Триваго или как да печелим пътувайки и/или споделяйки

• 56 969
  • 533
  •   1
Отговори
# 300
  • след Околовръстното
Мене друго ме тревожи.

Съвсем скоро системата за гласуване ще бъде променена.

За шест месеца нищо не се е променило.
Гласува се по съвсем същия начин.
Разбрали-недоразбрали потребителки гласуват с по 10-20% на снимка, а обещанията на триваго гида да изтрие рейтингите си остават голи.
Всяко оплакване е глас в пустинята.

И още нещо защо мненията се одобряват на конвейр?
Такива, които нищо не казват или съдържат грешна или подвеждаща информация?
Бях си задала въпроса и във форума на Триваго, но нито ми беше отговорено подобаващо, а примерите ми бяха изтрити.

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 17:42 от Иренкa

# 301

Стана ми интересно. Ще разкажеш ли какво точно пробуди тази злоба и негативизъм у теб? Не че Триваго ми е любим сайт, ама чак пък толкова внимание да му обръщам, че да вися по цял ден в темата и да плюя по него.... Нещо голямо трябва да ти се е случило в Триваго, за да си така активна?

Ето на този въпрос!

А за гласуването си права. И аз заради това спрях да пиша. Но честно казано това изобщо не ми обяснява поведението ти.

# 302

Стана ми интересно. Ще разкажеш ли какво точно пробуди тази злоба и негативизъм у теб? Не че Триваго ми е любим сайт, ама чак пък толкова внимание да му обръщам, че да вися по цял ден в темата и да плюя по него.... Нещо голямо трябва да ти се е случило в Триваго, за да си така активна?

Ето на този въпрос!

А за гласуването си права. И аз заради това спрях да пиша. Но честно казано това изобщо не ми обяснява поведението ти.

Ако въпросът е този - няма негативизъм и злоба, явно слабо ме познаваш. На всяка тема извън преките ми интереси бих реагирала така.
Емпирика  Wink

ПП - подновявам си предложението да бъдат докладвани всички подписи и агитации за триваго. За мен не е проблем, аз не набирам реферали.
Но виждам активни гидове и потребители в тази тема.

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 18:24 от argun

# 303
  • София
Сигурна съм, че другите платформи са по-добри.
В коя платформа искаш да те преместя защото мислиш, че е по-добра? Мога да го направя за 30 секунди, само кажи.
Мога да ти кажа, че в другите платформи съм виждала Айфеловата Кула от Лас Вегас одобрена при Парижката. Ако човек не е ходил, трудно ще се ориентира. Ти трябва да си изключително безгрешен човек, за да смяташ, че грешките на хората са срам и позор.

Ежедневно местя снимки на правилните им места след като съм получила мили и добронамерени писма на потребителите, които се радват, че могат да помогнат в реда на базата ни данни. Ако имаш приятел програмист попитай него защо линкът е активен и защо никога няма да може да се закрие, само ти си го имаш и си трупаш негативни емоции с него. Факт е че снимката си е на място.

Триваго е дал възможност и е в услуга на Бългаската туристическа индустрия да попълни една чудесна база данни с информация за БГ хотели и забележителност, с най-богата колекция от снимки за тях и растящ набор от мнения. Не стига това ами ни и плаща за да я пълним и попълваме. Триваго не печели много от дестинация като България, дори платформа Египет би била по-полезна. Така, че можем само да сме благодарни за двойната полза. А боокинг няма такава база, нито трипадвайсор. Моля прочети и определението за секта, стига се излага с повтарянето на дума, чието значение явно ти убягва. Ние нямаме нито един от симптомите.

ПС: Дали ще ти е интересно да прочетеш някои теми за енергиен вампиризъм?
Вярвам в доброто начало във всеки човек.

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 18:35 от х_diabet_mama

# 304
  • след Околовръстното

Иренкa, би ли повторил въпроса? С какво мога да съм ти полезна?
Мене друго ме тревожи.

Съвсем скоро системата за гласуване ще бъде променена.

За шест месеца нищо не се е променило.
Гласува се по съвсем същия начин.
Разбрали-недоразбрали потребителки гласуват с по 10-20% на снимка, а обещанията на триваго гида да изтрие рейтингите си остават голи.
Всяко оплакване е глас в пустинята.

И още нещо защо мненията се одобряват на конвейр?
Такива, които нищо не казват или съдържат грешна или подвеждаща информация?
Бях си задала въпроса и във форума на Триваго, но нито ми беше отговорено подобаващо, а примерите ми бяха изтрити.

Формулирам набързо.

Кога ще се промени начина на гласуване? /За 6 месеца - нищо не е станало/
Когато се поеме ангажимент за изтриване на рейтинги какъв е срока това да стане? /месец, два, пет/
Защо се одобряват мнения от 2 изречения, които са преписани дословно от Уикипедия, съдържат грешна информация или просто не казват нищо? И защо, когато сложа нисък процент на такова мнение съм длъжна да търпя обиди и да получа нисък процент и на мои снимки като "отмъщение"?

# 305
  • София
Гласуването няма как да се промени за сега. Опитваме се да работим с всеки нов потребител, но не може нито да се забрани нито да се изтрият всички, когато нарушението не е масово. Ежедневно трия рейтинги на потребители, които очевидно злоупотребяват, отмъщават, и след предупреждение продължават. Проблемът с недоразбраното гласуване е във всички платформи. В гръцката например се гласува масово всичко със 100% в Английскта пък 100% е много рядка оценка. Така, че в БГ сме някъде по средата.
Скоро тази функция въобще няма да я има, работи се по софтуера.

Всеки има право на мнение. Изискването кое мнение се приема или не, ги знаят одобряващите. Това са изисквания на офиса и управителите на сайта. Дали информацията е вярна или не, не влиза сред тях. Точно тук идва вашето гласуване, възможно е потребителя да се е объркал, можете да му пишете в коментар. Но цензура поради тази причина ние не можем да поставяме.
Какво е мнение което не казва нищо? Предполагам само един препинателн знак или нещо такова? Такива не са одобрявани. Но когато има дори една дума, която показва мнението на писателя, то мнението се одобрява.
Надявам се съм ти била полезна с отговора. Ако не приемаш тези критерии, съжалявам но те са общоприети за всички платформи и не могат да се променят за една отделна, или заради отделен потребител.

# 306
  • след Околовръстното

Скоро тази функция въобще няма да я има, работи се по софтуера.

Е разгеле, от шест месеца чакам.

Ежедневно трия рейтинги на потребители, които очевидно злоупотребяват, отмъщават, и след предупреждение продължават.

А какво става с рейтингите преди предупреждението? Когато за 15 минути някой нацвъка N броя снимки понеже не е разбрал? А утре като друг не разбере и подбере и останалата част от снимките? И така докато не останат.

Но когато има дори една дума, която показва мнението на писателя, то мнението се одобрява.

"Централна гара несравнено е една от най-старите сгради в град Пловдив.А и също така е и една от най-важните неща в Пловдив тя свързва хората до всички градове на цяла България.Централна гара е определено несравнима част от живота на повечето граждани. "

"Главната улица в град Пловдив е другата забележителност на града след Пловдивския панаир. Няма човек който да е бил в Пловдив и да не е ходил на главната.Тя е доста дълга започва от централната поща и свършва на пешеходния мост над река Марица , по цялата главна има всякакви магазини в които има за всеки по нещо. "

"Цар Симеоновата градина се намира в близост до главната на град Пловдив. Парка е много голям и красив ,а също и много добре потдържан точно заради това парка винаги има много посетители, както от млади хора така и от възрастни."

Да видим тези мнения какво отношение на писателя показват.

И защо като писах във форума на Триваго за подвеждащата информация от мненията на въпросната потребителка не бяха поправени ? Цитатите бяха изтрити, а невярната информация остана?

# 307
  • София
Преди предупреждението няма как, освен ако не се докаже умишлено отмъщение. Ако можеш да докажеш такава връзка, пиши на админа по описания.

Няма никаква софтуерна възможност за поправяне на вече одобрено мнение.

Смята, че гарата е важна и т.н. Има мнение.

Не е позволено да се сочат с пръст потребители по този начин, затова бяха изтрити цитатите. Твоят чудесен принос може да е като под мнението напишеш коя е грешната информация, за да не се заблудят бъдещите читатели. Така би било най-добре;).

# 308
  • Sofia
Моля, личните си дрязги да изчиствате извънфорумно.
Това е тема за Триваго а не форум на Триваго и ще си позволя да напомня на "работещите" там да спестяват проповедите си тук и да спазват правилото за непренасяне тук на скандали от други форуми.
Ако дават някаква информация тук, то е абсолютно доброволно и то като редови потребители на bg-mamma.
Предвид комерсиалния елемент в Триваго, темата е на ръба на правилата тук и съществуването и е компромис, а присъствието на линкове, набиращи реферали за който и да е сайт е изрично забранено от правилата тук.
Не ни карайте да преосмисляме.

# 309
Имам въпрос - кога се появяват "Специалните операции"?
Аз съм на ниво Турист, но все още пише - "За момента няма специални операции достъпни за вашето ниво"?
Може ли малко повече информация относно тази опция?

И още нещо да попитам - на различните нива различни ли са точките, които се получават за писане на мнение, снимка и т.н.? Или винаги са фиксирани точки, без значение дали си Екскурзиант или Пристрастен?

Благодаря за разясненията Simple Smile

# 310
  • Бургас
Законспирирана под ново име, но си те познах Twisted Evil

Милите са си еднакви и при екскурзианти, пристрастени и други такива. Зависи от самия обект най-често и има такива с по-голям брой мили (като максимум) и с по-малък. При снимките също е така Peace

Специалните операции може да следиш на заглавната страница в Моето Триваго. Когато решат да спуснат такива, то те се анонсират там. Иначе през профила и аз не съм забелязвала някога да ми пише нещо различно там Peace

# 311
  • след Околовръстното
Преди предупреждението няма как, освен ако не се докаже умишлено отмъщение. Ако можеш да докажеш такава връзка, пиши на админа по описания.

Демек ако 10 потребителя случайно /защото не са наясно с правилата и последствията/ ми дадат по 10% на 100 снимки, всичките ми 1000 ще останат с нисък процент и това ще мине ненаказано?
Къде е логиката?

Няма никаква софтуерна възможност за поправяне на вече одобрено мнение.

Не случайно дадох за пример мненията преди да бъдат одобрени, но защо ли.

Смята, че гарата е важна и т.н. Има мнение.

По същата логика ако напиша, че Софийската гара, летище, спирка на авт.77 са важни внасям нещо от себе си? И съм полезна на Триваго? Едва ли.

Не е позволено да се сочат с пръст потребители по този начин, затова бяха изтрити цитатите. Твоят чудесен принос може да е като под мнението напишеш коя е грешната информация, за да не се заблудят бъдещите читатели. Така би било най-добре;).

Аз пък мисля, че би било най-добре да не се одобряват такива мнения. И съм ги дала затова за пример, а не назидателно. Защото ако някой от одобряващите беше прочел тогава във форума нещата можеха да се коригират навреме. Ако му се е занимавало, разбира се. А не след дъжд качулка да пиша върху вече одобреното, че не е вярно.
Чудесният ми принос е в застой.
Много от нещата не са домислени.

ПП И още нещо - колко време е необходимо да се одобри качен хотел или забележителност. От известно време не се виждат нещата за одобряване?

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 10:01 от Иренкa

# 312
x diabet mama, може ли да дадеш малко информация как смятат да променят гласуването?
В момента ми е неприятно заради едни испаноговорящи, които си пишат на родния език, но си рейтват в английската платформа.
Писах на гида си - първо каза, оооо, права си, така не може, после явно се е оказало, че може, защото рейтингите си стоят.

# 313
здравейте
А може ли да се играе в игри на други платформи?

# 314
  • София
Иренкa, няма какво ново да ти кажа, такива са правилата за всички, дори редактора да е чел ( а той е ) във форума, нищо не може да направи, не може да наруши правилата. Не са измислени от нас, и не ние ще ги променим.

Неднократно сме ви молили това да се дискутира в нашия форум, ето че получихме и забележка.
Затова отново ще спра да пиша тук.

Fall, не могат да се изтрият рейтингите на Испанката, писано и е с молба да се съобрази с правилата, повече нищо не може да се направи.
Няма да има гласуване с оценки, а само със "съгласен съм" и "не съм" и това няма да влияе милите на потребителя.

Моля, който има подобни въпроси да пише в нашия форум или на гида си.
Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт