Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-18

• 48 611
  • 727
  •   1
Отговори
# 585
*2К*  hbdtu Освен стандартните - здраве, щастие и любов, пожелавам ти и скоро да имате готов проект и до 1-2 години и да сте новодомци. Hug
Акси много благодаря, много си мила...и само ти се сети днес да ми пожелаеш едно от нещата, за които и аз вече се двоумя и не смея да си пожелая  Praynig
За съжаление, за да се получи май трябва да се намеси спортния тотализатор  Joy
сори за оффа

# 586
*2K*  newsm59 и от мен на патерици, нека всичко за което мечтаеш да стане реалност  Heart Eyes

# 587
  • Перник
2К, ЧРД на патерици! Аз ти пожелавам каквото поискаш, да се случи!

Аз си поисках като подарък за рождения ден виза за проектиране, пък мъжо вчера проучил, че ако не вдигаме височината на най-високата в момента точка на къщата (върха на покрива) - е*ати обяснението  Embarassed за ремонт/преустройство/реконструкция не се иска виза. Верно ли?

# 588
Благодаря момичета bouquet от вашите уста/пръсти в божиите уши  Praynig

# 589
*2K*, едно ЧРД на патерица и от мен, жива и здрава да си   bouquet е как точно в тази тема да не ти пожелаем Новодомка в скоро време  Grinning

SvetlaK, не ми е ясен твоя казус  Wink но пък дано да е така  Rolling Eyes

ann79, хубав е южния склон на Витоша, успех ви желая  Hug

Днес ми предложиха цена от 13лв за машинна замазка и мазилка, как мислите?!

лелеее не мога да повярвам, че до мазилките стигнахме после слагам масата и хайде  Mr. Green

# 590
Здравейте,

От дълго време следя темата с интерес, може би е време да се разпиша и аз Simple Smile

Днес ми предложиха цена от 13лв за машинна замазка и мазилка, как мислите?!

13 лева за замазката, мазилката или и за двете? Мазилката гипсова ли е?
Ако е за двете, заедно с материала, ми изглежда съмнително малко. Освен това е важно да се конкретизира замазката с каква средна дебелина е (за да няма изненади и извиване на ръце след това), както и дебелината на мазилката.

Добре е да видите готова мазилка и замазка направени от тези хора, дали ще ви харесат. При замазките няма какво толкова да се обърка (освен при стъпалата, там е малко по-интересно), но при мазилките..  smile3511 Проверката на последните е добре да се направи с мастар и нивелир, не на око Wink

Имай предвид, че при очертаващите се ниски температури замазките ще има да съхнат дълго, дълго време..

лелеее не мога да повярвам, че до мазилките стигнахме после слагам масата и хайде  Mr. Green

Oоо напротив Simple Smile Сега започва интересната част  Laughing

# 591
  • Sofia
Акси, чета редовно, просто рядко се включвам защото сме на етап обзавеждане и не искам да разводнявам темата. Например проекта за кухнята ми е готов, сърбяха ме пръстите да ви я пусна да изкоментирате, обаче изобщо не е по темата и се отказах. А в темата за кухните ми е навалица, не ми е толкова ползотворно и така...  Laughing  Естествено може и да не съм права. А къде казваш е тази градина? Ако се окажеш права, значи ще съм ти на път.
Ние приключихме с ел. инсталацията на 3ет, започваме таваните, поръчваме другата седмица двете детски и кухнята. Купихме и мебели за едната стая за гости  Crazy , купихме и плочките за голямата баня - много са готини, и този проект е готов, изобщо нашият дизайнер е супер сериозен от както му казахме, че искаме около нова година да се нанесем(което естествено няма да стане, но януари или февруари надявам се) А когато намери време да работи върши чудеса.
А да попитам ако имате актуално инфо - тавани - гипсокартон, шпакловане и боядисване - за труд ни искат 12лв, нормална цена ли е?
*2K*  ЧРД на патерица и от мен, аз пък ти пожелавам търпение(за да дочакаш) и късмет(за да стане по-лесно и бързо) в сбъдването на тази мечта.И на нас ни бяха нужни по много и от двете - купихме парцела 04.2006, започнахме строежа 10.2006, едва сега му се вижда края. Дано при вас стане много по бързо.

# 592
Rени, mds, mersi   bouquet Как ще разводняваш темата  #Crazy я остави пръстите не само със сърбенето  Sunglasses и разказвй и показвай.....всяко инфо и чудене според мен е полезно  Peace а пък да не говорим, че както се е заформила дружинката в тая темичка  кой по-често, кой не...кой по-напред...кой запецнал но пък направо сме си опора и разтуха дори и да е по извън нея  Hug

# 593
  • Банкя
mds Градината е държавната в Горна баня, на една пресечка в началото - "Мечево усое". Но аз продължих до края на уличката, за да обърна и нали грееше слънце и се загледах по къщите на отсрещния склон и една ми заприлича на вашата - поне по стил. Може и да бъркам. Wink Hug
А то и аз си показах проект за кухня (собственоръчно направен на програмката на Ално) и всички се изкачаха, така че смело може да споделяш. Peace

dreamhouse Радвам се, че се разписа. Wink

Rени Май galana_s беше писала за цени на мазилка около 15лв или Гретел. Thinking Според мен е изгодно за гипсова мазилка труд и материал. Grinning

# 594
Нашата мазилка беше 12 лева на квадрат-идеална е Peace Други ни бяха предложили 22лв. така че всичко е въпрос на пазарене и обикаляне. То и затова е изнервящо вече към края на стоежа Laughing
 Ние решихме да правим и външните настилки и облицовките на оградата с травертин Party Party Party Отказахме се от клинкера. Чудя се дали да правим някакви фигури или да го оставим един цвят навсякъде по двора newsm78
*2K*, със закъснение но не и пренебрежение :

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 20:56 от galana_s

# 595
Момичета,има ли някоя от вас,която ще се отоплява на котел с твърдо гориво?

Колебаем се между две марки и незнам коя е по-добрата.

Едните са чешките- Виадрус -56 киловата.
Другите са турските- Солитех плюс - 46 киловата.

Имат ли някакви съществени разлики,някакви минуси един спрямо друг  newsm78

# 596
Eлфи, и двете са не са нищо особено Rolling Eyes Най-добре е пиролизен на Висман Peace Копирам ти описанието на нашия котел, дано ти е от полза Simple Smile
"Vitoligno 100-S е особено атрак-
тивен в ценово отношение пиро-
лизен котел за цепени дърва с
номинална мощност от 25 до 40
kW.
Голямата камера за зареждане с
дърва гарантира дълга продъл-
жителност на горене и съответно
дълги интервали между
зарежданията. Благодарение на
широката врата на камерата за
дървата, от фронталната страна
на котела, зареждането е лесно и
удобно.
Чрез изсмукването на кислорода
от камерата за зареждане дървата
само тлеят. Отделящите се при
горенето газове се изсмукват от
вентилатора в горивната камера
от карбид и там чрез
вкарване на вторичен въздух с
висока температура изгарят чисто и пълноценно. Добро оползотворяване
на горивата
Пиролизната техника позволява
високи коефициенти на ефектив
ност при ниски стойности на
емисиите. Големи, последо
вателно свързани топлообменни
повърхности в комбинация с
вентилатора за отработени газове
поддържат температурите на
отделените газове ниски и
допринасят за добро оползот
воряване горивото...."

В допълнение и факта, че за цяла зима пепелта е една торба и се зарежда на два дни, а на другите човек се превръща в огняр Wink

# 597
Сори, за стихотворната форма, но от един pdf файл го копирам  Crazy  Embarassed

# 598
  • Sofia
Акси ама много си наблюдателна! Нашата е била  Peace
Официално те каня на кафе, обаче догодина  Party , моят мъж ми забрани да определям срокове за нанасянето Rolling Eyes
Галана любопитно ми е, вие обмисляхте ли и други варианти, например пелетно или пелетно комбинирано котле, защо решихте да е от този вид и наистина ли не изисква вашето зареждане по няколко пъти на ден и чистене ежедневно?
Хайде и кухнята да си пусна(не се наложи дълго да ме убеждавате, но критики биха били полезни, сега е моментът за това  Crazy ) - кухня

# 599
mds, какво да кажа освен превъзходен дизайн Flutter Peace  Ще се получи нещо уникално при вас Flutter

За котела вярвам 100% на човек, който ни е изключително близък и предпочете този вариант пред пелетните. Иначе Висман имат и пелетни. Да наистина се зарежда веднъж на 2-3дни, като сам си сигнализа, когато му намалеят дръвцата. До колкото знам другите се зареждат по няколко пъти на ден. До самия него е и буферният съд. Аз съм писала и друг път за него и ще направя и снимки тия дни Wink Тази зима ще го палим  да е топло на работниците, а и къщата да съхне. Така че още тази зима ще го изпробваме и ще пиша дали всичко е като в рекламата Wink

Общи условия

Активация на акаунт