Техники за вадене на банани от ушите

• 10 963
  • 209
  •   1
Отговори
# 105
Вероятно на принципа на светофар - жълто - внимавай, червено - много лошо се държиш.

аз съвсем игнорирах червеното като "внимание", реших, че жълтото е степен по-, а червеното най- за добро държане  Laughing

а това жените/майките явно сме ужасно досадни. Нито децата ни слушат, нито мъжете/и отговарят само с да, добре/, а ние продължаваме да намиламе.

вярно!
аз вчера се уплаших от себе си по повод намилането по мъжа ми, та той си има майка.

# 106
  • София
При нас надали ще заработи.
За дъщеря ми червеното е вторият най-любим цвят, защото има нещо общо с розовото.
Даже знам как ще каже: "А червената ябълка можем да я наричаме розова, нали?"

# 107

С голямата ползвах едни феички, които й оставяха дребни нещица, когато беше извършила добро дело. Знам, че е вид подкуп, ама все пак не я подкупвах аз, а феичките. Mr. Green
Ох, не ми се струва редно и това  Rolling Eyes За някое наистина добро дело - да, но за неща, които са му задължения... Ако почна да го подкупвам за всяко миене на зъби, не знам къде ще му излезе края.
Сега се замислих... Детето ми е добро, разбрано, сътрудничещо, не прави напук, изпълнява нещата, които искам от него... просто не с това темпо, което се опитвам да наложа. Та не знам дали част от драмата не е в нашата невротичност, в това, че сме свикнали да бързаме, бързаме, бързаме, независимо дали има нужда, или не. И се дразним, когато се  опитваме да им наложим този стресов ритъм и на тях, а те го раздават дзен и въобще не им пука.

# 108
  • София
Проблемът в много случаи си е абсолютно в нас, съгласна съм.
За децата сякаш времето тече по различен начин.

# 109
В това е част от драмата, аз от дете съм дзен и го давам бавно и славно, много е изнервящо за по-експедитивните. Но си свършвам нещата в точното време без излишна припряност.

# 110
  • При хората, които обичам
Да, Ред е абсолютно права - времето за тях тече по различен начин. Но все пак часовникът сочи едно и също и за мен, и за тях. И щом преди 7,30 сутрин трябва да са облечени и измити, значи трябва.

# 111
  • дядовата ръкавичка
Не можеш да очакваш от човек, при нормални обстоятелства /освен ако не е в училище, казарма  Mr. Green/ да изпълни нарежданията/задачите веднага. На никой не би му било приятно да прекъсне заниманието си, за да свърши това, което му е възложено моментално. Не очаквам това и от децата, все пак не са роботи.
Най-използваните от мен изрази като дете бяха "Ей сега" и "След малко" ... не че не чувах, просто "си правех оглушки"

# 112
  • София
Системата с поставянето на червени и черни точки работи доста добре.
Но човек трябва да е последователен.
Явно нещо архетипно заложено, щото децата масово пощуряват от кеф, ако получават дори въображаеми червени точки.
Сигурно е още по-добре, ако се пишат на лист на стената.  Thinking
Моя приятелка държеше над мивката на едно рафтче 2 стъклени чашки с някакви шарени мъниста и ми беше много интересно какво е. Laughing А те имат 3 момчета, 2мата по-големи (10-12г.) и едно малко (тогава на 2). Та, на всеки (от големите) слага в чашката мъниста за награда - един цвят, ако е свършил нещо доброволно, а от друг цвят - ако все пак си е свършил задълженията, но с напомняне и т.н. При провинение се отнема от мънистата. И после май си ги брояли децата кой повече е събрал, струва ми се много добра идея, но може би трябва да изчакам още малко да порастнат моите. Simple Smile

# 113
Системата с поставянето на червени и черни точки работи доста добре.
Но човек трябва да е последователен.
Явно нещо архетипно заложено, щото децата масово пощуряват от кеф, ако получават дори въображаеми червени точки.
Сигурно е още по-добре, ако се пишат на лист на стената.  Thinking
Моя приятелка държеше над мивката на едно рафтче 2 стъклени чашки с някакви шарени мъниста и ми беше много интересно какво е. Laughing А те имат 3 момчета, 2мата по-големи (10-12г.) и едно малко (тогава на 2). Та, на всеки (от големите) слага в чашката мъниста за награда - един цвят, ако е свършил нещо доброволно, а от друг цвят - ако все пак си е свършил задълженията, но с напомняне и т.н. При провинение се отнема от мънистата. И после май си ги брояли децата кой повече е събрал, струва ми се много добра идея, но може би трябва да изчакам още малко да порастнат моите. Simple Smile

Звучи дабре, ама някак си все е вид поощрение или санкция, а аз се стремя да избягвам този подход. Иначе с точките пробвахме един ден, ама на мен ми се скъсаха нервите да съм прекалено наблюдателна... пък и някак си то е по-скоро за немалкото други бели, освен разсейването  Mr. Green
Но се сетих какво още откриваме в нашите уши. Там понякога има дяволчета Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil ...и като хвана юнака силно, ...и като почна да дърпам дяволчетата - кое как хвана - за опашката, за крачето...
Е, голяма игра става, сваляме напрежението и после с охота всичко се свършва

# 114
Там понякога има дяволчета Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil ...и като хвана юнака силно, ...и като почна да дърпам дяволчетата - кое как хвана - за опашката, за крачето...
Е, голяма игра става, сваляме напрежението и после с охота всичко се свършва

това ми хареса Simple Smile

# 115
  • София
Мъниста казвате  Thinking
Май ще хване декиш при мойта госпо'ица.
Иначе не го приемам като поощрение или санкция, а като онагледяване на ситуации и поведения.
Опит по-скоро да се поощряват децата да схванат картината като едно цяло с всичките там взаимовръзки.

# 116
В първия временен рапорт от училището, точно това ми е отбелязано като бележка, че понякога се налага да му се повтаря. Което и за мен не е никаква новина, ако за учителката му е.  Simple Smile
Имат система с жълти и червени точки в клас, ако си нарушил правилата, получаваш точка, но за съжаление, слушането от първия път и немоткането, не са част от тези правила.  Laughing

# 117
Ох, не ми се струва редно и това  Rolling Eyes За някое наистина добро дело - да, но за неща, които са му задължения... Ако почна да го подкупвам за всяко миене на зъби, не знам къде ще му излезе края.
Сега се замислих... Детето ми е добро, разбрано, сътрудничещо, не прави напук, изпълнява нещата, които искам от него... просто не с това темпо, което се опитвам да наложа. Та не знам дали част от драмата не е в нашата невротичност, в това, че сме свикнали да бързаме, бързаме, бързаме, независимо дали има нужда, или не. И се дразним, когато се  опитваме да им наложим този стресов ритъм и на тях, а те го раздават дзен и въобще не им пука.

Не беше за какво да е. За миене на зъби или рутинни задължения не са оставяли нищо. Май-вече се прявяваха за общо поведение или напр. за това, че се е сетила да си оправи сама стаята напр. без никой да й казва.

Иначе за темпо ритъма си права, но понякога тенденционното 'недочуване' няма нищо общо с него.

# 118
Да, Ред е абсолютно права - времето за тях тече по различен начин. Но все пак часовникът сочи едно и също и за мен, и за тях. И щом преди 7,30 сутрин трябва да са облечени и измити, значи трябва.
Да и аз така , но по едно време от сутрешен стрес откачих, а ставам час преди останалите. И намерих разрешение. Грабвам младежа, помагам за миенето на зъбите, лицето, обличане и е готов. В крайна сметка няма да е вечно, свсе някой ден ще се облече сам бързо.
Иначе си ги прави ссам нещата, но не с нужното ми темпо или в предпочитаното за меен врме.

# 119
И намерих разрешение. Грабвам младежа, помагам за миенето на зъбите, лицето, обличане и е готов. В крайна сметка няма да е вечно, свсе някой ден ще се облече сам бързо.
Не разчитай на това  Laughing
Аз се пазя от изкушението да го грабна и да го спретна набързо, просто го будя 15 минути по-рано. Може да е коравосърдечно, ама сори  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт