ДОМАШНА /...БЪРКАНА.../ ПИЦА - 2

  • 51 047
  • 146
  •   1
Отговори
# 120
  • Varna
  • Мнения: 2 605
Аз, слагам малко зехтин в тестото. след това намазвам тавата, писипвам с брашно....и никога не полепва от тестото. Съвсем леко се отделя пицата като е готова. Малко веро на гъбката и тавата си е чиста.
Миналата година открих тази рецепта, но едва наскоро реших да направя....и шЪ праЯЯ, праЯЯ, праЯЯЯ smile3521 тази хрупкава, тънка, вкусотия thumbsup винаги!

# 121
  • Мнения: 4 376
И аз ще я пробвам. До сега винаги правя пица по една много изпитана рецепта,почти същата ,но без яйце,която е много добра.

# 122
  • Бургас
  • Мнения: 80
Здравейте!

Утре съм решила да направя тази пица,
но искам да попитам - може ли тестото да се съхранява в хладилника в купа покрита с прозрачно фолио или трябва да се сложи в плик (нямам на разположение чисто пликче, в което да го сложа)?

Благодаря предварително!  Peace

# 123
  • Мнения: 115
Здравейте!  bouquet

И аз ще я пробвам. До сега винаги правя пица по една много изпитана рецепта,почти същата ,но без яйце,която е много добра.

 sasi6 би ли споделила рецептата си, че в момента постя и бих искала да направя пица, но без яйце и със суха мая.
Благодаря предварително.

# 124
  • Бургас
  • Мнения: 80
Яйцето трябва ли да се разбие с миксер или е достатъчно с лъжица?  Rolling Eyes

# 125
  • I want it all and I want it now.
  • Мнения: 4 717
Яйцето трябва ли да се разбие с миксер или е достатъчно с лъжица?  Rolling Eyes
Няма нужда от миксер.  Peace

# 126
  • Бургас
  • Мнения: 80
Няма нужда от миксер.  Peace

Благодаря!  Hug

Прочетох, че доста хора слагат зехтин върху тестото (вече сложено в тавата) - какъв е ефектът/ с какво допринася?  Rolling Eyes

Просто се чудя дали да пробвам и аз или е излишно.  Peace

Последна редакция: пн, 18 юни 2012, 17:33 от kzbsn

# 127
  • Мнения: 1 352
Аз напръсквам със зехтин след като изкарам пицата. Става по-сочна и вкусна.

# 128
  • Бургас
  • Мнения: 80
Аз напръсквам със зехтин след като изкарам пицата. Става по-сочна и вкусна.

Благодаря, мисля да пробвам по този начин.  Peace

# 129
  • Бургас
  • Мнения: 80
Днес направих бърканата пица.......
лесно се приготвя, не отнема време и по-малко се цапаш,
получиха ми се 2 пици - една голяма (тавата на фурната) и една бебе пица.  Laughing
Направих я в две тави, защото се притесних, че пицата ще се получи по-дебела и няма да се опече (прочетох мнения за такива оплаквания), но както виждате от снимките по-долу...... голямата пица е прекалено тънка, но поне хубаво се опече.
Тавите ги покрих с готварска хартия, която след това намазах с краве масло,
затова и отдолу пицата получи една много приятна твърда коричка.
Сухите подправки (риган и босилек) ги сложих в самото тесто - така е много по-вкусно и ароматно.. отколкото да се поръси пицата с тях.
Преди да сложа доматен сос и плънка.... сложих тавата с тестото за 1 минута във включената фурна, за да не се втечни прекалено много ,когато сложа сос.

Добавих 1 ч.л. сол - иначе е безсолно.
Специално за тази пица направих и домашна майонеза без яйца (по рецепта на Бу) - голяма вкусотия.  Heart Eyes
Ето и снимки, не са много сполучливи:



baby_neutral

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 13:10 от kzbsn

# 130
  • Мнения: 484
Ще снимам и аз мойте, тестото ми е без яйце...Wink

# 131
# 132
  • Мнения: 2 342
Ще я пробвам!

# 133
  • Мнения: 50
Мисля че ще я харесаш-от няколко години я приготвям и винаги става сполучлива Wink

# 134
  • Мнения: 2 342
Напрах пицата  Laughing доста скромна отгоре, но пица  Joy Сложих само маслини, резенчета пресни домати и кашкавал. В малка тавичка я сложих, защото нямах почти никакви продукти за отгоре, а и аз обичам пицата да е по-дебела от нормалното.

Чакам да се изпече!



Сложих 1 пакет суха мая, бих сложила следващия път половин пакетче. Хареса ми, ще я правя често.

Последна редакция: нд, 23 мар 2014, 20:21 от до-ре-Ми

Общи условия

Активация на акаунт