Родителска среща No1

• 17 901
  • 155
  •   1
Отговори
# 105
... ако едно дете зарази 3 преди да се появят симптомите е напълно възможно при проявата да зарази още 10, които иначе биха останали здрави ...

Другите 10 така или иначе ще се заразят от 3-те, заразени преди сиптомите.
Не го пиша за да се заяждам, а от лични наблюдения в групата ни преди и след повишаване на контрола, едни и същи деца си боледуват, еднакво често.

# 106
  • София
микак не е задължително да се заразят, блоестта още не е чак толкова заразна и второ  дните пред проявата в случаят нямат и контакт защото са почивни дни.

# 107
Вчера беше първата ни род.среща.Мина в обсъждане на правилника и стигнахме до финансовите въпроси.Казаха, че учебните помагала са 16лв и сами да преценим по колко да съберем за да има за играчки и празници.Помолихме да ни ориентират горе-долу колко пари са необходими.Директорката каза ние да преценим и в крайна сметка решихме, че 50лв са ОК.Не решихме обаче дали всеки месец всеки да носи мокри кърпи, салфетки, чашки и т.н. или да събираме по 5лв.
Относно болестите според мен е нормално да се не се допускат болни деца.Нищо, че моя син е болен през около три седмици и си е в къщи обикновено по 10.Започнах работа август и вече съм болнични за две седмици и ми е много криво, защото е кофти все пак, но това си е мой проблем.
Ние също минахме през частна ( нищо, че не сме баровци ), но не бих казала, че съм много доволна.

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 23:36 от EmiliT

# 108
  • София
Мисля, че темата е за първата родителска среща, а не за болести и сополи. За тях има отделна!

# 109
  • София
Най-накрая се осъществи и нашата родителска среща.Като чета май най-много пари ще събираме по 120лв.,но наистина много зависи как са поднесени нещата.И при нас се започна с правилника за вътрешния ред.Няма смисъл повече да пиша,че той е важен и трябва да се спазва.Повече дискутирахме за храната и какви храни не искаме да се дават на децата ни.Много добре ни обясни какво ще изучават и заниманията им,че са под форма на игра и то това е важно за възрастта им.За парите поне 3 пъти ни казаха,че само по колкото и каквото решим ние ще си съберем.Казаха ни кои са проблемните неща и си гласувахме.Много е важно как се поднася инфото.Самият факт,че НЕ СИ ЗАДЪЛЖЕН и ни акцентираха,че това са НАШИТЕ деца,едната учителка каза,че ще ходи с родителите и събота да пазаруват,някак си направи безпроблемно събирането на парите.За частните градини не ми се пише.Миналата година като не приеха дъщеря ми на ясла четох много и самият факт,че приемат явно и прикриват болни деца само да им вземат парите ми е достатъчен да се откажа от услугите им.

# 110
Най-накрая се осъществи и нашата родителска среща.Като чета май най-много пари ще събираме по 120лв.

Съжалявам Inkа, но май ние ще поведем класацията. Искат ни по 130лв. Sad И при нас започнаха с првилника за вътрешния ред и се започна, за учебните тетрадки, за играчки, за вода, за чаши еднократна употреба, за играчки по празници и... о ремонт на баня  ooooh!, смяна на няколко счупени плочки, казанчета и течащи батерии, коплекти спално бельо. Естествено намекна се, че това са НАШИТЕ деца. Обаче нещата не спират до тук, мокри кърпи, т.хартия, това отделно всяка седмица. Абе май най-големи каръци се оказахме ние, че сме поподнали в най занемарената  стая. Това са думи на директорката. А тя милата изнесе третата група, които ползваха нашата стая и ги настани в новото крило, все пак те са направили нещо и сега другите да довършим каквото е останало. Ако отидем на новото няма за какво да ни искат пари. Меко казано бясна съм.  #Cussing out

ПП. Не ме разбирайте погрешно, за мен е без значение ново-старо крило, но ремонта на банята не трябва ли да го поеме общината?

# 111
  • София
би трябвало по принцип....ама не го поемат...те всички ремонти би трябвало да ас от тях, както и т.х и сапуна и водата...но...
от друга страна никой не ви задължава - казвате, че ще си ползвате банята както си е и не правите нищо.... ако искаш и в общината се оплаквате и ще спрат ремонта....

ние да кажем бяхме в подобно положение но от другата страна, т.е. ние сме  при нас преместените в нова сграда, а след нас си оправяха баните(досат повече им излечзе на човек да ти кажа). Ние бяхме сменяли пък шкафчетата, съседната група си купуваха легла, други преди това оправяха други бани и т.н., никой не е и споменавал баня...старичка беше, но все пак здрава...т.е. ако искаха можеха и да откажат да я оправят, а те и тръби и т.н. сменяха...
И никак не бих казала, че е нечестно да бъдат преместени старите групи в новата сграда.
1 - едната от групите 1 година прекара в салона, гардеробчетата им бяха в мазето, защото им бутнаха филиала , за да строят сградата, общо всички деца са били сгъчкани да играят на 1/3 от двора докато е течал строеж, т.е. са изтърпяли и шума и неудобствата на строежа на новата градина. Да не говорим, че и в сборните групи трябваше да издържат и ремонта на баните....
Та за мен са напълно заслужили да бъдат преместени, в новата сграда, а не там да бъдат настанени само новоприетите(и такива има)...
А това всъщност са си го решили учителките и директорката кой къде...никой никога не се е допитвал до родителите, както и вие като сте кандидатствали , никой не ви е обещавал и гарантирал място в новото крило, нали така...пък доброволно сте кандидатствали и сте си записали децата там....

Няма какво да си бясна...ако си толкова бясна - не си записвай детето в детската ми намери друга където ще те устройва.
Но за мен по-важен остава персонала, от колкото базата.

Мокри кърпи, сапуни и хартия е ненормално всяка седмица да се носят, първата година носихме всеки месец...така се препълни, че после дълъг период нищо не искаха, сега като им  свършат казват, което е на няколко месеца веднъж....
(и още...в началото не ме зарадва особенно новината, че ще местят децата, но пък харесва им новата стая...от друга страна все още ни предстои да разберем до колко адекватно ще могат да отопляват тези големи и високи помощения, освен това си седи и момента, че новите сгради принципно първите години са малко по-усойни докато исксъхнат бетони и т.н. така че...предстои ни да разберем как ще е зимата, към монета пък не ме радва особенно че сестрата е само в старата сграда и нашите никой не ги гледа сутрин, както и че охраната е една за двете и сгради и също повече време е в другата сграда, ама на всичко си има минуси и плюсове).

Последна редакция: сб, 09 окт 2010, 11:48 от Angel_Dust

# 112
Сторм, и да подадеш жалба в прокуратурата няма как да се докаже фалш  Wink но това е друга тема ...

за болестите - ами стои сутрин сестрата в коридора, откъдето минават сто и повече деца, но как да ги разгадае кой какво си носи  Simple Smile

мина  и нашата първа среща - основно ни запознаха с правилника, кога сеприемат децата от колко до колко, какъв режим спазват, какво меню предлагат, каква им е дневната програма, с какво ги занимават, театри, планирани екскурзии за догодина и  др. подобни. За финансова част никой не обели дума. След това някой родител пита - добре де, какво ще е необходимо на групата за уч. година и по колко пари ще събираме. Госпожата каза - вие си решавате какво и дали да събирате. Сподели, че тази година са приети повече деца, отколкото са леглата и че няколко деца спят на походни легла ... И в диалог между родителите се стигна до консенсус, че трябва да се съберат пари и да се почне от купуването на необходимите легла. Една майка предложи 50 лв., като първо се купят леглата, а останалото - консумативи за групата, покривки и друго, каквото е необходимо. Иначе занималнята и спалнята са в перфектно състояние и всичко се е правило от предишната група. Баните и тоалетните са малко стари, но пък чисти ... Една майка  каза, че детето й не пиело чешмяна вода, като учителката й каза, че може да оставят в шкафчето каквато вода искат, а останалите пият от чешмата ... Най-общо казано - не ни подгониха за пари, а ние сами си решихме да дадем. Госпожите заявиха, че ще купят определени помагала, каквито преценят за нужни, а не по цели комплекти книжки, което е добре ... С две думи - срещата протече добре и съвсем не беше като на партийна сбирка  Mr. Green и никой не ни изнуди за пари

# 113
  • София
....
Съжалявам Inkа, но май ние ще поведем класацията. Искат ни по 130лв.....
ПП. Не ме разбирайте погрешно, за мен е без значение ново-старо крило...
Пу,оставаме на второ място! Mr. GreenНие да не сме различни групи в една и съща ДГ?И при нас в новото крило настаниха другата първа група,да не говорим,че са и с по-млакото точки от нас и явно няма и пари да им се събират толкова,но най се издразних,че пред новото крило има хубави пързалки и пясъчник,а в нашата част на двора само кал.Е,нашите деца НЯМАТ ПРАВО да играят в тази част на  двора с хубавите и нови играчки.Да,ама данъците са и от нас и как да обясня на детето си като стои и минава край тях,но не може да ги ползва.Ей това много ме издразни! #Cussing outеу

# 114
  • София
Inkа - говорете с директора, поне, за някакво равновесие, т.е. те в новата градина пък вие на новите площадки.... така всеки получава по нещо ново и нещо старо Wink
Чак само кал...съмнявам се да са е, предполагам има някоя старичка катерушка, кола, пързалка?
Иначе да, всяка група си седи на площадката, все пак учителката трябва да може да си следи децата, ако няколко групи са на една площадка, това няма да е съвсем в интерес на децата...

# 115
  • София
Съжалявам Inkа, но май ние ще поведем класацията. Искат ни по 130лв. Sad И при нас започнаха с првилника за вътрешния ред и се започна, за учебните тетрадки, за играчки, за вода, за чаши еднократна употреба, за играчки по празници и... о ремонт на баня  ooooh!, смяна на няколко счупени плочки, казанчета и течащи батерии, коплекти спално бельо. Естествено намекна се, че това са НАШИТЕ деца. Обаче нещата не спират до тук, мокри кърпи, т.хартия, това отделно всяка седмица. Абе май най-големи каръци се оказахме ние, че сме поподнали в най занемарената  стая. Това са думи на директорката. А тя милата изнесе третата група, които ползваха нашата стая и ги настани в новото крило, все пак те са направили нещо и сега другите да довършим каквото е останало. Ако отидем на новото няма за какво да ни искат пари. Меко казано бясна съм.  #Cussing out

ПП. Не ме разбирайте погрешно, за мен е без значение ново-старо крило, но ремонта на банята не трябва ли да го поеме общината?
И ние сме правили ремонт на тоалетните, но сумата, която платихме беше почти три пъти по - малка. И то преди години, когато нямаше криза и цените бяха по - високи. А и знам, че тези, които предлагаха най - големи суми в крайна сметка не платиха. Типична черта на родителите - на РС се предлагат огромни суми, който има възражения се обявява за "незаинтересован за собственото си дете". В крайна сметка точно най - надъханите не плащат или отлагат до последно плащанията.

# 116
И ние сме правили ремонт на тоалетните, но сумата, която платихме беше почти три пъти по - малка. И то преди години, когато нямаше криза и цените бяха по - високи. А и знам, че тези, които предлагаха най - големи суми в крайна сметка не платиха. Типична черта на родителите - на РС се предлагат огромни суми, който има възражения се обявява за "незаинтересован за собственото си дете". В крайна сметка точно най - надъханите не плащат или отлагат до последно плащанията.
И аз съм забелязала нещо такова. На нашата РС помолиха да съберем по 5 лева на месец за да се купуват общо консумативите за месеца (кърпички, чаши и т.н.) и то не за друго, а защото някои родители "забравят" да носят. И естествено натоварват другите. Е, веднага се намериха хора, които почнаха да се пазарят "ами ако детето е болно, или е идвало само 5, 10 или незнам колко си дни, същите ли консумативи ще трябва да носи и т.н."  ooooh!. Голям проблем се оказаха тези 5 лева. И ако останем пак на  старата схема, всеки да носи - пак ще има хора, които няма да го правят.

# 117
  • София
Може би вече изместваме темата,но и аз да се включа за консумативите....По принцип на РС само се спомена,че като цяло се прави икономия и се харчат пестеливо т.хартия и кърпички.Аз ежедневно и зареждам раничката и слагаме в джоба кърпички/мокри и сухи/.Освен това си носим шише с вода/не е позволено,но в началото се оплака,че не ѝ стига тази дето им дават/.Сега като я питам пие ли от общата вода казва,че си пие само от шишето.Аз си платих на касата годишната такса за вода,но ми е неудобно да издребнявам пред госпожите......Вчера обаче пред мен една мама донесе плик с т.хартия и салфетки и сега не знам как да постъпя.При вас как стоят нещата?На колко време носите и какво?Не е въпроса до парите,а до това,че не е уточнено.

# 118
  • София
носим когато имат нужда.
т.е. като свършат госпожите казват да донесем това, това, това...и носим.
така че - питай просто дали сега имат нужда.
за икономии от вода Т.Х и т.н. аз не съм съгласна...така и так ние ги носим/плащаме , няма какво да пестят от децата...как ли пък няма да ми е жадно детето, щото пестели водата...

# 119
в яслите носех всеки месец на 1-2-ро число, в градинината нося по същия начин - в началото на месеца и ВСЕКИ месец  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт