Родителска среща No1

• 17 915
  • 155
  •   1
Отговори
# 90
За съжаление, ако родителите представят бележка от лекар, че детето е здраво, тя няма право да оспорва лекарско мнение. Не са виновни сестрите, а системата.

Не системата е виновна , а педитата,които дават бележки без да мислят.Аз върнах в петък дете с хрема и след един час детето беше върнато от майката с бележка,че хремата е "задна" /каквото и да значи това  #Crazy/ и не е заразна.При това отиде при директорката да се оплаче от мен и сега от група 26 в петък днес бяха 16."Задната" хрема май се оказа заразна.
                    Моите двама ги спрях от ДГ,защото нослетата им протекоха и в групите им......също има деца с хрема и бележки.Нищо не може да направи сестрата освен,ако детето с бележка се влоши и тя извика родителя.И всички бележки са за алергична хрема.При това време хич не ми се струва,че е така.
                     Не само на първата РС се обяснява,но и на всички следващи,както и всеки ден,но...едни родители разбират проблема,а други...го пускат покрай ушите си.

# 91
Не знам дали ме разбирате, аз и хиляда да бяха казали, пак щях да ги дам, щях да ги събера,но някъде трябва да има граница. Граница в отношението на родителите и доказването им. Та така. Лек ден на всички ви и здраве за малчовците.
Еми не те разбирам. От една стана казваш, че можеш и си готова да събереш повече, отдруга , че получаваш 200 лева майчински. Лично аз не смятам, че родителят, предложил висока сума за събиране се доказва по някакъв начин. Просто иска по-доброто за детето си.
И да ти кажа, че и аз съм събирам по 50 лева от всеки родител - общо трябва да събера 1050 лева. Ето на, днес съм дала за учебни помагала 442 лева при договорена 15% отстъпка за същите, от които останах да дължа 92 лева, защото само 7 родителя до настоящия момент сме дали пари. Канцеларски пособия - сложи ги 100 лева, ако не взимаш някой боклук. Лимита ми за детски играчки е около 300 лева - ако купя качествени, а не китайски от левчето, сети се с 300 лева, че ще купя не повече от 6-7 , максимум до 10 играчки . И дотук грубо 850 лева за да останат200 лева за подаръци за Коледа, Първи март, Първи юни. А пък да мечтаем за дребно подаръче за всеки рожденник - направо незнам откъде да извадя парите.

# 92
За съжаление, ако родителите представят бележка от лекар, че детето е здраво, тя няма право да оспорва лекарско мнение. Не са виновни сестрите, а системата.

Не системата е виновна , а педитата,които дават бележки без да мислят.Аз върнах в петък дете с хрема и след един час детето беше върнато от майката с бележка,че хремата е "задна" /каквото и да значи това  #Crazy/ и не е заразна.При това отиде при директорката да се оплаче от мен и сега от група 26 в петък днес бяха 16."Задната" хрема май се оказа заразна.

Директно на родителската среща обявих намеренията си за фалшивите бележки.  Защото:
Чл. 312. (1)  НК гласи , че лекар, който снабди някого с лъжливо свидетелство за състоянието на здравето му, когато не действува като длъжностно лице, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация.
Щом ме увериха, че като родител мога да изискам инфо за това, кой лекар е пуснал болно дете в групата, няма да чудя дали да спретна една жалбица до Прокуратурата спрямо лекаря. На третия лекар от кварталното ДКЦ, на който му се наложи да се обяснява, ще спре порочната практика.

# 93
  • София
Сторм, според мен трябва да си лекар...иначе, като каква "установиш", че детето е болно, т.е. мнението на жена с/у мнението на лекар? Супер е, че има закон за това, но лошото е, че пак се опира до някой от гилдията, който да прегледа детето и да установи, че диагнозата е грешна.  Rolling Eyes

Дидиа, аз бях свидетел как нашата госпожа в 16ч тичаше с Нурофен из коридора, защото детето от групата пак вдигнало висока темп, а от обяд майка му не идва..."ей сега, ей, сега..." и така цял ден.
А педитата и те правят всичко за пари...както всички- важното е да има кинти, пък работата...може и да не е свършена съвестно.

Няма оправия. И всички са виновни- и системата, и лекарите, и родителите, и работодателите и ... всичко...толкова е комплексно и навързано, че не знам кога ще има подобрение.  ooooh!

# 94
  • София
ами не знам дали е точно така, скоро една майка ми разказваше, как след няколко спонтанни проверки на ДГ от Хеи, че има болни посещаващи и няколко глоби, вече сестрата никой видимо болен не пускала....явно си има начин...

и какво значи задна-предна хрема - все тая е къде тече, заразно е....освен ако не е алергична...ама пък има едни картони които началото на всяка година се дават на сестрата, там се отбелязват алергииите на детето, как ли изведнъж посред зима за 1 седмица детето развива неподозирата алергия и после също така изчезва тази алергия с магическа пръчица?

а нещо за доказателство - изследвания, кръв, урина, секрети,  тестове за алергии...пък нека се върне в градината с диагноза алергия с доказателства.

колкото до болните деца, до колкото знам трябва да се отделят от групата докато дойде родителя да си ги прибере, а не госпожата да фърчи с лекарствата.

# 95
Не ми звучи достоверно-лекар лежи в затвора, защото не е различил заразен от алергичен сопол! Не обвинявам само лекарите. С каква съвест майката ще отиде да поиска фалшива бележка! Така, че каквито чл. и параграфи да има, всичко опира до съвестта на родителя. Не мисля и че учителките умишлено ще укриват болно дете, та нали и те са хора и те рискуват да се заразят.
Didia, не се учудвам! А как ти звучи - дете с висока температура. Вика се таткото, който идва след 3 часа и заявява "защо ме притеснявате, синът ми симулира"! И друг случай - в групата на детето ми имаше скарлатина. След като взеха секрет се установи, че още 3 деца са носители /без да са болни. Сестрата си прие първото болно дете и си му даваше антибиотика в групата. На моя въпрос ЗАЩО, тя отговори, че не е опасно, те и без това били в контакт! Лекарите не препоръчвали отделяне на болното дете! Е, моето дете ГО ПОВТОРИ! Така, че този проблем е многопосочен.

# 96
При нас по-затегнат контрол има от миналата година. Разлика никаква, разбира се  Laughing децата си боледуват и ще си боледуват, докато не изкарат вирусите, колкото по-рано свикне един родител с това, толкова ще му е по-лесно  Mr. Green

балони, стрептококите са гадно нещо, дори след лечение не е сигурно, че са изчистени. И родителите, и всички близки около тях трябва да се изследват. И за съжаление са навсякъде, дъщеря ми ги имаше без дори да съм предполагала. И другото е, че под определено ниво не се пие нищо, ако е високо, тогава в почти всички случаи има симптоми, ако онова дете е било без такива, явно е с ниски нива, но е пило профилактично.

# 97
  • Пловдив
Моя син е донесъл конюктивит в групата. В сряда му нямаше нищо, в четвъртък беше с подути и гурелясали очи. Звъня на директорката - качила се в групата със сестрата - нама друго болно дете. Обаче моя син е бил контактен вече няколко дни с тия деца, и вчера в понеделник вече е имало болни. Е, аз как да знам, че моя син е болен преди да се прояви болестта?! Не знам от къде е дошъл конюнктивита, до този момент няма друг болен около нас, може да го е пипнал в предната събота в Пловдив. Сега поне 5-6 деца ще го прекарат.

# 98
  • София
Янтра никой не говори за периода преди да се появят симптомите...но с вече явни такива - трябва ли детето пак да е там?
И да, дори преди проявяване болестите са заразни, но при проявени симптоми са още по-заразни.
Нали все пак ако детето ти се беше събудило с подути и слепнали от гурели очи нямаше да го заведеш на градина, а на лекар....(поне за мен това е логичното).

# 99
  • Пловдив
Да де, заведох го миналата седмица, едва днес е на градина след 5дни лечение с капки ..... офтакуикс, не съм сигурна как се пише на латински. Обаче моето е първо болно и сега ще има и други болни.

# 100
  • София
е, от това вече никой не може да ги предпази, а и може да стане практически на всякъде, важното е обаче поне когато знаем, че детето е болно да не го водим, та зорлем, някой да не остане здрав....

# 101
  • София
На нашата първа родителска среща този проблем изобщо не беше повдиган. Учителките казаха, че се опитват максимално да опазват децата да не пият от чужди чаши и да не се хранят от едни прибори и това е. Спирането на болни деца е задължение на сестрите (макар че аз лично не съм чула някога да са върнали дете).
Факт е, че децата в първа и втора група боледуват много. Това е.
При голямото ми дете в трета група, както до преди това всички масово боледуваха, изведнъж престанаха. Просто имунната система иска време, за да се нагоди към новите условия и да изгражда сама защита за организма.
Всъщност имах позната, която заради страх от болести не пусна детето си на градина и беше доволна, че не боледува. И така, до първи клас. От боледуване едва успя да завърши първата година в училище.
Така че, за съжаление, и през това трябва да се мине.
(с което по никакъв начин не оправдавам родители, които водят видимо болни деца в групата, но пък и дете със сопол, което е без температура, дивее непрестанно и е пълно с енергия, за мен не е болно. На моето, например, веднага му потича носът при ветровито време и след 2-3 духания няма нищо).

# 102
  • София
sladka_mama - моето дете е било със сопол без Т, дивеещо и т.н. и с бактериална инфекция...заразно разбира се....
Бил е и с 40 градуса дивеещ и щастлив....
Това , че не се скапва много от болестите, никак не го прави по-здрав и по-малко заразен Wink

Иначе да - когато просто от студ текне носа за малко е друго.... но пък има родители за които никакви сополи, кашлици, разтройства и т.н. не са болест.... болест е ако детето не може да стане от леглото примерно или е с над 38,5 Т....
Така че принципно именно сестрите и лекарите би следвало да определят кое е болно и кое не...ама не формално разбира се...

# 103
Янтра никой не говори за периода преди да се появят симптомите...но с вече явни такива - трябва ли детето пак да е там? ...

Тя искаше да каже, че къде е детето няма никакво значение, болестта вече е в групата, и който е предразположен, ще се разболее, независимо дали нейното си е вкъщи или не.
С това не искам да кажа, че трябва се водят болни деца, а че неводенето не намалява боледуванията на останалите.

# 104
  • София
има голямо значение, болестите са си най-заразни при проявени симптоми, ако едно дете зарази 3 преди да се появят симптомите е напълно възможно при проявата да зарази още 10, които иначе биха останали здрави.
Да не говорим, че децата не дошли в понеделник, може и никой да не са заразили, защото събота-неделя не са били контактни с останалите.

Общи условия

Активация на акаунт