Родителска среща No1

• 17 909
  • 155
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
И...аз бих изискала нова ро.среща, на която да присъства и директорката. Пък е предварително да поговорите с другите родители, които по стара бъл.традиция, се страхуват да си кажат мнението.
Ние, понеже сме две проклети кокошки с мнение, едната съм аз, си спретнахме разправия Simple Smile Следващия път обаче ще я разкатая.

# 136
Като правите класация, да кажа и аз:
по 60 лв на човек за закупуване на машина за вода
по 30 лв. за учебници
по 30 лв. за блокчета, моливи и така нататък

Миналата година събираха по 180 лв., тази са малко по-скромни.

Аз купих учебниците на детето за 22 лв., а останалите материали ми излязоха около 10 лв. Пари за машина няма да дам.

# 137
  • София
Близнаците са много, да и все повече ще стават. Рано или късно привилегиите им ще понамалеят, защото вече не са рядкост, не са случайност, а в повечето случаи- съзнателен избор.
Факт, че 340лв за двете деца са много. Няма спор...и в нашата група явно хората са по-заможни и са решили да им помогнат. Но аз не мисля, че е справедливо, защото, ако не бяха близнаците да изместят другите деца, тези други деца щяха да си платят на общо основание (могат или не могат)...или по-добре тези пари да се дадат пари вместо някоя самотна (наистина) майка, която не може да отдели такава сума. Няма да правя скандал от това, защото го приемам, като вид помощ..нещо благотворително...и сега мога да си го позволя. Но не мисля, че трябва да е така и в следващ момент, ако съм на родит.среща ще се изкажа. Сега е неподходящо, защото вече е гласувано от всички, вкл и от мъжа ми.
Гледайки мои приятелки с две деца, едното от които е ученик...майко мила...но и тях никой не ги пита.

# 138
  • София
Ами  всъщност човек като гледа две деца, би трябвало да му е ясно че разходите са двойни.... независимо близнаци ли са или с 2 или с 10 години разлика...никак не е правилно...те и без друго си имат разните там намаления и предимства от страна на държавата, какот и сама си споменала, но когато става дума другите родители да ти поемат "отстъпката" за близнаците...за мен е грозно просто. И направо ми е жал пък ако в групата ви има и някой самотна майка с ниски доходи, която ще трябва да поеме и дял от близнашките разходи.

# 139
  • София

Аз купих учебниците на детето за 22 лв., а останалите материали ми излязоха около 10 лв. Пари за машина няма да дам.

Средната цена на диспенсер за вода - 220 лв. Вие 4 деца ли имате в групата? На твое място и аз не бих дала пари.  Peace

# 140

Средната цена на диспенсер за вода - 220 лв. Вие 4 деца ли имате в групата? На твое място и аз не бих дала пари.  Peace

Ами по 180 лв на човек за нов шкаф?

В яслената група събират по 30 лв. за нов килим

То бива наглост, ама чак толкова. И това го правят родителите, не учителките.

# 141
  • Beyond the Frontiers
Добре де като събират показаха ли някакви оферти. Защото наистина 30 лева за килим, 25 деца да са, това е 750 лв. Като се има предвид, че се слагат най-вече мокети, защото са по-лесни за поддръжка, вие ще обзаведете цял хотел.

# 142
да ви кажа, стана ми мн. гадно от последните постове...аз имам БЛИЗНАЦИ , не съм си избрала да са 2 -всъщност, като се замисля-избрах си, понеже не махнах едното, като разбрах, че са две Mr. Green  За разликите в гледането на близнаци и на 2 деца няма изобщо да се обяснявам, а относно привилегиите-ама моля ви, ставате смешни /или злобни Rolling Eyes/, единствената такава до момента е за градината, но такива получават не само близнаците...  но пък ако ви е по-гот да си мислите, че освен, че имаме две деца на веднъж получаваме и куп други "екстри"-ок завиждайте и си се оплаквайте Mr. Green  В конкретния случай - и аз мисля, че по отношение на сумите, събирани от родителския актив е все едно дали имам 2 деца в 1-ва или едно в 1-ва и едно в 3-та гр., но помощ е предложена и одобрена от другите родители, та относно "благотворителността"-прочитайки целия пост-просто използваната дума е лишена от смисъла й /ако ме разбирате правилно Wink/  Добре, че никой не ми е "помагал" на мене!
За нашата група -събираме по 80 лв.-за мин. вода /за годината/, аз седнократни кърпи за бърсане на ръце/за годината/,за учебници, пастели, моливи и т.н. + играчки и подаръци за празниците. Отделно всеки носи т. хартия, т. сапун, салфетки и мокри кърпички.........

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 17:53 от dspasova

# 143
  • София
Добре де, какво искаш да кажеш с горното? Че нямате пивилегия? Че не се приемат близанците с предимство? Че за второто не е по-малка таксата?
Да в градината, ние за градини си говорим...
И какво защото си с близнаци, смяташ, че е редно другите родители, да ти поемат за едното дете събираните пари???
Защо???

Парите се разпределят на дете, не на семейство...все пак 2 деца ще пият от водата, 2 гардеробчета ще се купят за тях, 2 учебници, 2 блокчета и 2 моливчета...нали?
Съмнявам се като им купуваш обувки да купуваш 1 , а за другите да чакаш помощ или благотворителност, нали? Същото е...

# 144
 Crazy Angel_Dust, чудя се, ти изобщо чете ли какво съм написала?!!!??? Нямам какво да добавя .....  #Crazy

# 145
  • Пловдив
Е, какво, като си с близнаци повече ли даваш от майките на две деца?!!? Абсолютни глупости.

# 146
  • София
ми четох, да...

и всъщност се съмнявам, че е "но помощ е предложена и одобрена от другите родители", по-точно надали някой е имал смелост да откаже.... но пък може и да греша...

# 147
 Shocked Олеле... овсен да се самоцитирам:
да ви кажа, стана ми мн. гадно от последните постове...аз имам БЛИЗНАЦИ , не съм си избрала да са 2 -всъщност, като се замисля-избрах си, понеже не махнах едното, като разбрах, че са две Mr. Green  За разликите в гледането на близнаци и на 2 деца няма изобщо да се обяснявам, а относно привилегиите-ама моля ви, ставате смешни /или злобни Rolling Eyes/, единствената такава до момента е за градината, но такива получават не само близнаците...  но пък ако ви е по-гот да си мислите, че освен, че имаме две деца на веднъж получаваме и куп други "екстри"-ок завиждайте и си се оплаквайте Mr. Green  В конкретния случай - и аз мисля, че по отношение на сумите, събирани от родителския актив е все едно дали имам 2 деца в 1-ва или едно в 1-ва и едно в 3-та гр., но помощ е предложена и одобрена от другите родители, та относно "благотворителността"-прочитайки целия пост-просто използваната дума е лишена от смисъла й /ако ме разбирате правилно Wink/  Добре, че никой не ми е "помагал" на мене!
За нашата група -събираме по 80 лв.-за мин. вода /за годината/, аз седнократни кърпи за бърсане на ръце/за годината/,за учебници, пастели, моливи и т.н. + играчки и подаръци за празниците. Отделно всеки носи т. хартия, т. сапун, салфетки и мокри кърпички.........
и да повторя:
В конкретния случай - и аз мисля, че по отношение на сумите, събирани от родителския актив е все едно дали имам 2 деца в 1-ва или едно в 1-ва и едно в 3-та гр.
-т.е. смятам, че родителите на близнаци е нормално да плащат събираните пари и за двете деца!

Факт, че 340лв за двете деца са много. Няма спор...и в нашата група явно хората са по-заможни и са решили да им помогнат
- това разбрах за дадения случай и  се замаях от мнооогото привилегии на близнаците, от това, как чакат "помощ или благотворителност" ooooh!  Ами да ви кажа и още нещо дразнещо-понавам мама на тризнаци и от работата на мъжа й предложиха и поеха памперсите на децата-ха сега, защо ли не ги предложиха на друг някой, аман от привилегии  , а сега и на градина тръгнаха, о, ужас Mr. Green Mr. Green Mr. Green Joy
Абе посмяхме се на постовете ви с мъжът ми и той каза да ви пожелая близнаци, та да няма сърдити  Joy   bouquet

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 21:21 от dspasova

# 148
dspasova,   никой не обвинява майките с близнаци  Peace ... Но в крайна сметка всеки трябва да си поеме разходите за детето  Peace
Примерно Янтра да е жива и здрава, но ако за вбъдеще трябва да поеме чужди разходи в градината, при положение, че има три деца ??? доста ще е нанагорно да подпомага и други, ако вкъщи са три Rolling Eyes

та нека се ползват привилегии за близнаци - приеми в градини, ясли, училища, но в крайна сметка всеки да си плаща, пък който предложи помощ - винаги е добре дошла  Peace, но в такива ситуации не бива да се изнудват останалите родители, най-малкото родителите на близнаците е трябвало категорично да се противопоставят  Whistling

# 149
  • Пловдив
Именно, отглеждането на две си струва колкото близнаци. На три - колкото на тризнаци.

Общи условия

Активация на акаунт