Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-18

• 48 546
  • 727
  •   1
Отговори
# 615
  • Перник
mds, останах без думи - и кухнята, и банята, всичко е невероятно! Браво на вас и на дизайнера ви!   bouquet
Благодаря на теб и на Еличка за включването по моя въпрос. Къщата е строена отдавна - има-няма 50 години и господин адвокатът успя да изрови само половин план като документ. Уж си е строена по всички правила  newsm78 Но една актуална скица няма да ни навреди май, на фона на цялото изваждане и бюрокрация, която ни чака  ooooh!
Иначе, не мислим да вдигаме височината на "ръба" на покрива. То, всъщност това ли се води "кота било" или комина?  Embarassed

За топлофикацията - подкрепям  Peace Ако знаете колко ми беше трудно да свикна да се къпя с ограничено количество вода като се преместих в къщата при мъж ми...  Crazy

Acid, хубава къщичка сте си направили, и толкова бързо  Simple Smile

# 616
  • Банкя
mds Благодаря за поканата за кафе! Hug
Ще се възползвам от нея догодина. Wink

Кухнята е в стила на цялата ви къща - личи си, че дизайнерът се е пострал. Grinning
За шкафове - според мен са достатъчно, и хладилникът е вписан.
Аз лично бих раздалечила малко котлоните от мивката и то не за да не пръска вода (в момента при мен са на разстояние от 15-20см и е ок), а за да ти е по-удобно за работа на плота като цяло. Като измиеш нещо, да има къде да го приготвиш за същинското готвене. Peace

acid Супер сте се справили. Поздравления! Peace
И цената ви е добра, а на пръв поглед сте използвали от по-скъпите качествени материали, например тухлите на Винербергер.
Пожелавам ви да успеете да направите изолацията и мазилката на пролет, както и втория етаж. Hug

За котли мнение не мога да изкажа - ние още не сме проверявали, колко ще ни излезе, да докараме газа до парцела (на 50-60м е), но смятаме с такова котле да се отопляваме. Wink

elasmen Как вървят вътрешните мазилки? Май ги бяхте започнали миналата седмица. Grinning

... бързайте, че зима идва Hug
Още от сряда май cold така че наистина използвайте последните топли дни! Hug

# 617
  • Sofia

Иначе, не мислим да вдигаме височината на "ръба" на покрива. То, всъщност това ли се води "кота било" или комина?  Embarassed

Кота било се задава като метри при издаването на виза за строеж, при нас например беше 10м. Това е максимума, но никой естествено не те задължава да вдигнеш къща до тази височина. С други думи, когато къщата ви е строена преди 50 години, може и да е строена до пределно разрешените метри, но може и да не е. Понеже доколкото разбирам документи липсват при вас, само в общината могат да ти помогнат. Ако всичко е било по законния ред и е спазено със сигурност, спазите ли сегашното ниво всичко е ок(поне така мисля аз  Crazy ). И другото което ми хрумва, огледай къщите наоколо, как са като височина, дадените параметри важат и за останалите около вас. Но и това не ти спестява ходенето до общината, просто би могло да ти бъде ориентир. Май го написах доста объркано, но и аз гадая само по нашия скромен опит.

elasmen тази фирма на нас ни прави оферта - http://www.residental.thermodesigntotal.com/subcategory-85.html  цените, мисля, са им сравнително добри, разгледай ги ако искаш.

Акси и аз го мислих това с разстоянието, следващата седмица ще ги доизглаждаме нещата на място.

цлете значи все пак правилно съм разбрала, че от качеството на пелетите идват проблемите, ако има такива. Затова се отказах май от чисто пелетно котле и ще търся някакво комбинирано, те уж не са толкова "капризни".

# 618
На нас ни дадоха 10м до кота корниз + макс още 3.5 или 4.5 (не си спомням точно) до кота било.
Докато рових за "що е то кота корниз" стигнах до една статия, в която обясняваха за строителството в днешно време и многото подпокривни етажи.
Кота корниз е там където се засича линията на покрива със стената. Та ако имате разрешение за кота корниз, а не за кота било спокойно може да вдигнете и по-висока къща, с подпокривен етаж..
като на снимката долу вдясно http://alabala.bg/media/uploaded/851288550401page1.jpg

# 619
Галана много ти благодаря за споделеното   bouquet ,но разликата в цената на двата типа котли си е доста сериозна  Laughing

Пиролизен няма да е,но да видим кой точно от чугунените ще е  Grinning

Пък след време ако пропищим,ще мислим тогава.

По принцип проблем с "огняра" няма.Не сме на работно време,така че сме си вкъщи,време колкото искаш.
А и с тези вносните руски въглищата,нещата изглеждали доста приемливи  newsm78
Плюс това всичко си се регулира,и няма цялата къща да е надута до дупка от жега.Естествено,че когато децата са на училище,техните стаи ще са намелени и ще работи само долу,което означава,че  така разходът става по-малък и няма да се налага зареждане непременно през 4 часа.

# 620
Елфичка от личен опит, не намалявайте никъде (не надуто, че да не се диша, но не и много ниско, а да го спирате хич), защото това не е апартамент и не се грее толкова лесно. По-евтино е да е постоянно пуснато отколкото да затопляш "изстинала" къща!
Затова ние започваме да "стопляме" къщата при първите по-ниски Т, за да не увиснем после на студено. По-различно е в къща  Peace

# 621
Благодаря  ви bouquet
Ползвахме качетсвени материали,но от тук тамимахме връзки за намаляне на цените,съпругът ми е бил 4 години началник в тухларна и имаше доста приятели та се справихме с тези цени,докато строихме само желязото играеше много при нас Simple Smile
 И аз да кажа за нешто котелно,гледам,че говорите и ние сме с котел на въглища и дърва,не знам обаче каква марка е,има го на снимката в албумчето  Laughing
Когато е на въглища го зареждаме два пъти дневно,а с дърва през 2 часа се налага ,много бързо изгарят  Laughing Laughing
Сега още е много топло,не мога да бъда сигурна дали и при минус градуси ще е толкова добре,но за сега съм адски доволна,ние обичаме зимата да ни е 26 градуса вкъщи  Simple Smile
Знам,че е 21 киловата котелчето Simple Smile

# 622
Acid ,незнам дали споменах по-нагоре,но къщата ти много ми хареса  Heart Eyes

И от мен подравления за тъмно-розовата  баната ,много е уютна и красива  Heart Eyes

А с това двудневно зареждане цялата къща ли топлите и с радиатори ли е навсякъде?

Защото мъжът ми е поръчал в спалните да е с радиатори,а в голямото общо помещение долу да е с някакви конвектори,които въртят въздуха.Било доста ефективно,но не е подходящо за спални,защото пък духа.

# 623
само с радиатори сме-4 радиатора и 1 лира в тези 86 кв.
и съм много доволна от друг един факт-нали минават тръби по пода,хем има дебела мазилка около 6 см,гранитогрес и пак е като подово,даже в коридора не мога да стъпвам боса  Laughing

за горния етаж има предвидени 2 радиатора и 1 лира,но още не са сложени,евентуално след време като ги сложим ще отнема от топлината и не знам тогава как ще е със зареждането,но за сега е така  Simple Smile

# 624
и съм много доволна от друг един факт-нали минават тръби по пода,хем има дебела мазилка около 6 см,гранитогрес и пак е като подово,даже в коридора не мога да стъпвам боса  Laughing

за горния етаж има предвидени 2 радиатора и 1 лира,но още не са сложени,евентуално след време като ги сложим ще отнема от топлината и не знам тогава как ще е със зареждането,но за сега е така  Simple Smile

Тръби по пода  newsm78 Сега ме хвърли в размисъл.Специално ли са сложени или е някакъв страничен ефект  Thinking
Аз незнам дали ние имаме тръби по пода,май не  Thinking

# 625
  • София
лелей колко сте изписали за един ден  Crazy ами Акси кво да ти кажа измазали са първия етаж, без банята, мн бавно, сложиха дограмата, но не са я монтирали, объркали са ни вратата за верандата трябваше да е с плъзгащ механизъм а тя е с обикновен   #Cussing out като цяло проекта е сбъркан Cry мъжа ми ще доведе архитектката за да си оправя бъркотиите даже аз му викам да си искаме тия 6 бона които и дадохме за тоя проект  #Cussing out общо взето мн тегаво вървят нещата, фирмата си работи добре, с изключение на това че са сбъркали вратата  Sad и сега съм тъжна ядосана и не знам вече какво да правим  Sad

# 626
  • Пловдив
elasmen ако при поръчката всичко е било както трябва не виждам защо ще се примирявате. В края на краищата те са сгрешили и трябва да си носят последствията. Вие си настоявайте да си я вземат и да си направят правилната.

# 627

Тръби по пода  newsm78 Сега ме хвърли в размисъл.Специално ли са сложени или е някакъв страничен ефект  Thinking
Нашето е парно-котелно,с водна риза,от котела чрез тръби стига до радиаторите и така..може да има други системи не знам,нашето е така и преди имахме камина с водна риза,пак беше така  Grinning

# 628
.......и сега съм тъжна ядосана и не знам вече какво да правим  Sad
Не се ядосвай, мила.... Съвсем скоро няма и да се сещаш и нищо няма да ти прави впечатление ....Ще остане само хубавото усещане и удовлетворението, че си в мечтания дом....Само като се сетя как някакви реално ужасно дребни неща са ми се стрували фатални и "Край! Отиде ми хубавата къща...". Последно скъсих нервите на мъжа ми за едни тъпи лайсни /капкоуловители/ за терасите - да търси подходящия цвят...а намираше само златни...Заради  едни кабели, които щяха да се виждат по фасадата /2 метра !!/ бях крива 1 месец...Simple Smile Всичко ще се нареди, не си хаби нервите.....
Тръби по пода  newsm78 Сега ме хвърли в размисъл.Специално ли са сложени или е някакъв страничен ефект  Thinking
Аз незнам дали ние имаме тръби по пода,май не  Thinking
И нашите минават по пода..Доколкото знам вече е стандартно изпълнениеда са по пода, не е нещо специално. И наистина има ефект на подово отопление.
Вашите тръби най-вероятно са по стените, затова не ги усещаш...Преди години така ги правеха..

Последна редакция: сб, 20 ное 2010, 20:02 от Гретел

# 629
  • Sofia
На нас ни дадоха 10м до кота корниз + макс още 3.5 или 4.5 (не си спомням точно) до кота било.
.....
и аз се омотах накрая с тези термини, така е и при нас - 10м кота корниз, а кота било нямам спомен колко е, нали ни е равен покрива.  Crazy Добре, че Еличка внесе яснота по въпроса.  Embarassed

elasmen аз не разбрах за вратата на кого е грешката, ако е на архитекта имате проблем, на ако във фирмата са сгрешили няма какво да се ядосваш. И при нас имаше неточности, но от фирмата си ги решиха нещата и в крайна сметка всичко стана както беше поръчано.

...

Mr. Green когато има котле и радиатори, които се захранват от него, в смисъл не са на ток напр., обикновено ги свързват тръби по които тече горещата вода от котлето и други, които  acid няма как да ги усети сега, по тях се връща охладената вода обратно към котлето.

Общи условия

Активация на акаунт