112та есенна среща в Италия

• 34 607
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
  • Italia
И аз съм "лоШа" и говоря с децата предимно на италиански. Добре,4е са ваканциите в Бг,които компенсираха този мой недостатък и дадоха възможност на децата да проговорят на български.

# 61
Момичета, като ви чета, оставам с впечатление, че съм единствената, която не успява да свикне с Италия. Аз още плача за идването си "на юг", а за тръгване нищо не се знае. Ех, Льоли, Льоли, за смяна сме ние с теб, ама къде ти...
А това не е така. Всички си страдаме по нещо... кой по вафли "Мура", кой по улиците и кафенета в София. Имало е най-различни "признания". Simple Smile
Аз страдам по приятелите си. Не по приятелите по принцип, а конкретни мои причтелчета още от учиническите ми години. Това лято имах възможност да прекарам много време с тях - първо на мен ми идваха на гости, после аз ходих в София, и тези отношения и тези разговори, които имаме с тях, не мога да заменя с никакво познанство тук.

# 62
  • la Città Eterna
И аз съм така. Но вече започнах да се примирявам, защото докато страдах и активно се оплаквах, се карахме често със съпружеското тяло. Сега просто не се оплаквам и нещата са доста по-поносими.... Пък и вече си мисля, че дори и да се върна в България, вече нищо не е същото, каквото беше когато го оставих преди 2 години.... Т.е. изборът ми е ново начало тук или ново начало там.... Няма съществена разлика, освен, че италианецът там няма да вирее, а пък аз тук започнах да се приспособявам.....

# 63
Момичета,аз ще задам малко страничен въпрос за което се извинявам.От два дни се опитвам да изчистя нослето на бебо ,но само с клечки за уши не става.Сополките не са твърди и няма да ми свършат работа и капки за нос.От бг ми казаха за някъкви помпички които се ползват.Някоя от вас ако е ползвала били споделила ,че аз не знам на италиански как да обясня за помпичката точно ,да не се изложа и дали си има някъкво конкретно име newsm78 newsm78 newsm78

# 64
Казва се aspiratore nasale, доколкото знам ги има и електрически. Аз лично ползвах една обикновенна помпичка, останала от племенника ми /сега е на 17г/, и я намирам за полезна за издърпване на сополите на бебетата.

# 65
Aspiratore nasale. Аз бях купила една малка помпичка на Кикко, много евтина беше, но така и не я ползвах, а в последствие я подарих и не мога да споделя мнение относно употребата й.

# 66
Много благодаря за бързите отговори.Знаех си ,че тук ще ми помогнете

# 67
  • la Città Eterna
Аз също имах такава помпичка, но не можах да се науча да работя с нея, в смисъл - изчистваше нослето частично. Много по-ефективно е спреят Стеримар (при бебетата препоръчват капване с капкомер на физиологичен разтвор в нослето). Малко е странно, че впръскването практически разтваря секретите и ги връща към гърлото, но е много ефективен и бързо помага при хрема.

# 68
днес по петъ4но хи4 не ми се ба4ка та, ровейки се  в нета, открих една рецепта, която не мога да не споделя с вас
забележете и гарнитурата: фосили   rotfImbo

http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-677/

# 69
Може Иван Звездев напоследък да се е запалил по археологията. През деня рови за фосили, вечер ги прави на вечеря.

# 70
аз като от тези дето се интересувам от кухня винаги съм изказвала дълбокото си възмущение за всяко нещо "италианско" в Бг Sick Mr. Green Mr. Green

и да споделя ,че аз пък и до ден днешен съм си болна по нашите кафенца.. Cry Cry

Момичета ,днес ходих до консулския отдел на Бг в Милано...ей казвам ви, още немога да повярвам че това гише,може да представлява родината ни #Crazy #Cussing out.Иначе ме обслужиха бързо и жената вътре беше симпатична Thinking Май щели да ги местят -искренно се надявам на това Praynig Peace

# 71
Може Иван Звездев напоследък да се е запалил по археологията. През деня рови за фосили, вечер ги прави на вечеря.

хахахаха, много се смях  Party

# 72
Лени, на сайта на летището на Форли видях, че има шатъл от/до гарата на Форли. Знаеш ли случайно дали няма шатъл от/до централната гара на Болоня? Praynig Хора, които пристигат в Болоня с влак, как да се доберат до форливезкото летище? Нещо директно има ли или задължително трябва да се вземе друг влак до Форли?

# 73
Здравейте, момичета! Вместо запис, искам да ви попитам.. има ли някой с инфострада АДСЛ... Днес ми доставиха модема с куриер и това е .. Не съм шема, ама и техник не съм .. идея нямам дали правилно съм го закачила, дали са ок настройките, е , явно не са, щом не мога да подкарам нета. Звънях около 15 пъти на асистенца телефоника, последния път операторката ми затвори , няколко пъти преди това ми повишаваха и тон . Направо съм в потрес  Laughing Дали ще ми изпратят техник, ако помоля в офиса?

# 74
Лени, на сайта на летището на Форли видях, че има шатъл от/до гарата на Форли. Знаеш ли случайно дали няма шатъл от/до централната гара на Болоня? Praynig Хора, които пристигат в Болоня с влак, как да се доберат до форливезкото летище? Нещо директно има ли или задължително трябва да се вземе друг влак до Форли?

Мисля, че няма директен автобус м/у гарата в Болоня и летище Форли.
Взимаш влака до Форли и после има автобуси за летището.
Ако чуя нещо различно ще ти кажа.

Много се смях с фосилите:))  И не само, мерната единица " чаена чаша" ми е любима просто ...

Аз говоря с кучето си на италиански. Това е, защото нямам пъргав мозък. Предполагам, че ако имаме дете ще си налагам повече дисциплина.

За телевизията - у нас се гледа  Канале чинкуе всяка вечер. Не знам дали има вр-ка с политиката,  т.к моята фамилия тук поддържа десни политически сили, или просто навик. Мен този канал само с 1-2 изключения ( Ио Канто и Милионера) ми е неприятен, безкрайно неинформативен, понякога дори обиден ( сексизъм). Гледа се и ТГ24, и разбира се, всякакви спортни скай-канали. Аз рядко се добирам до дистанционното, едно от нещата, които винаги ме е дразнило, попадайки в това семейство е, че те използват телевизора за фон. По цял ден! Ако недай си боже е изключен нещо не е нормално. Трябва нон стоп да е включен, няма значение гледа ли някой, какво дават. В повечето време те всъщност нищо не гледат, просто е като шумов фон. На мъжът ми това не мога да му го избия, въпреки, че съм опитвала. С влизането от вратата първо хваща дистанционното. На моменти е нетърпимо.
Аз идвам от друго семейство, телевизорът никога не е бил центърът на къщата, винаги се преглежда програмата, за да се избере какво ще се гледа евентуално и така. Не сме имали сто телевизора... Предпочитам да си пусна хубава музика и да си стоя на компютъра, вместо да слушам Стриша, но мъжът ми ако му спрат телевизора става абстиненетен направо. Оплаках се:)

М/у другото водещи на Сан Ремо т. година ще са Белен, Каналис и Моранди. Това в случай , че ви е интересно къде отива каноне Рай.

Общи условия

Активация на акаунт