Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са необходимите документи за записване на дете в детска градина?
Какво трябва да направи родител, ако детето вече е записано в детска градина, но иска да промени групата?
Как да увеличите шансовете на детето си да бъде прието в детска градина?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са необходимите документи за записване на дете в детска градина?
Необходимите документи за записване на дете в детска градина включват заявление за записване, акт за раждане на детето, лични карти на родителите, удостоверение за настоящ адрес, служебна бележка от работодателя или писмо от майката относно отпуска по майчинство, здравно-профилактична карта на детето и имунизационен паспорт или писмо от личния лекар. Тези документи се представят при записване на дете в детска градина.
-
Какво трябва да направи родител, ако детето вече е записано в детска градина, но иска да промени групата?
-
Как да увеличите шансовете на детето си да бъде прието в детска градина?
За увеличаване на шансовете на детето ви да бъде прието в детска градина, родителите могат да обмислят записване в чиста детска ясла, осигуряване на платени осигуровки за двамата родители или уреждане бабата да работи в детското заведение. Освен това родителите могат да проучат възможността за увеличаване на точките, които дават предимство при записването на дете в детска градина.
-
Какво означава ЦДГ?
-
Как да запиша детето си в държавна детска градина?

Щото не им изнася...

Струва ми се, че сериозният недостиг е основно при 2008 и 2007 набори
А може и да ги прехвърлят на по-малките набори.
Синът ми е приет от пурвият път в градината по първо желание. Аз лично исках да е близо до дома а тази е буквално на десет метра оградата от вратата на входа на блока в който живея. И така той е набор 2008 и тръгна на ясла. Много добро дете изключително кротък( чак на мен не ми харесва) не удря не взима от ръцете на друго дете играчки не плаче ако вземат неговата просто си намира друго с което да играе не троши не хвърля.там преди обед нямат проблеми с него. Не плаче играе си пее с учителките но, не иска да яде и да спи там. У дома нямам такива проблеми. Прибирам го и го питам защо а той ми отговаря..-Шшшт тихо, тихо, да не те изхвърля на вън на кучетата да видиш тогава . Ин така на другия ден отивам казвам на сестрата питайки я а тя ми отговаря с усмивка че така ги плашели . После малкия започна да говори пак така но че ще го заключат в тъмна стая, и така на татък .след което той става все по зле настроен защото разбираи започва да се страхува изпаднал е там в някаква нервна криза според мен и те ми казват ама вие знаете как прави . А аз незная в кущи никога не се е държал така ( пъхал си прустите в устата пищял като го слагат да легне ...)И един ден на обед ми се обаждат да си го взема и сестрата на градината ми казва да го заведа на детски психолог. Че не го искат следобед защото будел другите деца и нещо му имало най_много да му изпишат сиропче успокоително тя с желание щяла да му го дава.Едва ли не ми каза че е аутист. Стана ми много мъчно но отново не направих скандал и си тръгнах с детето което е умно и играе с другите деца заговаря сам непознати....Заведох го все пак на детски психолог и психоложката каза че му няма нищо напротив много е умен.А той знае много наистина защото му обръщаме много взнимание много се занимаваме с него.Кажете ми как да го пъсна пак???Пратиха ни на психолог защото е кротък и не иска да спи. От кога да си кротък е проблем???А в началото спеше там как да обясня на тези така наречени сестри че те са си виновни и не бива да се заплашват така деца нищо че са толкова малки.Става вапрос за яслената група в детска градина МЕЧО ПУХ МЛАДОСТ1