Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-18

• 48 577
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
Светла, предполагам за кота било говориш Simple Smile
Ако къщата е строена с проект и всичко й е било редовно и ако няма да пристроявате, а само да ремонтирате и не вдигате кота било мисля, че няма нужда от виза за проектиране.

Разбира се трябва да питаш и в общината. Вижте си и петното, защото ако къщата ви е по-малка от разрешеното на времето петно, може и да пристроявате...

Малко объркано го написах, но според мен най-добре попитай в общината.

По проект нашата къща е трябвало да е 2 етажа. Можехме само да построиме непостроение преди етаж използвайки съществуващите проекти, но нас не ни устройва та...

# 601
mds, това си е за отделно мнение Simple Smile

Хареса ми кухнята Simple Smile Малко е хладна за моя вкус, но изглежда много хубава Simple Smile Ще имаш ли отделен килер, че на снимката шкафовете ми изглеждат малко? Това единствено се сетих да попитам...

Но съм влюбена в банята вииииииииииииииии  Heart Eyes Извинявай, че разгледах и другите снимки, ноооо... Много е интересна, страхотна ееее.. И как сте сложили мивката и огледалото над нея (сано да не дойде височко, че изглежда по-високо на снимката) и джакузито и огледалатааа.
На тази снимка се вижда ТВ http://picasaweb.google.com/115218643056470327808/Banq#5536715984804838130, а на гърба на огледалото го няма... Планирате ли такова и как ще го опазите от влагата?

Пак да кажа, че банята ви е страхотна  Heart Eyes

# 602
  • Sofia
Добро утро!

Благодаря за коментарите, дизайнът е страхотен наистина, но с този дизайнер сме правили и апартамента ни, и още тогава нещата паснаха идеално. Успява лесно да разгадае вкуса на клиентите си или пък предпочитанията и вкусовете ни съвпадат, не знам, но с него се работи лесно, късмет е, че попаднахме случайно на него. На мен притесненията ми бяха отначало за хладилника, не ми пасваше много на това място, но като го погледах известно време вече не ме дразни. Другото ми съмнение беше за работния плот - дали ще е достатъчен. Иначе килер имам на гърба на стената, където е хладилникът. Не е може би особено практична кухнята, май повече гледам външния вид.
За банята да отговоря и спирам с отклоненията - това е старата/сегашната баня в апартамента ни, а снимката която е с тв е реална на изпълнената баня, останалото са 3д-та. Огледалото реално е пуснато доста по ниско, но това се реши след като сложихме мивката и батериите. Тв се ползва вече 2,6 години и не е имало проблеми.

Светла и аз мисля, че всичко зависи от параметрите зададени, когато е строена къщата ви. Ако тогава всичко е правено по установения ред и сега се вмествате в зададените плътност и кота било, не би следвало да имате нужда от нова виза. Но това трябва да провериш като налична документация или в общината. Дано да ви отпадне тази стъпка и да си пестите малко бюрокрация.
Галана накара ме да се замисля сега, благодаря ти за инфото, идава точно на време за нас. Много ми е сложно с това отопление  Crazy искам минимален ангажимент и максимален комфорт, а си мислех, че само пелетните са така автоматизирани. А и доколкото чета, качествени пелети се намират трудно и затова се бях насочила към комбинирано някакво. Но пак май са доста по капризни, запушват им се горелките и бях започнала да се плаша. Ще го мисля още, а нямаме време.  Rolling Eyes

# 603
Относно отоплението. Рискувам да ви разочаровам, но за да се зарежда на 2-3дни котела, камерата му трябва да е колкото една стая. Ако изкара без дозареждане един ден пак ще е добре. Дори само да тлеят дървата, пак няма логика. Имам съседи, които имат пиролизен котел, но не знам защо карат въглища. Пробвайте го първо и тогава ще можете да дадете сведения. Много се надявам да не съм права, но съм скептична. Минала съм през проучванията и мога да дам инфо от практиката. За момента за нас е най- изгодно с пелети/съотношение удобство- отопляемост-цена/.

# 604
  • Sofia
Цлете а вие с какво котле сте и имали ли сте някакви проблеми с него заради некачествени пелети?

# 605
С риск пак да досадя, но ние като се отопляваме на дърва (началото на сезона само, когато Т са ниски, но не и отрицателни) има дежурен "огняр" Sad И преди казах, че сме с много старо отопление. котела е малък, но разликата дърва/въглища е меко казно чувствителна. Дано технологиите наистина са напреднали до толкова. Просто дървото не може да поддържа жар като въглищата и не тлее и топлоотдава като тях  newsm78
Не сък проучвала и не знам, но спред мен също дори веднъж на ден си е супер...

Да не сметнете, че се заяждам, но и аз като цлете съм скептична, а мъжа ми като чу веднъж на два дена и каза само "Да, бе..."

Но пък Галана, каза че има познат с такъв котел, та явно е както казва Simple Smile Ще чакам отзиви и аз.

# 606
mds, хиляди комплименти ми идват на ум като ви гледам интериора  bouquet Просто е пир за очите. Поздравления за дизайнера и за вас Peace
Предполагам ще имате жена, която да ви почиства и котелът ще е част от задълженията и така че не си безпокой Wink Ако искаш виж този сайт: http://www.viessmann.bg/bg/products/Holzkessel.html
И от пелетните има доста хора доволни, включително и в темата Peace Въобще гледайте да е пиролизен или пелетен, не и чугунен. На чугунените предимството е по-ниската цена само. Сега му е времето да се мисли за отопление, защото после ако трябва да минават тръболяци....ох, ох, при този невероятен интериор Naughty Wink Има и невероятни като дизайн радиатори Peace
цлете, не им е изчислен правилно котела на вашите познати или майсторите са си оставили ръцете. Имат ли буферен съд? Това е едно доста обемисто нещо. И как ще карат въглища Shocked Нещо не си разбрала подозирам. Специално за отоплението при нас нямам абсолютно никакви подозрения. Пак да не казвам голяма дума де Simple Smile Но че си трябва специално място, предвидено за котелно, да трябва и вратата към него трябва да е огнеупорна. Elichka_mama, не е познат с котел, а човек който от 30 години само с това се занимава-вентилации, отопление и то предимно на големи сгради и при това много близък Wink Та по негов съвет въобще не сме обсъждали вариант за чугунени чешки или турски какъвто вероятно е вашият, защото той е наясно, че няма желаещи да стават огняри в нашето семейство Laughing. Чуденката беше между пелетен и пиролизен.
Аз преди малко се върнах от къщата. Вече нямам търпение да става готова и да обзавеждаме:mrgreen: Винаги изниква нещо непредвидено. Ето например днес решихме, че ще променяме леко вертикалната Simple Smile Това пък изисква и да се вдигне дъното на басейна, въобщее всеки ден ново шест при нас. Хубав ден на всички и бързайте, че зима идва Hug
много пишете,бре Joy Вече втори път не успявам да си пусна мнението и все дописвам Hug

# 607
Галана аз ти казах, че е мноого стар, все пак е от 80-та някъде, избора едва ли е бил голям тогава Simple Smile Просто споделям как е при нас  Peace

# 608
Привет мацки  Hug
Само се разписвам за секунда да поздравя рожденичката на патерица и да и пожелая всичко каквото е планирала да се случи както го иска, да не се отърве от здраве и пари  bouquet
mds - 3-тият ви етаж ( особено оранжево-кафявата гама) ми е адски на сърце Heart Eyes за банята няма да споменавам, то е ясно  Hug
Момичета - утре сме на обекта с багера в ръце - ще насипва за последно и ще оформяме терена ( за предпоследно) и зазимяваме......до напролет Wink Sunglasses

отоплението е следващата ми голяма грижа и чета с интерес, а ще чакам и отзиви от предстоящата зима Peace

# 609
мерси момичета, направо ми връщате хъса с пожеланията  Peace а и с това, което виждам при вас  thumbsup
mds   Hug много ми харесва кухнята, обожавам бяла кухня в комбинация с малко дърво  Peace изобщо много ми допада стила, в който строите... и довършвате  Wink
Ей това ще си остане моята мечта, тъй като мъжа ми не иска и да чуе за подобен вариант...затова правя компромис, та да се "уцелим" нейде по средата на предпочитанията ни  Praynig направо на моменти се чудя  newsm78 какво ни е събрало, като харесваме толкова коренно различни неща  Joy  сори за лиричното отклонение

# 610
Ние сме италянски чугунен котел 35KW . Три зими изкарахме на въглища. Верно много е топло, но мъжът ми се превърна в огняр. Да не говорим, че ако него го няма, стоим на студено. През лятото сложихме горелка с бункер за пелети - пак италянска - Фероли. Чудно е. Проблем са пелетите. Трябва да са качествени и да се купуват преди отоплителния сезон. Тъй като аз се занимавам с всички доставки в къщи за мен 1 месец беше кошмар. Сънувах ги тея пелети. От две места купих по 10 чувала и се оказаха пълен боклук. Задръстваха горелката и т.н. Успях да намеря 3тона качествени и дано ни стигнат до февруари.
Мислили сме и за термопомпа през лятото, но се отказахме. Скоро си говорихме с един клиент, че който не е пробвал сам да се отаплява не знае какъв благодат е топлофикация Laughing

# 611
хей,здравейте пак  Hug
Значи правилно съм си мислила,ок ще чакам до пролетта за акт 16,нал моем да си живеем,аз искам за Коледа да съм там  Laughing

Значи нашата къщичка се намира в с.Костиево,това е на 9 км от Пловдив.Купихме мястото лятото на 2009г,776 кв. Беше с прекарани ток и вода за наше щастие.Както ви споделих,първа копка направхме на 15 Март тази година и вече се нанасяме,разбе се къщата въобще не е в краен вид,но толкова искам да си живея там,че все ми е едно  Laughing

къщата по проект е 2етажа,като втоеия е скосен,с разчупен покрив,на места е високо 2,40,на места 1,20  Laughing.За сега сме затворили напълно горния етаж,само на мазилка е и дограма,ще живеем на първия етаж,който е 86 кв.Долу имаме само една спланя обаче и трябва да се организираме по-бързо за втория етаж,защото имам бебка на 4 месеца и след годинка,максимум 2,не искам да сме в една стая  Laughing

строихме с бригада,архитект не плащахме,защото свекървами е архитект,което също беше плюс  Grinning
Грубия строеж ни излезна 50 хил. лева +дограма и гараж
А за вътре още не сме сложили чертата,защото продължаваме да работим  Laughing

Това е общо взето,аз съм доволна от всичко,имам много забележки и нерви,но като четох предни разкази,май моите са носнователно,единствено имаме проблем с покрива на гаража ни-няма добър наклон и течеше,сега сложихме времнно решение с дна изолация,но на пролет ще видим нещо подобаващо.Смятаме на пролет да правим и външната изолация.Още не сме боядисали поради тази причина,посъветваха ни,първо да правят изолацията,а после боядисване.Вътрешна мазилка правихме с турбозол  Grinning

Ето малко избирателни снимки,да придобиете някаква представа,иначе имам 400 снимки във фейсбук,но няма смисъл от тях  Laughing
http://picasaweb.google.com/ilikirki/WLxXmH#

Благодаря за бързия отговор и успех на всички,които започват с това страхотно начинание  Peace

# 612
...
 Скоро си говорихме с един клиент, че който не е пробвал сам да се отаплява не знае какъв благодат е топлофикация Laughing

Абсолютноооо! Аз я благославям и ми се иска да организирам и други казиченци да ги заръчкаме да ни вържат, все пак сме на 5 минути от ТЕЦ-а Sad Разбира се това е неосъществимо и уж с газификацията тази нужда отпада... Ама аз съм си фенка на топлофикация и туй то Simple Smile Кеф ти топло, кеф ти студено, топла вода бол... 200 л. бойлер, ама все пак само 200 литра Simple Smile

Цлете, а защо се отказахте от термопомпата? Понеже мислиме да слагаме та допълнително инфо би била адски полезна. Проблем ли има с тях, кажи моля.

# 613
Не е натежало при избора, това че има някакви проблеми с термопомпите. Просто избора е икономически Laughing Горелката + всичко ни излезе 2100лв. Термопомпата щеше да е повече пари и разправии с преправяне. Ние имаме сондаж, но май дебита нямаше да е достатъчен. Та за това. Иначе сме близо до вас и има доста подпочвени води.

# 614
  • София
мерси момичета, направо ми връщате хъса с пожеланията  Peace а и с това, което виждам при вас  thumbsup
Ей това ще си остане моята мечта, тъй като мъжа ми не иска и да чуе за подобен вариант...затова правя компромис, та да се "уцелим" нейде по средата на предпочитанията ни  Praynig направо на моменти се чудя  newsm78 какво ни е събрало, като харесваме толкова коренно различни неща  Joy 
ха честит рожден ден и от мен   bouquet
леле колко сте изписали ужас, аз тия няколко дни изобщо нямам време да влезна и да ви изчета, добре че днес е петък и нямам мн работа та успях да ви прочета  Crazy и ние сме в колебания за отоплението, в проекта е заложено котле на твърдо гориво, което да е вързано с бойлер 100л, само че на мен хич не ми се иска да сме на дърва, мн е хамалогия  ooooh! но ще видим, баща ми иска да ни подари котле на пелети, но за сега намираме като цени все мн скъпи  ooooh!
acid браво   bouquet много ми хареса банята на първия етаж супер е  Peace

Общи условия

Активация на акаунт