80 ОДЗ Калина Малина

• 18 306
  • 111
  •   1
Отговори
# 30
Момичета, искам да похваля Коледното тържество!
Много ми хареса това, че бяха наели професионални актьори и децата наистина се забавляваха страхотно!

Пак срещнах "онази"лелка от съседната група, явно нещо ме е харесала, защото много любезно ме поздравява и разговаря с мен Mr. Green
За взимането на детето, когато съм аз на "смяна" го прибирам различно, но не по-рано от 17-17.30ч, защото понякога първо моето взимам и после нейното, но винаги има и други дечица, т.е.има доста родители, които ги взимат късно, никога не са се "мусили" или правили проблем.

Градината ви е добра, аз се замислям дали ще успея да прехвърля моето там newsm78

# 31
Има ли някой в ОДЗ Приказна Калина, първа група, при Вангелова и Янева?

# 32
И аз неразбирам, защо се правят такива големи инвестиции в нещо, което не се ползва. За басейна на ОДЗ 80 не се малко отпуснатите средства, за да оставят нещата така. С тези пари можеше да санират сградата, и без това е в ужасен вид.
Също мисля, че трябва да се забрани на госпожите да събират пари за каквото и да било. Всеки лев трябва да минава през касата на детската градина под някаква форма и да се дава квитанция. След като искат родителите да се точни, крайно време е и те да бъдат така добри да са такива, защото пораждат някои съмнения.

# 33
И аз неразбирам, защо се правят такива големи инвестиции в нещо, което не се ползва. За басейна на ОДЗ 80 не се малко отпуснатите средства, за да оставят нещата така. С тези пари можеше да санират сградата, и без това е в ужасен вид.
Също мисля, че трябва да се забрани на госпожите да събират пари за каквото и да било. Всеки лев трябва да минава през касата на детската градина под някаква форма и да се дава квитанция. След като искат родителите да се точни, крайно време е и те да бъдат така добри да са такива, защото пораждат някои съмнения.

В нашата градина всичко (с изкл. на театъра и мин. вода) минава през касата и банката на ДГ. Ние ги внасяме, после се харчат (с нас) и после при счетоводителката могат да се проверят копията от фактурите за всичко закупено.

Могат да го направят навсякъде, но не им се занимава.

# 34
Попитах за басеина.Оказа се, че след ремонта, водата се връщала и не може да се оттича.- т.е. трябва пак ремонт.Много тъпо.Не разбирам от тези неща, но фирмата, която е правила ремонта не дава ли някаква гаранция?И когато се появи проблем да си го отстрани newsm78 newsm78 newsm78

Това със събирането на пари, навсякъде госпожите ги събират.Ето например снимките за осми март-правят списъци и пак те ги събират.Може би счетоводителките, които и без това нямат особено много работа трябва да ги събират newsm78така би било по-прозрачно за какво точно отиват.

# 35
  • Sofia
За 8 март пък за какво събират пари?
Ама не е толкова изгодно да минават през касата и да се издава документ. Само вижте лелите в 5 часа с какви дисаги си тръгват всеки ден и ще ви стане ясно.

# 36
моля, ако някой посещава отдавна градината да кажете кога почиват лятото.
Дали както при ДГ има сборни групи лятото или те не важат за яслата?

# 37
  • Sofia
Миналата и тази година почиват целия август, а през юни и юли са сборни групи.

# 38
Миналата и тази година почиват целия август, а през юни и юли са сборни групи.

Това е и за яслата така ли?

# 39
  • Sofia
Разбира се, за цялото ОДЗ.

# 40
Миналата година тази градина ни беше първо желание-добре че не ни приеха!  Sunglasses
Имам 2 приятелки с деца в яслата в двете групи и двете са страшно недоволни. Децата много боледуват, редовно се пускат болни деца. На едната в началото слагаха детето да спи с дрехите,с които е играло цял ден,защото нямали време да им слагат пижами...Освен това часа на взимането е голям проблем...

# 41
  • Sofia
Много голям даже. Вчера ги взех в 16,55 и лелята ме гледаше накриво и изкоментира "Тъкмо вече се чудехме дали не сте ги забравили".  Shocked В 16,55ч. при работно време до 19,00!  ooooh!

# 42
  • София
Дъщерите ми "завършиха" градината миналата година (2010). Като цяло впечатленията ми са добри, но те не са посещавали яслена група там. Нямам база за сравнение с друга градина, но според мен откъм организационна гледна точка нещата доста куцаха. За 4 години, нито веднъж не успяха да тръгнат началото на септември. Винаги имаше ремонт, който не започваше навреме, съответно се проточваше и в най-добрия случай имаше сборни групи. Върха беше последната ни година, предучилищна група, до декември бяха сборни групи! Не знам дали и каква вина имаше ръководството на градина за тези проточващи се ремонти, но е факт че беше много изнервящо за всички. Иначе за прибирането на децата не съм имала проблем. Малко преди 6 успявах да стигна, имаше още 5-6 останали дечица, приготвящи се да ходят към сборната група. Коментари, че ги взимам късно не е имало, но и не виждам как може да има като ги взимам около 6. Децата винаги са ходили с желание на градина, научиха много там, имат добра подготовка за училище, въпреки проблемите с предучилищната. Жалко, че още не са пуснали басейна. Ние 2 години го чакахме, даже бански и очила им бях осигурила в 3-та група  Joy
Така като ви чета, покрай тази криза с местата в градините, май всички са го обърнали на : "Като не ви харесва, си ходете." Много, много жалко... И все пак има останали хора, които имат призвание за работа с деца. Дано да попаднете на такива!

# 43
Да кажа и аз за яслата, нали взимам едно детенце от там Grinning

Вчера беше мой ред и като го взех започна да ми разказва как лелята го водела в кухнята/мазето, то така казва/ и там готвели?Разпитвам, разпитвам, пак това казва.Стана ми любопитно и помолих майката да попита на другия ден какво точно са правили.
Оказа се, че наистина са ги водили в кухнята, за да видят как се готвят зеленчуците, за които пеят сега.Това много ме впечатли .
Ние сме минали през градина, но никога синът ми не са го водили в кухнята! Евала на директорката и на госпожите, направо съм възхитена от тях.
Когато са моделирали нещо питам детето кое е твоето и то ми показва неговата дъска и казва това е на еди кой си и наистина пише името на детето.Не просто госпожите да са го надписали, а явно наистина дечицата са го направили.

Аз съм много впечатлена от тази градина/в случая яслата/.
Понякога не успявам да стигна до 17ч, но никога не са правили проблем.

Ама ние не сме при онази.....страшната...бърррр smile3511

# 44
Някоя мама да каже и покаже  smile3509 как е протекло тържеството по повод 25-годишнината че ние не присъствахме !

Общи условия

Активация на акаунт