ОКТОМВРИ месец е вече и всеки ден ни радва с ново малко човече!

• 22 620
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Някой наскоро беше питал, та сега да питам и аз да не ровя:
Момичета, как изглежда тапата и задължително ли е да има кървави нишки?
Преди малко ми изтече едно гъсто прозрачно топче подобно на силикон.  newsm78 Дали това е тапата? Първият път тапа не ми е падала.  Rolling Eyes

# 466
Noel, щом е гъсто на мене на точно това ми прилича. Аз много четох по темата, общо взето почти винаги е с кървави нишки, но не е задължително.

# 467
Сега четох в някакви сайтове, че не е задължително да е с кървави нишки. Пише, че е прозрачно или леко розово или с кървави нишки. При мен е първото.
Момичетата, на които им е падала тапата да споделят кога след това им е почнало раждането. Плийййййз.

# 468
Noel, аз не съм раждала, но от странично инфо - тапата е желисто - слузеста консистенция и може да е напълно прозрачна, жълтеникава, кафеникава, с розово-червеникави нишки, до почти кърваво червена. Цвета не е определящ. Понякога пада изведнъж и може и да се пропусне, или може непосредствено преди раждането. По-често изтича на части - като може да започне с прозрачното желе, после да стане белезникаво и след няколко дни да падне кафеникава част.
В общи линии твоето топче звучи като тапа или поне като част от нея. Имаш от 48 часа до над 7 дни, докато започне ражданенто Simple Smile Поне е признак, че наближава, но колко точно близко е - божа работа Simple Smile
 Hug

# 469
  • Sofia
Честито на Данитка, Илка, Клео и Бърди! Да са живи и здрави и много спокойни и папкащи бебчетата им! А мамите бързичко да се оправят!  bouquet

И аз днес ходих на запис на тоновете. В момента в който тръгна записа и акушерката ми каза, че тази вечер или утре ще родя. Имала съм родова дейност и контракции. Аз контракциите си ги усещам ама не са много болезнени и са нерегулирани и си ги имам от 3-4 дена и по всяка вероятност са следствие на болестта дето изкарах. Дано устискам до 7-ми когато ми е секциото...

Noel моите контракции започнаха около 2 часа след започване на изтичане на тапата, но при друго минават дни...

# 470
  • София
Noel, SeaAngel ти е казала при мен предния път с баткото беше с кървави нишки,а сега ден преди секциото започна слузеста прозрачна но по гъсто от течение така по малко падаше през ноща,а сутринта вече имаше и кървави нишки!

Съжалявам,че не пиша тези дни много но не ми остава много време пък и ходих да се разправям да прехвърляме кола и т.н. малко още пазар за моите телеса и така  Laughing

# 471
Да се отчета след прегледа, че да не ми стискате палчета напразно - според доки съм с около 3 см разкритие, но шийката още не е гладка. В петък ме прати на тонове и каза, че ако до вторник (12.10) не родя, сряда ме прибират в болницата. Така че вече в що годе  обозримо бъдеще ще си гушкам малката  Laughing Сестрата се смееше през цялото време, че според нея този петък е моя ден - да видим дали ще познае  Laughing

Noel, при мен нещо подобно изтече преди около месец, а ето ме още в къщи и 2в1  Wink Прозрачно, силиконоподобно...
Mishana, значи и ти се подреди на финалната права. Ще те следим всеки ден дали се разписваш в темичката Grinning
poliglot - явно с теб сме на едно дередже, да видим чие ангелче ще се реши първо да се покаже  Laughing
Мила -  много са хубави пу-пу
Ely - стискам палци, след като ще е толкова скоро, всичко да мине ок, бързо и безболезнено!
Рени - добре дошли, чакаме снимки, нали знаеш  Rolling Eyes
Варненки - пу-пу, много сте готини! А и времето е било с вас!

# 472
Значи е тапата, няма спор. Лелеее.  Crazy

# 473
Ноел, ама ти нали това искаше? Хвана ли те шубето като наближи, а? Grinning
Ely-st, ако се започва стискам палци да мине бързо и накрая да си гушкаш най-сладкото бебче.
Димяни, на тебе ти е доста на главата сега, и със сигурност никой не ти се сърди. Важното е, че сте добре Hug

# 474
Честити бебчета на Данитка, Илка, Клео и Бърди! Да са ви много здрави и много щастие да ви носят   bouquet

Не съм ви чела много, но видях, че тапата на Ноел пада и се развълнувах  Laughing Ние сме на един термин. Успех, ако почне скоро раждане, Ноел, както и на всички други. Аз вече за преносване се настройвам, когато тогава  Simple Smile Отивам да чета назад, че днес нямах много време  Simple Smile

# 475
Ноел, мисля че това е тапата. Имаш ли някакви други симптоми?
Ще се почва, ще стискам аз много палци.

Момичета, мерси за хубавите думи.

Смехоранке, леле сега виждам, че и при теб наближава момента.

# 476
Ноел, ама ти нали това искаше? Хвана ли те шубето като наближи, а? Grinning
 Laughing Ми хвана ме та. Ама нещо много ми е забавно тая вечер.

Не съм ви чела много, но видях, че тапата на Ноел пада и се развълнувах  Laughing
Laughing Laughing Laughing

Ноел, мисля че това е тапата. Имаш ли някакви други симптоми?
Ще се почва, ще стискам аз много палци.
Други симтоми нямам. Мерси за палците.  Hug

# 477
  • В сърцето на моите съкровища...:)
mama - Smehorana , чудесни новини!!!  Hug Значи скоро ще гушкаш бебо! Стискам ти палци мнооооого!  Peace А, аз май като *Noel* мога само да кажа с наближаването :" Леле"  hahaha
*Noel*, с теб сме!  Hug Кураж и пълен напред!

# 478
  • Русе
момичета пожелайте ми късмет утре и ми стискайте палци Praynig Hug
Аз изчезвам да се приготвям и да чакам мъжа ми да си дойде и утре рано,рано в болницата и очаквайте новини Mr. Green
Ако някой роди тези дни в ТК да звънка аз ще съм там поне да имам познати Mr. Green

# 479
Честито на Данитка, Илка, Клео и Бърди! Най-миличките бебч1ета вече се гушкат с тях. Аз съм още на линия, днес ходих да ми слушат тоновете ( гладна и жадна за всеки случай) - нищо. Никакви контракции! Е, те по принцип са ми по-късно през деня, но явно не са страшни.
Така, утре отивам да ме приемат в болницата, мн о по-късно през деня ще си ме пуснат да се прибирам и в четвъртък - няма лабаво... Party
НОел, сташничко си е , но няма как - ще се ражда Mr. Green. И аз само се гледам като ходя до тоалетна - дали няма нещо да ме сюрпризира.
mama - Smehorana, ти си наша гордост - от месец имаш признаци за раждане,а стискаш до ден днешен, че и пеша мислиш да отскочиш до болницата.. Hug Малкото Смехоранче ще е търпеливо бебче.
Лека нощ на всички, спете спокойно, пък когато господ е рекъл, каквото трябва да става, ще става.
Само едно нещо ме притеснява - днес гладна и жадна, утре - гладна и жадна и в четвъртък вече ще изям накого!! hahaha

Общи условия

Активация на акаунт