Триваго или как да печелим пътувайки и/или споделяйки

• 57 057
  • 533
  •   1
Отговори
# 165
  • след Околовръстното
Във форума на Триваго не намирам нито един отговор на въпросите си, но не пречи да отворя тема и там.
Знам, че Триваго не е благотворително дружество, но нали с нашия труд допринасяме за неговите печалби.
А на мен, който ми каже, че парите не го интересуват, определено лъже.
Никой не си губи времето само за чест и слава.
Но като споделяш/качваш информация и получаваш възнаграждение за труда си нещата са по-други.
И мотивацията я има.

# 166
  • Бургас
bradata от кога са ти проверените описания, та да знам на моите кога ще им дойде ред?

Проверени са ми описанията от 01.12.2010 - 10.38 часа до 02.12.2010 - 0.51 часа (това са първите ми 12 описания, написани първия ден), като са одобрени и класирани 5, едно е със 70%, 5 са отхвърлени за по-бързо и лесно и едно се проверява от снощи. Другите ми 9 от втория ден отлежават, но като се има предвид, че само 2 от тях са писани СЛЕД дадени съвети и препоръки, не храня особено големи надежди за класиране. По-нататък не съм и писала, че ентусиазмът ми леко се поизгуби.

brada погледни испанската платформа и колко описания  чакат там. За сравнение те имат 3 пъти повече редактори и опитни потребители, които пишат доста добре.
Нашата платформа не е по-зле в бройката, като се има предвид, че 450 описания не са от играта, а от преди това.

За да се стигне до това забатачване и преди играта, значи все пак има проблем и Татяна го признава, споделяйки, че няма достатъчно одобряващи Peace

Моля за малкко повече уважение за усилията и времето им.

Моите извинения, но никъде не съм показала неуважение, най-малкото защото не мисля, че те носят пряката вина за настоящото положение, което разискваме Stop Напълно наясно съм, че са хора с работа и семейства, за които това е само хоби и допълнителна работа и че не могат да "огреят" навсякъде, но това не значи, че няма проблем Peace

Благодаря ти, но единственото на този линк е You are not authorised to read this forum., което не ми помага ни най-малко Rolling Eyes

... само ни разкъсвате времето така, а и всичко това е коментирано във форума на триваго, оставете ни да работим и прочетете отговорите на въпросите си  В ТРИВАГО ФОРУМА, благодаря Ви предварително!

Дали ще ни се отговаря тук или в другия форум, времето нужно за написване на отговора, си е все едно и също. Това първо. Второ - никой никога не ви е насилвал да се включвате в дискусиите тук - направили сте го сами, затова не ни съдете, моля Naughty Можем (и го правим) да четем и в официалния форум, но можем да си дискутираме и тук, каквото ни интересува и вълнува, а дали управленските кадри ще се включват или не е въпрос на техен личен избор, за което не носим отговорност! В крайна сметка темата (без значение дали ви харесва заглавието или оформлението - така съм преценила, така съм ги направила) не е направена за реклама или антиреклама на дадения сайт, а е информативна и за обсъждане на нещата, които интересуват тукашните потребителите, на които им е по-удобно примерно да пишат и четат тук, и ще продължим да го правим. Ако висшестоящите членове на Триваго имат желание да напишат или споделят и разяснят нещо - ОК, но нека не ни размахват укорително пръстче като на малки деца Peace

# 167
Аз пък се чудя защо си губите времето. Стана ясно, че поради определени проблеми (за които ние също нямаме вина) голяма част от описанията няма да се доредят до обявената награда.

Написах само едно описание ей така да видя какво ще се случи. И нарочно писах за хотел в който съм била (т.е. пиша достоверно описание). Когато беше поставена задачата изрично беше написано, че описанията са : "Описанието на хотела е къс, фактологически текст, отнасящ се до местоположението на хотела, услугите които предлага и профила му. Много е важно да напишете неутрален текст, без да давате оценки. Описанието не е мнение, затова не е нужно да сте били персонално в хотела. За да напишете описание, потърсете информация за хотела в Интернет и най-вече в официалната му страница. Моля, не копирайте буквално информация от други външни източници."

В официалната страница на хотела за който писах има няколко бих ги нарекла меко "неточности", които не отговарят на истината. Поради тази причина умишлено ги пропуснах без да упоменавам, че на сайта на хотела са обявени услуги и удобства, които де факто не се предлагат. Старах се да напиша описанието неутрално и безпристрастно.
Описанието ми беше одобрено със 100%, но смешното е че беше на 100% пренаписано, като бяха добавени всички неща, които бях умишлено пропуснала. Това вече не е моето описание, то определено заблуждава читателя и не отговаря на зададеното условие текста да е фактологичен. Всичко това го написах и на редакторката...

Повече не смятам да си губя времето с глупости, като за тази загуба на време дори няма да бъдем овъзмездени така както е по правилата на играта, защото видите ли БГ платформата имала проблеми.

А и между другото тези редактори не са станали такива насила и за тяхната допълнителна работа получават редакторски мили, които им носят съответното възнаграждение.

И не мога да разбера защо постоянно ни размахвате пръст да ходим да коментираме във форума на Триваго.  И заглавието на темата си е перфектно... това е самата истина, която по никакъв начин не подронва престижа на платформата ви.

# 168
Вчера качих 3 снимки, озаглавих ги и описах накратко какво показват.
Но днес като вляза в профила ми в качени снимки- няма качени снимки...
Каква може да е причината и къде ми отидаха снимките?  Thinking

# 169
  • София
Редакторските мили са в пъти по-малко от това което биха получили за много по-кратко време, ако пишат сами описания.
Защо да не ти е платено?
След като ти е одобрено със 100% значи си си получила милите + 1 ЕВРО.
Задавайте си тогава въпросите, аз не мисля повече да се включвам с отговори, след като не смятате за нужно.
А за да стане някой редактор трябва да има достатъчно опит. Ние сме платформа на една година и няколко месеца. Няма как да имаме толкова редактори колкото цитираните горе платформи (Испанската е много по-стара от нас, вкл. Гръцката). Ще трябва да се примирите с това положение. Ако знаете език, мога да ви преместя в друга платформа.
Всичко добро Ви желая!

# 170

След като не ги виждаш, най-вероятно са били отхвърлени. Отиваш в Моето Триваго, от падащото меню избираш Качени снимки и там трябва да са с червено кръгче. Като кликнеш на кръгчето ще видиш по каква причина са отхвърлени.

# 171
Редакторските мили са в пъти по-малко от това което биха получили за много по-кратко време, ако пишат сами описания.
Защо да не ти е платено?
След като ти е одобрено със 100% значи си си получила милите + 1 ЕВРО.
Задавайте си тогава въпросите, аз не мисля повече да се включвам с отговори, след като не смятате за нужно.
А за да стане някой редактор трябва да има достатъчно опит. Ние сме платформа на една година и няколко месеца. Няма как да имаме толкова редактори колкото цитираните горе платформи (Испанската е много по-стара от нас, вкл. Гръцката). Ще трябва да се примирите с това положение. Ако знаете език, мога да ви преместя в друга платформа.
Всичко добро Ви желая!

Казах, че няма да ни се плати защото просто няма да се доредим, а не че на мен не ми е платено. Просто в другите платформи действат по експедитивно и одобрените описания (и съответно отговарящи на изискванията) ще изчерпят обявените като награда 20 000 евро преди нашите описания изобщо да бъдат одобрени. Това имах в предвид. И тъй като не се примирявам с факта, че някой ми губи времето... просто не го губя.
А редакторските мили не се трупат само от одобряване на описания, а и от други неща. И както се вижда никак не са толкова малко, без да се обиждате. Аз лично никога не бих станала редактор, защото нямам самочувствието, че имам знанията и уменията да редактирам когото и да било. Такива умения липсват и на доста от сегашните редактори. Когато се съгласяваш да си редактор си поемаш и плюсовете и минусите от тази работа, затова моля ви не превъзнасяйте толкова редакторите, които видиш ли не смогвали. Всичко, което се написа малко ми заприлича на ..."и те се жертваха за родината", затова реагирам толкова остро. Който го е страх от мечки, да не ходи в гората. 
Приятна вечер!

# 172

След като не ги виждаш, най-вероятно са били отхвърлени. Отиваш в Моето Триваго, от падащото меню избираш Качени снимки и там трябва да са с червено кръгче. Като кликнеш на кръгчето ще видиш по каква причина са отхвърлени.

Благодаря   bouquet

Сега видях, вече ги има, но интересното е че по-рано, когато ги търсих преди да пиша тук, ги нямаше  Thinking На същото място проверявах и ми показваше "нямате качени снимки"

# 173
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Прочетох дискусията доста съсредоточено, защото и аз се зарибих от играта, понаписах 5-6 описания и спрях, точно поради тази причина, че не знаех дали съм на правилен ход и ако не съм си дадох равносметка, че ми отнема доста време в ровене и писане... та изчаквах..
сега влязох да видя и първите ми две описания са одобрени със 100 % и имам следните забележки:

1."Сполучливо първо описание. Разширих малко текста, за да се доближи до изисквания минимум от 900 знака. Опитвай се да преразкажеш информацията изцяло с твои думи. Поздрави"
2. Добро описание. Името на българските хотели се изписва на кирилица, освен ако в сайта не е само на латиница. Името на града се пише в първото изречение. Не изброяваме забележителностите на км разстояние. Коригирах на места стилистиката на текста. "
....
ми... ще се пробвам леко полеко, пък каквото одобрят...за мен е забавно дано се получат нещата Embarassed Embarassed Embarassed

# 174
според мен е глупаво да се хвърляш в дълбокото като не знаеш да плуваш т.е. да изпраскаш 20 описания без да знаеш правилата. по тази причина първия ден написах 5 описания, за да видя къде са ми грешките. естествено за първите две получих 100% с изцяло редактиран и дописан текст, 2 ми бяха изтрити, и едно получи 80%.
Сега си продължавам да добавям по 4-5 макс 6 описания на ден, защото пак не знам дали съм се справила добре, а и на мен ми отнема половин час да напиша едно  Crazy. от 2-ри нямам още проверени описания и въобще не знам нататък как са написани..

Но както и да е  Simple Smile и нашата платформа ще достигне другите по брой и квалифицирани редактори, другите платформи.  Heart Eyes
И както беше казал един стар потребител - Няма да Ви пожелавам приятна работа, защото за мен това е удоволствие и занимание, един вид хоби. Дано и за Вас да е така.  
Но за съжаление за доста хора не е така  Peace

П.П. Забравих нещо  Embarassed Искам да честитя на всички които празнуват днес, и специално на колегите от Бургас  Hug

Последна редакция: пн, 06 дек 2010, 21:20 от iana_st

# 175
  • Бургас
според мен е глупаво да се хвърляш в дълбокото като не знаеш да плуваш т.е. да изпраскаш 20 описания без да знаеш правилата.
Ами половин блондинка съм - разрешено ми е да съм глупава Whistling

естествено за първите две получих 100%
Това "естествено" потвърждава по-горното - ти явно си брюнетка Laughing

Иначе, сериозно - днес най-накрая вече ще може да се прочетат изискванията и препоръките за написването на описания, тъй като съответният подфорум е направен "видим" и за обикновените потребители на сайта - по-добре късно, отколкото още по-късно Wink Благодарим за което  bouquet Както и за поздравленията Simple Smile

# 176
  • след Околовръстното
Иначе, сериозно - днес най-накрая вече ще може да се прочетат изискванията и препоръките за написването на описания, тъй като съответният подфорум е направен "видим" и за обикновените потребители на сайта - по-добре късно, отколкото още по-късно Wink Благодарим за което  bouquet Както и за поздравленията Simple Smile

И аз се учудих, че имало такова нещо.
Едни са писали и чели от началото на играта, а други сме гледали умно.
Ако някой ми каже как става тоя номер печели една почерпка.

То така и така Коледният чувал е обречен, но поне описания да се научим да пишем.

# 177
Ами половин блондинка съм - разрешено ми е да съм глупава Whistling

Не те знам блондинка ли си, каква си.. на мен лично ми зеленееш  Laughing
Пролича си и в темата, че вече е достъпна за повече хора - понапълни се  Laughing Дано успеете да влезнете в крачка, че и редакторите по-бързо да преглеждат описанията  Simple Smile

# 178
  • Бургас
Това със зеленеенето не го схванах newsm78

# 179
Значи си повече от половин блондинка  Laughing

Hug

Общи условия

Активация на акаунт