Аз съм против задължителното вероучение!

• 14 926
  • 207
  •   1
Отговори
# 150
За мен йогата е много повече от спорт. Това си е също духовно учение. Занимавах се с това в студентските години. Но всеки сам трябва да си прецени.

# 151
Така е miqito, това е една духовна война и ако не познаваш добре противника,няма да знаеш кое оръжие да използваш ако ще и да си собственик на оръжеен магазин.

# 152
  • София
Свалили са видеото от youtube ... Но едното от училищата беше 119 то и директорката абсолютно си знаеше какво прави...

В 119то директорът е мъж, не знам какво си гледала.

# 153
  • На земята, която е всъщност звезда.
А да ви питам - дали безплатния курс по йога, който се предлага в нашето училище не е нещо завоалирано?
Или аз се шашкам излишно и това е само спорт?

Кой ще води курса?

# 154
Абсурд е в съвременно училище, при това средно, да се задължават децата да изучават вероучение.
Смятам, че всички съвременни ученици на ниво обща култура трябва да бъдат запознати не само с традиционната религия в страната си, но и с останалите религии, за да има религиозна търпимост и учителите да не бъдат в ролята на проповедници, а светски лица със сериозен поглед и култура поне за всичките вероизповедания, застъпени в страната.

А да ви питам - дали безплатния курс по йога, който се предлага в нашето училище не е нещо завоалирано? Или аз се шашкам излишно и това е само спорт?

3ависи. Ако им се преподават единствено йога упражнения за поддържане на добра форма - аз не бих се притеснявала.
Но от друга страна, няма да позволя на разни гурута и техни последователи, дошли от не знам си къде да промиват мозъци на непълнолетни ученици със сектанските си учения... Naughty

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 18:15 от krem-karamel

# 155
 Не виждам смисъл от вероучение в училищата. За децата е твърде рано да се занимават с проблемите на религията. В последствие който има потребност да се обърне към духовната страна на живота може да го направи по начин, който вътрешно да намира за правилен.

# 156
  • София
Jarrita, човек може да се предпази от неща които познава и които се афишират. Но трудно би разпознала езотериката и окулта в преподаването и мисля, че децата са твърде уязвими, защото повечето от нещата са и на духовно ниво.

Така е, за съжаление. Точно затова смятам, че е хубаво тези неща да се обясняват достъпно за децата вътре в семейството, за да направим опитите да им се повлияе отвън максимално трудни или невъзможни.

# 157
A ако вътре в самото семейство между родителите има различно отношение по духовните въпроси, тогава кой ще бъде арбитъра, който ще вземе решение за правилното духовно развитие? Или иначе казано,ако майката е атеист а бащата е ..........

# 158
A ако вътре в самото семейство между родителите има различно отношение по духовните въпроси, тогава кой ще бъде арбитъра, който ще вземе решение за правилното духовно развитие? Или иначе казано,ако майката е атеист а бащата е ..........

Решение ще вземе по-силният от двамата, а по-слабият като характер и влияние ще отстъпи  Peace

# 159
  • София
Ами не, всеки ще обяснява своята гледна точка и детето с порастването си ще може да избере кое му импонира повече.

# 160
  • Там, където ме обичат
E, те ако предварително не са постигнали някакъв вътрешен мир и компромис, при възпитанието на детето ли ще го търсят?

# 161
Защо такъв страх от това вероучение какво лошо има в това да научат нещо...или поне какво се прави на празниците ..от заобикалящите ни държави сме единствените дето децата ни относно християнството което изповядваме  сме абсолютни неуки..Аз лично смятам че е глупаво да се изпада в някакви кризи едвали не ще бесят децата и какво лошо има в това....ако не са бабите ни един ден нашите деца няма да знаят нищо ooooh!

# 162
  • София
Защо такъв страх от това вероучение какво лошо има в това да научат нещо...или поне какво се прави на празниците ..от заобикалящите ни държави сме единствените дето децата ни относно християнството което изповядваме  сме абсолютни неуки..Аз лично смятам че е глупаво да се изпада в някакви кризи едвали не ще бесят децата и какво лошо има в това....ако не са бабите ни един ден нашите деца няма да знаят нищо ooooh!
Виждам, че имаш затруднения с писането. След като не си прочела и предишните постове, явно имаш затруднения и с четенето. Май за тебе е било по-добре да се обърнеш към логопед, а не към поп, навремето.

# 163
Валя*, няма ли право човек на различно мнение, че така остро нападаш?

Радвам се, че детето ми изучава религия в училище.

# 164
Виждам, че имаш затруднения с писането. След като не си прочела и предишните постове, явно имаш затруднения и с четенето. Май за тебе е било по-добре да се обърнеш към логопед, а не към поп, навремето.
Незнам на мен какво ми трябва но на теб ти липсва възпитание.И това че съм изразила мнение не съм обидила лично никой сравнение с теб..След като имаш толкова високо мнение за себеси дръж се подобава Naughty..това е форум и ще си пиша каквото искам

Общи условия

Активация на акаунт