Триваго или как да печелим пътувайки и/или споделяйки

• 57 075
  • 533
  •   1
Отговори
# 150
В българската платформа има страшно много активни потребители, но много малко одобряващи. Във всички платформи беше така в началото.

Брадата, при първите описания одобряваме и редактираме, но само при първите, после трябва вече да се учат потребители, не може така до отказ.  Wink

# 151
  • след Околовръстното
В българската платформа има страшно много активни потребители, но много малко одобряващи. Във всички платформи беше така в началото.

Да, но не всички от потребителите могат да добавят нови обекти, външни мнения и линкове. Повечето от тях са с под 100 000 мили. Явно одобряващите наистина са малко, а от това страдаме финансово единствено ние, потребителите. Става забатачване яко. Като се има предвид, че почти 2 месеца не се качваха нови обекти пак има към 6000 за одобрение. А линковете са близо 10000, реално не се вижда кога ще бъдат одобрени.
Трябва ви повече персонал със сигурност.

Брадата, при първите описания одобряваме и редактираме, но само при първите, после трябва вече да се учат потребители, не може така до отказ.  Wink

Лошото е, че хора, които за пръв път пишат описание винаги могат да объркат или пропуснат нещо.
И затова е редно още при първите опити някой от редакторите /администратори/ да ги насочи къде грешат и какво пропускат.
Но докато се прегледат първите мнения потребителят е написал на конвейр още 50 примерно и всичките са с една и съща грешка /пропуск/. И като няма кой да го насочи в началото /както е с уеб-линковете например/ се оказва, че последните дни се е гърбил реално погледнато за нищо, защото описанията не могат да се редактират.
И ентусиазмът и мотивацията наистина секват.

И още нещо да попитам колко човека одобряват описанията на хотели?
И какво става ако имаме написани описания, а не са одобрени до края на декември?
Взимаме си по 1 евро за всяко и в края на януари или по 300 мили?
Или ще има момент, в който няма да може да добавяме описания, за да могат да се одобрят натрупаните?

Последна редакция: нд, 05 дек 2010, 12:42 от irenaani

# 152
  • Бургас
Абсолютно съм съгласна с irenaani, защото съм отделила доста време за написването на тези мои описания и сега всъщност ми се отхвърлят или оценяват ниско (преди малко ми се одобри едно със 70% - как пък още 10% не ѝ се отпуснаха на редакторката Tired) описания, които все още са написани в първия ден, но се третират така, като че ли съм получила съвети и насоки и съм продължила да се справям зле Rolling Eyes Ако имах някакви препоръки и съвети дадени след написването на две-три мнения и продължавах да пиша описания, неотговарящи на изискванията - ОК, нека бъдат оценявани ниско или дори отхвърляни ако са толкова зле написани, но заради забавеното разглеждане и оценяване да бъда третирана едва ли не като непоправим некадърник (защото точно така се чувствам в момента), продължаващ да бълва некачествена "продукция"... ами няма да има ентусиазъм, разбира се.

# 153
Да доуточня, че не виждаме датата и часът, кога е било добавено едно описание - за това няма как да знаем, дали е било писано преди, или след бележките на редактора.

За оценяването на описанията има правила, които се спазват, това се контролира. Не става въпрос за отпускане  Rolling Eyes  Ако редакторите на спазват правилата при оценяването на работата на потребителите, самите те ще бъдат оценени по-ниско. Няма лъжа, няма измама  Wink

Проблемът е, че на 1.12. се отвори функцията за всички потребители, дори и без нито една миля, и се обяви началото на Коледната игра. Само през първия ден се добавиха над 200 нови описания, от които 180-190 на новаци. Сами си правете сметка, колко работа е това.

Във форума на триваго има теми за описанията, в които човек може да прочете как се пишат. Имате и гидове които можете да питате. Ние не сме виновни когато потребителите се пускат в авантюрата и добавят на конвейр.

# 154
  • след Околовръстното
Аз пак не получих отговори.

И още нещо да попитам колко човека одобряват описанията на хотели?
И какво става ако имаме написани описания, а не са одобрени до края на декември?
Взимаме си по 1 евро за всяко и в края на януари или по 300 мили?
Или ще има момент, в който няма да може да добавяме описания, за да могат да се одобрят натрупаните?

# 155
Защо пак, кога не си получила отговори? Извинявам се но както можете да си представите главата ми бръмчи, одобрявам описания, пиша във форума а и на вас отговарям, не е нарочно ако пропускам нещо.

Одобряващите сме 7. Персонал няма. Всички сме потребители като вас, но не мога да не похваля екипа, почти всички одобряващи одобряват във всяка свободна минута, до късно вечерта. Но хората имат и работни места, семейства, триваго е хоби за всички ни.

Цитат
В смисъл?

1евро е до изчерпване на количеството (20.000евро). Първите 20.000 описания получават по 1 евро.

Цитат
  Такива планове няма.

# 156
  • след Околовръстното
1евро е до изчерпване на количеството (20.000евро). Първите 20.000 описания получават по 1 евро.

От сега залагам на гръцката платформа - те ще спечелят и бонус милите и 70% от съдържанието на коледния чувал.

# 157
  • Бургас
Мда, тоест тезата, че са ни прекалено малко проверяващите все пак е вярна и благодарение на това, всички от нашата платформа ще сме ощетени и определено липсва равнопоставеност между различните платформи Tired На редакторите им се взима акъла (образно казано) от работа и това неминуемо ще се отрази на качеството ѝ -  и в броя прегледани описания,  и в начина на оценяването им и (не)желанието им да преработват леко някои от тях за да се класират. Оттам следва и ощетяването на потребителите, заради закъснелите съвети и насоки евентуални, последващото "рязане", поради невъзможността и липсата на желание за редакция и многото описания, които неминуемо ще останат "висящи" след изчерпването на предвидените за награди средства Rolling Eyes

Проблемът е, че на 1.12. се отвори функцията за всички потребители, дори и без нито една миля, и се обяви началото на Коледната игра. Само през първия ден се добавиха над 200 нови описания, от които 180-190 на новаци. Сами си правете сметка, колко работа е това.

Това ме кара да попитам как така се взимат тогава необмислени решения за подобни повсеместни игри при очевидната неподготвеност на дадена платформа да се справи с предизвикателството и да бъде равнопоставена с останалите newsm78 Нима някой сериозно е очаквал, че няма да има толкова голям интерес към играта или че 7 души ще могат да се справят адекватно с тази лавина от пишещи потребители, които все пак нямат никаква вина Rolling Eyes При това положение как да отделя толкова много време (за едно описание по правилата отива не по-малко от половин час, а понякога и повече) за да бъда полезна на сайта (и той на мен), когато вероятността описанията да ми бъдат прегледани и евентуално одобрени в срок е изключително минимална, при това за неща, написани в първите дни на играта само Rolling Eyes

Във форума на триваго има теми за описанията, в които човек може да прочете как се пишат.

Търсих такива, но явно и там нещо ми куца, та ще помоля пак за линк, къде точно мога да прочета такива Praynig

# 158
  • след Околовръстното
bradata от кога са ти проверените описания, та да знам на моите кога ще им дойде ред?

# 159
  • София
brada погледни испанската платформа и колко описания  чакат там. За сравнение те имат 3 пъти повече редактори и опитни потребители, които пишат доста добре.
Нашата платформа не е по-зле в бройката, като се има предвид, че 450 описания не са от играта, а от преди това.
Хората, които виждаш начело на класациите са много опитни в писането и са редактори. Нашите редактори вместо и те да си правят парите, денонощно одобряват и правят всичко възможно за да ви научат. Моля за малкко повече уважение за усилията и времето им.
http://forum.trivago.com/viewforum.php?f=471
Заповядай.

# 160
  • след Околовръстното
brada погледни испанската платформа и колко описания  чакат там. За сравнение те имат 3 пъти повече редактори и опитни потребители, които пишат доста добре.
Нашата платформа не е по-зле в бройката, като се има предвид, че 450 описания не са от играта, а от преди това.
Хората, които виждаш начело на класациите са много опитни в писането и са редактори. Нашите редактори вместо и те да си правят парите, денонощно одобряват и правят всичко възможно за да ви научат. Моля за малкко повече уважение за усилията и времето им.

Уважаваме труда ви, разбира се, но не можете да ме убедите, че редакторите са достатъчно на брой или разполагат с нужното свободно време.
Прегледах и другите платформи - гръцка, английска, турска, руска...
Всичките неща за одобрение са им на нула - и нови хотели, и линкове и мнения.
Само в нашата платформа има 10000 линка за одобрение и 6000 хотела.
Не говоря за описанието на хотелите, което е бум от 4-5 дни.
От къде става това забатачване, ако разполагате с необходимия брой одобряващи?

# 161
НЕ разполагаме с нужния брой одобряващи.

# 162
  • след Околовръстното
НЕ разполагаме с нужния брой одобряващи.

НЕ може ли да се направи нещо по въпроса?

# 163
Прави се непрекъснато. Само дни преди началото на играта имаше само 1 одобряваш за описания. От другите платформи ни помагат с хотелите, и т.н. Правим каквото можем, но българската платформа се радва на голям успех, за жалост има и много тарикати които само ни губят времето.

# 164
  • София
НЕ може:)
Някои неща искат време за да втасат, така да се каже.
Имаме 5 реактори, който одобряват линкове, познайте сега с какво са заети.
Моля, нека водим тези дискусии в триваго форума, само ни разкъсвате времето така, а и всичко това е коментирано във форума на триваго, оставете ни да работим и прочетете отговорите на въпросите си  В ТРИВАГО ФОРУМА, благодаря Ви предварително!
Триваго не е нито банка нито благотворително дружество. Който е само за парите в сайта, значи той не е за него, това е мотото на централния офис, а и наше. За това никак не ми харесва заглавието на тази тема и че хората гледат на триваго като

Общи условия

Активация на акаунт