Родителска среща No1

• 17 886
  • 155
  •   1
Отговори
# 120
  • София
....
Съжалявам Inkа, но май ние ще поведем класацията. Искат ни по 130лв.....
ПП. Не ме разбирайте погрешно, за мен е без значение ново-старо крило...
Пу,оставаме на второ място! Mr. Green

Нещо не четете  Mr. Green Ние сме със 182лв  Peace

# 121
....
Съжалявам Inkа, но май ние ще поведем класацията. Искат ни по 130лв.....
ПП. Не ме разбирайте погрешно, за мен е без значение ново-старо крило...
Пу,оставаме на второ място! Mr. Green

Нещо не четете  Mr. Green Ние сме със 182лв  Peace
Зависи за какво са тия 182 лева...

# 122
  • Пловдив
Ние сме с 40лв, като след два месеца ще съберем по още 10 или 15. Парите са за учебни материали, моливи, блокчета, пластилин, там каквото трябва. Следващите 10-15 ще са за играчки. Отделно по два лева на месец за салфетки, сапун, т.х. и прочие.
 Поздравете ме, 5мин невнимание и съм касиер на групата и член на родителския актив.  Mr. Green Това от снощи.
Децата ще работят по системата на издателство "изкуства" и само 3 книжки на моливко.

# 123
И аз да дам отчет след първата ни родителска среща:

20 лева (на човек) за учебници
20 лева (на човек) за меки цветни моливи, меки черни моливи, пластелин, дъска за пластелин, скицник, гланцово блокче, лепило, ножички и т.н.
84 лева (общо) за пердета и тяхното ушиване
450 лева (общо) за детски кухненски кът (подарък от Дядо Коледа) - бил много голям, по дължината на цялата стена, с печка, мивка, прибори, маси, столчета и т.н. Ок, за момиченцата е супер, но за момченцата... Отговорът на госпожата беше, че и те трябва да стават готвачи.

Отделно, който има възможност, да занесе мушамички за масите, за да не ги драскат, докато рисуват, една духалка, тъй като парното още не е силно, а радиаторите били нови, цветя в саксии и който има възможност да направи дарение за групата.

Минералната вода ни я осигуряват без пари родителите на две от дечицата.

# 124
  • София
Сторм, има ли значение?  Laughing 182лв на дете са си 182 лв
 Писала съм- за гардеробчета и консумативи.

# 125
Сторм, има ли значение?  Laughing 182лв на дете са си 182 лв
 Писала съм- за гардеробчета и консумативи.
Да, има значение, защото аз лично, независимо, че съм ангажирана с градинските необходимости /член на родителски актив/, не бих дала пари за кухнениски кът за 450 лева. По твоята калкулация:1. консумативи /учебни помагала, учебни пособия и детски играчки/ - около 60 лева на дете. Тук зависи де дали примерно ще вземете моливи "Кохинор" или моливи " Фабер Кастел", както и дали са от редова книжарница по единични цени, с отстъпка или на цена на едро; 2. детско гардеробче - не би следвало да е повече от 60 лева /това мога да го проверя от фирма, която прави мебели за ДГ по обществени поръчки/. Та станаха с гардеробчетата 120 лева , а до 182 има разлика от 62 лева.

# 126
  • София
по спомени ние давахме по 75 лв за гардеробче...
от 60-те явно има за кухненският кът,който за мен също е безумие.
може би са си предвидили  и нещо да остане в касата.

# 127
За жалост и тук се говори само за пари! НО ДА МИ ИСКАТ 120 ЛВ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Извинете, но това е безумие, наглост и......знам ли! Нямам думи! Много моля, как може в една градина общината да дава пари за мебели, пердета и т.н.т., а в друга-не.Къде е т.н. директорка?! Утре ако протече водопровода родителите ли ще плащат! Ами ако допуснем, че имам 2 деца в ДГ - по 1`20лв-240..... Shocked

# 128
  • София
ами то никой не ви кара....като не искаш, не даваш...или си записваш детето на частна и там нищо не ти искат.

# 129
Само да кажа, че ставаме все по-доволни от учителките и всичко като цяло, да чукна на дърво, така че недоброто впечатление от първата ни родителска не се оказа съвсем правилно за сега.

За парите тепърва ще видим, мисля че решенията не бяха окончателни, та очаквам да се искат още.

# 130
  • Beyond the Frontiers
Като ви чета....мен днес за 12-15 лева за ново спално бельо ме направиха на луда....
Да обясня - първа година в детска градина сме, нови деца, нови родители. Тотално неориентирани. На родителската среща решаваме -16 лева за учебник, 4 лева за моливчета, пластелин и т.н. Най-вероятно за запознати хора съвсем недостатъчно, ние го установяваме месец по-късно.
Разговор с учителките - недостатъчно играчки, остаряло спално бельо. Намерени са фирми с по- няколко оферти, представям ги на родителите. Едните ми обясняват - какъв родителски актив сте един месец да не ни кажете, колко пари ви трябват. Другите - вие сте луд, има безработни, самотни майки, това ли е най-важното.  Shocked Shocked Честно ви казвам за един ден станах луда и яхнах метлата....демокрация ли, обсъждане до тук. Следващата година казваме 50 - 60 лева в началото и купуваме необходимото.

# 131
  • София
Сторм, нямам намерение да коментирам  Laughing  Събират ни по 182лева и това е рекорда до сега Laughing И понеже никой не каза гък на родит.среща- просто си се прие.  А гардеробите са по оферти, които ДГ ни предлага...т.е. ние лично не търсим фирмите. Парите се получиха повече, защото ние поемаме част от парите на четирите двойки близнаци, които имаме  ooooh! Там беше мъжа ми...иначе, ако бях аз там щеше да има луд скандал. Не стига, че са много, не стига, че и аз съм с две деца в ДГ, че са изместили деца от списъците, ами и ние ще им плащаме  ooooh! Абсурд, пълен абсурд! Съгласна съм да ползват превилегии, но чак толкова не съм съгласна. 
Иначе и аз от няколко години съм член на родителският актив (не че има някакво значение по темата).

Galactic Voyager , прави каквото трябва, пък да става каквото ще. Не им обръщай внимание, защото винаги ще има недоволни. Важното е да намерите доброто качество на добрата цена.

Балони, навсякъде събират пари по същият начин. И да, факт, това не трябва да го правим ние родителите. Но понеже всички искаме най-доброто за децата си, не сме наясно с бюджетите (колко, кое, от къде, за къде) и даваме, даваме...даже се радваме, че можем да даваме  Laughing

# 132
  • София
а защо вие плащате за тях? от къде на къде?за официалната такса - ок, от там тнататък - защо? те по 1 гардеробче за двамата ли ще ползват? Или ще учат по един учебник, или какво, че да им поемате част?

Никак не е късно да кажете нещо против това...

# 133
180 лв!!!!!!!! ShockedТова е някакво безумие. И как пък събрахте толкова близнаци! И каква е логиката да им поемате парите? Аз не бих се съгласила. Права си - аман от привилегии. Дали имам близнаци или 2 деца в една градина не е ли същото? Пак "вноските" са две. Освен това не е ли по-редно да пришпорите директорката, да отидете до общината, да предявите някакви желания /мебели и т.н.т./. Просто според мен става нещо нередно. Коя е тази ДГ!? Вие честно си плащате данъците, а срещу това какво получавате? И твърдението " на детето ми да е добре....", не съм съгласна. Нали това е държавна градина, получават се субсидии -за какво точно? Делегираните бюджети за какво ги разпределят?! Та на базата на това твърдение всеки може да ви "вменява" всякакви нужди1

# 134
И...аз бих изискала нова ро.среща, на която да присъства и директорката. Пък е предварително да поговорите с другите родители, които по стара бъл.традиция, се страхуват да си кажат мнението.

Общи условия

Активация на акаунт