За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

• 35 225
  • 730
  •   2
Отговори
# 90
Мерси много мила!  bouquet

# 91
  • Пазарджик/Лондон
пробвам рецепта за кекс в микровълновата-но не ставаааа  doh....
някой има ли опит с това-домързя ме да го сложа в печката и сега ще го хвърля

Пробвай и на Наталина , много е сполучлив :

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg501.html#msg501

# 92
  • под тепетата
Благодаря, Мастерче! Аз ще си му сложа 2-3 с.л. олио колкото да не е без хич  Laughing

# 93
Здравейте,
знам, че въпросът ми е сигурно елементарен, но съм съвесем начинаеща в торто-правенето и за първи път ще правя.

Много ми се иска да направя еклерова торта. Прочетох всички рецепти които търсачката ми изкара тук от темите, но все пак моля ви за стъпка по стъпка
Като за 1ви път ще взема готови еклери и блат,а крема ще го правя, но проблемът ми е после в самото редене.....
Крем- много мами писаха че пана-котата е добър и подходящ

След като направя крема, сложила съм най-отдолу еклерите- отгоре заливам с 1/2 крем, и слагам блат, но дали няма да ми потъне блата в крема и как да процедирам  ooooh!

Сметана за украса ще ми трябва ли и ако не- най-отгоре с какво се залива/ довършва , може ли да разтопя например бял шоколад и да я залея?

# 94
Момичета дайте ми линк за рогчетата на Пина.Аз мислех ,че съм я записала,но не я намерих.Огромно благодаря Hug Hug

# 95
  • под тепетата
JOSEPHINE ,аз правих няколко пъти еклерова торта също с готови блатове и замразени еклери от Метро.Кремът обаче ми беше брюле. Рецептата е от Бон апети.
 По това,което си писала оставам с впечатление, че ще правиш тортата във форма, на която стените не се откопчават и после ще я обръщаш.
 Аз процедирам така :1 вариант. Слагам на дъното блата, върху него изсипвам 1/3 от крема.Слагам още един блат,1/3 крем,нареждам еклерите и заливам с останалата 1/3 крем. За да не ми изплуват еклерите и се напоят добре ги похлупвам с капак или плоска чиния - каквото ти е удобно.Слагам в хладилник да стегне крема. След 3-4 часа ( най-добре една нощ) вадя, разкопчавам стените и обикновено поливам с малко шоколад или карамел, както е в рецептата. При този вариант тортата изглежда на бабунки отгоре. Имам снимки, но са на телефона и са с лошо качество, а и трябва да моля някоя от щерките да ги качи.
  Има и вариант 2 . Блат , 1/2 крем,еклери,1/2 крем, похлупваш с блат . Хладилник за стягане на крема. Отгоре може шоколадова глазура, сметана - каквото харесваш. Този вариант не съм го правила, но предполагам ,че него момичетата от тортената тема покриват със захарно тесто.

BOBIVO1 , в любими ...
   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231840.15

# 96
# 97
  • France
Момичета, иска ми се да заместя захарта с мед- правя туршия. Според вас, 1кг. захар на колко грама мед може да отговаря като сладост?

# 98
bilqna_69
Хиляди благодарности, много ще се надявам да станат нещата

# 99
направих картофените кюфтета. Обаче отново станаха по-мазни  newsm78  Дори имам чувството, че преди като правих панировката и с яйце /при все че не си спомням точната рецепта/, не станаха толкова мазни.

# 100
Момичета, ориз басмати запържва ли се като другия?? Сега се сетих да питам, а готвя в момента... ooooh!

# 101
направих картофените кюфтета. Обаче отново станаха по-мазни  newsm78  Дори имам чувството, че преди като правих панировката и с яйце /при все че не си спомням точната рецепта/, не станаха толкова мазни.

Пържиш ли ги? Аз ги пека на фурна и не стават мазни въобще. Peace

# 102
Пържа ги, да. А като ги печеш как точно ги приготвяш - в какво ги овалваш? Предполагам, че ако е в яйце, ще се разтече в тавата  newsm78. Сподели, моля те, непременно ще пробвам.

Аз, например, кюфтета от кайма много отдавна не пържа - само на фурна ги правя.

# 103
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Ще ми помогнете ли с идея за пълнено пиле, но да не е ориз или картофи. Щерката не обича дробчета, отпадат и те. Нещо по-некалорично искам да сложа, но не намерих никъде рецепта.
Мисля си за лук и гъби, ако не намеря друга идея, но ми се ще нещо различно от познатите неща. Спанак, извара и гъби дали ще се получи?  newsm78

# 104
Пържа ги, да. А като ги печеш как точно ги приготвяш - в какво ги овалваш? Предполагам, че ако е в яйце, ще се разтече в тавата  newsm78. Сподели, моля те, непременно ще пробвам.

Аз, например, кюфтета от кайма много отдавна не пържа - само на фурна ги правя.

Ето мила, тези 2 рецепта правя аз. По рецептата на Близнаците, понякога не винаги имам под ръка топено сирене и го пропускам, но пак стават вкусни. Пека ги в тава, която покривам с хартия за печене и намазнявам, защото иначе залепват и понякога трудно ми се обръщат.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=458953.msg13861503#msg13861503
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg88192.html#msg88192

Общи условия

Активация на акаунт