Тежка раница!Редно ли е детето да я носи?

• 35 247
  • 522
  •   1
Отговори
# 450
  • София
НИе какво д а направим ?
Като за начало да спрат да пишат глупости. Да признаят проблема и да съдействат за решаването му.
Всички искаме децата ни да учат пълноценно. Купуваме им всичко необходимо, понякога и с цената на лишаване от нещо друго. Но сме загрижени първо за здравето им.
Не искаме да ги осакатим, само за да видим дали това ще пренасочи прогреса от компютърните игри към приспособления за инвалиди.

# 451
  • Sofia
Амбърче, аз тръгнах в другата тема да ти пиша, ама по-добре тук. Няма нужда да ти казвам, какво могат да направят идиотите от този сайт - просто да не публикуват и по този начин косвено да подкрепят малоумни статии, още повече, че гордо се намират учители новатори Mr. Green
Според мен, няма нужда да влизаш в диалог с тях, очевидно не са в час.

Ние си направихме по поръчка красиви шаренки шкафчета, за своя сметка разбира се, добре че е 2 клас, та Музика и Бит и техника и т.н. стоят там /ясно е, че за по-големи, тази схема не върви/, когато са с един комплект като нас. Т.е. всичко друго си мъкнем /не носи той, естествено/. Класната е категорична, че основните учебници не са достатъчни без помагалата и съм съгласна с нея. Та това е положението, хем купихме шкафчета, хем му носим чудовищно тежката раница и то от майка ми и мъж ми, които прецениха, че в момента е тежка и за мен. Но то си е и така. Не знам колко кила е, но не става и за бременни с конкракции и не е смешно.

п.с. Валя* писали сме заедно Grinning

А отворковците новатори, дето им попрегледах сайта да вземат да мислят малко по-рационално, модерно и дигитално /да не говорим, че може да имат и активна позиция/, а не само да копи пействат статийки и да се кефят като пубери на неща, на които се радват първокурсници, начинаещи с педагогическата квалификация.

# 452
  • Русе
  Grinning така и написах,че не знам какви новатори са, но пък са неадекватни на ситуацията, и завърших с това .

"Мислех,че сте отговорни за информацията,която разпространявате, но явно е над възможностите ви да преценявате. Диалогът е безмислен и нямам намерение да го продължавам. "

Явно проблемът се рашава локално на ниво училище. За съжаление в нашето елитно за града училище,за сега не виждам диалог и желание за такъв. Тази статия беше публикувана в новата начална страница на училището ни, което ме навежда на мисълта,че са солидарни с мнението. Thinking

# 453
  • Sofia
Лошо, ако са солидарни с подобна дивотия. Наш'те официално като не са, та кво, голям праз Mr. Green пак същото.

# 454
  • СОФИЯ
От бач не мога да вляза в сайта на учителите новатори, за да прочета, но като чета коментарите ви..направо се изненадвам, з те офиц подкрепиха кампанията ни "На училище без тежест" и бяха едни от първите, които качиха текста. Направо  newsm78.

# 455
При нас също има втори комплект, но... двата комплекта са на различни издателства. Класната каза, че това я устройва, защото ще подбира материали ту от едно, ту от друго. Иска всички ученици да занесат всички учебници(и двата комплекта) в шкафчетата си и да носят вкъщи само тези материали, по които имат да се подготвят за деня. Не знам какво да мисля. Моето дете е доста разсеяно, що се отнася до бит, и със сигурност ще има пропуски.

# 456
Тези от Телеграф и по-специално един от журналистите още от началото винаги изопачаваше. Именно от този вестник тръгна и объркването. Те обвързаха двата учебника с Кампанията, а всъщност едното и другото нямат нищо общо. После тръгна от там, че ще има норми от тази година.

На 5 октомври приключва 1 етап от кампанията, а вече има и медийни шумотевици че тя е пред провал Stop и то пак в Мрежата на учителите новатори
http://www.teacher.bg/Article/Details/34262

Никога досега не сме отричали, че и родителите имат важна роля в решаването на проблема.

# 457
# 458
Не обичам с лошото, ама хич. Все пак това е една позитивна кампания, с която искаме да променим нещата.
С удоволствие бих написала едно писъмце до телеграф- и по-точно до Станислав Димов с копие да гл. редактор. Прекалиха много. Въпреки всичко не отказвам да кажа няколко думи по тел. и все ги изопачават откъм най-лошото и негативното, търсят конфликти.

Нека да покажем като родители, че водата и храната за децата ни не са излишни. Налага се да ги носим, защото вода в училище няма, а сандвичите са единственият начин да спестиш на детето боклуците от лафката. Иначе ще тр да им даваме пари и следователно да си купуват каквото те решат.

И тъй като от телаграф обвързват провала на кампанията с безхаберието на родителите-аз ще напиша пък писъмце, че кампанията още не е започнала или по-точно резултатите ще се отчитат април. За Пореден път ще обясня за целите на кампанията.

Кжойто има желание да пише до телеграф нека се включи. Ако искате ще дам мейлите тук. Те така или иначе са публични Peace

На 5 октомври ще пусна информация колко и кои училища са се  присъединили Hug

# 459
  • Русе
 Fanni , давай мейли,имена.

Покрай раниците,действително може да се повдигне въпроса с водата и храната в училище. Нещата са обвързани. Но десетките тетрадки и учебници с дублирано съдъпжание са факт.

# 460
Извинявам се, ако повтарям въпрос, но какъв беше проблемът да напечатат учебниците, всеки в 4 тома например, доста такива предложения имаше тук.
 Един учебник, разделен на 4, а не да носят в една "тухла"днес  целия учебен материал за цялата учебна година? По този начин ежедневното тегло на всеки от учебниците ще е разделено на 4.
А и всеки един том в края на учебната година ще е 4 пъти по-запазен, защото ще  е влачен 4 пъти по-малко до училище и обратно.
Амортизацията ще  е по-малка. И на децата, и на учебниците.
Каква е причината това да не се прави?
Проблем ли е, че няма да могат да се оправдават с шкафчетата?
Воля ли няма?

# 461
Това е въпрос, който трябва да се отправи към МОМН. Според мен при добро желание може да се направи това и без да се чака новия стандарт.

# 462
Два комплекта, ама нямало достъчно;  шкафчета, ама нямало достатъчно; "наръчник как се носи раница"; обвинения към родители, че давали вода на децата си.... ooooh! ooooh! ooooh!

Направо съм изумена от безпомощността на министерството, с всичките му отдели, чиновници и прочее народ, чиито  заплати плащаме и те не могат да РЕШАТ ЕДИН ЕДИНСТВЕН ВЪПРОС толкова години!
Кършат ръце години наред, и с внуците същия проблем ли ще решаваме!?!?!?
Тъпкъне на място, дни, месеци, години....решават един и същ въпрос, като че ли други нямаме за решаване  ooooh! ooooh! ooooh!

Фани, желая ти здрави нерви и успех!  bouquet

# 463
Като ги приучите да не я ядат и да не пият хем раниците ще са леки, хем джобовете- по- пълни, хем за чистачките по- малко бач!
Цяла гора зайци с един удар!

# 464
  • софия
За водата да помрънкам. Моето сутрин изпива 500 мл. Ако остане на занималня още толкова, но лавката е до 13.00 часа. Диспенсери няма и остава варианта да нося 5 литрови бутилки с помпа в понеделник. Предложих на родителската. Но къде да ги завират в класната стая . Олекотяването на чантата стеснявя класната стая. #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт