СЕПТЕМВРИЙското дете,вече гука,папа и расте!

• 25 082
  • 697
  •   1
Отговори
# 600
  • Щастлива мама на 3 слънца
mimsat, secret girl , благодаря ви!  Hug
Наистина в началото бебето лапва само зърното, след което със засмукване придърпва навътре и ареолата. Тъкмо тогава е най-болезнено. Ще се постарая да корегираме поемането на гърдата, следвайки съветите ви.
Щица , и ние преобличаме бебето само след баня. Няма специални дрехи за сън, а в стаите поддържаме 21-23градуса.

относно поемането на зърното аз си го хващам стискам го и й го набутвам в устата,като я е отворила широко а с другата ръка и хващам главата и нея местя към зърното,инъчи не може да се намести,не хваща е нали е мъничка ,колкото мога и помагам
Ние след баня слагаме цяло бодинце по тънко за през ноща.Сутрин пак я преобличаме.
А температурата 19-23  Peace

# 601
  • Варна
Кира, нашите консултации минават така - мерене, теглене, преслушване и почукване на гърдите и гърба, опипване на коремчето, преглед на мъжките атрибути, преглег на уши-нос-гърло. Правим ваксина, ако има такава на дневен ред. Аз разпитвам за неща, които ме интересуват през цялото време.

# 602
Kirra, нашата първа консултация при педиатъра (не говоря за тази, проведена вкъщи, когато ни изписаха) протече така - малкият спеше, за това използвахме, че е тихо да попълним документите - дадох й епикризата от болницата и тя си попълни в картона на бебето данните за ваксините, ръста и теглото при раждане и изписване, обиколката на главичката. След това Мартин вече беше посъбуден и го извадихме от количката и го поставихме на плотчето там. Докторката му опипа фонтанелата на главата и каза да го съблечем, при което надникна в памперса, който сменихме (за да види цвета и консистенцията на акото). Преслуша бебето, погледна пъпчето, провери му някои рефлекси, претегли го, измери му височината. От там нататък прегледът беше под формата на разговор. Аз питах някои неща (може да си ги подготвяш на листче предварително), пита ме как се храним, на какви интервали, как спи, пие ли вода, има ли колики, какво да давам за тях, кога са, силни ли са. Даде някои насоки за храненето на бебето и моето хранене, каза, че ще ми показва на следващата консултация какви масажчета и гимнастики да правим и общо взето това беше. Отделно, когато ми хрумне някакъв особен въпрос или има проблем - винаги си вдига телефона и ме съветва, или ми казва кога да дойда при нея.

# 603
  • София
Kirra, нашата първа консултация при педиатъра (не говоря за тази, проведена вкъщи, когато ни изписаха) протече така - малкият спеше, за това използвахме, че е тихо да попълним документите - дадох й епикризата от болницата и тя си попълни в картона на бебето данните за ваксините, ръста и теглото при раждане и изписване, обиколката на главичката. След това Мартин вече беше посъбуден и го извадихме от количката и го поставихме на плотчето там. Докторката му опипа фонтанелата на главата и каза да го съблечем, при което надникна в памперса, който сменихме (за да види цвета и консистенцията на акото). Преслуша бебето, погледна пъпчето, провери му някои рефлекси, претегли го, измери му височината. От там нататък прегледът беше под формата на разговор. Аз питах някои неща (може да си ги подготвяш на листче предварително), пита ме как се храним, на какви интервали, как спи, пие ли вода, има ли колики, какво да давам за тях, кога са, силни ли са. Даде някои насоки за храненето на бебето и моето хранене, каза, че ще ми показва на следващата консултация какви масажчета и гимнастики да правим и общо взето това беше. Отделно, когато ми хрумне някакъв особен въпрос или има проблем - винаги си вдига телефона и ме съветва, или ми казва кога да дойда при нея.
При нас протича по абсолютно същия начин ,само дето нипоказаха и масажчета последния път.Кира ти защо се притесняваш ? Ако имаш съмнения по-добре го смени.Мисля че на педи трябва да се вярва и разчита напълно.

# 604
  • Пловдив
Здравейте момичета  newsm51

Момичета,аз пак се чудя по едно въпросче,много ме съмнява вече компетентноста на нашата педиатърка,моля някой ако може да ми опише как протича вашата първа консултация,какво каза/пита педиатъра,че май сериозно ми се налага да сменям нашия Thinking
Аз от педиатърката съм невероятно доволна!Нищо общо с консултациите, които каката имаше, като беше бебе/мерки и теглилки и готово/.Всичко, което момичетата по-горе разказват + още много неща.Няма местенце, където докторката да не прегледа.То уши, очи, уста, глава, крайници, кожа, за всичко говори - какво е нормално, какво трябва да се прави, гимнастики, масажи, като показва на мен, за да видя силата на натиска... и много други.И това го прави бавно и спокойно, за двете бебета подред и имайки в предвид, че пред вратата винаги има ужасно много чакащи!Невероятна е!Много съм доволна!
Иначе, ние сме добре!Гледаме се Simple SmileНе се оплаквам.Само ми е малко трудно излизането на разходка с двете бебета, защото и двете ръце са ми заети и не мога да отключвам и заключвам вратите.Живеем на 3-тия етаж и държа количката в гаража.Но и на това намерих цаката:слагам едното в кенгурото, другото в лявата ръка и дясната е свободна да отключва и заключва Simple Smile
Е, рядко и двамата спят, за да свърша нещо полезно в домакинството и чакам с нетърпение татито или каката да се приберат Simple Smile
Даниелка, може би е добре  да пуснеш още няколко пъти идеята за колажа със снимчици на бебетата и твоят email, защото някой мами може да са пропуснали да прочетат Simple SmileКолкото повече снимчици, по-добре Simple Smile
Поздрави на всички и целувки на малките, сладки и послушни бебочета!

Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 16:33 от ilik123

# 605
geryaleksandrova съмняваме,защото въпреки че и аз си нямам идея за какво става въпрос ми се видя адски незаинтересована,а вашите отговори само потвърдиха съмненията.При нас когато отидохме за първи път беше няколко дена преди да навърши месец бебчо и то защото ние поискахме,тя се дърпаше,тогава само го претеглиха и премериха,каза браво продължавайте така и елате след 4 дена за ваксина,отидохме след 4 дена,биха му ваксината-сестрата,а лекарката не встана от бюрото да го погледне,само изкоментира че бил много дебел/както писах преди 5150/,че качвал прекалено много и трябва да му спра две хранения/това пак без да го погледне/,после аз я попитах за витамин д,като  на нея коментара и беше"е да той е много пълен ,хуваво беше да му даваш" Shocked Shocked Shocked,та съм меко казано възмутена от липсата на заинтересованост,та нали тя трябва да ми каже,а не аз да разбирам от интернет какво и как #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 606
Kirra къде ходиш на консултация при коя доки?
ние сме в 3-та поликлиника и аз съм доволна от моята.

ръст тегло мери
гледа унг
след това обиколка на главата и на гърдичките
преслушва го

след това ме пита имам ли въпроси нещо дали ме тревожи
аз предварително съм си описала въпросите (през периода време) питам и така.

# 607
 LITa понеже се преместихме в Меден рудник,решихме уж за по удобно и лекарката да е тук ,Маринова се казва,но както казах май ще я сменяме

# 608
  • в мечтите си
- моля за съвет.... от два дни имам много сериозен проблем с кърменето, малкия почти не иска да суче от гърда, възможно ли е причината да са колики. Захапва много здраво и след 1мин. започва да плаче и я пуска и пак така. Пробвам да го успокоя и пак го сладам на гърда и след като суче малко пак същата история. Много съм притеснена защото не яде нормално. Половината кърмения минават без плач, а другите ужас.... Когато не иска да захапе се налага да се цедя и да давам от шише, защото ми се струва че е много гладен, но от време на време и с шишето прави същото, гълта - след това плаче, след време се успокоява и пак търси да яде. Аз ли нещо бъркам незнам  Cry Допреди няколко дни така хубаво си хапваше душичката, а сега незнам какво да го правя, претеснявам се и че ще свикне да яде от шише
Дано скоро се оправят нещата, че ми писна с това цедене, а кърма имам много...

Аз съм със същия проблем точно от 2 дни.Моля за помощ,че днес вече ревнах.Незнам какво й става  Sad

# 609
  • София
Кира ,по това което описваш по-добре я сменяй!А това пък за наднорменото тегло на мен ми прозвуча много тъпо.
Във форума има списъци на педиатри по райони ,от които са доволни други майки.Там можеш да потърсиш новото си педи  Grinning .

# 610
- моля за съвет.... от два дни имам много сериозен проблем с кърменето, малкия почти не иска да суче от гърда, възможно ли е причината да са колики. Захапва много здраво и след 1мин. започва да плаче и я пуска и пак така. Пробвам да го успокоя и пак го сладам на гърда и след като суче малко пак същата история. Много съм притеснена защото не яде нормално. Половината кърмения минават без плач, а другите ужас.... Когато не иска да захапе се налага да се цедя и да давам от шише, защото ми се струва че е много гладен, но от време на време и с шишето прави същото, гълта - след това плаче, след време се успокоява и пак търси да яде. Аз ли нещо бъркам незнам  Cry Допреди няколко дни така хубаво си хапваше душичката, а сега незнам какво да го правя, претеснявам се и че ще свикне да яде от шише
Дано скоро се оправят нещата, че ми писна с това цедене, а кърма имам много...

Аз съм със същия проблем точно от 2 дни.Моля за помощ,че днес вече ревнах.Незнам какво й става  Sad

На мен този проблем ми го прави когато е будувал около повече 2 4аса, дава признаци, че е гладен, като го сложа да суче захапва измуква някакво количество и се дърпа със страшен рев и така по няколко пъти. Много се бях шашнала и си мислех, че може да го боли гърло или знам ли. Но от няколко дни го наблюдавам, че това го прави само и единствено като му се спи - става толкова кисел и ревлив. Та вече повече будуване по-голямо от 2 часа не давам. Поне засега де.

# 611
Здравейте не пиша защото още не мога  breastfeeding но чета да не изпусна нещо важно.И ето че пак съм пропуснала МОЖЕ ЛИ да давам капките БИО ГАЙА само в лъжичка без да ги смесвам с мляко или вода??? И едно въпросче към Аila или Sekret Girl  ,  днес мъника яде вече не по 20мин а по 10 максимум 15 мин .Ако яде 10мин после след 10 мин пак я предлагам гърдата мисля че не се нахранила и папка още малко а и ми отказва  Simple Smile....чудя с енормално ли е да се храни вече по бързо??? И след час пак плаче и аз пак давам  ooooh!, но това само през деня през ноща има почивки от  4,30-5 часа.

# 612
# 613
  • В царството на мечтите
Palmirka и ние сме така Cry

# 614
  • София
А пък ние все ще се храниме по час-два  Sad .Сега започнахме в 18:30 и още няма изгледи да се е наяла.Малката продължава да си суче полека ,полека ,сякаш няма друга работа ,е тя няма  Mr. Green ама майка и има  Mr. Green .Как завиждам само на тези от вас ,чиито бебета се хранят бързо...

Общи условия

Активация на акаунт