Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 73
Здравейте, събирам впечатления за това училище, моля майки и бащи ,чиито деца учат там да пишат в темата ми..Интересува ме на първо място каква атмосфера цари  и разбира се учителите.. , ще ми препоръчате ли добра учителка за първи клас от въпросното училище? Като цяло доволни ли сте? Мерси!

# 1
 • Мнения: 73
Надявам се този път някой да се включи с мнение GrinningИмате ли конкретни впечатления от учителките , които тази година поемат първи клас : Жанет Лазарова, Зоя Костова, Славка Въчева?Ще ви бъда много благодарна за мненията!

# 2
 • София
 • Мнения: 5 844
Мога да се включа по темата щом имаме вече и конкретни имена.
Става въпрос за г-жа Въчева. Peace
На моя приятелка детето беше в класа на госпожата и са изключително доволни.
За съжаление дамата не пише във форума, но ако имаш въпроси, ще попитам.

Моята голяма дъщеря/набор '95/ също завърши 4-ти клас в 138-мо СОУ, но не съм доволна от училището- учебен процес, занималня, извънкласни занимания, храна, зелени училища и т.н.
Минаха години все пак и нещата може да са се променили, но виждам, че три госпожи водят в момента 4-ти клас, съответно паралелките са три, а по наше време бяха 5. Whistling
Така, че  най-вероятно интересът доста е спаднал към това училище.

# 3
 • Мнения: 73
Благодаря ти все пак  WinkА има ли доволни от училището? Интересуват ме мнения на родители, чиито деца сега  го посещават.

# 4
 • Мнения: 1
Привет! Направо скачам в темата. Моята дъщеря учи там от 3 клас. Сега е 6кл. и изобщо не съм доволна от учителите  в среден курс. За нищо на света не бих я оставила да учи в това училище след 7кл.

# 5
 • Мнения: 186
Moят син е в седми клас на 138 СОУ.
Мисля, че училището е като всяко друго училище в София.
Не мога да кажа нищо лошо, но не се и превъзнасям.
Учителката от първи до четвърти клас беше много взискателна. Много я слушахаи много учеха.
 Г-жа   Тонева се казва. Препоръчвам я.

# 6
 • Мнения: 1
Здравейте.
И аз живо се интересувам от мнения за 138 у-ще (бившето "Юрий Гагарин").

Още не мога да порумея ужаса от изибрането на учители за началните класове.

Навремето никой не ми е избирал нито специално училище, нито учител, но Слава Богу завърших доста успешно и претендирам, че поне съм научена да пиша сравнително правилно.

Предстои ни преместване от 119 - имах много добри впечатления от него,
но сега съм страшно разочарована.
Попаднахме на един млад учител (всъщност аз сама си бях виновна за това),
за който писането в тетрадки с тесни и широки редове (за работа в клас) било излишно. Домашните, които даваше са крайно недостатъчни.
Той в голяма част от уч. година отсъства и го заместваха стажанти и тогава хаосът беше пълнен.
Побърках се да му търся частни учители и занимални, но като не се работи ефективно в клас, после всичко е много трудно.

# 7
 • София
 • Мнения: 20
Здравейте момичета,
Влизам, за да изкажа мнение. Имам доста впечетления от 138-мо. Дъщеря ми в момента е 8 клас в Испанската гимназия. До 7ми клас беше в 138-мо. От 1 до 4 клас беше при Г-жа Въчева. Невероятна жена и страхотен педагог. Препоръчвам Ви я горещо! Сина ми също е в това училище в момента е 5ти клас. Той нямаше късмета на сестра си за такъв прекрасен учител от 1 до 4 ти клас.
Като цяло мнението ми е следното - от 1 до 4 ти клас запиши детето си при Въчева, няма да съжеляваш изобщо. От 5 до 7  клас нивото спада много. Докато дъщеря ми беше там, имаше класове с испански и т.н. Сега нивото е още по ниско. Ако остава в 138 след 4ти клас, да е в математическа паралелка, поне там са малко по-взискателни. Може да остане в това училище само ако много го натискаш в къщи да учи и упорито го подготвяш да влезе в "елитна" гимназия след 7ми клас. Това е личното ми мнение. С две деца в това училище и след голямо мислене тази година дали да не преместя сина си на друго място. Оставих го в математическа паралелка с класна Донева, която също е изключителен човек.
Поста ми стана доста дългичък, ако имаш още въпроси питай на лични ще ти отговоря за всичко.

# 8
 • Мнения: 2
Мнения всякакви... Тази година племенника ми ще учи там 1.клас /надявам се, че ще бъде приет, защото желаещите са много, а приемат само 4 паралелки поради изискванията да има занимални.
Сестра ми няма претенции коя учителка ще го учи, защото всички сме убедени, че това няма голямо значение, важно е всички страни да са съпричастни към обучението му.
Едната ми братовчетка е в 6.клас - математическа паралелка при г-жа Кутева, леля ми смята, че всичките и преподаватели са страхотни, другите са съответно в 8 подготвителен, двама в 9 клас, 11 и 12 клас. Явно родата ни е фен на училището. Добраа материална база, чудя се на претенциите на майката със зелените училища, след като всички други родители са доволни, добри учители и добра подготовка.
Мисля си, че е важно всички да сме заедно в обучението на децата ни, аз специално нямам още собствени, но поради наблюденията си около всичките ми роднини съм за 138 -мо.

# 9
 • Мнения: 475
Здравейте!

Засега сме избрали 138 училище за първи клас наесен. Ще проверя кои ще са преподавателите тогава. Но ако някой може да даде мнение още отсега, ще съм много благодарна!
  bouquet

# 10
 • Мнения: 475
Славка Въчева, Жанет Лазарова, Зоя Костова, Снежана Чакърова.

# 11
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 10 343
Здравейте  bouquet. Дъщеря ми беше при Жанет Лазарова от 1 до 4 клас. Доволна съм, не е блестящ учител, но е позитивна и умее да работи с децата. Чувала съм добри отзиви и за Въчева.
За след 4 клас - просто задължително в математическа паралелка Peace. Дъщеря ми беше при Тошева - невероятен математик и учител, млада, но изключително взискателна. И макар, че в 7 клас я оряза в оценката за кандидатсване (на изпита изкара над 5.50, а в удостоверението й остави 5 Confused), не мога да си кривя душата - много добър учител е, не подарява оценки.
Изобщо - с добри впечатления останахме от това училище до 7 клас. Но пак казвам - от 4 до 7 клас мисля, че само мат. паралелки са на ниво.

# 12
 • Мнения: 29
Здравейте!
Отново подновявам темата с молба дали имате информация за учителките, които през учебната 2016/2017г. ще поемат първи клас в това училище. Това са Ботева, Проданова, Дойчева, Тонева и Радилова. Дъщеря ми ще бъде първокласничка и събирам мнения и за учителите, и за училището - има ли занималня през целия начален курс - до 4-ти клас или такава се осигурява само за първокласниците, има ли извънкласни занимания. Изобщо всякаква информация ще ми бъде полезна.
Много ще бъда благодарна на включилите се! bouquet

# 13
 • Мнения: 452
boiana_P, занималнята е организирана така:
- в 1ви клас всеки клас си има учителка в занималнята и няма смесени групи.
- от 2ри клас нататък занималните са "смесени" - има примерно 2 учителки за 4 класа. Как става "подборът" не знам. Детето ми е 1ви клас и за момента в занималнята усвоява всичко научено през деня при основната учителка. Аз лично съм много доволна.

Извънкласните занимания, за които знам са: английски, футбол, модерни танци, шах и китайски (СИП).
За тези учителки не мога да се изкажа.

# 14
 • Мнения: 29
Много благодаря на Тинки за мнението!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт