"Системата минус 60" - Тема №14

• 34 684
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
  • Далечният изток
Добро утро!
Да се похваля, днес ми е 7-и ден на Системата и кантарът ме зарадва с -1 кг.  Laughing  Сега съм 68 кг, цифра, която бях видяла веднъж преди около 3 месеца, докато бях на 90-дневната, но после пак много бързо станаха 69 и не искаха да падат толкова време... Идеално е според мен 1 кг надолу за седмица. Особено при условие, че първите три вечери ми бяха пообъркани. Пожелавам си все така да свалям! По този повод ви черпя по едно кафенце. Заповядайте:

Сега ще си изпия кафето, после за закуска 1 сандвич и съм цял ден в движение, та не знам още какво ще се хапва през деня.

Приятен ден ви желая, много минуси и всички болни бързо да оздравяват! Hug

# 451
  • Насред хаоса
Привет на системките! Една блудна овца се завръща отново и дано този път е окончателно. Точно това исках да видя при вас - много преборени кила и ново самочувствие. Аз изгубих битката с гея още през лятото и това ме обезкуражи тотално. Спазвах системата, но не строго - просто махнах с ръка и казах "Майната му!" И кога спазвала, кога не ... Отдавна не съм се мерила, защото нямам никакъв стимул. Сега съм решила да почна отначало и дано този път се окажа по-инат от гея. Лошото е, че на мен работата ми много ми обърква нещата - когато съм свободна, спазвам без проблеми. Но когато се струпа много работа, нямам време дори за WC-то, да не говорим за приготвянето на специални яденета по системата. Просто гледам да мушна нещо, колкото да не е без хич, и то пред компютъра. Още не съм измислила как да се справя с това, надявам се да получа някакви съвети тук.
Искрени поздравления за всички ви, постигнали сте невероятни резултати!   bouquet
Стискам палци за Стелету и детенцето й. Дано всичко мине и се забрави по-бързо!  Praynig

# 452
Сомбре, добре дошла!  Hug
Ще се поддържаме - тук всички в един момент сме махали с ръка, да не мислиш, че за пръв път сме на диета. Аз съм една неосъществена дюканка примерно, пък и колко още неща съм пробвала.  Crazy
А ако ти покажа пък снимки от първия ми ден на диетата, да ме видиш какъв манекен на Мишелин съм, даже момичетата, с които се познаваме наживо не могат да повярват колко голяма промяна имам и то само за 3 месеца. А я я гледай Диви на снимките й как се е стопила наполовина...
Да ти кажа, тук ми е най-лесно - хем наистина всичко си ям, хем не мога да повярвам колко лесно се отслабва, хем момичетата са страшно готини! Това с компа ми е много познато - ама наложи си воля за 10 минути да се откъснеш и да хапнеш нещо. А пред компа можеш и оризовки, кисело мляко и ябълки да ядеш - пак е нещо, по-добре от вафли и фъстъци.
Успех ти желая!  Heart Eyes

# 453
La Sombra, нека завърналите се блудни дъщери са две!  Peace Включвам се и аз,вече сериозно ! Naughty
Много силно стиснати палци и от мен за мъничкия Васи,да се оправи бързо детенце! И това ще мине!  Flowers Four Leaf Clover
На всички ви пожелавам прекрасен, позитивен и много късметлийски  ден! А,забравих /пуста възраст.../и също така системен!!! Simple Smile

# 454
  • Насред хаоса
La Sombra, нека завърналите се блудни дъщери са две!  Peace Включвам се и аз,вече сериозно ! Naughty
О, радвам се, че не съм само аз.
Дано този път успеем.
Жасмин, благодаря за окуражителните думи. Имах нужда от тях, защото, честно казано, буквално ме е страх от това, че започвам пак системата. Страх, че отново ще се проваля, че пак няма да имам време, че нищо няма да постигна и такива глупости. Но основната дума е точно "страх".

# 455
аз днес задържам вчерашните - 600 грама. доволна съм - още малко, и отивам при 6-ците.

ла сомбра - и аз съм така - с циклична работа и натоварвания - ту огромни, ту нищожни. справям се, обаче, с ограниченията на ситемата. не забравяй, че не е речено, че системно значи само готвено. само дето втръсва от кисело мляко и сухари  Wink

и аз стискам палци на стелету и детенце. още повече, че моят опит от детска пулмология на МА е много лош - за мен работещите там са пълни непрофесионалисти, които не разпознаха класическа ангина от пневмония. и бодоха ли бодоха детето венозно (в голямата вена на крачето долу, насред лято, когато заради високата Т едно мъничко дете е дехидратирано и вена практически не може да се хване, хеле пък х 2 пъти на ден) дни наред, докато се самоизписах и отидох на втори консулт, където се оказа, че в гърлото има налепи, дробовете са чисти, детето не е спневмония и не е за 10 дни венозен аб. та некадърността там, в комбинация с мерака за цоцане на пари от касата, напълно ме отвратиха. много е възможно лекартите да са знаели, че детето не е спневмония, но да са писали тази диагноза, за да точат кинти. което за мен е още по-зле от некадърност, впрчем. та сега няма сила на света, което да ме убеди, че хората, работещи в детска пулмология в МА софия, са професионалисти - като почна от шефката, и стигна до най-нисшия лекар.
та, стелету, дано не си там, а другаде, а ако си там, дано не те овикват така, както предполагам  Rolling Eyes

# 456
О-о-о, никакви такива мисли за страх и за провал!  Naughty Между "мога " и "не мога"- няма никаква разлика!!!
Аз цигарите отказах,та на тази чудесна с-ма ли ще се дадем???

# 457
Добро утро! Hug
Стискам много, много силно палци на Стелето и Васко! Praynig

Сомбре, добре завърнала се! Hug Точно щях да ти пиша, че с маик сте с еднакви професии и тя се е включила, така че ще обменяте опит! Всичко ще е наред този път, само стой при нас!;)
Камерън, браво, много добър резултат! Peace
Деси, благодаря и аз за маската за дупе, много готина мацка! Peace
Диви, аз съм за среща, ако не ми мине котка път.. Юлиана е добре и е на градина, Влади още влачи сополки и снощи повърна, но предполагам е именно от тях.
medunche, успешно ново начало!!!
Жаси, хайде бързо да махнеш и следващата бутилка!! Hug

За соевия сос съм съгласна!

# 458
буквално ме е страх от това, че започвам пак системата. Страх, че отново ще се проваля, че пак няма да имам време, че нищо няма да постигна и такива глупости. Но основната дума е точно "страх".

А, и аз като я почнах, си мислех, че нищо няма да стане. А да не ти казвам пък лятото как се системства, особено вечерно време (аз почнах на 24 юни тая година).  Crazy
Даже имам един цял месец несистемен (20 дни през юли и 10 през август), на морето...Сега зимата е по-лесно - колко му е да вечеряш в 6 часа. Ама лятото в 6 часа си още на плажа, какви вечери, моля ти се, а вечер бира с цаца - познай какво ми е било системно... Mr. Green ooooh!
Но после се хванах здраво и малко по малко килцата си тръгват. Ама много ми помогнаха и момичетата тук - вече 3 пъти ходя на системна среща, тоя уикенд пак ще се заформяме някъде (може и у нас даже, само да успея да пласирам дечурлигата, че каката някой трябва да я мъкне на английски в Американския колеж) и като гледах те какви резултати имат се амбицирах и аз - и малко по малко.... днес 200 грама, утре 100 грама и неусетно си отидоха 12 кила.
Ще видиш, че и при теб така ще стане!
Що не дойдеш на системната среща?

# 459
  • Насред хаоса
Еее, аз не съм от София, а и няма да кого да оставя ситните. Но засега ми стигат и резултатите, които виждам в линийките ви.  Hug
А Маик е права, че кисело мляко и сухари втръсва, особено когато нямаш време да си приготвиш нещо "по-така". Точно от това ми писна, накрая от това мляко на крава заприличах вече.  ooooh! Още не мога да го гледам.  Crossing Arms
Сиси, и вие ли сте болни? Това време е ужасно, маса народ се разхреми. У нас и тримцата изкараха някаква хрема, само аз се измъкнах на косъм.
Жасмин, то при мен се получава така, че ме е страх от самата себе си. Като се знам каква съм самокритична, и като знам колко усилия полагам, в един момент като клекна, и съвестта направо ме изяжда. И се укорявам, и се тръшкам, и се ядосвам на себе си, и си викам, че за нищо не ставам и така. Аз съм си най-големият критик и от мене си ме е страх най-много.  Crazy

# 460
Здравейте Hug
Сомбре, Медунче добре завърнали се при Системките и този път тук до постигане на целта Hug
Относно хапване в работа-мислех си дали да не съберем идеи и да се качат на линт към увода Thinking
Жасмин аз също като теб сравнявам сваленото с нещо....при мен го сравнявам с теглото на децата ми. Първо беше сваленото колкото теглото на малкия (той по онова време беше бебе), после сваленото достигна теглото на големия син. А сега сваленото ми тегло го сравнявам със сборното тегло на двете ми деца. И си казвам, че това е огромно тегло, което съм носила-единия син е почти 13кг., а другия почти 23кг. Та аз сега като вдигна малкия ми тежи много. А аз съм била с толкова излишни, които съм носила. То е ясно защо много ме боляха колената, гърба и се задъхвах на 2-я етаж на стълбището ooooh! Но това е минало вече....научих много неща и смятам дане допусна никога тази гавра с тялото си Flutter
Камерън поздравления за минуса и синтерес ще следя как върви системата при теб. Защото си била до сега на 90 дневната и ми е интересно как ще реагира оргнизма ти на скорошната промяна на хранителния режим Peace Благодаря за кафенцето Crazy Аз пих едно кафе но още ми се пия май Blush

# 461
Здравейте,момичета.На всички с минуси-ЧЕСТИТО -и продължавайте,дори с още по-добри резултати!На новите-"стари" системки пожелавам да водят битката докрай и да победят.Дано бързо се подобри детенцето на Стелету-представям си какво й е  CryАз този път нямам промяна в теглото,но явно се вталявам на см/не се меря редовно/.Вчера си купих дънки-два номера по-малки от досегашните.Ами доволна съм.Хубаво би било и кантара да мръдне,но ! когато-тогава!  LaughingЗа днес:
з.ръжени сухари,сирене,шунка,няколко маслинки,парченце луканка,салата зеле с моркови  Crazy,4 бисквити Еверест и пр.мляко с нес.
о.леща,парче кашкавал,салата зеле с моркови,десерт-ябълка
в.кисело мляко,парченце сирене и 2-3 ръжени сухара.
От застудяването ли, от какво,но и мен вече не ме засища добре на вечеря само кисело мляко или кисело мляко +плод/зеленчук.Май ще тряба да си помисля по-сериозно над варианта  зърнени+зеленчуци.За сега това е от мен-приятен ден ви желая!

# 462
  • ВАРНА
            Чета, че ви затрудняват вечерите. Тъй като готвенето не е най-любимото ми занимание, а и когато започвах да системствам, се подготвях за изпити и ходех на работа, та нямаше и много време... вечерите ми винаги са или нещо набързо, или от близките кулинарни магазини и щандове за готова храна  Whistling  Например варя кафяв ориз, прибирам в хладилника и само го прибавям към нещо системно, което иначе не би ме заситило - замразени зеленчуци на Бондюел (само задушени в микровълновата), постно зеле, тиквички... Вчера се  замислих, че с няколко капки соев сос и само ориз може да се яде. Зеленчуците на Бондюел, както и задушен зелен боб, печени тиквички и др. подобни ги ям и заляти с кис.мляко разбъркано с малко извара, за по-засищащо. Млечна салата доста често съм вечеряла лятото или салата от домати, краставици, печен пипер и извара... Кюфтета, печено пиле или някакво друго месо, печена риба... Варианта мляко с плод избягвам - аз след плод съм още по-гладна...  Сухари с някаква мазаница също не много често ям, април си купих два пакета и още имам. Работния ми ден е така подреден, че почти винаги вечерям на работа, вече май съм позабравила, какво е това храна в чиния  Grinning

Сетих се за още мои вечери - пълнени пиперки с ориз, постни сърми, яйца по панагюрски, но само с червен пипер поръсени.

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 13:13 от Мляко с нес

# 463
Мляко с нес чудни предложения   bouquet

Установих че ям много на закуска и то тази късната закуска за която ви споменах към 10ч., така когато се прибера на обяд въобще не съм гладна, хапна някой плод и след час - два вече треперя от глад  Rolling Eyes Явно ще ми трябват няколко дни за да преценя кога и колко да ям за да се чувствам добре  Wink

La Sombra аз съм от скоро системна, както се вижда и от линийката ми и при мен го има този страх  Rolling Eyes Той вече се поразсейва де, защото видях колко много неща са разрешени  Wink  И само за информация и да се поизложа малко пред вас, аз съм една провалена дюканка и деведесетдневка  Laughing

Вярам че когато видя първия минус това ще е най големият ми стимул  Hug

Днес закуската ми е в 7ч. 3 -4 бисквитки Хогаренас, по късно към 10ч. една баничка и кафе. На обяд - половин портокал и 2-3 бисквитки  Wink Ааа и много шоколадови бонбони преди обяд че една колежка имаше рожден ден  Embarassed

Между другото от 3 дни съм на системата и много добре ми се отразява на стомаха за разлика от Дюкан  Blush

# 464
  • Враца
герганче,
дюкан и 90-дн. са диети, а това не е диета, а режим на здравословно хранене, при който се отслабва Peace
тук няма да се провалиш, стига да положиш 2-3 седмици усилия за да свикнеш с новият режим, после няма да ти е странно и няма да се съмняваш Peace

аз днес още 400 гр надолу. вече съм 61.300. гледам към 5-ците все по- уверено Flutter

Общи условия

Активация на акаунт