Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 29
Отново отварям темата с молба за повече информация за гореизброените учителки, които ще преподават в първи клас в 138 СОУ. Благодаря предварително!

# 16
 • Мнения: 1
Здравейте,засега само на Бояна  Simple Smile
Темата също ме вълнува, току що от училището ми разясниха,че опцията избор на учител изобщо не е валидна-на случаен принцип се разпределяли децата. Останах разочарована и защото разбрах,че няма "Дни на отворените врати", няма срещи с учителите....освен след записването.
Можело да "хвърлим око" на училището в деня на подаване на документи.
И отговорът "Всички учителки са ни добри" някак си не ме устрои.
Т.е. както казаха от самото училище, "Спестете си усилията - при която госпожа се паднат децата, при нея ще бъдат".... Остава да разчитаме на късмет или... на стандартните за страната ни методи за справяне с подобни ситуации Simple Smile
Бояна, ще се радвам да се чуем и запознаем като майки на първокласници. Аз ще бъда в България след 01.04. Дали е удачно тук да оставя телефон за връзка? /нямам опит с подобен форум/
Поздрави и се надявам и други да се включат с опит и мнение по темата.

# 17
 • София
 • Мнения: 3 610
Не мога да се изкажа за учителките, понеже детето е в 1-ви клас сега.
Мога да кажа, че есента на първата родителска среща ми направи добре впечатление сградата като цяло и стаята - чисто, боядисано, приятно, новички или поне поддържани чинове. Откъм база изглежда добре.

При записването мен ме питаха дали искам определен учител. Бяха чувала добри отзиви за 2 от учителките, един отрицателен отзив за 3-та учителка, за 4-тата учителка нищо не знаех. И понеже всичко е много субективно с мненията, помолих да е с приятелчета от градината и те си отбелязаха това. Не съм посочвала учител. Предупредиха ме, че може да не удовлетворят желанието ми. В крайна сметка се падна с тези дечица и при учителка, която ми я бяха похвалили.

Засега няма проблем най-вече откъм тормоз и дисциплина. Има 1-2 зрънца, които малко пречели и били по-шумни според моето, но учителките успяват да овладеят нещата.
Вече откъм учебен материал - успяват да обяснят нещата и детето разбира какво му се говори. На този етап нямам оплаквания.

# 18
 • Мнения: 2 643
Здравейте!
Отново подновявам темата с молба дали имате информация за учителките, които през учебната 2016/2017г. ще поемат първи клас в това училище. Това са Ботева, Проданова, Дойчева, Тонева и Радилова. Дъщеря ми ще бъде първокласничка и събирам мнения и за учителите, и за училището - има ли занималня през целия начален курс - до 4-ти клас или такава се осигурява само за първокласниците, има ли извънкласни занимания. Изобщо всякаква информация ще ми бъде полезна.
Много ще бъда благодарна на включилите се! bouquet


Ботева и Тонева- добри учители с голям стаж
Проданова и Радилова - не ги познавам
Дойчева- ОГРОМНО НЕ
Детето ми е набор 97 . Учи в училището от 1-4 клас и като цяло изобщо не бях доволна. Ако директорката е все още същата, значи проблемите ще се задълбочават.

# 19
 • Мнения: 29
Благодаря за отговорите на отзовалите се!  bouquet Явно не е много блестяща атмосферата в това училище, но и останалите перспективи в квартала не са особено прекрасни.

# 20
 • София
 • Мнения: 122
Здравейте!
Отново подновявам темата с молба дали имате информация за учителките, които през учебната 2016/2017г. ще поемат първи клас в това училище. Това са Ботева, Проданова, Дойчева, Тонева и Радилова. Дъщеря ми ще бъде първокласничка и събирам мнения и за учителите, и за училището - има ли занималня през целия начален курс - до 4-ти клас или такава се осигурява само за първокласниците, има ли извънкласни занимания. Изобщо всякаква информация ще ми бъде полезна.
Много ще бъда благодарна на включилите се! bouquet

Здравейте! Аз също ще имам първолак тази година и ме интересува мнението Ви за тези учителки: Ботева, Проданова, Дойчева, Тонева и Радилова. Колкото до занималнята, пак от майки разбрах, че тази година ще е госпожа Димитрова, която се справяла доста добре, въпреки големия брой деца в занималнята.

Последна редакция: ср, 30 мар 2016, 12:07 от djreni

# 21
 • София
 • Мнения: 122
Аз съм с три деца. Първото ми учеше в 138 от първи до седми клас. От първи до четвърти беше при госпожа Костова. За нея мога да кажа, че е отличен преподавател. В пети - седми клас беше пълна анархия специално в класа на сина ми, защото бяха направила грешката да съберат математическа паралелка и руска в един клас.  Повечето от децата, които бяха записали руски не им вървеше математиката , а и голяма част от тях бяха гамени и пречеха на целия учебен процес. Затова и класа на сина ми беше най-слаб и имаше най-много оплаквания от него. Въпреки това всички деца и от трите математически паралелки имаха висок бал по български и математика и показаха много добри резултати на матурата в 7 клас. За съжаление с английския език нещата бяха трагични. Учителите по английски бяха под всякаква критика. Казвам учителите, защото всяка година бяха с различен преподавател по английски. За сметка на това учителите по математика в училището са на ниво, което е по-важно поне за мен. Сина ми също имаше висок бал и се записа да продължи след 7 клас в 31, защото ни е най-близо и има добра репутация, но това беше ОГРОМНА ГРЕШКА. Училището е пълна трагедия. Може би в начален курс нещата са други, но след седми клас не съветвам никой да записва детето си там. Второто ми дете сега е 5 клас в 138 и мога да кажа, че има огромна промяна в положителен смисъл. До четвърти клас и той беше при госпожа Костова. Целият клас получи отлични резултати на външното оценяване по  четирите предмета. След това положиха в училище изпит Ал Хорезми по математика и абсолютно всички деца от класа на госпожа Костова се класираха с високи резултати в математическа паралелка. Учителката по английски, която ги водеше до 4 клас също беше много добра и не беше нужно да ходи на уроци. Имах огромни притеснения как ще са нещата в пети клас, но сега няма нищо общо с преди. Харесвам всичките му учители и не съжалявам изобщо, че учи там. Надявам се догодина да не ги сменят и да попадне пак на учители като Карабашев. Между другото училището разполага със страхотен логопед г-жа Велинова.
Толкова за личния ни опит. Сега искам да помоля за съвет. Третото ми момченце тази година ще е първи клас в 138. Избирам начален учител между Радилова, Проданова и Тонева. Ако имате впечатления от тях моля да ги споделите. И за трите чух от приятелки само хубави неща и затова ми е  толкова трудно да избера.

Последна редакция: ср, 30 мар 2016, 12:08 от djreni

# 22
 • Мнения: 29
Здравейте, djreni!
Благодаря за споделената информация! Да се надяваме, че нашите бъдещи първокласници ще попаднат при най-добрите учители!
Аз също съм в колебание относно Радилова и Тонева. За Проданова имам по-скоро отрицателна обратна връзка. Доколкото разбрах Ботева ще се пенсионира тази година, но информацията ми не е проверена.

# 23
 • София
 • Мнения: 3 740
Няма начин да пропусна 138-мо  Twisted Evil

От първи до четвърти клас е горе-долу ок, ако се занимавате с детето. Занималнята не я препоръчвам на никой - оградено кюше от коридора. В стола храната не ставаше за ядене.

В прогимназията вече е пълна трагедия - нямат оборудвани кабинети, преподавателите не държат на знания, но пък много държат на дисциплината. Оценките се пишат за послушание и по симпатии. Настройват децата срещу нарушителите на дисциплината, за да ги изолират, и често организират другарски съд. Синът ми беше в математическата паралелка при Кутева. Не я препоръчвам за класна при никакви обстоятелства - ще научи децата ви на подлизурство, слагачество и доносничество. Като преподавател по математика е добра - синът ми не е имал никакви пропуски и проблеми. Но пък аз преместих си в 6 клас в кварталното училище и въпреки, че в 138мо имаше само шестици и петици по математика, там не успя да се справи с изпита и да влезе в математическата паралелка.

# 24
 • Мнения: 366
Мога да споделя накратко и аз опит.
Щерка номер едно сега завършва 4-ти клас в класа на Ботева - аз лично съм изключително доволна, но не е ходила на занималня, т.е. не съм разчитала изцяло на училището да подготвя детето. От тази година тя напълно сама си подготвя домашните и рядко ни пита нещо, което не разбира. Относно Ботева - изключително спокойна госпожа, съобразява се с различията на децата и подхожда индивидуално. Трябваше да се пенсионира, но на родителската среща каза, че ще продължи още един випуск Simple Smile
Друга учителка, от която имам наблюдения, е тази на племееника ми - Тонева. По-строга е, но също е много добър специалист и добре подготвя децата, така че и нея мога да препоръчам, ако детето ви е по-устойчиво и по-малко чувствително.
Моята дъщеря се засяга от поглед, затова избрах по-спокойната госпожа.
За другите нямам особено наблюдение.

# 25
 • Мнения: 29
Благодаря на Style за изказаното мнение.  Hug И на мен ми препоръчаха Тонева като добра учителка.

# 26
 • София
 • Мнения: 122
Тази година моят шестокласник попадна на най-голямото бедствие в 138 СОУ, а именно г-н Карабашев. Наложи се да го изтърпя някак с големия ми син, но сега не знам дали ще успея да съм толкова търпелива. Недоумявам защо още го държат като той изобщо не става за учител и се чувствам ужасно безсилна, защото не мога да направя нищо. Учениците в шести клас не успяват нищо да научат при него и ако не ходят на Британика, в 7 клас с нов учител ще им е много трудно. Как не го проумя това тази директорка? Нарочно ли се гаврят с децата така? Ето днес са имали за първи ден при него и се повтаря същото отпреди 5 години с големия ми син. От първия ден контролно върху транскрипции, а те даже не са чували какво е това, защото не е заложено в учебната програма на 5ти клас да ги учат. Утре ще им върне двойките и тройките и ще сложи тези с двойките на последните чинове като наказание. И така ще е цяла година....

# 27
 • София
 • Мнения: 940
Тази година моят шестокласник попадна на най-голямото бедствие в 138 СОУ, а именно г-н Карабашев. Наложи се да го изтърпя някак с големия ми син, но сега не знам дали ще успея да съм толкова търпелива. Недоумявам защо още го държат като той изобщо не става за учител и се чувствам ужасно безсилна, защото не мога да направя нищо. Учениците в шести клас не успяват нищо да научат при него и ако не ходят на Британика, в 7 клас с нов учител ще им е много трудно. Как не го проумя това тази директорка? Нарочно ли се гаврят с децата така? Ето днес са имали за първи ден при него и се повтаря същото отпреди 5 години с големия ми син. От първия ден контролно върху транскрипции, а те даже не са чували какво е това, защото не е заложено в учебната програма на 5ти клас да ги учат. Утре ще им върне двойките и тройките и ще сложи тези с двойките на последните чинове като наказание. И така ще е цяла година....

Карабашев го няма, пенсиониран е!

# 28
 • София
 • Мнения: 122
Тази година моят шестокласник попадна на най-голямото бедствие в 138 СОУ, а именно г-н Карабашев. Наложи се да го изтърпя някак с големия ми син, но сега не знам дали ще успея да съм толкова търпелива. Недоумявам защо още го държат като той изобщо не става за учител и се чувствам ужасно безсилна, защото не мога да направя нищо. Учениците в шести клас не успяват нищо да научат при него и ако не ходят на Британика, в 7 клас с нов учител ще им е много трудно. Как не го проумя това тази директорка? Нарочно ли се гаврят с децата така? Ето днес са имали за първи ден при него и се повтаря същото отпреди 5 години с големия ми син. От първия ден контролно върху транскрипции, а те даже не са чували какво е това, защото не е заложено в учебната програма на 5ти клас да ги учат. Утре ще им върне двойките и тройките и ще сложи тези с двойките на последните чинове като наказание. И така ще е цяла година....

Карабашев го няма, пенсиониран е!

Да, от 2017 е пенсиониран. Коментара ми е от 2016г.

# 29
 • Мнения: 1
Здравейте, може ли някакви коментари за г-жа Надя Янчева, г-жа Таня Кирчева, г-н Рахили Василиаду, г-жа Виолета Велкова и г-жа Илка Александрова? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт