Сватба без благословията на родителите?

• 8 175
  • 52
  •   1
Отговори
Бихте ли се омъжили/оженили без благословията на родителите и от двете страни?

Пред очите ми е точно такъв пример, и родителите на булката и младоженеца са против,а дори не се познават.

# 1

Пред очите ми е точно такъв пример, и родителите на булката и младоженеца са против,а дори не се познават.

Ако се налага .....
Но при нас не е имало такива драми.

# 2
 Да бих,ако съм сигурна в чувствата си и мисля,че изборът ми е правилен.

# 3
  • София
След определена възраст откровено не изпитвам необходимостта от одобрението на родителите ми, за да направя нещо, което съм решила.
Но ако ефектът от сватбата ще е още едно дете за гледане от родителите, не го разбирам.

# 4
Теоретично и аз бих,но не бих искала и да съм на мястото на младоженците.
Аз и приятеля ми ще кумуваме на сватбата, а и бъдещите младоженци са ни много добри приятели.
Премълчани са малки подробности и на родителите и от двете страни, за да не се разпали още повече неодобрението.
Булката се измъчва точно от това, че не всичко е сервирано на масата на родителите така да се каже,
но според мен най-важното е, че между булката и младоженеца няма тайни, другото към роднините са само подробности.

милинка не става въпрос за финанси, и двамата от повече от десет години живеят в чужбина и виждат родителите си много рядко,
за това и не са чак толкова близки, а и по този начин са могли да се премълчат някои неща, които пък от своя страна не засягат пряко родителите.

# 5
  • София
А защо не дават благословията си родителите?
По името на авторката предполагам, че  единия от младите е турскоговорящ, а другия българин?
На мястото на родителите не бих се противопоставяла ако кандидата е свестен.

# 6
  • София
Родителите се явяват гости на самата сватба. Изборът е на самите бракуващи се. Ако говорим за възрастни и зрели хора, те си носят последиците от всички свои решения, били те правилни или не.
След като младоженците живеят самостоятелно, в чужбина, не виждам защо да дължат обяснения на родителите. 

# 7
Aisha според мен родителите имат прекалено големи собствени проблеми и очакванията към децата са огромни,
причината е в самите родители, не в децата им.
Друг е въпроса, че родителите си търсят повод за неодобрение и го намират кой в религия, кой във втория брак на булката.
Това ще бъде втори брак на булката, няма деца от първия, нито младоженеца е причина за развода и, нито първия и мъж е бил гаден или изрод, напротив съвсем свестен млад мъж е бил, но с различни очаквания, последвал е безпроблемен развод приет добре от двете страни. Нейните родители не са го харесвали и него. За това казвам проблема е в очакванията на родителите.
Само да споделя, че и родителите и на двамата са разведени, с двоен стандарт,  променят си мнението като двулика лопата, според човека и ситуацията. Има доста егоизъм и лицемерие.
И булката и младоженеца са много свестни, и двамата с доста идеалистични представи за живота, събират се само заради любовта един към друг.

# 8
  • София
Шом е такава историята и родителите търсят под вола теле - да се взимат младите. Важното е те да се разбират, нали ще живеят заедно.
Ако родителите благоволят да дойдат на сватбата - добре. Ако не се явят - загубата ще е само за тяхна сметка.
Но си мисля, че след време, като се роди първото внуче ситуацията ще се промени и сегашните истории ще се забравят. Просто трябва малко търпение от страна на младите.

# 9
  • София
Е, не че не може, ама за предпочитане е родителите да са доволни. Каквото и да си говорим, един брак започне ли с конфликти в родата, ще им е много трудно на младите!

# 10
Andariel в какъв смисъл ще им бъде трудно на младите?
Ако мислите ти са в посока финансова подкрепа ще изясня още нещо, ако ли пък не
ще те помоля да обясниш, ще ми е интересно да чуя твоята гледна точка.

# 11

Да, изобщо не ме интересува мнението на родителите ми. Whistling

# 12
Да.
Но пък би ми било тежко и мъчно.
Радвам се,че при нас не е имало такива неща-родителите ни се радваха изключително много и казват,че сме родени един за друг.

# 13
По принцип съм против брака , но ако трябва да отговоря конкретно на въпроса много зависи от мъжа , от аргументите на родителите да са против брака, от времето , което се познаваме ,етапа на отношенията ни и т.н.

# 14
Не, че и без благословията на родителите няма да мине сватбата, ама е хубаво да я има, за да не им тежи на младоженците. Flutter
Какво ще рече прекалено големи очаквания към децата от страна на родителите?  Thinking
Аз имам една приятелка, която вече 8 год. ходи с едно момче, изглежда много свястно момче, ама тя още не го е представила на баща си, нито го е водила вкъщи, защото разбираш ли, човекът бил таксиметров шофиьор, пък тати искал богат и образован зет.  ooooh!
Иначе, ако въпроса опира до религия там е по-сложно. Турците по-трудно се пречупват в това отношение. Все гледат булката или зетя да са от "нашите".  И става много сложно. Имам 2 такива примери около мен, за съжаление и двата не приключиха с добър финал.  Tired

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 22:59 от Cheburashka

Общи условия

Активация на акаунт