СЕПТЕМВРИЙското дете,вече гука,папа и расте!

• 25 110
  • 697
  •   1
Отговори
# 540
  • в мечтите си

Момичета с какво заменихте витамин Д? newsm78

# 541
След колко време е нормално да дойде първия цикъл  newsm78 (като се има предвид,че не кърмя-знам че това оказва влияние) ?

Предните 2 пъти ми идваше веднага, след като ми свършеха лохиите (кърмех и двата пъти) Grinning
Този - ще видим.

Аз нищо не давам засега.

# 542
  • София
Момичета аз днес съм на всяко гърне похлупак и на всяка манджа мюрдия  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green !
Кирра ,мисля че наддаването ви изобщо не е много!И ние надаваме горе-долу по толкова на седмица и педи нищо не е казал освен "браво".Реално вие сте надали средно по 36-37 грама на ден ,което е в нормите  Peace .

Да ви се похваля  Laughing получих първия смях на Йоана !Сложих я в активната гимнастика и нещо много и се изкефи !

# 543
За цикъла-аз това нещо не съм го виждала от април2008(тогава за последно преди бременоста с каката),месец преди да забременея с Влади имах някакво зацапване ,но беше еднократно.Мая я кърмих 1година и 2 месеца близо,но при всички е различно.Надявам се и сега скоро да не ми идва,не ми трябва Laughing

Мирка, и аз за погачата на всички съм казала пари,въпреки ,че е много ангажиращо,но аз също така им казвам,че не са длъжни да се изхвърлят.И ние си имаме всичко,от нищо нямаме нужда.Май само памперси и кърпички Laughingи кошове за тоновете ненужни играчки които има Мая.Аз може би съм и купила 3-4 неща,то който не може да измилсли какво да подари и купува играчка Sick

Мерси на всички за пожеланията за годежа Hugсватбата ще е най-вероятно май месец догодина,искам да съм във форма пък и децата да са по-големи.Сега с тези хранения през 2 часа ще е убийствено за мен.

Giada,веднага ще те науча как успявам със всичко,ако ти научиш децата ми да спят като твоето Mr. Greenимаме ли сделка??? Hug

# 544
 Alximika,  no probs! като разбера, ще ти кажа...........

# 545
  • София

Деавит в същото количество Peace

# 546

Деавит в същото количество Peace
Ние също!  Peace

# 547
  • София
  Димяни  концентрацията в една капка на Деавита се равнява на около 2-3 вигантол. Само го споделям, да го имате в предвид.

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 15:37 от Aila

# 548
  • София
secret girl, Mimsat, благодаря ви за съветите!
Да споделя резултатите от двудневния ми експеримент. Цедих на всяко кърмене и давах на бебето да яде изцеденото, за да проверя какво количество кърма аз произвеждам и какво количество бебето изяжда. Дохранвах с предварително изцедена кърма, която имах и с АМ, когато тя свърши. Резултата е следния: аз изцеждам 80 мл. от двете гърди общо. Само сутрин изцеждам повече от 100 мл, но тогава бебето яде по-малко. През деня бебето изяжда различни количества, но в повечето случаи са и нужни 120мл. На едно от вчерашните хранения изяде 60мл, но на следващото погълна 140 мл. Като се нахрани е спокойна, заспива бързо и спи непробудно по-дълго от обикновено. Така вчера се получиха само 6 хранения, които не знам дали пък не са и малко?
За едно денонощие бебето изяде 640 мл., а аз изцедих от мен 520 мл. т.е. не и стигат следно около 120 мл.
Снощи реших да прекратя експеримента, за да не се откаже да суче след лесното хранене от шише. Разказа ми се играта. Цяла нощ рева гладна и аз не можах да мигна. На първото хранене от гърда изсука само 20 мл. за около час. Тя заспива на гърдите ми и колкото и да я бутам, щипя и друскам не се събужда. Щом я изправя да се оригне или я сложа в легълцето заплаква с пълна сила, отваря устичка, върти глава и очевидно е гладна. Щом я сложа на гърда отново заспива и така продължаваме до безкрай. През деня е поносимо, но нощем много се изнервям, защото умирам за сън.
Може би и аз съм малко напрегната, т.к. кърменето ми се превърна във фикс идея, но наистина много искам да и дам най-доброто.
Като я "нахраня" и изцедя някакво количество кърма започвам да се притеснявам, че тя не е сукала достатъчно, не е изяла моите 80 мл., с които разполагам и е останала гладна (което си проличава веднага щом заплаче). Ако не успея да изцедя нищо след като съм я накърмила, отново се шашкам, че кърмата ми е малко и тя е изяла всичко и пак е гладна. Сигурно не е голям проблем да се дохранва бебето, но аз се противя на тази идея с цялото си същество и продължавам да се надявам, че ще започна да произвеждам повече кърма.
Да ви питам още нещо. Има ли опасност да и се разшири стомахчето или да и навредя по някакъв начин, ако тя изяжда понякога по 130-140 мл. на едно хранене?
Колко време е нормално бебето да стои на едната гърда? Моите наблюдения сочат, че понякога за 10-15 мин я изпразва, но често пъти са и нужни и по половин час, че и повече. Така кърменето от двете гърди продължава повече от час и когато я изправя и тя отново заплаче от глад вече наистина не знам какво да правя? Понякога я слагам отново и тя видимо полага усилия да суче, но не знам дали изобщо има смисъл от това след като гърдите вече са изпразнени и по колко дълго да го правя?
Трябва ли да се притеснявам, ако бебето се храни само 6 пъти? Нали е по-важно количеството, а не броя на храненията или греша?
Сега Александра спи и си прескочи часа за хранене с час и половина. Какво да правя, когато спи, а време за кърмене? Да я будя ли или да я оставя да си спи?

Извинявам се за дългия пост, но не знам как по-накратко да опиша своите неволи.

# 549
Здравейте от нас  Hug . Ние днес си направихме погачката. Бях си поканила няколко приятелки и беше много хубаво. А преди това сутринта с таткото и бебето бяхме на църква да ни четат молитва. И така вече сме голеееееееееми на 40 дни  Mr. Green .

TaniaDanaia
, я кажи каква доза от Лефакс даваш на бебето. На мен ми го донесоха, само че от Чехия, но е същия, обаче не знам каква доза и по колко пъти на ден да го давам.
давам по две дози по няколко пъти на ден в храната. Не винаги, но помагат. Проблема е че Доли вече привикна и към тях и сега взехме Био Гайда, всички ми е препоръчват, дано да помогне, че снощи имахме доста силна криза. А и вече офицално сме с млечница.  Изписаха ни лекарство и сега я мажа с него, дано бързо да отмине, че много ми е мъчно когато си гледам детенцето нервно и плачещо. Знам, че основната функция и е да плаче, но когато започне да се извива и плаче неустоимо, просто ми се свива сърцето. Може би защото е доста кротка и всяка криза ми идва доста нанагорно.

# 550
  • София
  Брилянт количествата които си изцедила са много добри и реално при едно малко по-често кърмене млякото ще е напълно достатъчно на бебчо, а и производството ще се увеличи.
  Относно големите количества, разширяването на стомахчето и малкото на брой храненеи, ако си кърмиш от гърда, обикновенно тогава бебетата изсукват след първият месец средно по около 90 мл и имат повече от шест хранения в началото, така че там този въпрос като цяло не стои.
  Доколкото виждам ти определено искаш и смяташ да кърмиш от гърда, така че не се притеснявай за това.
  Единствено ме притеснява това което споделяш, а именно дългите и продължителни хранения понякога, без бебчо да изсуче почти нищо, а в гърдите да има мляко. Това може да навежда на мисълта, че има нужда от известна корекция на позата, като често това рязко подобрява кърменето и като количество изсукано мляко, и като време.
  Когато гърдите са празни и бебчо ги е изпразнил много добре за сравнително кратък период, това може само да те радва. Мляко се произвежда най-бързо и най-много колкото по празни са гърдите и кърмата се увеличава колкото повече мляко се отдели от гърдите.  Когато са пълни и остава мляко, тогава най-бавно се произвежда и дори се намалява производстовото. РЕално бебчо има нужда от около 30 мл на всеки час, или от около 60 мл на всеки два часа.
  От опит заявявам, че желанието на майката да се справи е най-важно. Така че съм сигурна, че ще успееш и ще се справиш. Дохранването не е нещо фатално, ако наистина се налага, но предвид колко си изцедила не смятам че има нужда. Единствено евентуално за да станат по-лесно нещата бих те посъветвала ако искаш да се свържеш с консултант, който да види ситуацията наживо и да ти помогне по-лесно да станат нещата.

# 551
Аз пак се включвам с въпрос,има ли такова нещо че след ваксината не трябва да се къпе детето/днес ни сложиха първата ваксина/?

# 552
Аз пак се включвам с въпрос,има ли такова нещо че след ваксината не трябва да се къпе детето/днес ни сложиха първата ваксина/?

да, не трябва

# 553

на нас никазаха изрично, че след тази ваксина (хепатит Б) може да си го къпем, няма да вдигне темп. и всичко ще е ОК. и така беше слава богу Simple Smile.

# 554
Здравейте и от нас в това лошо време Hug

поздрав с една беззъба усмивка от Андреа Mr. Green най-после и аз си направих аватарче Crazy

имам едно питане към мамите, които дават Деавит - вие директно в устата на бебето ли го капвате или в лъжичка с мляко? ( бая гадно е на вкус)

Общи условия

Активация на акаунт