80 ОДЗ Калина Малина

• 18 304
  • 111
  •   1
Отговори
# 45
Беше добре организирано и децата се представиха отлично.поздрави и благодарности към персонала и все така добре да учат децата.

# 46
съжалявам,но нямам снимки.може би някой друг ще има.
.   

.

# 47
  • Sofia
кака Сиси, впечатлена си, че са водили 20 малки деца с 2 лели в кухнята??? И си възхитена???  #Crazy
Добре че мойте са с варицела в момента и сме пропуснали тази случка, че чудо щях да направя.  ooooh! Те от уж безопасната стая за игра ми ги връщат непрекъснато със синини, рани, одрани и ударени. Представям си в кухнята където е пълно с ножове, тежки съдове, горещи котлони и тенджери с врящи манджи какво може да се случи. Ти виждала ли си малко дете полято с вряща манджа? Щото аз съм виждала и на никого не го пожелавам.  Praynig Предостатъчно гледат вкъщи как се готвят зеленчуците. Айде няма нужда от такива експерименти в яслата.

# 48
Днес случайно минавах покрай двора на детската градина и видях,че на вън имаше изведена една група с деца,а в същото време и две кучета се гонеха съвсем близо до децата.Кучетата бяха бездомни,но защо оградата е в този вид,че не спира достъпа на тези животни?!!Това е въпрос,който трябва пак да се постави пред ръководството на градината.Най -интересното обаче беше,че учителката,която беше на вън с децата не реагира ,сякаш не ги вижда.Жалко,че не си носех фотоапарата,за да ги заснема.

# 49
Не мислите ли ,че това е доста обезпокоително когато има деца на вън да има при тях и кучета?Защо директорката допуска това?Мисля че е опасно за децата.Като ми оздравее детето и тръгнем пак на градина ще я питам  и да видим това до кога ще продължава.

# 50
кака Сиси, впечатлена си, че са водили 20 малки деца с 2 лели в кухнята??? И си възхитена???  #Crazy

Да, защото детенцето беше много впечатлено и само за това говореше и разказваше.Явно са ги водили сутринта преди да почнат да готвят.Не ми се вярва да ги водят когато има врящи казани и ножове.Но това беше миналия месец.И да, възхитена съм защото наистина много ги занимават.Вместо да ги водят в кухнята можеше да си пият кафето спокойно Joy
Имам "стаж" с градините, но тази определено ми харесва.Детенцето знае всички детски песнички.Когато го попитам тази кой ти я каза веднага казва госпожите.В къщи родителите нямат време за песни и стихчета, явно наистина всичко е от градината.
Освен това лепят, моделират, танцуват........супер са!!!

# 51
  • Sofia
Щом казваш.... Мойте нищо не са научили до сега. Явно са ми тъпи децата.  Joy

# 52
Днес случайно минавах покрай двора на детската градина и видях,че на вън имаше изведена една група с деца,а в същото време и две кучета се гонеха съвсем близо до децата.Кучетата бяха бездомни,но защо оградата е в този вид,че не спира достъпа на тези животни?!!Това е въпрос,който трябва пак да се постави пред ръководството на градината.Най -интересното обаче беше,че учителката,която беше на вън с децата не реагира ,сякаш не ги вижда.Жалко,че не си носех фотоапарата,за да ги заснема.

Ако се разчита на директорката само, никога нищо няма да се направи. Родителите трябва да се разтърчат и да направят нещо, иначе нищо. Цитирам от друга тема за 114 ЦДГ:По инициатива на родители от първа група се направиха сники на старите катерушки и ръждясалите пързалки, направи се подписка от родители, която мина по всички групи, написа се писмо и се занесе на правилното място.
А думите на директорката бяха " Ами аз съм пуснала молба за подмяна още от давна, но.... средства няма. И ако искате в пясъчника да има пясък, нека всеки родител да донесе по 2-3 чувала с пясък да ги напълниме".
Ама представяте ли си само картинката: сутрин идват родителите и в едната ръка държат детето, а в другата чувал с пясък.
Така се прави, за да има ефект, трябва и родителите да са активни

# 53
ози филм с носенето на пясъка съм го гледала преди 5-6 години!!!
Даже и участвах......
С един от татковците се организирахме и докарахме 3 чувала пясък.Иначе децата цяло лято щаха да си копаят в почвата.....
Савина, може би твоите са още мънички и за това не преразказват нещата от яслата.Или са момчета......./нищо лично, имам син.....но момичетата са светлиннни години напред в развитието си/

# 54
Щом казваш.... Мойте нищо не са научили до сега. Явно са ми тъпи децата.  Joy

Не са със сигурност Joy, но понеже и моята вкъщи нищо не показваше и все още не показва и аз се информирам от открити уроци и представления основно. Детето си научава доста както се оказа. Питах нашата директорка защо се получава такова разминаване и тя ми обясни че когато децата са малки, трябва да са в естествената градинска среда, за да покажат това което могат или са научили ТАМ. И че затова се правят открити уроци и представления, защото голяма част от децата в домашна среда не пресъздават това което им се случва в градината.

Само да уточня че следя темата, но не сме в 80 ОДЗ.

# 55
  • Sofia
При нас няма нито открити уроци, нито представления, нито на празниците се допускат родители, нито госпожите са склонни да дават каквато и да било информация.

# 56
При нас няма нито открити уроци, нито представления, нито на празниците се допускат родители, нито госпожите са склонни да дават каквато и да било информация.

Поне за пролетта нямате ли? Или за допълнителните дейности? Или табло с творения на децата, където периодично да им слагат рисунките или материала по английски език, който учат?

Аз не винаги стигам за откритите уроци, но поне веднъж в годината правят такива. И на всяка родителска среща ни предлагат ако родител желае, да присъства и на обикновен урок. Малко зад прозорче, без да влиза в групата, но има и такава възможност. Само трябва предварително да се уговори с госпожите кога да бъде. Сега даже ще опитаме да въведем малко мултимедийни екстри в "уроците". Имало такива помагала за подготвителна група, но си трябва техника и при нас за момента не се прилагат. А ако има техника, може да се мисли и за малките нещо подходящо да се направи.

# 57
  • Sofia
Какъв английски бе на 3 год? Мойте са в яслата...  newsm78
За 1 год 3 пъти дадоха някакви картинки, по-точно драсканици и това беше.

# 58
За яслата е друго.там децата са много малки  и колкото и да ги занимават някои почти нищо не научават.Когато тръгнат на градина обаче е съвсем различно.Тогава са по-големи и научават разни неща.макар че и в първа група са си малки.но в яслата са си направо бебета.те твоите ако могат поне да говорят ще са добре.

# 59
нали знаете че в яслата са сестри и те нямат педагогическо образование и може би от тях и не се изисква да учат децата на разни неща.сигурно при тях ходят учителки които да им пеят и да ги учат каквото трябва за възрастта им.

Общи условия

Активация на акаунт