СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 535
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Моля ви, който има възможност, да си каже мнението по отношението на това Столична община да си прибере базите данни с кандидатстващи деца и да си прави класиранията.
Хахаха, демокрация ли?
Каквото си решат, това й правят. Както се казва и с лъч не можеш да ми пробиеш... Смятам каузата за загубена.

# 541
Моля ви, който има възможност, да си каже мнението по отношението на това Столична община да си прибере базите данни с кандидатстващи деца и да си прави класиранията.
Хахаха, демокрация ли?
Каквото си решат, това й правят. Както се казва и с лъч не можеш да ми пробиеш... Смятам каузата за загубена.

Няма загубена кауза. Днешната среща изключително много ме амбицира. Не отношението, а информацията. Преди 2 години вероятно с Тодоров бихме се разбрали бързо и ясно, но днес нещата стоят по друг начин.

Просто той влиза в ситуацията да маскира три-годишен провал на СО. И тъй като е част от СО, не мога да му имам доверие.

# 542
  • София
Винаги ще има някой, който ще е натопен и да опира пешкира. Както писа "вади горещите картофи".
Не знам какво доверие от потребителите биха искали.

# 543
Очевидно идеята е през системата да не попадат в ДГ такива случайни елементи като моето дете.  Grinning
И понеже всички ще са събрани по втория начин, никой няма да мрънка за нищо, доволни и щастливи ще си ползват прескъпите нови градини.
Така де, дано да греша.

# 544
# 545
  • СОФИЯ
Хахаха, демокрация ли?

Няма загубена кауза. Днешната среща изключително много ме амбицира. Не отношението, а информацията. Преди 2 години вероятно с Тодоров бихме се разбрали бързо и ясно, но днес нещата стоят по друг начин.

Просто той влиза в ситуацията да маскира три-годишен провал на СО. И тъй като е част от СО, не мога да му имам доверие.

КАТЕГОРИЧНО - няма да правят каквото си решат, а и никой нищо не е решил, щото...СОС е тра-ля ля, НО не е решил...

"Смятам каузата за загубена."
Не може и не Искам. Ан Мари, когато дори аз Санището бях на йота от "край, до тук с тези не особено разбиращи и развиващи се индивиди" именнто ТИ..ми вдъхна сили да продължа.
Аз скоро ще съм в графа "недетеродна възраст" и..явно няма да имам второ дете. Когато бях малка майка ми казваше, че докато дойде време да раждам "Няма да боли". Искам дъщеря ми Дея да има възможност и да избира за децата си - общинска, държавна, частна - в БГ, ЕС или някаква екзотика.
Статуквото ЩЕ се разчупи. Някои неща зависят и от нас.

# 546
  • София
Саня, всеки иска това за децата си. Но виждам, че от ден на ден нещата вместо да се оправят, леко по-леко се сговняват.
И в момента много от нещата зависят от СО, а спънките им са големи. Какво ще стане ако вземат базата и сами си правят класирането? какъв контрол ще има? Изобщо майки/те ще имат ли някакъв глас? РГ само за отбиване на номер ли ще е?
Мъж ми е песимист "едни нови милиони (лв) ще си сменят собствениците".

# 547
  • СОФИЯ
Саня, всеки иска това за децата си. Но виждам, че от ден на ден нещата вместо да се оправят, леко по-леко се сговняват.
И в момента много от нещата зависят от СО, а спънките им са големи. Какво ще стане ако вземат базата и сами си правят класирането? какъв контрол ще има? Изобщо майки/те ще имат ли някакъв глас? РГ само за отбиване на номер ли ще е?
Мъж ми е песимист "едни нови милиони (лв) ще си сменят собствениците".

Права си. Реалност. Ако има обаче повече "дебели глави" ще направим пътечка. Не е редно всичко да започва и свършва с някакви лели  чичовци от СО.

Баба ми е на 86г., трудно се движи, но с акъла е 6. Не че има нещо общо с темата, но напр. тази сутрин тя ме оптимизира  Grinning

Погледнах сега в ИСОДГ, още не са качили протоколите от РГ 2010 г. С Ели няма да ги подпишем, това е 100%, следва да го отбележат, когато все пак ги пуснат в публичното пространство. Какво ги притеснява, за толкова месеци не успяват явно да ги редактират в стил Мяу-мяу  Laughing. Да вземем да им услужим с добър технически сътрудник  Grinning. Както и да се лигавят днес поне 1001 пъти ще поискам някаква конкретика. "Лазенето по нервичките" не винаги има резултат, но менгемето в което сме сложени не позволява разнообразни тактики  Twisted Evil.

Последна редакция: вт, 30 ное 2010, 08:50 от мама САННЯ

# 548
  • София

Според мен съвсем ще се загуби прозрачността и те ще могат да си замитат дирите както си искат  ooooh!
И ако стане така, ще може ли да се извършва някакъв контрол от хора, които не са от СО? Това от СО изобщо коментирано ли е?

ПС. Момичета, стискам ви палци днес, дано поне някой си отвори ушите и ви чуе.

# 549
  • СОФИЯ
...ПС. Момичета, стискам ви палци днес, дано поне някой си отвори ушите и ви чуе.

Днес ми се струва, че ушното продухване ще е с Голям чайник гореща вода  Twisted Evil

# 550
  • София, Манастирски ливади
Момичета, приятелско детенце е класирано за градина. Родителите обаче са допуснали грешка при полъването на данните и за майката са отбелязали, че работи на трудов договор, а всъщност тя е самоосигуряваща се. Знам, че това не променя точките на детенцето, но дали ще има проблем при записването и какво евентуално би трябвало да се направи в този случай?

# 551
Това според мен значи, че и сегашните местенца, които пускат в системата и се заемат от случайни деца, ще бъдат заемани от "правилните" деца...защо им е да си блъскат групите, като може цялата група да си е уредила нещата с директор/община, а останалите да се оправят както могат. Аз мисля вече да абдикирам с плащането на данъци към тази държава, и да се ориетирам към друга.
Ако все пак, в този форум се реши нещо да се организира в посока "прецакването на плановете общината сама да си прави класиранията" - ще се включа.

Drunda не би трябвало да има проблем, но трябва да предостави данъчна декларация за миналата година.

# 552
  • София, Манастирски ливади
Благодаря инсп. Гаджет, декларацията я имат.

# 553
  • София
Нора Ди, за жалост в Мусагеница и в целия Младост няма чиста ясла. Единствената е в Студентски град  Hug
Флучия, мерси! Чак сега виждам отговора. Жалко, че не е в наш +, макар, че би ли ми дала адреса в Студентски град да проверя на място? Истина ли е, че бих имала полза за чиста ясла от това, че майка ми е здравен работник?

......Пролетта кандидатурите автоматично ще бъдат премахнати.
AnMary, извинявяй че така се намесвам, но за конкретния случай ли пишеш, защото в ИСОДГ пише "Всеки, който е регистриран и кандидатствал за прием в ОДЗ или ЦДГ на Столична община запазва кандидатурите си, докато не бъде класиран. Ако тази година не бъдете класирани, кандидатурите Ви се запазват за следващата със същия брой точки. Прехвърлянето към по-горна група става автоматично."
Не разбрах от четенето нататък дали номерата се рестартират напролет? (и съответно мъката с дебненето за най-бързо кандидатстване започва наново...)

И извинете за следващия въпрос, но какво е граничен номер (100423 - без продължение), защото има няколко деца преди моето на опашката с такива номера? И също възможно ли е ОДЗто да си промени следващата година допълнителните критерии - в нашия случай би ни помогнал ДК5. Детето има поне един родител, чиято месторабота е в административния район на детската градина? То е ясно, че не само на нас, а и на други кандидати, но това би ни изстреляло 5ти на опашка в идеалния вариант...

Съжалявам, че не съм запозната с всички фронтове, на които се борите, но се радвам, че сте се захванали да дебнете СО да не допуска да има "по-наши" и "по-случайни" деца. Дано малко по малко да стане работата от мътна прозрачна...

# 554
  • София
Саня, трябват много "дебели глави". Не знам каква ще е ползата от "лазенето по нервите". При липса на друга тактика и това е тактика.

nora_di, номерата се стратират на пролет. Ще бъдат дадени нови номера за новото 1во класиране.
100423 е номер от 1вото класиране за тази учебна година.
Граничен номер 100423 - продължението се генерира при класиране, ако да речем има поне 2 деца с еднакви номера, които се борят за едно свободно място.
Всеки номер различен от 100423-ХХХХХХХХ не е граничен. В случая първата част е датата на добавяне на дадената градина, а продължението е часът на добавяне на дадената градина, т.е. номерът се генерира дата-час. Като часът е час, минута, секунда (до стотна).

За предимство в ДЯ не знам. Т.е. не знам дали има значение, че бабата е здравен работник.

Общи условия

Активация на акаунт