Къде изхвърляте лекарства?

• 4 200
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
последните лекарства, които бяха останали в аптечката ги събрах и ги занесох в аптеката. Взеха ги и кзаха, че ги предават с техните с изтичащ срок Peace

# 16
  • София
В общият боклук. Даже скоро разчиствах. Хич не ми е хрумнало, че трябва да се носят някъде.  newsm78

# 17
  • София
В общият боклук. Даже скоро разчиствах. Хич не ми е хрумнало, че трябва да се носят някъде.  newsm78
и аз така.

# 18
  • Varna
 Рядко купувам лекарства ,и затов арядко изхвърлям .Но когато ми се налага - в боклука.
 Хубави би било да се връщат в аптеките , но незнам В БГ . да има такава практика и ако отда по моя инициатива да ме гледат като "полезно изкопаемо".

# 19
В контейнера. Ако някой реши да се назоба с хапчета от боклука, отговорността за това не е моя.

# 20
http://www.riokoz-vt.com/naredba28.htm
Наредбата е доста остаряла. Възможно е да е актуализирана, просто в момента не ми се рови...
                          Мерси   bouquet! Когато ти се рови пусни всичко, което намериш, с удоволствие ще обиколя да просветя малко фармацевти  Peace. Не ми се мисли аптеките, които са ми отказвали да ги вземат как си изхвърлят лекарствата с изтекъл срок  ooooh!

В контейнера. Ако някой реши да се назоба с хапчета от боклука, отговорността за това не е моя.
.
                         Ако ти намери хапчетата в контейнера - може би. Ако се просмучат в почвата и водата и се върнат при нас заедно с чешмяната вода ще ги пием всички дружно и дори няма да предполагаме. Това важи особено за лекарствата, изхвърляни в тоалетната чиния. В Щатите преди 2-3 години изследваха питейната вода за лекарства и намериха над 30 вида: за сърце, успокоителни... Разбира се малки количества... но пък си ги взимаш редовно.

# 21
Ако се просмучат в почвата и водата и се върнат при нас заедно с чешмяната вода ще ги пием всички дружно и дори няма да предполагаме

Е то голямо хвърляне на хапчета трябва да падне... не ми се мисли за опаковките от Доместос, плесенясалите храни и прочее токсичности. Надали от стария ми аспирин такъв апокалипсис ще настане.  Grinning

# 22
  • София
И аз това тръгнах да пиша - какво става с препаратите, с които чистим и редовно си изтичат в канала? Щом няколко хапчета с изтекъл срок се смята, че водят до такъв ефект, какво въздействие пък оказват всички останали възможни препарати?

# 23
И аз това тръгнах да пиша - какво става с препаратите, с които чистим и редовно си изтичат в канала?...
                          Хубаво е, че се питаш.
                          Колкото до лекарствата, съвсем не са толкова малко, колкото ви се струва. Ежедневно се купуват и изхвърлят доста лекарства. Отделно всичко изпито отива пак в канализацията. Повечето пенсионери пият по 20-тина хапчета дневно, към 600 таблетки месечно/човек. Има и много млади хора с хронични заболявания (за съжаление). Отделно при един вирус се купуват масово лекарства, често с профилактична цел. Фармацевтичната индустрия не познава криза. Мен наистина ме притеснява какво би показало подобно изследване на питейната вода в България и честно казано не искам да знам какво ще открие. Аз лично не познавам хора, които не пият лекарства.

# 24
Не знаех,че трябва да се връщат. В контрейнера съм ги изхвърляла до сега.
Вече ще го имам предвид.

# 25
Но какво общо има водата в тоалетната с водата, която тече от чешмата? Все пак във WC-то политат неща, далеч по-страховити и нелицеприятни от на баба Гицка хапчетата. В смисъл, ако ще да е просмукана тази питейна вода с разни тинктури от фекалната канализация, трудно е да се прецени де е злината - в следите от медикаменти или от екскременти Mr. Green

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 11:06 от crazy chick

# 26
В аптеката ги нося ( София), а тук пред аптеките има специални кошчета за боклук за лекарства с изтекъл срок - там ги хвърлям.
И живака от термометра не си изхвърлям в боклука, батерии също..

# 27
  • София

Peace и аз така.
Мислила съм да ги занеса, но не знаех,
че още се практикува това с предаването в аптеките.
Винаги има доста лекарства в къщи, защото обичам
да съм подготвена, но до повечето така и не стигаме,
та тях изхвърлям щом им мине срока.

# 28
Наредбата наистина е стара и съдържа препратки към закон, който е отменен, но до колкото разбирам тя е все още действаща. ..  Rolling Eyes

абсурдно е  Laughing

# 29
  • out of space
В контейнера разбира се, не мога всичко да знам....

Общи условия

Активация на акаунт