За моя радост най-голяма през АПРИЛ ще стана мама!!!

• 30 844
  • 713
  •   1
Отговори
# 270
Miminko, кураж. Предварително не се притеснявай за нищо. Стискаме ти палци!! Praynig

lUDI4ka, аз съм работеща мама и мога да кажа, че съм в много добра кондиция, като изключим киселините. Сутрин закусвам, на обяд нещо леко и вечерям .... понякога. Вечерната храна я връщам  Sick, но тенденциите са за подобрение.
Нормално е да си гладна, няма хормон, който да си е на мястото.  #Crazy
А относно килограмите, също е нормално. Някъде писах, че бременността е единствения период през който може да контролираш количеството и качеството на храната, но килограмине не можеш Simple Smile)

Да дам и аз отчет - взех си БХС днес, всичко е ОК!  ooooh!  
Предварително не съм се притеснявала, но като ми разчете резултата ми омекнаха капачките. Докато сляза с асансьора ми трепереше всичко.

# 271
siqiana_ani още при първата ЖК моята лекарка ме разпита за всичко заболявания, операции, пушене, фамилна обремененост, предишни бременности, включително и какъв диптър очила нося, освен това всеки път ме теглят, мерят ми обиколката на корема и таза доколкото разбрах с едни метални приспособления, кръвното налягане, всеки път гледа бебето на ехограф. Последния път аз я попитах за БХ и тя каза, че според нея е добре да се направи като ми обясни подробно какво представлява, кога и какъв е реда да го направя  Simple Smile

Еми етто, аз си знам, че има проблем. Благодаря ти че ми отговори i_valentinova .   bouquet
Моят доктор ме разпита за датата на последната менструация, дали имама оплаквания някакви, болки, обясни ми какво да правя ако имам болки или кървене, преглед аме на видеозон и това е. Ако аз попитам нещо ми обяснява търпеливо и с това се изчерпва ЖК. Мисля да поговоря с него за тези си опасения, а и за да съм спокойна.
AlexNM , поздравления за добрите резултати, колкото и да не ги мислиш, друго си е като чуеш добри новини. Все така да сте!  Peace

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 11:33 от siqina_ani

# 272
siqiana_ani да, най-добре го попитай, защото когато ме разпитваше за тези неща сестрата си ги отбелязваше в един лист, на който обаче не можах да видя какво пише точно.
AlexNM поздравления за хубавите резултати все такива да са винаги  Grinning

# 273
Еми етто, аз си знам, че има проблем.

Siqina_ani, стига си се притеснявала Naughty. Това, че не те разпитва кой знае колко подробно, не означава, че има проблем. Просто си е такъв тип доктор явно. Снаха ми ходи при един абсолютно същия. На четвъртия път, чак когато го попита защо не й обяснява подробно и защо не я разпитва за всичко, той й отговори, че е така, защото не вижда никакъв проблем и причина да я притеснява. Ако имало нещо - той щял да реарига, разбира се.
Тъй че да се надяваме, че и твоят доктор е от същия тип - загрижени за спокойствието на пациента  Grinning
Ако пък чак толкоз се притеснява - обстрелвай го с въпроси  #2gunfire Grinning Докато не си каже всиииичко.
Няма място за притеснение  Hug  bouquet

# 274
  • Пловдив
Здравейте набързо докато бабата е за кухнята с малкия  Laughing
miminko стискам палци и аз и се надявам да се похвалиш съвсем скоро с добри новини от изследванията, дано се окаже , че всичко е било просто лошо предположение!  Hug
siqiana_ani - и моя АГ също не ме е разпитвал нищо за това дали пуша, дали имам предишно дете с проблеми  /все пак съм раждала веднъж , а и имам един мисед /, дали имам здравословни проблеми и изобщо нищо...  newsm78 на мен прегледа ми беше първия път теглене и видеозон с мерене на кръвно но не и на мерене на корем или пък измерванията на тазовото дъно (тук обаче съм по-спокойна защото въпреки съмненията че таза ми бил тесен си родих малчо нормално почти без шевове, предполагам че като е второ вече не е нужно да се мери  Thinking ). Та така - и аз не съм много спокойна в това отношение затова си чакам с нетърпение ФМ то и БХСто, че там всичко ще се види подробно. На мен само ми беше изписал Дуфастон първия път и ми го потвърди при втория преглед, а за допълнителни обяснения е доста пестелив  Crossing Arms , ама на мен тогава ми трябваше само да ми каже , че на бебо сърчицето вече тупти и забравих и да питам.  hahaha Незнам - явно си е до човек, но даже не знам дали ми е попълвал изобщо обменната карта , която предишния път ми попълниха още на първия преглед и допълваха всеки следващ път... май и аз трябва да питам.  Naughty Някой ако се сеща (за мамите на които не ни обясняват като хората и трябва сами да ги подсещаме) за нещо важно , което е трябвало да ни кажат моля споделете, че да не стане някой пропуск  Praynig  Peace
Иначе на мен още ми е кофти а малчо е със сополки, ама и това ще мине някак - стискайте палци да е скоро...  Praynig
Гледам пазарувате усилено - честито за покупките със здраве да си ги износвате и да са ви удобни до края. Някоя пловдивска мама ако знае магазин с евтини блузки, които стават и за коремче (като например рязани под бюста и разкрояващи се  надолу) да сподели, че на мен откъм блузи ще ми се наложи да се напазаря, иначе панталоните ще гледам да не ги купуваме докато стават старите, че са доста скъпички за бюджета ни в момента... благодаря предварително.  Hug
Хубав ден момичета- продължавайте с добрите новини ,че да ни минава по-весело времето до април  Wink

# 275
Добро утро!

miminko много ми е мъчно за теб миличка и се надявам резултатите от изследванията да са добри!Стискам ти палци!

За останалите,честито за добрите резултати и новите дрешки!

# 276
Здравейте!
Вас болят ли ви вече тазобедрените стави. Днес направо не мог да търпя!   bouquet  bouquet  bouquet

# 277
Момичета, понеже видаяхте какви въпроси ме терзаят напоследък и се разрових в нета. Открих една статия описваща що годе какво трябва да се случи на ЖК. Предполагам, че може да е полезна на някой от вас, затова ще си позвола да я постна тук.  Peace

# 278
Здравейте!
Вас болят ли ви вече тазобедрените стави. Днес направо не мог да търпя!   bouquet  bouquet  bouquet

Li_2011, и мен от две седмици насам ме болят. Cry Попитах си и двама доктори - и този по касата, и частния. И според двамата е твърде рано за подобни болки, и двамата казаха, че към момента няма да предприемаме нищо.
Но пък аз съм наистина с много тесен таз - може пък и това да е причина. Знам ли  newsm78
Постоянно ли те болят? Мен ме болят, когато съм в хоризонтално положение, по гръб. Само тогава.

# 279
.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 14:35 от FourSeasons

# 280
Аз се мажа с Мустела, но в Стара Загора много трудно го намирам. Lilly_R ти сигурна ли си , че това са стрии. Аз си мислех, че по към края на бременността се появяват. Ох мен лично много ме е страх от тези стрии,това че се мажа не е никаква гаранция, но си викам поне да направя всичко възможно да се предпазя от тях, пък каквото стане.

# 281
Здравейте коремчета   bouquet
 При мен нищо ново няма, освен че установих, че ми става лошо от водата, а аз пия минимум по 3 л вода на ден  #Crazy Сетих да ви питам дали вече някоя използва крем против стрии и какъв, защото аз вече започнах да се цепя. Аз така и така си бях напълняла и преди, но откакто съм бременна се забелязах отстрани, а вече и по корема едни лилави линии  #Cussing out

И аз сега се мажа с Мустела, но не всеки ден. Мисля после да опитам Bio Oil, много го хвалят в Англия и Щатите, не знам тук дали се намира.
Относно водата... същата работа  Sick Вече се чудя с какво да разнообразявам  #Crazy Може би айрянът ми действа най-добре, защото понякога и соковете ме дразнят. Аааа и бозата много ме привлича  Joy

# 282
.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 14:33 от FourSeasons

# 283
  • Пловдив
Набързо ще се включа за мазилата - според мен е добре да е нещо натурално без химия по възможност, защото все пак чрез кожата всичко дори в малка част все пак достига до кръвта и оттам до бебето, така че не бих ползвала нищо друго освен студено пресован зехтин, колкото и да е трудно попиващ или  ако имах евентуално преварена свинска мас (мирише, но ако е качествено обработена и чиста не). http://hubpages.com/hub/The-Truth-about-Bio-Oil относно чуденката на LadyDiDi - на твое място дори не бих го потърсила да го купувам, но всеки си знае, просто реших да ти го пусна ако не си попадала на статията. То лошото е че информация много, ама  изцяло натурални продукти кой ли може да гарантира , че са такива или че са био незнам - поне да се опитаме да ги изберем като такива пък каквото - такова. Иначе и моята кожа почва да се изсушава - сигурно е от хлора във водата и защото вече не ползвам както преди бременоста разните лосиони дето спасяваха положението, та май и аз трябва да вадя преварения зехтин отново...  newsm78
Аз също отказвам водата - пия основно айрян (ама вече без сол)  hahaha и тук таме някакъв сок, ама покрай малкия не остава време да цедя, още малко да почнат да внасят повече портокали и грейпфрути и почвам с цитрус-пресата, че сега нещо няма много разнообразие май, а ябълките са ми трудоемки, морковите също - то не е чистене, после рязане и накрая през сокоизстисквачката ... за мен поне е лукс да отделя времето към момента, надявам се вие да се справяте по - добре в това отношение.  Blush Иначе боза спрях да пия, макар че ме блазни - то толкова Ета в нея, че даже лекарите казват, че не е това полезно нещо, което е била преди за бременни и кърмачки.  Thinking

# 284
  • Варна
Здравейте коремчета   bouquet
 При мен нищо ново няма, освен че установих, че ми става лошо от водата, а аз пия минимум по 3 л вода на ден  #Crazy Сетих да ви питам дали вече някоя използва крем против стрии и какъв, защото аз вече започнах да се цепя. Аз така и така си бях напълняла и преди, но откакто съм бременна се забелязах отстрани, а вече и по корема едни лилави линии  #Cussing out
 miminko стискам палци всичко да е наред с теб и най - вече с бебчо. Дано всичко е презастраховане от страна на лекарите.
 Искам да питам и варненските мами къде точно ходят за БХС и ФМ? Тази седмица ще пътуваме натам, но само за събота ми остава варианта. Четох за Майчин дом и за Св.Марина, а моя приятелка ми каза и за някаква частна клиника на зимно кино Тракия. Знаете ли въобще дали някоя клиника работи и в събота?

Здравей, аз ще си правя ФМ при д-р Славчев от МЦ "Св. Анна" /Варна/. Когато си записвах час сестрата ми каза, че обикновенно я правели в събота, защото отнемала по-вече време. Ако искаш координати насреща съм.

Общи условия

Активация на акаунт