СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 720
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
  • Ловеч
Благодаря на всички, които полагат усилия и се борят за децата ни!  bouquet

И аз избесниях - писах на Ангеличин да отговори конкретно защо прескачат собствения си мораториум и защо дават етаж от училище под наем и то за смешни пари и познайте какво - не публикуваха въпроси ми..  #Cussing out Щото не им изнася...

Моя въпрос го пуснаха, но пък отговор не получих - намирисва ми на ЕСПА 2  #Cussing out . Защитаваме частни интереси за сметка на децата ни Sick

Уважаеми Г-н Ангеличин, пиша поредният си въпрос в блога на СО по една и съща тема – вече имам смътното чувство, че ще автоматично ще се трие като спам. Става въпрос за част от ОДЗ 47 в Люлин6, което е отдадено под наем на ЧУ и ЧДГ Ерих Кестнер от поне 8години. Въпреки наложеният мораториум за отдаване под наем на части от детски градини попаднах на следното решение: http://www.sofiacouncil.bg/content/docs/c_f20301.pdf . Решението е на СОС, г-жа Савина ме препраща да питам ДО – уви, г-жа Минчева не се е включвала последните 6месеца. Кой може да даде обяснение за случващото се в квартала, където има най-голям недостиг на места в детските градини, няма перспектива за строеж на нови сгради, продължава строежа на жилищни такива, а в съществуващите малко сгради на детски заведения продължават да се помещават общински служби, частни и държавни училища? Благодаря.

Отговор:
-В район „Люлин”, с оглед преодоляване на недостига на места в детските градини, за последните 3 години е извършено следното:
- нова сграда на детска градина – ОДЗ № 95 /6 групи/
- разширение на ОДЗ № 139 /2 групи/
До края на годината предстои откриване на нова детска градина – ОДЗ № 100 в „Люлин – 10” за 8 групи – 210 деца.

# 301
Ето това е!Няма да се отговори на конкретно заданения въпрос, а ще се обяснява колко много се е направило за нашите деца, а пък ние сме толкова нахални, че искаме да им спрем далаверките на няколко частни училища. Абе срам нямат, това е ясно.

# 302
6.Петя Истраткова каза: Коментарът Ви очаква одобрение.
ноември 5th, 2010 в 9:15
Г-н Ангеличин,

В по-горните Ви отговори всъщност не видях отговор на въпроса на Айрис защо СО пренебрегва собствения си мораториум върху отдаването на помещения на ДГ на други структури. Моля, отговорете какво конкретно налага да бъде отдадено под наем ОДЗ-то в Люлин 6.

Освен това в същото заседание на СОС е взето решение да се оттдаде етаж от училище под наем. И то за смешна сума… Няма ли след 1-2 години да възникне и проблема с местата в училищата? Ако вече не е възникнал. Тук може да видите решението: http://www.sofiacouncil.bg/content/docs/c_f20256.pdf

И още един въпрос: Как точно се очаква децата на кв. Витоша, район Лозенец да спортуват при положение, че в квартала (доста голям вече и населяван от предимно млади семейства) няма нито една детска площадка или игрище? Или може би СО няма ангажимент към тези хора?

Благодаря за вниманието и се надявам да получа точни и конкренти отговори по същество.

С уважение, Петя Истраткова

Това е моя въпрос, ама май няма да дочака одобрение  Outta Joint

Отговора:
Отговор:
-Отдаването под наем на части от имоти – публична общинска собственост се извършва от Столичен общински съвет при спазване изискванията на Закона за общинската собственост. Определянето на наемна цена е в съответствие с Наредба за цените при сделки с недвижими имоти на Столична община от 2008 г. – чл. 24 и се извършва от независими лицензирани оценители.
Изграждането на детски площадки и игрища е от компетентността на г-жа Мария Бояджийска – зам. кмет направление „Зелена система, екология и земеползване”

пак нищо за мораториума  newsm78

Последна редакция: пн, 08 ное 2010, 13:28 от petenceto

# 303
Здравейте, мили мами.

Регистрирах синът си в системата на ИСОДГ, но там под името му стои надпис - "Християн е извън градинска възраст". Дали нещо съм объркала в регистрационната форма? Миналата седмица детето навърши 10м. Нали от тази възраст може да се кандидатства за яслени групи?

Нищо не си объркала. Целия набор си върви заедно вече. Набор 2010 ще може да кандидатства догодина.
Кандидатстването не е обвързано с възраст, т.е. може да кандидатства и едно 2-месечно бебе, стига набора му да е в градинска възраст /например родено на 31.12./. При постъпването през септември има изискване детето да е на 10 месеца.  Peace
Hug Hug Hug Много благодаря за отговорите, че се притесних да не съм сгафила нещо!   bouquet

# 304
Между другото Ерих Кестнер не фигурира като наемател в справката, която бяха правили от СО за размера на наемите и изтичане на срока на договора на ЧДГ и ЧУ. Някой пак е скатал информация.

Прави впечатление че от СО съвсем са се отпуснали и напоследък явно демонстрират непукизъм и абсолютно несъобразяване с когото и да било. Няма смисъл да се прави блог и проформа да се дават отговори вместо да се обърне внимание на проблема. Но ще се отчита връзката с гражданите. Мнението на гражданите обаче кучета го яли. Нищо че голяма част от тях са по-компетентни от администрацията.

Последна редакция: пн, 08 ное 2010, 19:10 от Ели Х

# 305
  • София, под Карлсон
Гледам публикуваните свободни места за следващо класиране и си следя община Слатина. В 61 ОДЗ пускат 30 места за набор 2006, което приципно е чудесно, но като гледам списъците от този набор не виждам да има толкова желаещи  Thinking Струва ми се, че сериозният недостиг е основно при 2008 и 2007 набори  newsm78 И какво се случва ако не намерят 30 деца да запълнят групата???

# 306
  • София
Blues, знам ли, ще останат незаети Simple Smile А може и да ги прехвърлят на по-малките набори.
За 2008ми също има 30 места в Илинден, 52 ОДЗ Илинденче - филиал "Захарна фабрика".

# 307
Здравейте на всички! Аз бих искала да споделя с вас малко разочарование  относно нашите детски ясли  и възпитателите. Тоест аз съм много МНОГО  разочарована.Sad  Синът ми е приет от пурвият път в градината по първо желание. Аз лично исках да е близо до дома а  тази е буквално на десет метра оградата от вратата на входа  на  блока в който живея. И така той е набор 2008 и тръгна на ясла. Много добро дете  изключително кротък( чак на мен не ми харесва) не удря не взима от ръцете на друго дете играчки не плаче ако вземат неговата просто си намира друго с което да играе  не троши не хвърля.там преди обед нямат проблеми с него. Не плаче играе си пее с учителките но,   не иска да яде и да спи там. У дома нямам такива проблеми. Прибирам го и го питам защо а той ми отговаря..-Шшшт тихо, тихо, да не те изхвърля на вън на кучетата да видиш тогава .  Ин така на другия ден отивам казвам на сестрата питайки я а тя ми отговаря с усмивка че така ги плашели . После  малкия започна да говори пак така но че ще го заключат в тъмна стая,  и така на татък .след което той става все по зле настроен защото разбираи започва да се страхува  изпаднал е там в някаква нервна криза според мен и те ми казват ама вие знаете как прави . А аз незная в кущи никога не се е държал така ( пъхал си прустите в устата пищял като го слагат да легне ...)И един ден на обед ми се обаждат да си го взема и сестрата на градината ми казва да го заведа на детски психолог. Че не го искат следобед защото будел другите деца и нещо му имало най_много да му изпишат сиропче успокоително тя с желание щяла да му го дава.Едва ли не ми каза че е аутист. Стана ми много мъчно но отново не направих скандал и си тръгнах с детето което е умно и играе с другите деца заговаря сам непознати....Заведох го все пак на детски психолог  и психоложката каза че му няма нищо напротив много е умен.А той знае много наистина защото му обръщаме много взнимание много се занимаваме с него.Кажете ми как да го пъсна пак???Пратиха ни на психолог защото е кротък и не иска да спи. От кога да си кротък е проблем???А в началото спеше там как да обясня на тези така наречени сестри че те са си виновни и не бива да се заплашват така деца  нищо че са толкова малки.Става вапрос за яслената група в детска градина МЕЧО ПУХ    МЛАДОСТ1                                                      
благодаря ви и извинявайте ако съм ви натоварила но макар че синът ми е приет аз ще го спра  защото не желая да вазпитават детето ми с крясъци шамари по дупето и заплахи.   bouquet

# 308
  • София
На мен това не ми е ясно

Нова детска градина в район Илинден
Цитат
С решение на Столичен Общински съвет от 21.10.2010 год. 8 ЦДГ  Здравец се преобразува и преименува на 52 ОДЗ Илинденче. Предстои откриването на нова сграда, която ще бъде филиал на 52 ОДЗ, намираща се в кв. 16 на Захарна фабрика. Първото класиране за новата детска градина ще се извърши на 13.11.2010 год. Класираните деца ще имат 1 седмица за записване, записването ще се извършва в основната сграда, в работно време. Първоначалният прием на класирани и записани деца ще се извърши след откриването на детското заведение през м. Април 2011 год.

На всички родители, чиито деца имат активни кандидатури в административен район "Илинден" е изпратено уведомително съобщение.

Няма сграда, правят класиране. Класират, записват в рамките на седмица и когато отворят сградата (ако изобщо я отворят) след 5 месеца децата тръгват на градина.

# 309
  • София
Ех, АнМари, как не ти е ясно.  Laughing Ами как иначе ще закърпим обещаните ХХХ места за тази година?  Laughing Догодина април вероятно ще бъде септември и местата отново ще се обявят в преизпълнения годишен план на общината.  Laughing

# 310
  • София
Ника, то туй ясно  Laughing Че даже и плана ще преизпълнят Simple Smile

# 311
  • Ловеч

Да очакваме кандидатстване тези дни за постъпване през 2020г в сградите на Ерих Кестнер и ЕСПА  Joy

# 312

Да очакваме кандидатстване тези дни за постъпване през 2020г в сградите на Ерих Кестнер и ЕСПА  Joy

Няма лошо. Ще поощрят семейното планиране. А иначе СО няма против да се излага до тогава. Между другото това че прекратиха (или не подновиха) наемите на по-голямата част от наемателите, които също са ЧДГ и ЧУ си е чисто нарушаване на конкурентната среда. Там също има записани деца, но явно има критерии по които някои са част от столичното образование, а други не. Мисля че вмешателството в конкурентната среда от страна на институциите е против правилата на Брюксел, но не виждам ние като какви да повдигнем въпроса. Все пак логично е ощетените от това да го направят.

# 313
  • София
По примера дето дадох по-горе да напускат и останалите "строящи" се сгради, да класират децата в рамките на близкия месец-два, а пък могат да тръгнат и от септември другата или по-другата година.
Но пък ще сме с преизпълнен план.

Какво е това Кестнер, Еспа, ще класираме деца и за там, а пък все някой светъл ден договорът ще изтече и децата ще тръгнат на градина. Най-вероятно класираните ще са извън градинска възраст отдавна.

Чудя се да се смея ли, да плача ли.

# 314
  • гр.София
 Хах, наистина е много смешно. И аз днес се дзверих на написаното за новата градина. Запишете ги сега-пък все някога ще тръгнат.

Общи условия

Активация на акаунт