80 ОДЗ Калина Малина

• 18 327
  • 111
  •   1
Отговори
# 75
Живеем вече в демокрация и всеки има ПРАВОТО да си изкаже личното мнение по всеки въпрос.Има и решение за всеки проблем.Докато има родители,които да разсъждават като maria_mara ще продължават злоупотребите с родителите.Maria_mara сигурно не си изкарва парите с честен труд щом като с лека ръка смята че може да се пилеят.Даването на пари за театър,които не се гледа от детето и след това не ти ги връщат  е все едно да отиде Човек в магазина, да даде парите на касиерката за един хляб,тя да си ги прибере в касата и след това да каже ,че хлябът е свършил,но парите няма да ги върне.С това Човекът трябва да се съгласи и да си тръгне без парите си.Апсолютно същото е самоче в друга ситуация.

# 76
А пък mamamonako сигурно не е ходила на училище и затова е толкова слабо образована, че дори едно изречение не може да напише без правописна грешка.
С това "сигурно" ще вкарате хората в затвора...
И още нещо - точно защото живеем в демокрация mamamonako има правото да си отпише детето от ОДЗто и ще освободи място за моето.

# 77
Всъщност, извинявам се за нападателния тон, но са много дразнещи изказванията на mamamonako, където думата "сигурно" е придружена с нападения срещу хората за присвояване на средства и нечестно спечелени пари...

# 78
Живеем вече в демокрация и всеки има ПРАВОТО да си изкаже личното мнение по всеки въпрос.Има и решение за всеки проблем.Докато има родители,които да разсъждават като maria_mara ще продължават злоупотребите с родителите.Maria_mara сигурно не си изкарва парите с честен труд щом като с лека ръка смята че може да се пилеят.Даването на пари за театър,които не се гледа от детето и след това не ти ги връщат  е все едно да отиде Човек в магазина, да даде парите на касиерката за един хляб,тя да си ги прибере в касата и след това да каже ,че хлябът е свършил,но парите няма да ги върне.С това Човекът трябва да се съгласи и да си тръгне без парите си.Апсолютно същото е самоче в друга ситуация.

За да няма "злоупотреби с родителите" същите тези е редно да вземат нещата в свои ръце и да контролират ситуацията. Т.е. да организират, вкл. и заплащането на всичко, което е извън базовата услуга, предоставяна от общината и субсидирана от държавата. Само че си е ангажимент и е по-лесно да се каже че някой, някакви пари прибрал отколкото да отделиш от личното си време. Примерно да събираш всеки месец едни пари, послед да следиш, кой ходил, кой - не, после да върнеш парите на родителите, а следващия месец - пак наново. Питай госпожите - сигурна съм че няма да ти откажат да вършиш всичко това.

В нашата група също не се връщат пари от театър, но обикновено не искат за следващия месец, когато детето не е ходило. Понякога обаче с парите, събрани в касата се купува нещо за групата и пари не се връщат. Примерно торта за празник или нещо друго, което е необходимо за децата, но не е ангажимент на детската градина.

# 79

За да няма "злоупотреби с родителите" същите тези е редно да вземат нещата в свои ръце и да контролират ситуацията. Т.е. да организират, вкл. и заплащането на всичко, което е извън базовата услуга, предоставяна от общината и субсидирана от държавата. Само че си е ангажимент и е по-лесно да се каже че някой, някакви пари прибрал отколкото да отделиш от личното си време. Примерно да събираш всеки месец едни пари, послед да следиш, кой ходил, кой - не, после да върнеш парите на родителите, а следващия месец - пак наново. Питай госпожите - сигурна съм че няма да ти откажат да вършиш всичко това.

В нашата група също не се връщат пари от театър, но обикновено не искат за следващия месец, когато детето не е ходило. Понякога обаче с парите, събрани в касата се купува нещо за групата и пари не се връщат. Примерно торта за празник или нещо друго, което е необходимо за децата, но не е ангажимент на детската градина.

Абсолютно съм съгласна. Когато участваш в колектив е необходимо и госпожите и родителите да полагат усилия. Не може ти като родител само да изискваш, без да се интересуваш с какво можеш да помогнеш лично.

# 80

Абсолютно съм съгласна. Когато участваш в колектив е необходимо и госпожите и родителите да полагат усилия. Не може ти като родител само да изискваш, без да се интересуваш с какво можеш да помогнеш лично.

Напълно съм съгласна и аз, както за всяко друго нещо, и за това отношенията са винаги двупосочни и трябват услия от двете страни. Всеки иска по-доброто,ако не и най-доброто, за себе си и за детето си, но да се обвинява така нападателно, ми се струва проява на лошо възпитание. Омръзна ми от хора, които с факта, че си плащат данъците, си мислят, че гражданският им дълг и приключил  ooooh!

mamamonako, надявам се, че постовете ти са изпълнени с правописни грешки,защото си била под афект   bouquet Освен това в постовете си нападаш всеки, който не подкрепи написаното от теб.  Ако е такова поведението ти и с възпитателките на детето ти, не се очудвай, че не получаваш добро отношение.

# 81
  • Sofia
Мира, не желанията на дете на 3 год трябва да са водещи, а това което е най-добро за него. И също грижата за здравето му. Нищо не пречеше, когато има скарлатина в някои групи, да се направят тържествата по групите, всяка поотделно. И дядо Коледа просто да обиколи групите. Даже мисля че децата щяха повече да се радват. Защото повярвай ми за дете на 2-3 год не е особено голям купон да го събереш с 200 непознати. Стряскат се и се плашат. А едното от моите деца е алергично към всички пеницилини и цефалоспорини. И господ да ни е на помощ, ако хване скарлатина. А за вафличките определено предпочитам да не им дават нищо, пред "лакомства" с изтекъл срок.
Така че никак не смятам, че щом на детето му харесва значи всичко е ок. На моите например най им харесва да ходят голи, да си лягат в 23 и да ядат само зрънчо и шоколад. Което показва че на тази възраст какво им харесва на децата в никакъв случай не може да е определящо за това кое е добро за тях и кое не.

# 82
Благодаря много за чудесните обиди от maria_mara.
Знае ли някой  точно в коя градина ще приемат деца през лятото от 80 одз(м.август)?Казано по друг начин коя градина е дежурна?Не разбрах точно къде трябва да се водят децата през м.август когато ОДЗ 80 е затворило врати?Благодаря ви за отговора!!!

# 83
  • Sofia
Дежурни са 8 ОДЗ, 136 и 145 ЦДГ. Питай директорката на 80-то с коя градина имат уговорки и дали ще ти вземат детето. Нали се сещаш, че едва ли ще има места за всички желаещи.

# 84
Аз вече питах и места има само за крайно нуждаещи се, каквато аз явно не се водя, защото имам и дете във ваканция (ученическа) и смятат, че щом едното ми дете съм намерила кой да го гледа, ще трябва да намерия и за другото (да ама сега плащам по 15 лева на ден за клуб и август още 15 за малчо - май си губи смисъла аз да ходя на работа). Така че ако някой няма избор, аз май ще съм на линия да си гледам децата и мога да гледам още едно-две, а може и някак да се разберем да се редуваме..

# 85
Някой по напред искаше снимки от 25 годишнината на градината, мога да му пусна на лични
http://vk.com/id68166262#/album68166262_134668183

# 86
Мили майки,гледам и не вярвам на очите си.Аз също имам дете,което е в това ОДЗ и се сблъсквам със същите проблеми.Затова съм решила като наближи следващата учебна година да се обадя в една телевизия и да разкажа в едно предаване за какво точно става въпрос.Само така смятам,че въпроса ще се реши и за "спонсорството" и за театъра.Имайте търпение.

# 87
Имай предвид, че после ще имаш проблеми, казвам го от опит. Миналата година се срещнах с кмета по повод нашето ОДЗ, защото не ми издържаха нервите да се усмихвам на госпожите, а те да се гаврят с мен. Случката съм разказвала по други теми - вдигнаха ми скандал пред детето, защото съм отишла в16.15 да я взема, когато беше на зелено и рейсът този ден дошъл в 15.30 ч., а аз не съм била там, за да може госпожата да си отиде спокойна вкъщи. После ме караха да напиша молба, че август сина ми няма да посещава яслата по домашни причини. Говорим за август, когато ОДЗ-то по принцип не работи, а не по моите домашни причини. Отказах да пиша молба, отидох при директорката, която единственото съществено, което ми отговори бе, че имам избор да си дам децата в частна градина, щом не ми харесва и за местата, които моите деца заемат имало много чакащи?! Оттам отидох в общината, кметът се чудеше какво да прави и ме прие веднага, след като ме изслуша ми каза да напиша всичко и да му го занеса, за да може да направи проверка. След месец в градината и аз и дъщеря ми бяхме персона нон-грата. Добре, че тя излезе ваканция и от есента бе в училище, но сина ми остана и го сложиха 1 група точно при госпожите на дъщеря ми - 2 седмици го тормозиха психически, той бил "идиот", "глупак", "кретен" - думи, които 3 годишния ми син не беше използвал преди, била забранила госпожата на другите деца да говорят с него и наказвала всеки, който му кажел нещо или искал да играе с него. Аз издържах точно тези 2 седмици, мислейки, че детето ми трудно свиква с новата група и госпожи, но след като го видях как стои на пейката, подпухнал от плач, а в къщи се държи странно не се сдържахме с мъжа ми и отидохме при "директорката" да я попитам какво ще направи, защото аз знам какво да направя - показах й списък с агенции за закрила на децата и най-различни организации и структури, към които ще се обърна, ако тя смята да не предприеме нищо. Жената на 3 ден го беше преместила в другата 1 група, където нещата са нормални, слава богу.
Разказвам всичко това, просто да знаете с какво имате работа, такава простотия се шири сред персонала на това ОДЗ, повечето госпожи са там още от създаването на градината, има няколко които просто не трябва да им се разрешава да работят с деца, но те са там и са несменяеми... а отношението към децата е меко казано странно. А за т.н. директорка не ми се говори въобще, дали е директор. Ако въобще решите да се борите и да постигате нещо, не го правете сами, а с подкрепата на повече родители, за да не си го изкарат на вашето дете.

# 88
Здравейте! Редовна потребителка съм във форума, но по молба на моя близка влизам с друго име. Бих искала да ви запозная с нейния разказ за нещата, които се случват в една от яслените групи на 80 ОДЗ "Приказна Калина" . Ще попитате, защо пиша? Еми и аз съм майка, имам две деца и ако на тях се случва това, което ще ви опиша, бих била меко казано бясна и бих предприела мерки, след като ръководството на ОДЗ-то е запознато с историята, запознат е и кметът, в случая работодател на персонала в яслените групи. И щом след тяхното знание, отношението на  част от персонала към децата не е променено, може би родителите са тези, които биха направили нещо, знам ли?  Проблемът е, че последните  не знаят какво се случва след като оставят децата си на градина.
Та, по същество. Има една госпожа - мед. сестра Василева, която се държи много "мило" с децата, когато родителите ги няма - изсипва им играчките в едната част на стаята, не им дава да ги разнасят, когато са на терасата, неща за забавления не се изнасят, децата седят статични на пейките. Не им дава нещата, които си носят от вкъщи за адаптация.  Което дете е по-палаво го затваря в друга стая само или го наказва в ъгъла. Shocked Дърпа децата грубо за да ги прибере в стаята.  През месец февруари т.г. на обедното хранене е сервирала кисело мляко с парчета лед, без да си направи труда да го затопли поне малко! Разбира се след два дни бройката на присъстващи деца е намаляла на половина.
За празника на Баба Марта е скъсала мартеничките на няколко деца. Разбираемо децата се натъжили и разплакали.Г-жа Василева  им е  казала, че ако си ги искат, да отидат да си ги вземат от кошчето за болкук!
Същата  плаши децата, че  които не слушат  ще дойдат големите лоши кучета и ще ги изядат. #2gunfire

Когато въпросната медицинска сестра е на смяна децата идват сутрин с плач и нежелание или си тръгват следобяд  стресирани и наплашени. Sad

Това ли трябва да е отношението към децата!? В такава ли обстановка трябва да растат и да бъдат възпитавани, докато родителите мислят, че са ги поверили в добри ръце!?

# 89
  • Sofia
Мдааа.... точно такова е отношението към децата и в двете яслени групи на въпросното ОДЗ. В градината няколко майки казват, че не било така, но в яслата е ужасно. Добре, че като станахме на 3 се класирахме в друга градина.  ooooh!
За домашни играчки в яслата аз лично съм против. Децата там са малки, не можеш да разчиташ, че всеки родител съзнателно проверява и разбира достатъчно дали играчката, която детето му носи е безопасна. Някой ще донесе играчка с дребни части и не се знае кой ще я глътне. А сестрата не може (или няма желание) всяка сутрин да проверява всяко дете какво носи. Но останалите неща са абсолютно недопустими. Особено пък плашенето на децата.  ooooh! В едната яслена група на 80 ОДЗ имаше една леля (не знам дали още е там), която така крещеше и обиждаше децата, че на 2 пъти едвам сдържам мъжа ми да не я пребие, като отивайки да вземем децата от стълбите още чуваме как ги обижда, защото няко си се напикал.  #2gunfire
Не знам какъв е начина за справяне с това. Явно не става по каналния ред. За бой плачат в това ОДЗ ми се струва на мен....  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт