Ирак днес се радва на новата вест, отваря вратите на дом номер ШЕСТ !

• 38 852
  • 310
  •   1
Отговори
# 105
  • Varna
Иска Криси, искаааа
Благодаря ти за статията Hug Много обичам да чета такива работи, но ти знаеш де Wink

# 106
  • In a surreal moment!
Криси - аз съм много заета в училище, във връзка с празниците и края на годината, но всеки ден надниквам в темата и чакам Ясин да разкаже за интересни моменти от лятото в Ирак. Предстои ми 10 дни ваканция, дано се появи, че да си запълня времето с интересно четиво. Предполагам, че и Хадил е много заета или не е имала нет. Във всеки случай темата си е много готина и вярвам, че скоро няма да има изчитане пак!  Grinning Peace
Благодаря ти за инфото, ще потърся филма, впечатли ме статията!

# 107
Икси,филмът е невероятен.Разбрах едно,че когато фанатизма взима връх,незвисимо кой в какво вярва,всичко хубаво отива по дяволите.Честно казано дадже малко ме е срам.

# 108
  • In a surreal moment!
Криси - благодаря за филма! Изгледах го , много ми беше интересен. Не съм подозирала за този момент от историята, то колко ли още неща не знаем, които предопределят съвременните вярвания, схващани, догми и постулати набивани в главите на бедните хорица...От всички известни религии, не само от християнската... Има върху какво да се помисли... И каква прашинка на фона на времето и пространството е един човешки живот, пък бил той и на изключително ерудиран, интелигентен и начетен човек .
Мдааа..налагането на християнството е погубило много животи и е проляло много кръв...толкова безумия...мозъка ми отказва да осмисли пълната картина на тия зверства...Пък ако я събереш с налагането и на останалите известни религии...да се чудиш въобще как е оцелял човешкият род след такова самоунищожение...
Давай и други филмчета като този. Имам 10 дни ваканция  ще я посветя на активно излежаване и много филми - нервната ми система има нужда от разтоварване. Последните 2 месеца гледам филми по Остин, Бронте и подобни.

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 16:09 от ИКСИ

# 109
Икси,гледай" Историята на рицаря".Има го на руски език.Филмът е по действителен случай.

# 110
Пожелавам на всички весели празници и щастлива Нова година.

# 111
  • In a surreal moment!
Криси - може ли да ми подадеш името на филма в оригинал, защото с българското не го открих в замундата .... и в гугъл нищо не ми излезе. Извинявай за притеснението! Весели празници на теб и малката - целувки! Дано новата година ни донесе повече щастливи мигове!  Peace

# 112
Ще почакаш малко,че мъжът ми е този,който се занимава с тази част.ДАже една приятелка ми искаше линка за Хипатия и аз не можах да и го дам,не го намерила на Замунда.Ти къде го намери?На кой ЛИнк?
Филмът е на руски,няма го на български.Тоест,дублажа в превода е на руски,иначе е на английски.Не руски е преведен като Историята на рицаря.

# 113
http://my-hit.ru/film/6744/online ето ти линка Икси за филмите

# 114
  • In a surreal moment!
Криси - Агора го има  в няколко формата , аз си избрах най-малкия по размер.
http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=211003&hit=1
Говоря и пиша на руски, надявам се, че ще разбера превода на историяна на рицаря...стига да го има в замунда и в още някой сайтове , в които имам регистрация.
Благодаря!

пп. Поправям се, че открих филма в замундата. На бг е преведен "Като рицарите" , с починалият при странни обстоятелства наскоро артист Хийт Леджър.Ето и линк  
http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=115311&hit=1
Мисля, че съм го гледала по тв, но ще го дръпна да си припомня.

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 21:58 от ИКСИ

# 115
За произхода на фанатизма.

Църквата е политика. Църквата не може без политика. Един от най-големите грехове на църквата като институция е, че не предоставя правото на избор на хората да вярват или не в  бога. Тя е тази, която заклеймява свободата и многообразието, като така сама противоречи на тези божествени категории. Защото именно в свободата и многообразието е най-голямото величие на Бога. Стремейки се да наложи не волята на Господ, а своята собствена църковна и превратна воля срещу волята на човека, църквата лишава от право на избор обществото извън нея и разкрива своята фанатична природа. В този смисъл християнството е толкова фанатично, колкото исляма, юдеизма и всяка една останала религия, тъй като в сляпото преследване на вярата се ражда нетърпимостта към различното и неправилно, неканонично мнение.
Истинската чиста религия не се основава на догми или правила, а на приемане на различното мнение и на разбирането на различията. В действителност атеизма и религията си остават вечни врагове, като религията  изключва напълно правото на атеизма да се съмнява - това са два диаметрални противоположни образеца и начини на човешко мислене.
Фанатизмът се явява в днешен аспект и основен корен на терористичното мислене. В днешно време фанатизма е най-силно проявен в политика, религия и корпоратичното мислене. Оказва се, че фанатизмът е нужда от действие и реагиране на големи общности да желаят материалните и диховни ценности на други съседни човешки общности. В племето фанатизма на отделните членове е градивен и съотнесен със шамана, гуруто или водача, дава по-силна и плътна интеграция към общите цели и към стремежа за власт, мощ, по-добър живот, по-добри придобивка - с това фанатизма се отплаща на своите последователи. Фанатизмът както и всичко останали човешки схващания, когато е врегнат в стройна социална структура, има механизми за възнаграждаване на своите последователи. Така камикадзетата стават герои и отиват в рая, фундаменталистите терористи печелят вечен живот с цял харем жени, християните борци за вярата стават светци и герои в очите на обществото. Националистите получават подкрепа от своите организации и празнуват свои националистически чествания. Щом си фанатично отдаден на идеята, структурата от която си част се грижи, за да бъдеш възнаграден.
Най-ужасно е корпоративното мислене, което желае да те постави в пълно подчинение на интересите на корпорацията, да научи всички твои тайни стремежи и желания, за да може да владее и манипулира твоето поведение.
В основата си фанатизма е егоизъм, желание за съвършен и незаслужен по обичайните правила живот, той е неразбиране на противното мнение, интенцията да виждаш само своя бъдещ живот, без този на останалите. Фанатизмът е социален егоизъм.
Каква е историята на Хипатия? Един блестящ за своето време учен, астроном и математик, тя е учител по философските системи на Аристотел и Платон. Дъщеря на Теон -управител на библиотеката в Александрия, тя е най-ерудираната жена в тази част на римската империя. Като учен се опитва да докаже въртенето на земята и достига до идеята за елептичната форма на движение на големите небесни тела - планетите. Открива математическия закон, че сумарните радиуси на окръжности с два центъра са константа. По-късно идеята е доказана от Кеплер. Като учен основния научен метод на Хипатия бил съмнението, което й коствало и живота, тъй като не могла да приеме идеите на християнството и останала атеист до края на живота си. Била убита с камъни от коптите християни по поръчка на светеца Кирил - най-кръвопролитния и кръвожаден светец в историята на Християнството.
Истинският ужас на фанатичните доктрини и одисеята на Хипатия са разкрити във филма за нея - Агора (2009).

# 116
Честита Коледа! Бъдете здрави, много щастливи и нека късметът и любовта ви съпътстват винаги!

# 117
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО на тези,които празнуват.ДА сте живи и здрави,весели и щастливи.

# 118
Честита Коледа на всички с много закъснение ! Честито на всички именници !
Покрай многото работа, многото лоши новини и никаквото време съвсем се изгубих, но за съжаление не съм изпуснала кой знае какво. Май всички сте били заети. Дано не са били грижи.

Обстановката в Ирак е трагедия на фона на държавен фарс... нищо ново. Тази година нямаше и Коледа като хората... насила трябва да се покаже, че ислямът е нетолерантен към останалите религии... сега и да се пеня сто години все тая. '' като кажат, че сестра ти е к...ва, върви доказвай, че нямаш сестра." голяма мъка си е. направо вече ми се гади от всички тези прояви на псевдоислям. арабите стремглаво се насочват към калта, използвайки по изключително арогантен начин религията... замислям се дали не са прави някои от ислямските учени, които считат, че след смъртта на Пророка /сааас/ ислямът е тръгнал също по пътя на покваряването като останалите религии.

хората вече са толкова зли, толкова отмъстителни и толкова щастливи в падението си, че по диогеновски вече ще търсим с фенер през деня честен човек. не смея да кажа, че това е реализъм, защото си е жив песимизъм по моему, но за съжаление това е, което виждам.

при нас се избиват, тук се опитват да закриват домове за сираци и нуждаещи се, на други места пък се чудят как да узаконят поредното извращение, че и да му служат етикет на религиозна праведност, на четвърто се потят да измислят нов закон, с който да прецакат хората, но и да ги настроят едни срещу други.

та всичката втасала в Ирак, та още не оправили правителството и веднага взеха две решения - едното е да върнат във властта двама отявлено престъпни елемента, като ги изключат от закона, с който се отхвърлят деяния на предишния режим и така плюха в лицето на избирателите, за които това беше много необходимо. а второто решение /за което още се спори/ беше "жизненоважното" обявяване за незаконна продажбата и консумацията на алкохол и още няколко неща подобни на това... хайде сега насила давайте да ставаме ислямска държава. те радетелите на ислямизма и арабизма внасят закони, за да станат все по-светски, а нас никога не ни е гонила подобна щура идея, изведнъж станахме по-големи католици и от папата.

все повече се убеждавам, че отделянето на светската власт от религиозната е нещо жизненоважно за оцеляването на една държава. не помня кой беше казал: "колкото повече се задълбочавам в религията, толкова по-малко вярвам."... не съм много съгласна, но ще си позволя да перифразирам, колкото повече се задълбочавам в религията, толкова повече вярвам, че трябва да е далеч от властта. религията не е създадена да властва, защото използването й само я корумпира и отдалечава хората от нея.

нещо не съм много в настроение, за да допринеса с нещо хубаво за темата. а пък и не е желателно да продължавам в този си ред мисли... можеше да има повече такива снимки: http://media.themalaysianinsider.com/images/uploads/2010/decembe … oudforbaghdad.jpg
вместо такива: http://communio.stblogs.org/Christmas%20observance%20OL%20of%20S … aghdad%202010.jpg

# 119
  • In a surreal moment!
Здравей Хадил! Здравейте съфорумци!
Честита Коледа Астарта и всички, които празнуват! Heart Eyes Hug

Хадил - защо ли не се учудвам... Толкова сме добри сами да режем клона, на който висим... Нито нашата, още повече вашата голгота ще имат скоро някакъв положителен край, за жалост. Но ...и ние и вие трябва да живеем...в каквото ни се е паднало. Прави каквото можеш за народа си и всичко каквото трябва за себе си и семейството си! Знам, че си отдаден човек, но и личното щастие и удовлетвореност от живота също е много важно.
Благодаря за пожеланията, бъдете живи и здрави и вие! Поздрави на майка ти, брат ти и Ясин!   bouquet

пп . Апропо, детето кога ще ни напише 2-3 реда за прекараното лято в Ирак? Кажи му , че се изпренадах...и го чакам с голямо нетърпение...и сигурно не съм само аз!  Wink

Последна редакция: вт, 28 дек 2010, 10:41 от ИКСИ

Общи условия

Активация на акаунт