Тежка раница!Редно ли е детето да я носи?

• 35 258
  • 522
  •   1
Отговори
# 435
Снощи бяха родителските срещи на децата ни. Да се отчета  Wink.

36 СОУ София, 2 и 4 класове имат допълнителни учебници по всичко (изключение е при малкия математиката) и няма да ги носят в училище. Тази сутрин чантите са доста по-леки  Simple Smile.

Благодаря на всички, които работиха и работят за решаването на проблема с тежките раници! Той не е решен изцяло, все още, но началото е поставено.

# 436
  • в моя свят на мир и любов
В действителност раниците са изключително тежки, макар че моята щерка е силна и здрава. Затова закупих допълнителен комплект учебници за моя сметка /над 100лв са/, но пък тя ще бъде единствената в класа, чиито учебници ще стоят там и се чувства неудобно. Иначе има място в класната стая.

Иначе брошурата с "Не на тежките раници" стои залепена там на вратата newsm78

# 437
# 438
  • Sofia
Да налея малко масло в огъня. Съфорумка сподели във второлашката тема много интересна статия, публикувана в сайта на учителите новатори Laughing, от изключителния източник В. Телеграф:
Та ако се чуди защо чантите на децата ви са тежки, ето да се информирате: http://www.teacher.bg/Article/Details/34406

# 439
  • в моя свят на мир и любов

Плакатът стои на входа на училището.

# 440
  • СОФИЯ
На родителската предоставиха на всички подредена табличка, озаглавена "Училищен бюджет към 28.09.2011 г." Разходите са класа са 1 394.20 лв. Помагалата по БЕЛ и Мат са отбелязани като задължителни.

# 441
Да налея малко масло в огъня. Съфорумка сподели във второлашката тема много интересна статия, публикувана в сайта на учителите новатори Laughing, от изключителния източник В. Телеграф:
Та ако се чуди защо чантите на децата ви са тежки, ето да се информирате: http://www.teacher.bg/Article/Details/34406
Ужаст! Обратно топката в родителите  (видиш ли) Cry
"В някои училища пък бяха готови да осигурят шкафче за всяко дете." - заключващо се - ето това е нужно.

Моето дете (гледайки филмите с ученици) рече - мамо, там си имат шкафчета, които се заключват ... Както и очакваше шаренка занималня  ooooh!
Единственото, което можех да й отговоря (засега) - като пораснеш, ще направиш тези неща за децата ...

# 442
Фани гледах репортажа, за съжаление много малка част от казаното от теб са включили.  Sad

# 443
Видите ли, водата и сандвичите тежат в раниците! Ами тези дечица гладни и жадни ли да усвояват знания, или да пият вода от чешмите? Или да се наредят в междучасието на опашка пред лавката, където батковците избутват малките, докато бие следващия звънец и трябва да бягат в клас?

# 444
Като чела редовно подобни теми знам, че в чужбина няма лавки и децата си носят храната сами.
Това не е причина. Никаква.

# 445
Тя нашата лафка е пълна все едно със здравословни храни. ooooh! Stop
Моите деца не я ползват.

Реших детето ми да спре да носи у-ка по математика, който е 660 грама.
Ще пробвам по метода на майка от петокласната тема, ще преснимам урока, само той ще е в чантата.

Съществува ли някъде в интернет пространство, в което да се предлагат ненужни учебници от училищата? Мисълта ми е, някъде може да имат 20-30 излишни математики за пети клас, дори по малко да са, по 1 на чин. Пак ще е огромна помощ!

# 446
  • у дома
И аз да се оплача-ние сме с осигурен втори комплект учебници,а от 24 деца в класа само моето и още 1-2 не си носят учебниците и ползват в училище втория комплект  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire Моето мрънка по този повод,поради което изнесох една лекция за гръбначните изкривявания и че всеки родител отговаря за собственото си дете и съм бясна за момента и очаквам втората родителска среща другата седмица,за да повдигна въпроса  Twisted Evil
Иначе учителката им отключва и заключва шкафа с учебници най-добросъвестно,даже и едно дете да е,но насила не може да ги спре да мъкнат учебниците,та за мен вината си е наистина в някои от родителите...

# 447
Пък аз не знам освен моето още колко са се възползвали тази седмица да си вземат учебници от биллиотеката. Ако някой е решил да мъкне, въпреки възможността си е за негова сметка. Не мога аз да го задължа да не мъкне. Гледам да е създало училището възможност, пък от там- насетне всеки да си преценява ще се възползва ли или ще си товари като магарета децата.

# 448
И аз да се оплача-ние сме с осигурен втори комплект учебници,а от 24 деца в класа само моето и още 1-2 не си носят учебниците и ползват в училище втория комплект  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire Моето мрънка по този повод,поради което изнесох една лекция за гръбначните изкривявания и че всеки родител отговаря за собственото си дете и съм бясна за момента и очаквам втората родителска среща другата седмица,за да повдигна въпроса  Twisted Evil
Иначе учителката им отключва и заключва шкафа с учебници най-добросъвестно,даже и едно дете да е,но насила не може да ги спре да мъкнат учебниците,та за мен вината си е наистина в някои от родителите...

Наистина странно, и защо го правят, не разбирам Thinking

# 449
  • Русе
  Елси,благозаря, че си споделила,където трябва.
да кажа и отговора на възмутеното ми от статията писмо. Синът ми е 19 кг, в раницата му има половин сандвич и половин литър вода и над 10 тетрадки и учебници. Немислимо е да я носи сам.
Цитирам отговора точно както е

НИе какво д а направим ?

Носих си раницата на детето безропотно. Но чак пък нагло да се изправи някой и да ми твърди,че няма проблем, а после и това. Чак пък толкова търпелива не съм. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт