СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 097
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Аз бих те подкрепила, миналата година имахме разговор с госпожите на моето дете точно по тоя повод. Силната миризма направо ме задушаваше за две минути, докато я преобуя, пък не знам на децата какво им е по цял ден. Не ми отговориха нещо, което да ме задоволи, но пък миризмата вече я няма (от доста време), може би са сменили препаратите и, да чукна на дърво, се отървахме от постоянното кашляне и запушен или течащ нос.

# 166
Аз със съставяне на документ не мога да помогна, тъй като не съм юрист.

Но мога да се подпиша в подкрепа, пък и още доста подписи мога да събера.  Wink

# 167
И аз не съм юрист, просто майка
Ще помисля дали е по-добре няколко отделни писма или някакво общо
Доста отклоних темата от кандидатстването, за което се извинявам, но мисля че допринесох поне да знаете,ч  еопция за местене няма да има- който приет , приет, край
Освен това стана ясно, че с най- обикновена хвърчаща бележка от личния лекар детето ви може да бъде прието извън системата.
И трето- избирайте внимателно, защото не се знае кой и как ще ви гледа детето.

# 168

И трето- избирайте внимателно, защото не се знае кой и как ще ви гледа детето.

Joy При този невероятен избор, който имаме, призивът много ми допадна!  Peace

# 169
LOST, ако решиш пусни нова тема със съответното заглавие.  Peace

Сега потърсих и намерих това: НАРЕДБА № 3 ОТ 5 ФЕВРУАРИ 2007 Г. ЗА ЗДРАВНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ
Издадена от Министерство на здравеопазването
 Обн. ДВ. бр.15 от 16 Февруари 2007г.
Която завършва така: (2) Дезинфекцията се извършва с препарати с разрешение от Министерството на здравеопазването за пускане на пазара на биоцидни препарати съгласно Наредба № 44 от 2004 г. за условията и реда за пускане на пазара на биоцидни препарати (ДВ, бр. 113 от 2004 г.).

Ето линк към нея: http://normabg.com/normativi/naredbi/64846.php

# 170
Да, да, знам го това, ако товориш списъка на биоцидните препарати, те са стотици...всъщност всико което с епродава в РБ е разрешено в този списък, иначе не може да се пусне на пазара
Сега го съчинявам писмото за мЗ, с което искам да допълнят точно тази наредба
Ще пусна нова тема, за да не дразня майките на неприетите деца, на които това сигурно им се вижда бях кахър

# 171
  • София
Привет!Похвал-синът ми е приет в 1-ва яслена група на 92ОДЗ.
До тук добре.Обаждам се аз до градината за питам има ли някакви допълнителни документи, които трябва да предоставя при записването и от там директорката ми казва, че въпреки, че е прието, детето е много малко (10 мес.), а в ОДЗ-то няма условоя за толкова малки деца.Освен това детето трябвало да е поне на 1г. и да бъде самостоятелно (каквото и да означава това) и да може да ходи.Никъде не съм видяла ОДЗ-тата с яслени групи да уповестяват този допълнителен критерий за прием.Аз сега какво да правя-ако не го запиша умират всякакви шансове за прием тази година, защото е приет на 1-во желание и ще загубя правото си на бонус-точки.От друга страна щом е приет аз съм в правото си да го запиша.Имате ли инфо колко време най-много след записване мога да задържа детето в къщи преди да го пусна на яслата-мисълта ми е да си плащам таксата, а да го пусна да кажем в началото на годината, когато вече ще има 1г. и ще ходи (дай боже)

# 172
ellica11, малко встрани от темата  Blush , но преди няколко дни ми отговориха, че чрез системата може да се кандидатства след като детето навърши 10 месеца и тогава евентуално да се чака за места в ОДЗ. Вие как успяхте толкова рано? Голяма каша ми е цялата тая работа  Sad

# 173
  • София
Ще пусна нова тема, за да не дразня майките на неприетите деца, на които това сигурно им се вижда бях кахър
Може и тук, темата не е само за неприети. Темата като цяло е свързана със системата, проблеми с градините и т.н.
Може това, което напишеш да е от полза и на някой друг.
Синът ми не е приет, но не се дразня Simple Smile

tedddy, за да участва дете в класирането трябва да има навършени 10 месеца. Детето на ellica11 е родено през 2009та г.
Места за 2010ти набор най-вероятно март, на 1вото класиране.

ellica11, няма изискване за минимална възраст за записване. Можете да се договорите с директорката, лично. Т.е. да плащаш такса и да не ходи, и да го пуснеш по-късно или друго решение.
Аз бих настоявала да ходи. Няма гаранция, че ако не го запишеш, ще се класира на някое следващото класиране.

# 174
Благодаря, АнМари  bouquet Дано тогава успеем и ние, тъкмо ще имаме време да проходим  Wink

# 175
  • СОФИЯ
И едно допълнение - след като запишете децата на ясла да уведомите работодателя си, за да спрат от НОИ обезщетението.

# 176
  • София
И едно допълнение - след като запишете децата на ясла да уведомите работодателя си, за да спрат от НОИ обезщетението.

Това важи само за държавните детски заведения нали?

# 177
  • СОФИЯ

Това важи само за държавните детски заведения нали?

Това е спорната разпоредба от КСО
Чл. 53, (4) (Предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 69 от 2004 г., бр. 68 от 2006 г., бр. 89 от 2008 г., бр. 49 от 2010 г., в сила от 1.07.2010 г.) Паричното обезщетение по ал. 1, 2 и 3 не се изплаща при смърт на детето, даване за осиновяване или при настаняване на детето в детско заведение, както и при отглеждането му от лице, включено в програми за подкрепа на майчинството.

В подфорума на СНБМ има няколко теми по въпроса. Спори се най-вече за подвеждащото "настаняване", като същевременно не става въпрос за заведение на пълна държавна издръжка. Не съм особено навътре в темата и в момента нямам време да ровя.

# 178
  • София
Привет!Похвал-синът ми е приет в 1-ва яслена група на 92ОДЗ.
До тук добре.Обаждам се аз до градината за питам има ли някакви допълнителни документи, които трябва да предоставя при записването и от там директорката ми казва, че въпреки, че е прието, детето е много малко (10 мес.), а в ОДЗ-то няма условоя за толкова малки деца.Освен това детето трябвало да е поне на 1г. и да бъде самостоятелно (каквото и да означава това) и да може да ходи.Никъде не съм видяла ОДЗ-тата с яслени групи да уповестяват този допълнителен критерий за прием.Аз сега какво да правя-ако не го запиша умират всякакви шансове за прием тази година, защото е приет на 1-во желание и ще загубя правото си на бонус-точки.От друга страна щом е приет аз съм в правото си да го запиша.Имате ли инфо колко време най-много след записване мога да задържа детето в къщи преди да го пусна на яслата-мисълта ми е да си плащам таксата, а да го пусна да кажем в началото на годината, когато вече ще има 1г. и ще ходи (дай боже)
Аз току що се връщам от среща с директорката на въпросното ОДЗ.Стигнахме до консенсус аз да запиша детето, а през декември да се видим, за да установим дали е готов да посещава тяхното ОДЗ при техните условия и най-късно януари да тръгне.Ако пък дотогава не е проходил......ще освободи мястото.
Учуди ме фактът, че за 28 деца в яслена група се грижат само 1 възпитател и една лелка.От тази гл.т. разбирам, че е невъзможно да се ангажира вниманието на единия от тях само за моето дете, но пък какво да направя.Оставям на държавата една кола пари задето ще си запиша по-рано детето, освен това ще си го гледам, което означава, че няма да мога да се върна на работа, а от там и че оставам без доход......нали се сещата как ще позволядори и през януари да не ми вземет детето.Ще ги изям с парцалите задето не са си организирали нещата и не са оповестили допълнителните си условия при прием.Има си ясли приемът на които е от 10мес.бебчета.

Ан Мари, почти сигурно е , че ако не го запиша сега нямаме шанс за по-нататък.Винаги ще сме с 3т.след всички останали.Тъпа система

# 179
Аз пуснах и друга тема, но ако прецените я изтрийте
За НОИ- понеже доста често ги посещавам служебно, лепнали са си една молба да се уведомяват служителите, че при настаняване на детето в детско заведение трябва да подават декл. за промяна на обстоятелствата, но не е уточнено държавно или частно.  Не се наемам да дам съвет, доколкото знам те не комуникират с частните градини- засега обаче.

Общи условия

Активация на акаунт