Машина за хляб-35 част

• 113 501
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
линкът за файлът Сметало, който служи за преизчисляване на нужните продукти вече не работи. Ако е възможно пуснете го пак.

Можете ли да ми помогнете

newsm78 ок, редактирах съответния пост  Hug

# 586
Влизам при вас и ще се оплаквам Close
Първият ми опит за хляб прилича на тухла четворка и тежи точно толкова Tired
Направих го по рецепта от книжката:
- 400мл вода
- 1 1/2 ч. л. захар
- 1 1/2 к. л. сол
- 5 чашки по 200мл. брашно
- 2 к. л. суха мая
Сложих първо водата (топла), после захарта и солта, после брашното и накрая маята, без да се докосва до водата(така пишеше в рецептата).
Учудих се, че програмата е доста кратка - 1 час за всичко. Хлябът не изпълни казанчето и отгоре не се изпече добре.
Вътре беше много плътен и тежък, а не пухкав и лек.

Ясно, че ще побългарявам рецептите, но много моля да ми кажете как baby_neutral
Искам една рецепта за обикновен хляб, който става лек и въздушен Peace
Лек ден на всички Hug

# 587
Izma, ползвала си някаква бърза програма, затова не се е получил хляба. Виж в книжката за някоя програма около 3 часа. Основната е толкова +- 20-30 минути. Рецептата ти ми изглежда ок, като изключа, че ми се виждат огромни количествата вода и брашно, макар и в нормално съотношение едно към друго. Пробвай с около 250мл вода и към 500г брашно. Сол, захар и мая да останат толкова. Като започне да меси машинката в първите 5 минути можеш да наблюдаваш тестото и при нужда да досипваш брашно до получаване на хубава топка. Затова е нужно щом имаш везна да си изтеглиш 500г, но да не го слагаш цялото наведнъж, а примерно 450г. Останалото количество ще го добавиш в процеса на месене в първите 5 минути. Можеш да държиш капака отворен, не е проблем, и внимателно да помагаш на машинката да си обере брашното с една дървена лъжица да речем.

# 588
В предишни теми имаше линк към книжката с рецепти на Тефал. Някой помни ли в коя тема беше, за да знам къде да се поразровя  newsm78

# 589
  • Велико Търново
Това са рецептите на ТЕФАЛ.
Понеже са PDF формат и нямам идея как да ги пусна , давам линк към пощата ми ,където съм го качила за споделяне.
http://dox.bg/files/dw?a=91a0870748

# 590
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
IZMA  за да стане въздушен както казваш трябва на 550г. брашно да сложиш 2к.л. мая.Също ми прави впечатление че захарта е повече от солта.Те като са в еднакви  ще сладни хляба а пък като е повече познай.Най-добре става хляба на 3,50ч. нещо от този сорт.

# 591
......Най-добре става хляба на 3,50ч. нещо от този сорт.

Не мога да се съглася с това твърдение. При моята машина хлябът става перфектен на 3-часова програма. Над 3 часа /към 3.40 някъде/ е за пълнозърнест хляб. Машините са различни, но основната програма за всички мисля, че е точно толкова, колкото написах в предният си пост.

# 592
Това са рецептите на ТЕФАЛ.
Понеже са PDF формат и нямам идея как да ги пусна , давам линк към пощата ми ,където съм го качила за споделяне.
http://dox.bg/files/dw?a=91a0870748
Благодаря!

# 593
# 594
Както се казва не правете това вкъщи Simple Smile

Намерих рецепта за Гръцки хляб със сирене и маслини:

пр. мляко 280 мл.
олио            3мл(1чл)
захар           6гр
сол               6гр
брашно    470гр
мая                7 гр
+ 1 ч.ч. натрошено сирене (цлага се още в началото)
+4-5 маслини нарязани, които се добавят при звуковият сигнал
и пожеление босилек и риган става мн. хубав хляб

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 11:14 от Electra_

# 595
Ха-ха, Ердинч, хубава закачка Grinning Аз бях по-добре от тази мацка, ама на моменти и аз гледах тъпо Rolling Eyes
polin_a, наистина трябва да намаля съставките. И не знаех, че може да се отваря капака доката работи, в книжката пише - не отваряй, само гледай. И аз нали съм изпълнителна - само гледах ooooh!
Май и везна ще трябва да си купя, ако искам всичко да е точно Peace
iv.elina, наистина захарта е повече, ама така пише. Другият път ще сложа поравно, аз обичам да е по-соленичко Grinning

Благодаря още веднъж  bouquet

# 596
Здравейте колеги. Дъщеря ми за коледа иска да и направя щолен. Та въпросът ми към вас е "Мога ли да замеся тестото за щолен в машината за хляб ?" newsm78

# 597
Здравейте колеги. Дъщеря ми за коледа иска да и направя щолен. Та въпросът ми към вас е "Мога ли да замеся тестото за щолен в машината за хляб ?" newsm78

Нямам представа, ама като гледам сме градски и понеже съм при щерката в Германия, направо ти мятам в куфара един хубав щолен пък на щерката ще кажем че ти си го правила Hug

# 598
  • Разград

Аз правих миналата година,като тестото замесих в машината за хляб.Става,но трябва да се помага на машината.Аз действах с дървена лъжица.

# 599
Оооооо мерсаж  bouquetmama Tin. Ама щерката може да чете и ти прочете поста. Сега няма как да я излъжа. Тя реагира дословно така: " Ааа става стига да може да се яде." smile3534 Така че може да метнеш един в куфара. Само гледай да не попаднеш на някой гладен митничар че тогава ще си остане детето само с  smile3534.
Хайде  стига съм спамила. smile3525

Общи условия

Активация на акаунт