Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-18

• 48 384
  • 727
  •   1
Отговори
# 135
  • София
тенк ю, глей ся няма лошо човек да мечтае, знам че няма как да се нанесем да живеем в чисто нова къща, но нали знаете надеждата умира последна  Grinning

# 136
Около нас много се строи, но все кооперации, та минавайки, чета табелите и гледам, сроковети им обикновено са по година, година и половина за завършване.  Rolling Eyes Но през един парцел от нашия изкопаха основите преди да забременея още..... на три етажа, с партер, още довършват, а синът ми другата седмица ще стане на три години.  Crazy И аз като Еласмен съм готова да спя на пода, обаче по-бързо да се получава.  Хареса ми фасадата, големите прозорци са ми слабост.  Hug Изглежда стегнато, компактно, кокетно.
Като се науча да чертая на компютъра, ще ви покажа "моите проекти", че засега са само на хартия.
Сега се сетих нещо важно. Правил ли е някой от вас замерване или някакво проучване /не знам дори как се казва и дали се прави...  newsm78/ за наличието на подпочвени води и дали това влияе на евентуален, подземен етаж!?  newsm78 При нас май има нещо такова..... и не искам да отделям от и без това малкия ни двор и за килер извън къщата..... каквито са желанията на моите хора.

# 137
Около нас много се строи, но все кооперации, та минавайки, чета табелите и гледам, сроковети им обикновено са по година, година и половина за завършване.  Rolling Eyes Но през един парцел от нашия изкопаха основите преди да забременея още..... на три етажа, с партер, още довършват, а синът ми другата седмица ще стане на три години.  Crazy И аз като Еласмен съм готова да спя на пода, обаче по-бързо да се получава.  Хареса ми фасадата, големите прозорци са ми слабост.  Hug Изглежда стегнато, компактно, кокетно.
Като се науча да чертая на компютъра, ще ви покажа "моите проекти", че засега са само на хартия.
Сега се сетих нещо важно. Правил ли е някой от вас замерване или някакво проучване /не знам дори как се казва и дали се прави...  newsm78/ за наличието на подпочвени води и дали това влияе на евентуален, подземен етаж!?  newsm78 При нас май има нещо такова..... и не искам да отделям от и без това малкия ни двор и за килер извън къщата..... каквито са желанията на моите хора.
Сондирането е скъпо, обикновено е достатъчно просто да попиташ съседите какви са им наблюденията, имат ли мазета, сухи ли са и т.н.

# 138
Даже няма какво да ги питам. Те сами си казват. В района старите къщи се сцепват просто, а бившият кладенец или помийна яма, която се намира под цимента на двора, периодично пропада.... а с моя късмет, все аз се бухам там в подходящия момент. Crazy но пък си строят мазета в новите къщи...  Благодаря за мненията!  Hug Не съм чела последните страници. Друг път, че сега трябва да си прибирам слънцето.

# 139
  • София
няма да ти дадат разрешение за строеж от общината преди да имаш Геоложкия доклад, той принципно трябва и на самия архитект
Боби не е нужна сонда, при нас дойде геолога, поиска една тръба цоли половина или два, дълга 2.5м набиха я в земята и после той взе пръстта от нея, изследва я и написа доглада за 200лв, толкова ни излезе защото е познат на наши познати, сещате се предполагам, бяха ни казали че излизало между 400 и 4000лв, но без този доглад мазе не можеш да имаш, иначе копат на 500м и ти бият основите  Hug

# 140
  • густо майна Филибето
Съседите като правиха мазето, едновременно с това източваха вода. Влизала съм вътре, сухо си е. Нямам представа как точно става хидроизолацията и дренажа.
ах как ви завиждам за мазенцата

# 141
  • София
Съседите като правиха мазето, едновременно с това източваха вода. Влизала съм вътре, сухо си е. Нямам представа как точно става хидроизолацията и дренажа.
ах как ви завиждам за мазенцата
при нас интересното беше че копаха на 3 метра и не се показа вода, даже и като валеше не се събираше вода, което много ни зарадва   Money

# 142
няма да ти дадат разрешение за строеж от общината преди да имаш Геоложкия доклад, той принципно трябва и на самия архитект
Боби не е нужна сонда, при нас дойде геолога, поиска една тръба цоли половина или два, дълга 2.5м набиха я в земята и после той взе пръстта от нея, изследва я и написа доглада за 200лв, толкова ни излезе защото е познат на наши познати, сещате се предполагам, бяха ни казали че излизало между 400 и 4000лв, но без този доглад мазе не можеш да имаш, иначе копат на 500м и ти бият основите  Hug
Доклада е задължителен, но за 300-400 лв обикновено ти правят просто копи/пейст на друг доклад от някой обект наблизо или от районен доклад и толкоз. Ако се тръгне на сондиране, цените са други. Не са ми предлагали тоя номер с тръбата, а и слава богу нямам високи води.

# 143
Не знам какво заяждане открихте в думите на BobyB Rolling Eyes Човекът сподели опит, не мисля че е искал да пресече нечий ентусиазъм, а просто да внесе малко реализъм. Аз го възприех като приятелско намигване тип " Абе ти си имай едно наум пък ако стане точно както искаш супер Wink" Аз бих му благодарила за мнението честно казано и бих го разпитала- от него има какво да се научи и винаги се е включвал в темите много адекватно. Такива като него и Гретел, т.е. минали по пътя по който ние ентусиастите се движим, са най-ценните кадри в темата и към тях гледам само и единствено с респект  smile3525
Както и да е...няма значение....
elasmen я  метни една парола на лични  Wink

Подпочвените води са уж гадно нещо. Чувала съм, че освен всичко друго са вредни и за здравето Rolling Eyes Но пък от друга страна блокът, в който живее сестра ми е върху подпочвени води-не са наводнени мазетата им и са в добро здраве Laughing Явно си има начин с добра изолация влиянието на тези води да се избегне

# 144
  • not found
Записвам се за да не изтърва темата , ние също сме в строеж , мина известно време от както сме го спряли , но скоро се надявам да го подновим , възможно най-скоро , остана ни само покрива за да завършим грубия строеж , темата е много интересна   bouquet

# 145
Golden*Carnival , добре дошла Wink Пиши повече за вашия строеж, а и ако пуснеш снимки  Party

# 146
  • София
снимки снимки снимки  newsm17

# 147
Да се включа и аз с малко актуална информация за цени. Току що завършихме грубия строеж на къща с площ 200 кв. Горе е плоча и покрив. Избирахме сравнително добри материали. Излезе ни около 45 хил. евро с дограмата, която е тъмна. Много зависи какви материали си избираш, примерно светлата дограма е с около 2000 лв по-малко. Керемидите също варират доста, да не говорим за някои допълнителни екстри като например решението ни до тавана да направим нормално стълбище, а не летяща стълба както беше заложено. Преди да започнем събирахме оферти от 6-7 фирми и варираха от 35 до 50 хил. В крайна сметка решихме да наемем бригада и материалите да си ги доставяме сами. Въпреки това цената не е ниска, но ми направи впечатление, че в офертите на фирмите липсваха доста неща, които човек разбира, че са нужни като започне, примерно хидроизолация или пък повече от предварително заложените материали. Времето, което ни отне е 3-4 месеца.
Не знам сега колко ще излезе външната топлоизолация+мазилка и шпакловка вън и вътре. Ако имате актуална информация, моля да споделите.

# 148
  • not found
Току що изчетох тази тема , колко мило сте посренали еласмен  Flutter
Ами къщата я започнахме 2008 год. , проблеми имахме с работни бригади  Close избягаха наглеците , едните даже парите не си взеха ...  Whistling Къщата ще е на 3 етажа , като на последния покрива му няма да е плоча , разбирате ли ме  Laughing , ще престроим позволеното 1.40 м зид и пускаме покривче ... Нищо особенно не е къщата , уж беше замислена за 2 семейства , но за мое щастие ще си живеем самички в крайна сметка , та разпределението е следното : 1 етаж - всекидневна с кухненски бокс - 27 м2 ; баня и тоалетна -3 м2 ; спалня с баня и тоалетна - 19 м2, коридор 3 м2 , има и килерче , което ме съмнява да е повече от 2 м2 , на втория етаж разпределението е същото , като спалнята е малко по -голяма и няма килер , 3 етаж още не е направен тъй , че не сме го измислили . Имахме проблеми с архитектката , която се оказа измамница , до скоро се съдихме и ни бяха казали , че не можем да си довършим строежа , остава малко време да видим дали ще обжалва наложената й присъда , ако не смело напред продължаваме ремонта , като първо обаче трябва да си озаконим документите  ooooh! Та така и аз съм съгласна да спя на дюшеци , ако трябва стига само да сме там по-бързо Blush
Видях куните ,които сте показали - и аз имам афинитет към бялото , стои толкова чисто  Laughing представям си как ще се поддържа  Mr. Green
Снимки имам в другия компютър , тези дни ще го включа и ще ви ги покажа  Flutter

Забравих да пиша за терасата , която е големичка ,  има място за цяло сепаренце с масичка и изгледа ни е чудесен  Heart Eyes Прозорците исках да са тези италианските ли се как се казват до пода , обаче не стана , малко по-малки са , но не са съвсем  Party

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 17:58 от Golden*Carnival

# 149
Golden*Carnival добре дошла  Hug

Стана ми кофти ся Rolling Eyes.. не съм искала да прозвучи кофти..  Sad Сори   Боби и другите ,ако съм била остра просто аз виждам всичко в леко розово такава съм си попринцип..

Общи условия

Активация на акаунт