112та есенна среща в Италия

• 34 648
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, гледам, че сте писали много докато ме нямаше и то много интересни теми- но вече е малко късно да се включвам, пък аз и вече какво мнение да давам, като Италия ще я видя май вече само като турист, но както и да е...от студеното време пак съм я ударила на размисъл и то не в моя полза.

Джувке, възхищавам ти се за силата! Имам чувството обаче, че наистина съдбата дава на човек това, което може да понесе..и ти щом си от куражлийките... Hug Дано не продължава все така де, искрено ти го пожелавам!

В момента, изнервена от поредния ден на задръствания в София ми мина еретичната мисъл колко би било хубаво да живея в малко градче като доброто старо Форли например. Но само като се сетя неделя какво (не) става в такива градове и май почвам и на задръстванията да се радвам Simple Smile.

Иначе на мен Брюксел определено не ми хареса. Е, има и красиви места, но не почувствах уют, а от друга страна не бях виждала по-мръсна столица- е наистина в сравнение с него София е като облизана. И само трябва да си гледаш в краката да не настъпиш нещо, всички стени са опикани, с извинение, мирише лошо, фасовете се хвърлят навсякъде. Иначе много млади хора, доста неща за правене, някаква корпоративна атмосфера, която на мен понякога доста ми допада, а някой път ме дразни. Иначе в някои квартали наистина е по-добре да не се ходи. Аз се поизгубих на няколко пъти в началото и доста се бях паникьосала. Хотелът ми беше кошмаред, нямаше топла вода, но за сметка на това душът капеше цялата нощ точно над главата ми- абе китайско мъчение  Crazy. От друга страна се запознах с някои симпатични хора, научих и видях някои неща, а от днес съвсем редовно си работя и често казано- много съм доволна.
Брюксел и аз не го харесвам - не живея или работя там, но пътувам по работа много често. Мръсно е обаче само в самия център, и около Гар Дю Миди, където има много емигранти. Ходила съм в богаташките квартали - там е друга картинката. Иначе и моите хотели понякога са доста противни, но нали е за две-три вечери - търпи се. Мечтата ми е сега обаче като турист да разгледам най-северната част от Италия, провокирана от разказа на Барбабо за нейното градче на брега на езерото. В БГ има точно такава екскурзия - обиколка на италианските езера. Само дето е с автобус, иначе всичко друго е о к.

# 121
Ами Кай-лан намерих на един от каналите на Скай за детски филмчета. 600+ са в номерацията. На Андреа пускам Барбароните и влкачето Томас, но веднъж забелязах това Кай-лан и му го пуснах, понеже в парка тъкмо се бяхме запознали с едно детенце Ки-лан и съвпадението ми се стори симпатично. Simple Smile След 2-3 епизода забелязах, че филмчето е малко по-особено и днес дори сама си изгледах 2 епизода с научна цел. Laughing
За съжаление в ютуб не намерих цели епизоди, но тук изглежда, че има: http://www.soku.com/search_video/q_Ni%20hao%2C%20kai-lan
Надявам се, че се оправяш с китайския Wink, а и с английския, понеже не намерих линкове с филмчето на италиански.
Днес например гледах този епизод, където едното приятелче го беше страх да се спусне с шейна и привикаха на помощ едно друго приятелче, което го беше страх от люлките, но сподели опит как надвило страха е вече може да се люлее силно.
Прегледай няколко епизода, ако ти се отварят, и сподели после. Simple Smile

по едно време го гледаШе хлапето, после му мина интереса
не съм се заглеждала много, струваШе ми се неЩо като дора есплоратри4е, но вместо английски, у4иШ китайски  Grinning

# 122
Здравейте,
Като чета май всички са на моето мнение ,че от италианките по-антипатични няма !!! И по-фалшиви!!:(

Но повода за който влизам е друг
Може ли някой да ми намери "Алф" -на италиански,в краен случай и на бг.

А относно начина на живот - абсолютно всичко е вьпрос на Пари...Сега с откриванено на сезона,в Милано всяка вечер може да си поне на 3 места ,през деня на 5 и т.н... Ама тц, нямааа - щото няма достатьчно пари !!!:( и си седим в кьщи и си гледаме телевизията или компютьра !

Джувка,не знам дали ще те успокои,ама моя случай е мноооого по зле от твоя - моя сьпруг си и винаги тук /де да беше заминал някьде.../, готвя  му по два пьти на ден и парите ,които взима изобщо нямат срьвнение с тези на твоя !!!.....
Така че ,аз лично направо ти завиждам ,плюс своботата която имаш когато си сама и детето ти е пораснало !!!

# 123
Джуфка, не могат да се дават съвети в такива случаи, но поне помага и оплакването Simple Smile
Пожелавам ви да намерите разрешението, което да е удачно и за двама ви  Hug

За Италия вече съм писала и преди, въпреки че съм звучала сякаш най-еретично мислеща, в сравнение с общия тон. За мен е страна, която е добра за голяма част от италианците, има хора, които успяват да свикнат (някои мисля, по-скоро демонстрират това и почти си вярват), но за мен това е място, в което е добре да се стои ограничен период в годината и толкова.
Не мога да живея на спокойствие: важни са ми социалните контакти, динамиката, дори да е изтощаваща понякога, имам нужда и от анонимност понякога. Затова съм и в София в момента. Всеки прави своите решения и избори. Така мисля.

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 11:31 от Tsugumi

# 124
Хи пауза пранзо....

Моми4ета благодаря ви за съ4уствието,но аз не съм за съ4уствие....В смисъл...просто се оплаках....

ФФР,права си до някаде,,Просто аз 4овек на музиката и изкуството,съм се находила и наживяла,отдавна съм си седнала на гъзето ....за това и наи добрата ми приятелка(италианка),я усещам 4е по4ва да се отдале4ава от мен (може би ставам ску4на).
Положението е такова 4е: цитат( Миле,знаеш 4е това ми е работата,с ходенето по мисии се ка4вам в каиерата (е то му остават още 3- 4 звания и ще вземе да пада от стълбицата на званията,за къде още? Аз правя вси4ко за теб....Е като 4уя това ,ме кара да се 4уствам наи виновната).Както и да е....

х-х-х  Благодаря ти  Hug да уто4ня ,4е има разлика между самолет изтребител  и пътни4ески.. Laughing  Адреналина е разли4ен. А за ходене си ходим,когато се застои поне за месец в къщи или Когато някоя мисия му позволява взима и мен ( добре 4е беше ,ина4е кога щях да видя Лас Вегас,или Рим ).

Може би съм много контактна,а и танците са средство за приобщяване,,но винаги съм била приета от италанките,,родинини и не само,,но е имало слу4аи в които ги изяждам с парцалите и като ме видят заобикалят.
Имам 3 у4ени4ки,които са у4ителки на сина ми и биделата също.Имат ми уважение и не са напундрени(може би възхищението ,и 4е искат да могат като мен... Joy Joy).

За тези които искат да изкарат някои курс.Погледнете доте лаворо.Даже ви пла6тат за да у4ение.Аз така изкарах 4ертификато за медиаторе културале,спомниам си 4е накрая ми платиха 900 евро.

# 125
по едно време го гледаШе хлапето, после му мина интереса
не съм се заглеждала много, струваШе ми се неЩо като дора есплоратри4е, но вместо английски, у4иШ китайски  Grinning
Да, те са от една поредица с Dora l'esploratrice и Vai Diego и имат общи черти. Диего сега не се сещам какво беше, нещо за животните. Но в Дора например подчертано наблягат на цифрите, броенето и разни елементарни сметки - събиране, изваждане, освен думичките на английски. То всяко филмче си има "мисия" какво да възпитава у децата. Кай-лан е с подчертано психологически профил и някои епизоди намирам за странни.
Както и да е. Филмчето не е достатъчно познато, за да го обсъдим тук. Спирам да ви тормозя вече. Simple Smile

За мен е страна, която е добра за голяма част от италианците,
Имаш много умел начин на изказ. Laughing Hug

# 126
Както и да е. Филмчето не е достатъчно познато, за да го обсъдим тук. Спирам да ви тормозя вече. Simple Smile

Аз да си кажа впечатлението, че изгледах половин серия, преди да ми забие връзката с китайския сървър. Но и без това тъкмо ми се изчерпваще търпението. Не знам, аз все още си разсъждавам от "възрастна" гледна точка, Матео тепърва започва да гледа филмчета, но аз лично не харесвам, когато нещата са представени толкова инструктивно и демонстративно ("Според вас, те сега тъжни ли са или щастливи?"). Според мен по-голям ефект имат приказките, т.е. иносказателните поучения. А дали детето ми ще се научи да брои на 3 или на 4 години, не ми се струва от решаващо значение.
В случая, именно защото наблягат на психологическото обучение, на ученето на самоконтрол, ми се струва, че директното внушение е, ами - прекалено директно.
С една дума - сигурно е мног ополезно за децата, но мен ме дразни Simple Smile

Джуфка, аз исках да изкарам курс за медиатриче културале, но доколкто разбирам, се организират спорадично и трябва периодично да се пита (пък аз не съм чак толкова редовна).

# 127
Здравейте,
да ви се похваля, от утре се връщам в училище  (почва ни практиката)   Laughing

jufka  Hug от мен, мога да си представя донякъде какво ти е, и ние  сме постоянно разделени, естествено при мен го няма фактора притеснение в такава голяма степен.

По темата за приятелите, аз усещам липсата им повече като съм в София отколкото като съм някъде  другаде. В смисъл, че като съм някъде знам, че ги няма и точка, не страдам, намирам си други занимания, шматкам се сама и така. Като съм в София обаче, повечето ми приятели (2) са все заети и така или иначе се виждаме рядко  (особено като нямаме лекции), аз страдам повече от това, даже тези 2 седмици откакто съм се прибрала ми се сториха много тежки. Ох, не знам дали се изразих много ясно, надявам се да сте ме разбрали.  Simple Smile

tralala такъв курс и на мен ми се струва  много интересен, даже си мислех като завърша тук да го изкарам, много ми е интересно да се занимавам с деца, затова и записах и профил педагогика.

# 128
  • la Città Eterna
х-х-х  Благодаря ти  Hug да уто4ня ,4е има разлика между самолет изтребител  и пътни4ески.. Laughing  Адреналина е разли4ен. А за ходене си ходим,когато се застои поне за месец в къщи или Когато някоя мисия му позволява взима и мен ( добре 4е беше ,ина4е кога щях да видя Лас Вегас,или Рим ).
.........
Даже ви пла6тат за да у4ение.Аз така изкарах 4ертификато за медиаторе културале,спомниам си 4е накрая ми платиха 900 евро.
.....

Е, аз никога не съм твърдяла, че няма разлика (бившият ми почти завърши ВВУ в Долна Митрополия и после доучвахме заедно в ТУ, т.е. аз му преведох всичките учебници за Боинг и прочие...) Но може да стане приемлива алтернатива.... Стига желание да има твоя човек....

Това за интеркултурната медиация може ли да го разясниш? Аз ходих една година всеки петък вечер на такъв курс, сега се предполага, че ще продължа още една (бил двугодишен), но нещо прекалено много ми прилича на седянка за скучаещи домакини. Не мога да схвана какво му е научното на цялата работа (даже и книжка ми дадоха по темата, но пак ми е абсолютно безсмислено). До момента това, което се случва е: всяка от присъстващите дами ходи по веднъж на две седмици да наблюдава определено дете в някакви извънкласни дейности, после (задължително след минимум 24 часа) си записва спомените от наблюдението, задължително трябва да са емоционално украсени, а не прецизни (мен ме разнищиха, че съм прекалено педантична, ако ги интересувала истината, щели да го записват с видеокамера), след което този абсолютно безсмислен според мен доклад се чете и всички останали написват коментари, разпределени в таблица с 4 колони (Записки върху текста - абсолютно несвързани думи оттук оттам, Анализ, Теория, Медиация), които също не ми говорят особено нещо - правя го редовно, като се ориентирам да имитирам по-опитните от мен в групата, но като изключим предполагаемия сертификат, който се надявам да получа накрая и евнтуалната възможност за работа (все още не съм забелязала да валят такива оферти към по-старите членове на групата), друга мотивация да си губя времето там нямам. За заплащане никой не е споменавал...

# 129
Всички тези филмчета са ни любими, особено Дора  Simple Smile В някои отношения са и доста поучителни, така че ако не се прекалява, фанно анке бене.

Ани, гледате и Кирику, нали?  Simple Smile

# 130
Всички тези филмчета са ни любими, особено Дора  Simple Smile В някои отношения са и доста поучителни, така че ако не се прекалява, фанно анке бене.

Ани, гледате и Кирику, нали?  Simple Smile
Не! Кирику ми е особено неприятен. Настроила съм и мъжа ми против него. Laughing
Пускаме влакчето Томас и Барбароните, Дора понякога също. Има и едно "малкото царство на Бен и Холи", което ми е любимо лично на мен Heart Eyes, а и на Андреа харесва, но отдавна не сме го гледали. Трябва да запиша няколко епизода, ако още го дават. Аз така правя - записвам, понеже не винаги дават хубавите филмчета в подходящо време.

Сонита, как сте, как я карате? Simple Smile

# 131
O, да влакчето Томас! Ние нали сме луди на тема влакове  Crazy
Боб аджустатутто също го кефи.
Защо толкова те дразни Кирику? ...

# 132
Ами няма ни-щи-чко, което да ми харесва в Кирику. Първо, чисто естетически не ми харесва рисунката на филмчето, Кирику е неприятен с този задник като 2 кокосови ореха. Второ, във филмчето няма никакво действие, във всеки епизод се повтарят абс. същите действия и думи, сменя се филмчето на запис (не рисувано, а заснето) за съответното животно, което е тема на епизода. Загледай се и ще видиш, че от епизод до епизод няма грам разлика, а това е тъпо. Самата информация за животните също не намирам за особено полезна и интересно поднесена. Има други филмчета, които разказват за животни по доста по-хубав начин. И не на последно място, защо по дяволите дядото на кирику, с когото той си говори, носи на главата си короната на Горен Египет?! Ето, разпознаваш я, нали? Това няма грам връзка със сюжета и също така не дават обяснение във филмчето, че на Кирику дядо му вероятно е древен фараон и това също ме дразни. Laughing А, да, за малко да забравя фоновата музика, която е някакво маане...
Надявам се, че с това отговорих на въпроса ти защо не харесвам Кирику. Laughing

# 133
ние два пъти някъде сме го гледали и ни беше харесало. в неудобно време е. иначе някои от другите картони по-често ги "хващаме".
междудругото, дори в Бг продават играчки с Дора, така че и там е позната. А в C&A Миндризио има чорапки с повечето пресонажи  Crazy

# 134
  • UK
Като сме на тема детски забавления, вижте какво открих, много е сладко:
http://krokotak.com/2010/10/da-si-napravim-zhabka-ot-yabalka/?ref=nf
 Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт