Аз съм против задължителното вероучение!

• 14 924
  • 207
  •   1
Отговори
# 195
  • Куциндрел
Black Tear, спокойно можеш да си водиш домочадието в църквата, никой няма да те спре.
Религията няма място в училище в една светска държава.
Може пък моето семейство да изповядва религия по-стара от 2000 години. Crazy

# 196
  • Кори Селести
Аз се чудя защо скачате като ужилени от едно подобно предложение, да има религиознание или вероучение в ущилищата? Никой не ви налага нищо насила, всеки сам трябва да стигне до истината...или до каквото иска за себе си...

И как точно никой нищо не ни налага насила, ако се въведе задължително вероучение? Simple Smile
Скачам всеки път, щом се спомене подобно нещо, защото мисълта някой да налива И такива глупости в главите на децата ми е крайно противна.

Явно не се особено добре запозната с мнението на Айнщайн по религиозните въпроси.
Но това е нормално. Вярващите просто вярват. Не се интересуват от информация, която не е в сихрон с личната им приказка.

# 197
Изглежда, Вие не сте запозната с това... но както и да е няма смисъл да ви обяснявам исторически факти от Билията, както куп други неща.  Има много информация, търсете и четете, ако желаете.... Ако науката за Господ беше глупост, нямаше да се изучава в университетите! Теология, Библеистика и т.н.

Относно въпроса кои са тези църкви, които предлагат БЕЗПЛАТНО обучение по вероучение, можете да се информирате  и сами...

# 198
  • Куциндрел
Що не си оставиш поученията за неделната служба?

# 199
Изглежда, Вие не сте запозната с това... но както и да е няма смисъл да ви обяснявам исторически факти от Билията, както куп други неща.  Има много информация, търсете и четете, ако желаете.... Ако науката за Господ беше глупост, нямаше да се изучава в университетите! Теология, Библеистика и т.н.
 Относно въпроса кои са тези църкви, които предлагат БЕЗПЛАТНО обучение по вероучение, можете да се информирате  и сами...
Колко удобно.  Grinning
Май не знаеш кои са.
Но, да. Няма смисъл да ни обясняваш изброените неща. Темата не е за тях. И не смесвай задължителното училищно обучение с университетското, което е по желание.
Не разбирам защо изрови тема, която е била актуална преди пет години и в която не е писано повече от три години. Със сигурност даже ти е излязло предупреждение от рода на " Внимание: в тази тема не е писано повече от 120 дни. Не е желателно подновяването на толкова стари теми.".

# 200
  • София

Аз казах - католическата и арменската.
Хайде, моля те, бъди добра и ми кажи 2 православни църкви в София, които правят неделно училище.

# 201

A Вие, защо не се образовате малко повече и не спрете със злобата и простотията, Цецке?!!!
Излишно ретроградно поведение, което вреди на Вас и на другите около Вас!
Просто не се заяждайте, елементарно е!
Никой не поучавам изразявам позицята си, което си е съвсем в реда на нещата. Но ако не спрете с просташките си изказвания и заядливост към мен (както виждате изобщо не Ви бях отразила до този момент) ще Ви пратя в трета глуха!

# 202
Никой не поучавам изразявам позицята си, което си е съвсем в реда на нещата. Но ако не спрете с просташките си изказвания и заядливост към мен (както виждате изобщо не Ви бях отразила до този момент) ще Ви пратя в трета глуха!
Позиция по въпрос, който е бил актуален преди пет години?
В момента няма напъни за въвеждането на вероучение в училище.
А СИП " Религия" отдавна има.

# 203
  • Куциндрел

A Вие, защо не се образовате малко повече и не спрете със злобата и простотията, Цецке?!!!
Излишно ретроградно поведение, което вреди на Вас и на другите около Вас!
Просто не се заяждайте, елементарно е!

Не, ти тропаш с краче и се опитваш да ни докажеш каква християнка си и как другите трябва да са като теб.
Не очаквай мило отношение. Whistling

# 204
  • най-шареното място
Разпечатай си поста завършващ с "глуха!".
Помоли за прошка за него. Най-добронамерено го пиша.

# 205
Не тропам с краче, нито искам някой да е като мен.
Имам и приятели мюсюлмани, атеисти и всякакви и никой не ме е убил заради това, нито аз съм ги обвинявала, че са такива или онакива!
„Не очаквай мило отношение!“ Как да го разбирам това? Да не вземете да ме обезглавите, както са правели едно време езичниците към тези, които са приели християнството за своя религия?!
Винаги ме е изумявала злобата и негативизма към християнската религия, изобщо. Давам си отговори  за самата себе си.... Както споменах в първия си коментар, учудвам се на негативизма и отношението към християнството на българина. Какво е това подскачане, мрънкане и прочие? Забравихме си историята или какво? Реакциите и отношението са важни, доста по –важни. Те казват много за човека...
Кои са църквите ли Дидева, ето Ви линкове : http://www.svsedmochislenitsi.com/bg/news/view/99/
http://www.bg-patriarshia.bg/index.php?file=sofia_diocese_organizations.xml

Нали ме обвинявате, че  Ви натрапвам нещо в което не вярвате и ви дразни, защо не си търсите отговорите сами в такъв случай?

# 206
Темата не е за християнската религия изобщо, а за една кампания за въвеждане на задължително вероучение в училищата преди около пет години и вече не е актуална.
Ако толкова ти се дискутира на тема християнство, тук и тук е доста по-подходящо.
Скрит текст:
По отношение на неделните училища, не съм изразявала желание да ми ги изброяваш. Умея да работя с търсачката. Просто отбелязах, че не знаеш такива. Но гледам и ти си ползвала добрия стар Гугъл.

# 207
Темата не е за християнската религия изобщо, а за една кампания за въвеждане на задължително вероучение в училищата преди около пет години и вече не е актуална.
Ако толкова ти се дискутира на тема християнство, тук и тук е доста по-подходящо.
Скрит текст:
По отношение на неделните училища, не съм изразявала желание да ми ги изброяваш. Умея да работя с търсачката. Просто отбелязах, че не знаеш такива. Но гледам и ти си ползвала добрия стар Гугъл.

Благодаря, Дидева!
Следващия път ще дискутирам там.

Общи условия

Активация на акаунт