоя ми там  Wink Тя дори се уговори с лекарката правила предишното секцио за ден, в който ще е на смяна, хем си е избрала, хем няма и да плаща  Grinning но за първо раждане си е на късмет.

Аз лично още се колебая да си избирам ли екип, да не избирам ли. Майка ми роди преди 4г. с избор на лекар ....уж. Ами.... той изобщо не се появи. Добре, че имаше акушерки, никой друг не я погледна. Добре, че раждането мина леко и бързо, та извадихме късмет  Praynig

# 266
Cecito, много съжалявам миличка! Вярвам, че другото бебче ще се оправи!  Praynig

Бела, аз току що пробвах стерелизатора за микровълнова. Много ми хареса Simple Smile Много лесно става с него.

# 267
Момичета като ходите на ЖК всеки път ли ви гледат на видеозон?

Ysabell, и мен всеки път до сега. Грубо казано ме викаха веднъж на 25 дни. Сега в осмия месец ме викат 2 пъти - първия ще ходя само при акушерката, но втория път - на 4Д.

Момичета, толкова ми е мъчно за бебенцето на cecitooo. И сега като разбрах колко мънички са се родили и че по-голямото не е издържало ми стано още по-мъчно.

Иначе днес моето майче ми е рожденничка и ще ходим на гости, ама ми се уби настроението от сутринта.
Айде спорна вечер на всички, а утре хубав ден, че няма да мога да ви чета - ще съм главен готвач на отбор юнаци-гроздоберачи   chef.

# 268
Цецито, много съжалявам за загубата ти миличка... Стискам палци и се моля другото мъниче да се пребори Praynig

Секцио без избор на екип ми се струва много рисков вариант. Наистина съм свидетел, че на майчетата платили за екип се гледа много повече отколкото на другите, в което за жалост има закономерност. Дори преди месец когато лежах в патологична бременност една майчица беше дошла след супер пробремна бременност, включително и инвитро, включително и първо раждане на 38 години и никой, ама никой не й обърна внимание цяла седмица. А идваха момичета с уговорка, изкарваха една вечер и на следващия ден вече секциото беше факт. За себе си мисля, че съм намерила оптималния вариант - в държавна болница, където има условия за гледане на недоносени /недай си боже Praynig/ и ще си платя на един доктор от отделението, при който ходя на частно вече 4 месец. Мисля че е по-добре отколкото в частна клиника или пък в държавна болница без предварителна уговорка с някой.

Моята сладуранка напредва в наддаването - днес вече е 2340 гр. , напред сме с 10-тина дни. Според док е добре да пия и хапчета за сън, защото вече съвсем съм на ръба след това 5-6 месечно бодуване. Казва, че нямали да вредят на бебето, надявам се да е така.

# 269
bella girl - имам стерилизатор за микровълнова /чико/ от баткото и съм доволна. Това, което не ми хареса е че пише да не слагат стъклени шишета, а в началото бяхме купили само такива. Но моя приятелка роди 5 дни преди мен и си ги слагаше. Другият вид не съм го ползвала. Simple Smile
Да ви се похваря Калоян /бате/ ходи на ясла от 2 дни и е много щастлив. Не плаче и днес лелката каза, че е много добър. А мама си поплака и за него.

Приятна вечер!

Общи условия

Активация на акаунт