ЕПИЛЕПСИЯ

• 218 179
  • 867
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте мами.Имам един въпрос и се надявам някой да ми помогне.Дали мога да направя противогрипна ваксина на моето дете.То е на 1г и 3 месеца и сме с диагноза епилепсия.От 3 месеца пием Конвулекс.Благодаря на всеки който ми даде някаква информация.

# 211
  • София
Здравей Димитарбо!
До колкото аз знам всякакви ваксини са забранени /противопоказни за нашите дечица Sad
Консултирай се най-добре с лекуващият невролог и педиатърката.
Успех в лечението!!!

# 212
Denat правихме еег и д-ра ушким видя някакво гнездо,да ти кажа чесно и аз да седна на стола и да се бунтувам така и на мен ще открият гнездо.но беше много буен за да останови тази диагноза незнам може би трябва детето да е в покой за да се види дали има нещо.Незнам какво да правя и аз.

# 213
Здравей Димитарбо. Ние също сме с такава диагноза питала съм за тези ваксини много лекари и те са категорични че не може да се правят. Т а ние доскоро и редовните ваксини ги нямахме все още  сега от две години започнаха да му ги слагат.

# 214
Здравей,Нонче,как сте.

# 215
  • Бургас
Здравейте на всички, ние нямаме поставена диагноза, положението е:
Почти на 5 месеца Жасмина започна да "трепери" докато сучеше и спеше. Разтърсих я, тя изплака, събуди се и спря. За 2 дни това се случи 4 пъти. Приеха ни в болницата със съмнения за епилепсия, пуснаха изследвания и решиха, че проблема е във Вигантол-а, който пиеше по 4 капки. За всеки случай ни казаха да изчакаме 20 дни и да направим ЕЕГ. Ходихме при д-р Христова в МЦ Детско здраве. Направиха ЕЕГ много трудно, тя мърдаше, плачеше, първия запис нищо не стана, правиха втори. Христова каза, че няма за какво да се притесняваме, това били конвулсии и се получавали при някои деца. След 1.5 месеца  пак при кърмене заспала, Жасмина отново се разтрепери, педито каза, да не се паникьосвам, явно това ще се израсте. След седмица обаче като я приспивах без да кърмя започна да и трепери ръчичката. Спря след като я събудих и изплака. Този път се свързах с д-р Литвиненко, той каза да отидем на преглед. На другия ден бяхме в София, правиха и пак ЕЕГ, този път в Педиатрията. Беше будна, караха я да гледа надолу и отново всичко беше в норма. Литвиненко каза, че това в началото не са били гърчове, само последното е било, но не можа да постави диагноза. Гледа я за петна по тялото, прегледа я и каза да я следим, ако пак започне да трепери и не спре като я събудя тогава да му се обадим евентуално да започне лечение. Вече не знам какво да си мисля, страхувам се да я оставя сама, страх ме е като я приспивам. Литвиненко каза, че гърча е опасен ако продължава с часове или има нещо в устата да се задави, иначе няма да и стане нищо, да не се шашкам ,но как ... Някои невролози ми казват, че няма гърч, който да спре щом събудя детето, иска ми се да го вярвам, но ... Май повече ме плаши това, че не могат да ми кажат какво е това и защо се получава. Близките ми все ми казват не се притеснявай, ще мине, не мисли лошо, но вие знаете как е. Тук влязох повече за морална подкрепа, просто понякога имам нужда да споделя всичките си страхове без да натоварвам семейството си.

# 216
Не мога да изкажа конкретно мнение по въпроса но наистина при гърч не съм успявала да го събудя той дори е неадекватен. Лично аз нямам много добро мнение за тези лекари но дано да не е епилепсия. Незцнам под треперене какво имаш впредвид  но все пак може да се консултираш и с други невролози а скенер правено ли е.

# 217
Здрасти,Таня!
Голямата ми дъщеря по същият начин беше започнала да трепери,както го наричаш.Беше на три месеца тогава.Всъщност при нас се случи само два пъти.Влязохме в болницата,правихме изследвания,пихме фенобарбитал .Повече гърч не получи,но към третата година се оказа,че е хиперактивна.По-късно разбрах,че има проблеми с концентрацията,а сега има обучителни трудности.
Така че,не може да се каже,че гърчовете винаги са безобидни.Нашите така и не стана ясно от какво са,никой не можа да ми каже.Но се радвам,че се разминахме само с два гърча.

# 218
  • Бургас
nonchetoo скенер не сме правили, не ни изпращат защото треперенето при кърмене последно не го считат за гърч. А последното според тях един гърч не бил основание да се предполага епилепсия. Краси, вие защо пихте Фенобарбитал тогава, рабирам ,че и вие не сте имали диагноза?

# 219
nonchetoo скенер не сме правили, не ни изпращат защото треперенето при кърмене последно не го считат за гърч. А последното според тях един гърч не бил основание да се предполага епилепсия. Краси, вие защо пихте Фенобарбитал тогава, рабирам ,че и вие не сте имали диагноза?
Защото казаха,че това са най-вероятно гърчове и тогава ,преди 14 години се изписваше по принцип фенобарбитал.Две седмици лежахме в болница,защото искаха да видят що за гърч е това,но тя така и не получи повече и накрая ни изписаха.

# 220
  • София
Denat правихме еег и д-ра ушким видя някакво гнездо,да ти кажа чесно и аз да седна на стола и да се бунтувам така и на мен ще открият гнездо.но беше много буен за да останови тази диагноза незнам може би трябва детето да е в покой за да се види дали има нещо.Незнам какво да правя и аз.
Не мога да кажа дали се е видяло огнище, защото детето е било будно, не разбирам толкова.
Но виждам, че сте от София, ако се съмняваш, че ЕЕГто не е направено коректно може да го направите на друго място. В будно състояние сигурно сте го правили в педиатрията, в болницата по ДЦП Красна Поляна правят ЕЕГ на заспало дете (прим в следобеден сън), в Пирогов и Дeтска Неврологична Клиника 4км слагат упойка. Аз не съм за варианта с упойка, така, че можеш да се консултираш с невролог от болницата по ДЦП и евентуално да направите ЕЕГ там.  Thinking

# 221
Благодаря за отговорите.Преди 1 месец правихме ваксина-тримувакс.Попитах др. Литвиненко дали да я правим и той ми каза да я направим.Каза ми че по-добре е да се направи докато пием лекарствата а не след това.Надявам се не съм направила грешка като съм поставила ваксината.Много ме е страх от тези ваксини.а сега ни предстоят  две реимунизации.Мами дайте съвет.

# 222
Denat,здравей,днес се виждах с нашето джи пи и ме посъветва да не изкарвам зорлем детето болно,имам и пълно доверие защото е доста стриктна и добър специалист.Дано аз герша и си въобразиавам но които и да сам питала  ми казват,че това не са симптомии на епилепсия.Искам да пожелая на всички мами мислете добро и то ще ви се върне.Успех.

# 223
Ами защото ви обещах пък и имам
нужда да разкажа какво се случи.
Най-накрая доживяхме да минат изследванията
в Свети Наум на 4-ти километър.
На Бети и поставиха диагноза симптоматична
епилепсия. Докторът ми обясни , чеЕЕГ-то й е без никакви
изменения, но това не му попречи да й предпише Депакин,
като каза, че на наша отговорност може и да не й го даваме.
Купих го днес и като видях упътването щях да си глътна езика..
Ега ти ужаса изобщо не зная какво да правя, хем ме е страх да не й го давам, хем те не поставиха точна диагноза и не зная, ако
го пие дали няма да стане по гадно. Казаха че може да са припадъци, които се израстват с пубертета. Ако някой се е виждал
в такова чудо, хем да е епилепсия, хем да не е ще съм благодарна
за всеки един съвет.

# 224
Здравей мама на Бети, ако  питаш мен отиди на допълнителни изследвания в Александров ска болница. Не може току тъй да де предписва Депакин. Допитай се и до друг специалист това е моят съвет. Желая Ви успех.

Общи условия

Активация на акаунт