Щастливи НОЕМВРИЙСКИ бебета, ритат още в коремите

• 23 828
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Аз да ви надникна само , че направо умирам за сън smile3507 Връщам се дави чета и утре сутрин по кафено време ще се включа отново   bouquet

# 76
Кьолшес видях ги, пише че са размер 60х60. Тези дето са по аптеките май бяха 100х80 и са около 1 лв бр, а може и по малко да бяха  newsm78. Аз ще си взема за всеки случай, те после и за вкъщи стават, да не се налага да се сменят чаршафи по никое време  Twisted Evil Аз превръзки за родилки  не мисля да взимам. Миналия път си бях взела едни, не бяха скъпи, но не помня марка - е няма такъв отврат  Sick . Ще си взема някакви нощни като за начало или с мах капки, после ще видим според зависи.

Аз за навън за смяна на памперси имам една подложка към чантата за количката, нещо като тънко дунапренче в гумена обвивка ( ма как го обясних не е истина, ще взема да го снимам тия дни да видите) - викат му пикливка на това.

# 77
  • Дъблин
А вярно ли е, че при раждане със секцио, кървенето е по-малко? Чувала съм, че е така, защото аспирират част от кръвта преди да зашият  newsm78
И аз мисля да си взема някакви нощни превръзки. И сега извинявайте за глупавия въпрос - ама ако в болницата те карат да стоиш без бельо, как я закрепяш превръзката??  Embarassed

# 78
Това е хубав въпрос, аз затова мисля, както беше писла една мама, да си стоя с бельо и да го свалям само за визитация

# 79
А вярно ли е, че при раждане със секцио, кървенето е по-малко? Чувала съм, че е така, защото аспирират част от кръвта преди да зашият  newsm78
И аз мисля да си взема някакви нощни превръзки. И сега извинявайте за глупавия въпрос - ама ако в болницата те карат да стоиш без бельо, как я закрепяш превръзката??  Embarassed

И аз съм го чувала това за секциото. А това за певръзката без бельо - отговора е трудно, много трудно и неудобно според мен. Ама май навсякъде си ходят с гащи и само за визитация ги свалят, за да не се карат  Wink

Аз май отивам при сънчо  newsm46

# 80
  • София
Смърфиетка, браво за днешното представяне  Hug.
Относно стоенето без бельо, свиква се  Wink. След секциото трудно се навеждах.

# 81
Кьолшес, аз пък за тези пелени се отказах-то много скъпо ще ми излезе. Затова пак пелени за многократна употреба има тук, че ако хвърляш всеки път, когато бебето ти се напикае на такова нещо.....и тук са по 1$ бройката. Въпреки, че имам едни пелени останали ми от (не се смейте) кучетата, та може тях да ползвам-те са си чисти, неразопаковани в плик, много знае бебето ми, че преди това са били предназначени за песовете ми Simple Smile)))) Та в общи линии съм решила много скръндзаво да го карам Wink

# 82
Здравейте, момичета. Да се цопна и аз в новата темичка, макар и вече доста поизписана Simple Smile Днес бях на училище с 9 месеца (Теди, писах ти отсъствие  Peace), след това и на ЖК (нищо, че предната седмица пак ходих). Дадоха ми 45-дневния болничен, дадох кръв и урина. Хемото ми е 119, което си е СУПЕР за този етап, но за всеки случай си продължавам веднъж дневно по 1 т. Сорбифер. Микробиологията ми е перфектна, нямам никакви бацили  Hands Clap Матката е спокойна. Питах за тези болежки, тежест ниско долу и чувство, че от време на време се напикавам - от главичното предлежание на надебеляващото бебче е  baby_neutral С акушерката не очаквахме разлика в мерките и теглилките от преди 1 седмица, но бебката ни изненада - нямам качени грамчета, но матката ми е пораснала с 2 см, а обиколката на коремчето - с 1 см  Party След 2 седмици съм пак на ЖК (живот и здраве да устискам). Успях даже и да си занеса болничния в счетоводството.
За Мустелата - и аз чух нещо за парабени и други такива, но разпитах фармацевти и разгледах опаковките - НЕ съдържат парабени и още някакви вредни неща (забравих ги). Реших да разгледам и продуктите на Weleda, но макар и Био, изобщо не ми хареса направо нарапчивата билкова миризма на едно от мазилата (май крем за тяло беше). Та като вече тествани си оставам с Мустелката  Mr. Green.
За кървенето след секцио - наистина е като по-обилен цикъл, на мен нощните превръзки на Always ми свършиха перфектна работа. Но за нормално май са не толкова ефективни, така че мисля да си взема и нощни, и такива за родилки (според зависи как ще успея да родя).
Забравих да се похваля, че ми дойде поръчката от Ла Редута (от 20.09. !!!) и всичко е супер, особено нещата за мадамата. Вече е почти оборудвана за предстоящото лято от намаленията  Laughing Като имам време ще снимам и качвам.
Хакде, лека вечер (имах още неща да се изказвам по коментираните теми, но ги забравих)  Crazy

# 83
Миньонче много ме притесни  с това за ЛЛ. Аз от кога се каня да ида при моята, че да не е по телефона. Ама сега се притесних и и звъннах на жената, обясних и ситуацията и тя каза - няма никакъв проблем, ела утре да ти напиша направлението. Та и обясних, че още е рано и ще ида към 15 окт., но пак каза, че няма проблем. Не знам защо твоята лична се прави на интересна. Другия вариант, който се сещам е да си намериш някой гинеколог, който работи със ЗК и да говориш с него да ти даде направление за хоспитализация, а от ЛЛ да вземеш направление за гинеколог - него вече няма как да го откаже. А на теб казаха ли ти какво трябва да носим за болницата? Че аз съм на преглед чак след 10-12 дни, пък ми е любопитно вече.

Казаха ми, даже на листче ми дадоха изискванията. Ето ги:
1. Лична карта
2. Чехли
3. Нощница
4. Дамски превръзки
5. Тоалетни принадлежности
6. Enema Balkan (клизма)
7. Термометър
8. Тоалетна хартия
9. Прибори за хранене
10. Епилиране

Без грим, без бижута.
С изрязани нокти и без лак.

В тази връзка се сетих, че въпросната Енема се убих да я търся преди 4 години по аптеките и така и не я намерих. Ако някой вече е купувал, моля да сподели от къде. Почвам полека да стягам чантата за болницата.
Другото, с което трябва да се снабдя, е нощница.  Confused Да си призная, аз такова нещо не ползвам, имам само 2 т.нар. "нощници", но те са късички, с тънки презрамки и дантелки, едната от коприна, другата от органза ииииии... съвсем не са подходящи за болница. Ще трябва да си взема специално за случая някакви меки памучни нощници (поне 2 бр.) с копчета отпред, за да мога да кърмя и да не са много цифра, че най-вероятно след родилното директно ще заминат в кошчето. Както казах, не съм купувала такова страстоубийствено нещо и нямам идея от къде да си ги набавя тези нощници за родилното, така че приемам съвети. Може и линкове за онлайн пазаруване, ако доставката е до 2 седмици. С по-дълъг срок не ми се рискува...

И сега, какво да я правя моята ЛЛ? Има ли начин да я накарам да ми даде направлението?  newsm78

# 84
Ауу, Маринка, много ме изненада за лекцийката. Нищо не каза Simple Smile Дано да е било интересно Simple Smile Аз харесах темите за другия месец, ама ще видим дали и кога ще мога да отида Simple Smile
Добра работа си свършила днес  Peace А за другата ЖК - как няма да отидеш. Имаш още време да ходиш на консултации Simple Smile Супер за резултатите от изследванията. Като ви чета какви хубави стойности на хемото имате, а за моя док 103 е нормално, направо не знам. Чудя се дали да не почна с винце да си го покачвам, ама нямаме домашно  Confused

За превръзките, и аз мисля нощните на Always  да си взема. А тези за родилки какво представляват?  Rolling Eyes

Mиньон, какво е това "епилиране" в списъка  Laughing Епилаторът ли трябва да си носиш Wink Охх, с тая клизма  ooooh!

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 22:50 от MMka

# 85
Az si kupix v4era to4no takiva prevrazki na "Natracare" 10 broiki sa vatre. Debeli sa okolo 1 prast, pamu4ni i sa bez krilca, vodqt gi bez sintetika samo ot naturalni produkti i neizbelvani s hlor.
Izvinqvam se za ezika na pisane,no sam v neta prez telefona  Wink

# 86
Беруш, тези "пикливки" съм ги виждала. Ама каква дума само  Joy Мисля си обаче ,като се изпишка бебо върху тях, не се ли разтича пишуто настрани  newsm78  Терминаторче, верно, че не са много евтини, но ги предпочитам пред това да пера всеки път напишаното, особено пък в началото, когато сменяш памперс като луда.
 Смърфи ме вкара в размисъл с въпросчето си  Mr. Green Как вървиш без бельо и превръзка? Стискаш кълки и вървиш като патица ли? Joy
За клизмата като четох в темата за Веселото раждане много момичета споделиха, че изобщо не било страшно както изглежда, затова и нямам притеснения по въпроса.
Много гадно ми се струва това с бръсненето  Sick Във Втора градска изискват бръснарски ножчета. Смятам тази дейност да си направя вкъщи.Нямам никакво намерение някаква си санитарка да ме щави  Sick!  Не дай си боже да ми се падне санитар, че и за такъв случай съм чела  Joy !
Миньонче, ама как така с изрязани нокти  Crossing Arms ! Аз моя маникюр не си го давам!   Whistling
Мимче, страшен хемоглобин  Wink !
Vesico22 , мерси за описанието!   bouquet

# 87
Берушка не сте само вие по този начин със частна жк и лл работещ със зк

А при тебе как е? Кой ще ти издаде направлението? Направо съм бясна! 10 години плащам без прекъсване всички видове осигуровки на тази държава и веднъж да ми се наложи да ползвам направление и да ми го откажат!!!

Епилирането... еми и аз се позачудих, ама не попитах. Предполагам искат да си дойдеш без космите, за да не се занимават те с тази работа. Аз и без това ще съм с планово секцио (освен ако бебс не тръгне сам по-рано) и преди това ще мина през козметичката си за кола, защото не искам да ме бръснат. И миналия път така постъпих, даже клизмата си я направих сама вкъщи, за да не ме тормозят в болницата. Не е нещо страшно, много по-ужасно е поставянето на катетъра. Тая санитарка, която миналия път ми извърши въпросната манипулация, ако ми падне, ще й счупя ръчичките! После 4 месеца не можах да се оправя, ама хайде да не ви плаша, със сигурност съм изключение.

Kölsches Mädel
, изрязаните нокти ги искат от хигиенни съображения, а лак не трябва да има, защото при операции наблюдават цвета на ноктите - той индикира промяна в състоянието. Тези неща ги научих преди години на свой гръб, след като се явих на една операция на ръката с великолепен дълъг и цветен маникюр и сестрите увикаха доктора ми заради мен, че не ме е предупредил. Но с бебе и без това не е добре да поддържаш дълъг маникюр. Аз ще се порадвам още малко на моя, после ще го принеса в жертва пред олтара на майчинството  hahaha Това е най-малката жертва, повярвай ми и се опитай да свикнеш от сега с тази мисъл.

# 88
Миньонче, ядосах се пак на твоята ЛЛ като ти прочетох поста  ooooh! ! Само като идея: не може ли да вземеш направление от нея за гинеколог ( за това вече не може да ти откаже)  отиваш в най-близката поликлиника и питаш някой от АГ-тата, работещи по ЗК дали не могат да ти издадат това направление! Уффф, само докато го писах и си представих, какво ще е обикаляне и търчане за глупости, при положение, че тая патка преспокойно може да ти го издаде!
А иначе за лака го знаех като изискване, но за дължината не! Абе жертви, жертви, ама колко жертви  Mr. Green !

# 89
  • В две мънички очи...
И при мен личната ще трябва да го издава, но няколко пъти ми се опъва за направления като се има в предвид че откакто съм бременна само за 4 направления съм била досега, а преди това ме виждаше веднъж годишно за профилактичен преглед. А някаде бях чула че направленията за бременни не им се броят - незнам дали е вярно може и аз да съм в заблуда, но адски ме е яд на здравната каса и тъпотията с осигуровките.
Мисля да ходя за това направление като остане по-малко от месец че нали направлението важи 1 месец и после не искам да се окаже че е изтекло.
Миналата седмица в Токуда си патих заради това и се разхождах два пъти защото не можеше да ми кажат че е изтекло Sad

Общи условия

Активация на акаунт