Деца с очни проблеми - тема 4

• 52 000
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
При нас сега се оказа,че проблема бил на носа и слъзния канал.Един вдин слъзния канал се бил разширил .защото връзката му с носа била запушена и нямало отичане.Ще видим очния и уши-нос-гърло какво ще кажат.

# 91
  • София
При нас са -6-незнам какво ще става по натам.Носим ги вече 9 месеца.

Да не те плаша , но дъщеря ми започна с -2,25 на 3 годишна възраст . Сега е на 11 и  е с - 6  Sad
Оф Confusedи малкият ми  е с -5 носи очила от пролетта SadЩе ви следя Confused

# 92
Здравейте!

При нас мина си контролния преглед, този път ни питаха и с картинки - познахме 3, 4-тата не я знаем - пеперуда беше Wink сега ще учим и нея Simple Smile
Нещата си продължават, така както досега Sad През януари ще ни разширят зениците да видят диоптъра...
Вече започвам да се питам дали няма нещо в хомеопатията за лечение на очните проблеми, някои питал ли е, опитвал ли е? Rolling Eyes

# 93
danielad , извинявай , че те питам , детенцето ти има ли някаква наследствена обренененост ?
Нашият татко също е с късогледство , но с -3,25 . А дъщеря ми е и преждевременно родена , та има наслагване на факторите  Sad
При нея от 3 до 8 години нямаше увеличение на диоптъра и се бях поуспокоила , но в първи клас се получи срив , за една година добави 3 диоптъра   Shocked .
Сега близо 2 години няма увеличение и се моля да задържа  Praynig Praynig Praynig

# 94
  • София
danielad , извинявай , че те питам , детенцето ти има ли някаква наследствена обренененост ?
Нашият татко също е с късогледство , но с -3,25 . А дъщеря ми е и преждевременно родена , та има наслагване на факторите  Sad
При нея от 3 до 8 години нямаше увеличение на диоптъра и се бях поуспокоила , но в първи клас се получи срив , за една година добави 3 диоптъра   Shocked .
Сега близо 2 години няма увеличение и се моля да задържа  Praynig Praynig Praynig
Не нямаме уж никакви,но и двамата имаме някакви мижави диоптъри късогледство около 1,имаме и слаб астегматизъм,малкия си е роден нормално не е преждевременно и направо си шокирахме с тези негови -5 и астегматизъма също му е висок ConfusedИ аз от това се плаша -увеличаването в училище SadДано да не ги вдигат много Praynig

# 95
danielad , от опит се убедих , че точното определяне на астигматизма е от огромно значение  Naughty !
На дъщеря ми от 2 години и сложиха по-висок диоптър за астигматизъм , преди това беше наполовина . Обаче от тогава тя задържа диоптрите , което е много важно , особено като се има предвид , че вече влиза в пуберитета и расте много интензивно . За тези 2 години е пораснала повече от 20 см .
В първи клас ходеше на занималня , просто целия клас ходеха , госпожата така препоръча и не знам дали там не се преуморяваше много , отделно в къщи я следя да не пише наведена , а в занималнята не са и обръщали внимание  Cry .
Ние ходим на 6 месеца на контролен предлед , води си детенцето редовно , за да няма изненади  Hug .

# 96
  • София
danielad , от опит се убедих , че точното определяне на астигматизма е от огромно значение  Naughty !
На дъщеря ми от 2 години и сложиха по-висок диоптър за астигматизъм , преди това беше наполовина . Обаче от тогава тя задържа диоптрите , което е много важно , особено като се има предвид , че вече влиза в пуберитета и расте много интензивно . За тези 2 години е пораснала повече от 20 см .
В първи клас ходеше на занималня , просто целия клас ходеха , госпожата така препоръча и не знам дали там не се преуморяваше много , отделно в къщи я следя да не пише наведена , а в занималнята не са и обръщали внимание  Cry .
Ние ходим на 6 месеца на контролен предлед , води си детенцето редовно , за да няма изненади  Hug .
Ходиме на прегледи редовно,аз го влача от 2 години по очни,поради други причини-съмнявах се за кривене на очичките защото го забелязах че си събира погледа на носа като гледа нещо от близо,и Димитрова от Токуда и Константинов не се сетиха да изследват за диоптър 

#Cussing outа това било признак за късогледство ,ама аз от къде да знам Confusedдокато не отидох при Чернодринска,добре че беше тя че сигурно още щеше да е без очила малкия ooooh!Въпреки че има много противоречиви мнения за нея,аз съм и супер благодарна,само тя успя да го прегледа както трябва.При Константинов малкия два пъти избяга и се скри в колата Laughing

# 97
Ходиме на прегледи редовно,аз го влача от 2 години по очни,поради други причини-съмнявах се за кривене на очичките защото го забелязах че си събира погледа на носа като гледа нещо от близо,и Димитрова от Токуда и Константинов не се сетиха да изследват за диоптър 

#Cussing outа това било признак за късогледство ,ама аз от къде да знам Confusedдокато не отидох при Чернодринска,добре че беше тя че сигурно още щеше да е без очила малкия ooooh!Въпреки че има много противоречиви мнения за нея,аз съм и супер благодарна,само тя успя да го прегледа както трябва.При Константинов малкия два пъти избяга и се скри в колата Laughing

danielad ,  и аз имах съмнения , че криви очичките , а то какво било  ooooh! .
Досега никой не ми е споменал , че има връзка с късогледството ...

# 98
  • ГОре на черешата...
Обикновено причината за кривенето е точно диоптъра - окото се напряга, за да фокусира и криви.

# 99
Обикновено причината за кривенето е точно диоптъра - окото се напряга, за да фокусира и криви.
Peace
И да допълня само отговора на Мариета ...или не добре развити мускули на окото, както при нас.
Нещата трябва много изкъсо да се държат с очите, и макар да ни е трудно като родители да сме оптимисти и винаги да мислим в положителна посока....

danielad, happy mama на мен пък ми беше казана и другата страна, в пубертета може да се получи обратното, намален диоптър и спиране да криви...тази възраст също е доста бурно развитие на организма. Може пък да се получи положителната страна, не мислете само за увеличение на диоптъра. Надявам се да не се получи, пожелавам ви го от все сърце Praynig Hug

Миналата седмица при Гала имаше тема за "Силата на мисълта"....напоследък все повече си мисля за това, и все повече си представям детето си без очила, лепенки и кривящо око Praynig  Мислете в положителна посока, въпреки сегашните реални показания.

# 100
 Благодаря ти Danu-Ani , Hug
Аз силно вярвам и се моля това да е възможно  Praynig ! Дори си мисля , че при нас вече се случва , защото точно през последните 2 години на активен растеж няма увеличение на диоптъра    Grinning !
Иначе няма кривене при нас , но понеже е преждевременно родена я гледах под лупа и се тревожех за всичко  ooooh! ...

danielad , първите години водех дъщеря ми при д-р Петкова и тя ми каза , че вроденото късогледство обикновено не нараства , за разлика от училищното , пожелавам ти при вас да е така  Hug !

# 101
  • София
Peace
И да допълня само отговора на Мариета ...или не добре развити мускули на окото, както при нас.
Нещата трябва много изкъсо да се държат с очите, и макар да ни е трудно като родители да сме оптимисти и винаги да мислим в положителна посока....

danielad, happy mama на мен пък ми беше казана и другата страна, в пубертета може да се получи обратното, намален диоптър и спиране да криви...тази възраст също е доста бурно развитие на организма.

Това мисля е възможно само при делекогледството,късогледство не съм чула да намалява,напротив винаги нараства,Чернодринска и тя ме предупреди че ще нараства,нямало начин да се смъква SadЖиви и здрави,не се знае след години какво ще измислят,защото лазера след 18 за сега не ми се вижда добра алтернатива Confusedhappy mama това за вроденото късогледство не го знаех,дано да не нараства PraynigЩе съм супер щастлива ако стане,че като се сетя че може още да му се вдига и ми призлява Tired

# 102
  • ГОре на черешата...
danielad, happy mama на мен пък ми беше казана и другата страна, в пубертета може да се получи обратното, намален диоптър и спиране да криви...

Само при далекогледството, за съжаление при късогледството диоптрите скачат в периода на бурен растеж.
Това е свързано с анатомията на очната ябълка - при далекогледството лъчите се пресичат зад ретината /тук може да не съм много точна newsm78, пиша по памет от илюстрации които съм гледала/ - когато окото физически расте като сфера си го представете това пресичане попада вътре в него и така диоптъра намалява Peace.
При късогледството е обратното - лъчите се пресичат пред ретината и с израстване на окото това разстояние се увеличава, т.е. диоптъра расте.
Надявам се, че обясних що годе разбираемо Rolling Eyes Embarassed...

Ето картинка:

а - при късогледство
б - нормално зрение
в - далекогледство

# 103
mari_eta ,
Права си , късогледството се дължи на по-издължена очна ябълка , която с растежа на детето също расте , т.е. диоптъра се увеличава . 1мм над нормата ( за очната ябълка говоря ) се равнява на 3 диоптъра ! При далекогледството е обратно , окото е по-малко и с растежа диоптъра намалява , защото окото  нараства .
Но също така е факт , че както вече обясних , през последните 2 години дъщеря ми задържа диоптъра  Peace !

# 104
Здравей те момичета, ако може да ми кажи те, как се установява астигматизъм?

Общи условия

Активация на акаунт