Къде изхвърляте лекарства?

• 4 194
  • 35
  •   1
Отговори
  • Варна
Събрала съм една торба лекарства и се чудя къде да ги изхвърля? В аптеките в квартала не вярвам да ми ги приемат. В кофата е абсурд да ги метна.
Вие как се справяте с ненужните лекарства?

# 1
Аз скоро изхвърлих торба лекарства в контейнера за битови отпадъци без да се замисля  Embarassed

Но и като се замисля - повечето неща, които изхвърлям в този контейнер са потенциално опасни. Нали затова е контейнер за смет?

# 2
В аптекта трябва да ти ги приемат.

# 3
Не купувам лекарства и затова не хвърлям.

# 4
 Признавам си,че всичко изхвърлям в общия контейнер.

# 5
  • При хората, които обичам
В парното. Знам, че не е екарисаж, но пък и аз не хвърлям повече от десетина скатули с по 2-3 хапчета.
Сиропите - в мивката, а шишетата - в контейнера за стъкло /ехоо, Екопак, здрасти!/ Mr. Green
Истината е, че наистина изхвърлям разделно

# 6
  • България Сливен
Връщам  ги на моя приятелка аптекарка/нали от нея все пак съм ги купила/. Тя  ги събира в големи стъкленици и се получават доста красиви съчетания от многоцветните хапове.

# 7
  • Варна
Не купувам лекарства и затова не хвърлям.
Така е най-добре, признавам.

Признавам си,че всичко изхвърлям в общия контейнер.
Не се ли притесняваш, че може някой да се натрови с тях, в предвид колко хора вече ровят по кофите  Sad.

В парното. Знам, че не е екарисаж, но пък и аз не хвърлям повече от десетина скатули с по 2-3 хапчета.
Сиропите - в мивката, а шишетата - в контейнера за стъкло /ехоо, Екопак, здрасти!/ Mr. Green
Истината е, че наистина изхвърлям разделно
То и аз изхвърлям разделно, но когато шишетата са празни. При пълно шише с л-во обаче не съм убедена, че е добре да се изхвърля в канала. От друга страна като се замисля с какви химии се почиства банята например...
Ще питам аз в някоя по-централна и голяма аптека, пък дано ми ги вземат.

# 8
  • София
Знам, че в аптеките унищожаването на лекарствата с изтекъл срок на годност става в канализацията - течните се изливат, таблетките се разпечатват от блистера и пак там.

# 9
Цитат
Не се ли притесняваш, че може някой да се натрови с тях, в предвид колко хора вече ровят по кофите
Не,не се притеснявам. Не смятам,че някой нормален човек ще пие намерени на боклука лекарства. По твоята логика не би трябвало да хвърлям и храна с изтекъл срок на годност,да не се натрови някой.

# 10
В аптеката трябва да ти ги приемат.
                        И кой го твърди това? Аз си чистя съвестта в една аптека, където ми ги приемат. В съседната обаче съвсем чистосърдечно ми обясниха, че няма подобен закон, изхвърлянето на лекарства не е реално уредено и ако им ги дам те ще ги изхвърлят в контейнера вместо мен. Не знам кой е прав, и до ден днешен ходя да си ги предавам в първата аптека... но вече избягвам да купувам лекарства (и почти успявам).

# 11
http://www.riokoz-vt.com/naredba28.htm
Наредбата е доста остаряла. Възможно е да е актуализирана, просто в момента не ми се рови...

# 12
В канала ги изхвърлям.

# 13
  • Пловдив
И аз в парното, то е голяма ламя и гори всичко Simple Smile

# 14
Всеки път ги изхвърлям в тоалетната чиния, но не и в контейнера.

Общи условия

Активация на акаунт