В детската градина малки ЮЛЧЕТА пак има! (Тема 143)

• 36 515
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Ние сме с варицела  Crazy

Да питам тези, които я минаха - за колко време горе долу отшумява, да се подготвя психически  Tired

на 5-тия ден вече не излизат пъпки ...на десетия са паднали коричките  Peace
Брой първите пет дни и после си свиркай  Wink

# 676
При нас не беше точно така, една седмица излизаха, на втората започнаха да завяхват, коричките паднаха чак на третата.  Вярно, че само първата седмица е най-страшното, но не минава за 5 дни.

# 677
  • София
ааа, не съм казала, че минава за 5 дни  Peace Само че тогава е страшното...температура, сърбежи, детето е нервно, не се спи  и така....после като спрат да излизат на 4-5 ден, започват да завяхват и няма Т и сърбене и истерии  Mr. Green са естетически не добре  Mr. Green
А последните корички падат дари и месец след това  Crazy

Има пудричка която се прави по поръчка и много облекчава, също и спиртчето.....ментово ли беше  Thinking
Ако много го сърби може и с Фенистил да се мажат пъпките , но не навсякъде Peace

# 678
 Благодаря, момичета   bouquet

Първите пъпки излязоха в неделя. И за сега са само десетина, твърде малко ми се виждат, днес за пръв път почна да дига Т.

Да , спирта е ментолов, а прахчето е с антибиотик, така че май ще се въздържа от него ( ако говорим за едно и също де, на мен ми изписаха такова ако стане много напечено) .

Въобще не знам как ще стиом три седмици у нас, но няма как, трябва и това да минем  Tired

# 679
Леле, не ми се мисли ако ни лепне варицела... Освен мен никой не я е карал. Само ми липсва да се натръшкат домашните... За децата знам , че карат по-леко, но ако мъжо прихване-пу-пу.
Аелия, мерси   bouquet Малко се успокоих, но ще се консултирам и с някой доктор.
Къде има детска дискотека в София? Помагайте, че рождения ден наближава и хич не ми се иска 20-тина тийнейджъри да вилнеят у дома.

# 680
  • София
Ааа, симпатюхче, това че е с антибиотик не означава, че трябва да се въздържаш....то не е като да го пиеш  Peace
Варицелните пъпки са херпесовидни пъпки , причинени от същия вирус и не са безобидни. Много е важно да се тушират за да не се възпалят  Peace
Кумата ми  влезна  в болница с детето заради 2 възпалени пъпчици .
Не се стряскай, просто мажи и то яко.....както каза лекарката ми, детето трябва да е като обрашнено  Mr. Green демек покрито с брашно...да не се вижда кожа .
Яко мажи, това че имате 10 пъпки е допълнителен бонус и дени беше така...но сестра му  ooooh!

# 681
Нашата педиатърка не ми ги препоръча тези мехлеми. Те са, ако пъпките се възпалят. Най-важното е докато се чеше да ги обтриваш със спирт, за да избегнеш възпалението. Нашите пъпки на големия бяха милиони и най-трудното беше сърбежа да отмине. После - 10 дена без контакт с чужди хора. А казват, че децата са най-заразни, когато падат коричките. Тогава не разбирам защо тогава вече ги пускат в градина или на училище.
Ще мине и това Hug

# 682
Аелия, мерси  Hug

Симпатюхче, скорошно оздравяване на Йоанка. Погледи от добрата страна - поне е зима и навън е студено, а вътре е уютно и приятно Simple Smile

# 683
На Катето самата варицела мина сравнително леко. Днес е 9-ти ден и повечето пъпки са на корички. Изписаха й някакво правено мазило, от което бързо завяхнаха. Надявам се скоро да паднат. Най-големият съклет беше 3-я и 4-я ден, защото имаше доста пъпки по лицето и главата. Температура не е вдигала.
Но понеже я хвана не съвсем здрава, не се размина без усложнения от обилни сополи, причинени от стафилококи, кашлица и хрипове в белия дроб в предбронхитно състояние. Та от няколко дни е на АБ.
Вече е доста по-добре и дивее. Но ще постои още поне седмица у дома, за да избегне риска от контакти с болни деца.

# 684
Педиатърката каза че заразни са пъпките, които са мехурчета и карантината пада на 9тия ден след появата на първата пъпка. До 5тия ден се появяват пъпки, пълни с течност, после се образуват коричките. Пъпки с корички вече не са заразни, затова пускат децата на ясла и градина. Всъщност най-силно заразната варицела е 48 часа преди появата на първата пъпка.
На Сами пъпките ги мазах само с лавандулово масло вечер и то да не го сърбят. Всичко е индивидуално, може да няма никакви усложнения, може и да е труден период. Хубавото е че веднъж като мине, повече не го мисли човек.

# 685
Не съм влизала от няколко дни тук и имах доста да наваксвам с четенето. Първо искам да пожелая бързо оздравяване на всички болнички сладури Hug. Моментът с тръшкането, или така наречения "пубертет" Mr. Green и при нас е актуален. Поне с воденето на ясла нещата малко се нормализираха. Хванахме му цаката - когато го води баща му е спокоен и дори доволен. Отида ли аз обаче, настава панаир, чак излизат хора по терасите да видят какво му причиняваме на това дете, за да се дере така. Всички съседи се изредиха да ме питат на какво се дължат тези писъци сутрин Crazy. Лошото е, че баща му не иска все той да го води. Чувства се малко експлоатиран да ги води и прибира всеки ден той Rolling Eyes

Да ви се похваля, вече имам работа. Днес трябва да ми се обадят да се разберем кога ще подпиша трудовия договор. Наблизо ми е, а е и нещо, което съм работила и не ми е съвсем непознато. Офисът е хубав, работното време е нормално, само за заплатата има още какво да се желае. От друга страна утре съм пак на интервю във фирмата, където кандидатствах преди време с френски. Този път интервюто е за позиция с италиански и шансовете са ми по-високи. Заплатата е много добра. Само се чудя какво ще правя, ако ме одобрят, а вече съм подписала трудовия договор на другото място newsm78

Поздрави на всички и доскоро Hug

# 686
Астарта, супер че вече имаш работа. Много се радвам.  Hug То нали знаеш как е, няма няма, па като дойде, идва със самосвала  Mr. Green Но, по-добре ти да избираш между две места, отколкото да няма нито едно.  Mr. Green Успех!

Бързо оздравяване на дребните.  Hug

Симона говори ужасно много. Не може да й се затвори устата. А, като й писне да говори - пее, ама с цяло гърло, особено ако види, че гледаме нещо по ТВто  Laughing
Казвам ви го като предистория на вчерашната случка. Приспиваха се с Мартин, докато той в един момент не издържал на латерната и дойде при нас в хола и остави  Laughingимона сама да си говори. Е, регистрирахме първото заспиване нс Симона сама  Party Да видим днес дали ще е инцидентен случай, или ще стане практика.  Praynig

# 687
Чувства се малко експлоатиран да ги води и прибира всеки ден той Rolling Eyes
и нашия татко води и взима малчо от ясла, хич да не се чувства есплоатиран, и други има като него  Mr. Green
честита нова работа   bouquet

# 688
  • София
Астарта,преди минути се сетих за теб,че не си писала,а то какви хубави новини имало...браво Hug
Алекс е добре,днес ще го водя на контролен преглед,обаче аз нещо го закъсах,не ми минава и това си е,имам страшно напрежение в ушите и май в крайна сметка ще трябва да се замъкна на лекар.Както и да е,надявам се детето да е добре и да не се повтаря тая история,от понеделник живот и здраве сме на ясла,обаче се разбрахме с нашият тати той да го води.Така или иначе той преди 10ч. не става,детето също обича да си поспива,и се надявам този фактор да се окаже положителен,все пак поне ще се е наспал,а и няма да го мъкна в тъмницата Peace
Пубертет ние не караме,ма то ние сме назад с всичко,така че явно предстои Mr. Green

# 689
 Кети, прахчето с АБ, док-и ми го изписа в случай че се възпалят пъпките, за това писах че ще се въздържа от него. Утре сме на контролен преглед и ще го питам пак, дали пък аз нещо не съм разбрала.

Йоанна има вече повечко пъпки, ден 4- ти е. Не се чеше. Не дига Т. По лицето за сега са две пъпки. Първите на гърба, които й се появиха, вече са с коричка. Според мен сравнително леко я кара ( чук-чук).

Благодаря на всички за отговорите  Hug

Астарта, радвам се за теб, че си намери работа.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт