Машина за хляб-35 част

  • 113 610
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
  • Paris
  • Мнения: 1 734
Благодаря! Ще я пробвам.  bouquet

# 451
  • Кукуландия
  • Мнения: 108
Здравейте,

Този уикенд изпробвах рецептата на jinachi от стр. 27. Спазих я до милиграм. Като за начало мажеше под бъркалките и добавих брашно. След това обаче ми хрумна да добавя нарязани черни маслини... около 10-15 маслини да съм сложила. Резултат - хляба вътре не беше клисав, но беше леко влажен; бях го сложила на средна коричка, но такава изобщо не се получи (беше се надигнал над формата). Основният ми въпрос е дали е останал влажен, защото и маслините съдържат вода и не го бях предвидила...  Thinking Коричка предполагам не се получи, защото се надигна над формата? Thinking Обаче защо се надигна толкова... сложих половин кубче мая, както пише в рецептата... да не е била прекалено прясна и силна  Rolling Eyes Laughing

# 452
  • Мнения: 9 785
Здравейте,

Този уикенд изпробвах рецептата на jinachi от стр. 27. Спазих я до милиграм. Като за начало мажеше под бъркалките и добавих брашно. След това обаче ми хрумна да добавя нарязани черни маслини... около 10-15 маслини да съм сложила. Резултат - хляба вътре не беше клисав, но беше леко влажен; бях го сложила на средна коричка, но такава изобщо не се получи (беше се надигнал над формата). Основният ми въпрос е дали е останал влажен, защото и маслините съдържат вода и не го бях предвидила...  Thinking Коричка предполагам не се получи, защото се надигна над формата? Thinking Обаче защо се надигна толкова... сложих половин кубче мая, както пише в рецептата... да не е била прекалено прясна и силна  Rolling Eyes Laughing


От маслините е станал леко влажен, а се е надигнал много, защото маята ти е била повечко. За един хляб е достатъчно 1/4 кубче мая. Моят ако не се надигне над контейнера, не го харесвам Mr. Green. Но го правя винаги с едно пакетче 7г суха Йоткер.

# 453
  • Мнения: 3 428
Aз по тази рецепта правя напоследък хляба си и винаги се получава , но намалих маята на 1/4 пакетче. А маслините ги овалвам в брашно.

# 454
  • Мнения: 788
Здравейте,
да се включа и аз Simple Smile Лятото си взехме машина и съм много доволна от нея. Напоследък обаче нещо не ми се получава - спазвам си изпитаната рецепта, но резултатът се развали. Докато е топъл е хубав хлябът, като изстине и особено на следващия ден изобщо не ми харесва. Кората става твърда, а отвътре е един такъв като мокър и на вкус не ми харесва. При самото изпичане преди ми се надуваше и излизаше от контейнера, сега не е така.

Преди време се объждаше темата за брашното, чудя се да не би там да е проблема. Ползвам едно и също, на София мел, екста, в светлосиня опаковка. Не съм пробвала готовите смеси, като че ли съм резервирана към тях. Зачудих се за брашното, защото правих една пита в неделя (ръчно, без машината) - втаса прекрасно, докато беше топла беше страхотна, после и нея я сполетя същото.

Какво ще ме посъветвате?

# 455
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 183
ТАНИЧКА 04 ние от около месец купуваме от кауфланд брашно ПЕРСА да ти кажа много съм доволна.Преди ползвахме това светлосиньото което казваш но реших да опитам това по-евтиното и като видях че няма разлика в к-вото на хляба и козунака реших че няма смисъл да давам излишни пари за дадена марка.В началото бях предубедена към това брашно защото беше 52ст. все пак си мисля че по-скъпото по-добре ама......Така че ако искаш опитай.Аз ползвам и суха мая на Доктора.Да не се хваля но досега провали съм нямала.Само веднъж допичах козунака ама той така се наду че нямаше избор и сега съм намалила р-тата  с 1/3  и всичко е ОК.Даже днес си говорихме с приятелката ми и тя каза че те винаги допичали хляба 15-20мин. при мен такива неща не се случват.Ако не те затруднява публикувай р-тата да видим грамажите на нещата и другите да си кажат мнението.

# 456
  • София
  • Мнения: 595
Здравейте,
Моля ви да ме извините, но нямам време да изчета всичко. Искам да си купя хлебопекарна и имам нужда от съвет: марка, функции, за какво да внимавам. Дъщеря ми е доста злояда, но на хляб налита много. По този повод си представях да й правя хляб със зеленчуци, нещо сладко с плодове или плодово пюре вътре. Блазни ме и мисълта да си замесвам тесто за сладки вътре и после да ги пека на фурна. Предполагам, че в хлебопекарната не мога да пека сладки. Май не се сещам за друго в момента.

Моля ви помогнете ми!  Embarassed

# 457
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 183
СИСКА  нашата машина я купихме много спонтанно но повече от100лв. не ми се даваха.Като я сравних със тези от 150-200лв. нямаше кой знае каква разлика.Програмите да са поне 12.Да има 2 разновидности на големина на хляба-то всички имат.Всички имат отложен старт.три вида коричка.Общо взето е това имай впредвид че трябва да имаш ел.везна.Нашата е АЛЯСКА и съм супер доволна.Провали съм нямала.Като ги сложа продуктите и я зарязвам а като чета че някои я вардят колко пъти изпиукала малко ми е смешно но всеки знае себе си.Важното е че аз нямам никакъв ангажимент към нея.Това е мое мнение.

# 458
  • Мнения: 7 779
писах ти на лични.
да допълня колежката - гледай да е малко по-мощна. над 600-650 W

# 459
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 183
БОНГО  тогава да те питам следователно като е по-мощна значи програмите ще са със по-малко времетраене..?Моята май е 600вата и най-дългата програма за хляб е 3,50ч.

# 460
  • Мнения: 7 779
БОНГО  тогава да те питам следователно като е по-мощна значи програмите ще са със по-малко времетраене..?Моята май е 600вата и най-дългата програма за хляб е 3,50ч.
нееееееее
времетраенето на програмите зависи от продължителността на месенето,втасването и печенето (то е почти при всичките около 1 ч) и е виждане предимно на екипа който е създал
даден модел и така програмират програматора.
най-дългата програма почти при всички модели е около 3.50 ч - поне така знам.

# 461
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 183
БОНГО благодаря за отговора.Моята не е супер мощна но като купувах забелязах 600 и 650вата.Примерно над 700не видях.По-важното е че не и дослугувам после със допичане и прочие.

# 462
  • Мнения: 7 779
БОНГО благодаря за отговора.Моята не е супер мощна но като купувах забелязах 600 и 650вата.Примерно над 700не видях.По-важното е че не и дослугувам после със допичане и прочие.
важното е да те слуша по-дълго време.
но да знаеш,че хубавият хляб иска внимание - да му говориш,да го пощипваш ,да му се усмихваш.   bouquet

# 463
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 183
Е-е-е-е-е-е- как ли пък не.

# 464
  • София
  • Мнения: 595
Много ви благодаря за отговорите - определено ми помагат да взема решение, а дали ще е правилно ще показвам в снимки като купя машинката! Приемам всякакви съвети в следващите дни, ако се сетите за нещо.

Лека и приятна вечер от мен!

Общи условия

Активация на акаунт