112та есенна среща в Италия

• 34 673
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
Тсугуми, аз също мисля, че редуване на периоди е много добра идея. Ако ми позволява начинът на живот бих го правила.

ффр,
аз не мисля, че италианките са антипатични, това откъде дойде ( може би не съм прочела нещо).
Но в интерес на истината аз поддържам много дежурни отношения  и нямам сърдечен приятелски кръг, както в Бг, не ми е нужен и не го търся, за да имам някакви по-сериозни наблюдения.

Аз гледам в отношенията да съм спонтанна, усмихната, но не и сервилна, и хората да ме приемат сериозно.
Отдавна ми е ясно, че това което се случва извън моето семейтво е не-важно.
В моят кръг нямам човек, който да ми е интересен и с който да мога да проведа разговор, който примерно мога да проведа с Ани. Аз понякога имам нужда да разсъждавам и извън битието, но не съм попадала на човек тук, който да ме провокира, или да 'трептим на една честота". Не говоря за някакви интелектуални изгъзици или сложни екзистенциални задълбочавания, а просто за разговор, който да не се върти около най-баналното. Нямам спомен да съм провеждала такъв с тукашен индивид. За щастие имам достатъчно такива контакти в България и не ми липсват тук.

# 136
В моят кръг нямам човек, който да ми е интересен и с който да мога да проведа разговор, който примерно мога да проведа с Ани. Аз понякога имам нужда да разсъждавам и извън битието, но не съм попадала на човек тук, който да ме провокира, или да 'трептим на една честота". Не говоря за някакви интелектуални изгъзици или сложни екзистенциални задълбочавания, а просто за разговор, който да не се върти около най-баналното. Нямам спомен да съм провеждала такъв с тукашен индивид. За щастие имам достатъчно такива контакти в България и не ми липсват тук.

И аз за това говоря, или поне си мисля  Laughing. И понеже едва ли всички италианки са плиткоумни, единственият извод, който се натрапва, е, че просто имаме различни кодове на общуване - т.е. те са италианки с всичко италианско зад гърба си, ние сме българки с всичко българско в съзнанието и подсъзнанието ни. Колкото и да е различно то за всяка, има някакви базисни културно-исторически интуиции, котио споделяме и които ни формират; просто става дума за разминаването между "наше" и "чуждо", ние сме чужди за тях и те са чужди за нас.
За щастие и аз си имам приятелките в България, за нещастие ми липсва живият контакт и неговата спонтанност.

Миликс, и аз разчитах, че покрай яслата ще се запозная с някоя симпатична майка, даже мъжът ми ме убеждаваше как, видиш ли, ей сега ще цъфне цял един приятелски кръг. Нищо такова, разминаваме се най-приятелски и дотам.

Льоли, ти имаше ли приятелки в Италия? Питам, защото май се оказваш най-отявленият привърженик на всичко около Италия. Колкото до кафето, ноември-декември трябва да се завъртя към София. Тсугуми, ти докога си там?

И ние сме луди на тема влакове, даже се чудим дали да не се пренесем точно до жп линията  Laughing. Шегата настрана, трябва да сменяме квартира  Tired.

# 137
Аз по-скоро мислих/мисля, че не съм случила на социален кръг. Сигурна съм, че 'някъде там' има италианци, с които да ми е уютно, само че не съм ги срещнала просто.

Да ви кажа извън темата - много грозна се чувствам тия дни. Имам чувството, че нямам какво да облека, обуя, че косата ми не е наред, че нищо не ми е наред:) Сякаш всички хора плавно преминаха от лято към есен, аз всеки път съм пред тези драми " какво да облека!".
И сега съм решила в събота следобяд отивам да си купя дрешка, защото съвсем са ми потънали гемиите. Мисля да отида до магазин на Бон При:) Някой пазарува ли си от тяХ?

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 22:58 от 10 c's

# 138
  • UK

Льоли, ти имаше ли приятелки в Италия? Питам, защото май се оказваш най-отявленият привърженик на всичко около Италия. Колкото до кафето, ноември-декември трябва да се завъртя към София.

О, далеч съм от тази мисъл- иначе бих останала там на всяка цена- все пак можех да започна да работя някъде на морето или в нпкой ресторант- все щяха да ме вземат, но не беше това целта. Не съм привърженик, даже напротив- просто знам там как съм се чувствала и как съм сега, но това е друга тема Wink. Нямах нито една приятелка италианка, в последствие докато бях в Страсбург се сприятелих доста с едно момиче от Неапол и поддържаме връзка, но най-близките ми приятели са българи и едно момиче от Сърбия. С италианки много не съм контактувала, така че не бих искала да изказвам заключения, но от това, което съм видяла, не съм останала с някакви интересни впечатления. Момичетата, по думите и на Паоло, в Романя, са доста вулгарни и плитки, но не искам да говоря общо, защото съм убедена, че не всички са така. Просто обаче не съм чувствала нужда задължително да имам италиански кръг от приятели, напротив, аз съм носталгичен човек и си предпочитам старите и изпитани такива. Но с това мислене, което виждам, го има и при вас, които сте все още там, е нормално човек понякога да се позатвори и да се почувства самотен. Аз точно в такъв момент започнах да пиша и във форума.

# 139
Не ВСИЧКИ хора, 10 c's. Представи си докъде трбява да съм я докарала аз, за да се радвам на нов анцуг за 8 евро от Декатлон и да се моткам с него из вкъщи като с някоя кой знае каква придобивка. Даже се чудя не може ли да се излиза из квартала с него  Laughing  newsm75 wash 1ironing. Горката жена, т.е. аз, както каза Льоли Wink

Само дето нямам златисти маратонки на висока платформа (тия са ми любимите... на север има ли ги?), иначе съвсем да съм се вписала в пейзажа  Laughing

# 140
не разбрах, нещо изпуснах нишката...обясни моля, какво искаш да кажеш.

# 141
Ъмх, аз ли? Имам предвид, че и аз съм така с "нямам нищо за обличане/обуване" и "много ми е зле косата", само дето оня ден си купих анцуг (не някоя готина дреха, а анцуг), и се шматкам из къщи с него за повдигане на самочувствието, понеже е нов...

# 142

Аааа, сега разбрах Simple Smile)

Маратонките са на Форнарина, златни не съм виждала, но бели, сиви и черни съм. Явно са удобни...

# 143
Ако и така не е ясно, аз по-добре да си лягам, явно вече не мисля особено последователно...

Льоли, мерси за отговора! Социален кръг си трябва, не може само вътре в семейството да се живее; в дългосрочен план действа зле на нервите, по мои наблюдения.

# 144
стана ясно, стана:) Ама аз бях позаспала:))

# 145

Цитат
ффр, аз не мисля, че италианките са антипатични, това откъде дойде ( може би не съм прочела нещо).
Но в интерес на истината аз поддържам много дежурни отношения  и нямам сърдечен приятелски кръг, както в Бг, не ми е нужен и не го търся, за да имам някакви по-сериозни наблюдения.

е пък отвратителни са ми и това си е  Mr. Green
не мога да понасям тяхната фалшивост. Особенно с вечното "тутто бене".... #Cussing out Абе то отрязали и двата крака на майка и /жената е с диабет" / и тя ми отговаря "тутто бене"... #Cussing out  #Crazy #Crazy

с тези от класа на сина ми ,направо избягвам да говоря- е тия са направо плиткоумни Mr. Green Като имате напредвид ,че отсега си говорят кой ресторант ще резервират за комуньонето #Crazy Sick
Да не ви кажа ,че ме взеха за полусмахната ,че съм записала детето на английски ,на курс извън тъпото им у-ще !

Цитат
Само дето нямам златисти маратонки на висока платформа (тия са ми любимите... на север има ли ги?), иначе съвсем да съм се вписала в пейзажа 
за мен това са един от най-големите кичове ,които съм виждала Naughty.Носеха ги и тукама май излязаха от мода Hug

Лени, и аз се чувствам грозна и занемарена.В депресия съм и няма излизане.
Начина на живот ме убива бавно....

# 146
Начинът на живот ме убиваше не само бавно, но много бързо.

Приятелки италианки аз имам, без да съм ги търсила или да си поставям такава цел (споделям много мислите на Льоли). Не съм водила разговори за Първоначалния взрив и защо до края на живота си Айнщайн не е успял да докаже онова, което квантовата механика можа   Laughing
Като цяло, мнението ми е, че италианците (въпреки жените са по-пострадали от това) почти не супяват да излязат от рамките, в които са вкарани в резултат на векове католическо възпитание и също толкова "казалингова" социална среда, които изпитват някаквастранна гордост да "развяват" като особени добродетели. 
Държа да подчертая, че има и големи изключения и че за мен са надарени с невероятно чувство за красота (когато не преминава в кич, който също се среща често). Имах дискретна християнска вяра, която там се изроди в непоносимост към всякакви църковни празници и събития.
Темата е много голяма.

Лени, аз пък много трудно преживявам преминаването от зима към пролет  Mr. Green

Тралала, Нори съм я записала в детска градина в София   Flutter

Хаха, ффр, брава за революционното решение с английския език  Hug

# 147
  • Italia
Добро утро  Tired
Не знам дали и аз не зву4а лицемерно казвайки "добро" а то всъЩност не е хи4 такова. Confused
Джулия от сноЩи се оплаква,4е като пиШка я боли,тип прерязваЩа болка ниско долу и съЩо така в дясно на ингуине_то. Аз като абсолЮтно невежа в тази област подозирам,4е става дума за някакво възпаление на пико4ните канали и Ще трябва да пуснем една уринокултура утре.Гадното е,4е резултатите сигурно Ще излязат 4ак другата седмица и дано междувременно не се влоШи,4е педката ми каза,4е не е изклЮ4ено да вдигне и температура.Моят мил съпруг в неделя и понеделник го няма,заминава по работа и направо не ми се мисли,дано няма усложнения. Най-вероятно Ще се опре и до АБ,абе....уфффф.

Алессандра гледаШе Кай Лан по едно време,но за кратък период и не мога да кажа ,4е и задържа интереса кой знае колко.Пове4ко сме фенове на Дора и Диего,Барбароните ( Джулия си умираШе за влак4ето Томас ),Литъл АйнЩаин,Ла каза ди Тополино.

Приятелките ми от София ми липсват,да,но мисля,4е и там да си бях пак нямаШе никога да е както преди и може би Щяхме да караме предимно на телефонно приятелство,понеже вси4ките си имат деца,семейства,работа и няма толкова време за среЩи както едно време.
Имам добри познати италианци тук ( не казвам приятели,понеже приятелството се гради с години ),сред колегите ми и майки от у4илиЩето на Джулия и Але,не мога да се опла4а.Приятно ми е да контактувам с тях.МОже би не водим 4есто високо интелектуални разговори а бистрим предимно злободневни теми свързани с житието-битието и потомците,но на мен ми е добре така за сега. Мисля,4е е глупаво и неуда4но да се генерализира " вси4ки италианки са тъпи" или " Италия е кофти място за живеене". Зависи от толкова много фактори,от конкретната ситуация,от самия 4овек,така,4е нека не забравяме,4е освен 4ерното и бялото има и други нЮанси. Peace

Сонита,4естита ленти4ка.  bouquet  Как се 4увства Сами в детската градина ?

Пуснала съм въпросителен мейл до Изиджет с питанка по повод полетите до София от ноември нататък.О4аквам отговор и като го полу4а Ще докладвам какво е положението ( дано да е розово )  Peace

# 148
И аз да кажа нещо по темата за италианките  Simple Smile  Единствената, с която общувам всеки ден,  е 89-годишната баба, за която се грижа. Но тя определено не се вписва във вашите описания- много интелигентна е и с  готино чувство за хумор. Всеки ден следи новините по радиото и Рай уно, а след това ги и коментира. Не пропуска и музикалните прадавания, оказа се, че и двете сме фенки на италианската музика, така че и аз и правя компания за тези предавания. Съжалявам, че още не знам достатъчно добре италиански, имам чувството, че може да ми разкаже доста интересни неща, все пак цялата съвременна история е минала пред очите и  Simple Smile Така че или тя е доста над сресното ниво италианки (може и това да е причината да е останала стара мома Joy) или италианките след 80-годишна възраст помъдряват (ако все още са в час )  Joy  Това в кръга на шегата.
Иначе аз членувам в една италианска група по фотография във фейсбук, единствената източноевропейка съм от най-много 4-5 чужденци, останалите са италианци. Жените там ми харесват, имат много свежо чувство за хумор, забавно е с технте коментари на снимките. Създателката на групата е професионален фотограф, но също така пише и стихове, една от по-активните дами пък пише книга. Е с тях определено си говоря не за делнични неща, а за композиция, цветове, светлина и т.н. Явно аз съм попаднала в такава среда. Иначе с италианки от ежедневието почти не общувам, така че за тях не мога да дам мнение.
С приятелките ми от България по цял ден сме  заедно в скайп така че не ми липсват чак толкова много - но пък и аз съм в такъв период от живота ми, в който ми харесва да съм сама..
Колкото до това "туто бене" или "ок" - както винаги отговарят на въпроса  американците - има много школи по психология, анализ на поведението и дори езотерика,  според които това е един вид самопрограмиране и е по-правилния отговор. Това, че българите сме свикнали да мрънкаме и да се оплакваме не е много добре. Simple Smile
И само да допълня, че националността е само една черта от личността, не определящата. Така че не може да се каже всички италианки са такива, или всички български са такива. Леле аз като журналист с какви българки съм общувалаааа, то не вярвах, че има толкова тъпи същества  hahaha

Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 10:45 от wei xi

# 149
О, Сонита, вчера не забелязах лентичката (а и май я нямаше?!)! Честита ти бременност! Simple Smile Hug Лека и спокойна да е!

Wei xi, aз пък имам добър приятел от чата, с който се разбираме и си говорим идеално. Simple Smile Много приятен, умен и забавен човек. Никога не сме се виждали, освен на снимки и уеб кам, но сме приятели и си пишем от 5 години вече. По принцип е съсед на Тралала, пулиезе, но в последните години все повече седи в Рим и май вече окончателно ще се изнесе там.
За "тутто бене" също съм съгласна с теб. Предпочитам да ми отговорят формално с "тутто бене", отколкото да ме застрелят с информацията, че на нечия майка са й отрязали двата крака...

Тсугуми, относно християнската вяра чувствам абсолютно същото! Даже точно вчера дойде един пратеник от "нашата" парокия да говори за някаква мисия, но дори не чух какво е, прекъснах го учтиво, благодарих и казах, че ние не практикуваме никакви религиозни вярвания и не участваме в такива неща. Брей, като ме изгледа от горе до долу този човек и ми вика "ама вие италианци ли сте?" Laughing Леле, честно, никога до сега не ми се случвало да ме гледат така и да ме питат натъртващо каква съм аз такава, явно не съм италианка и точно "божият служител" реши да блесне! Laughing Но нищо. Така само ми помогна да поддържам едно определено мнение. Wink

Дироки, дано на Джулия не се окаже нищо сериозно и да отшуми бързо!

Общи условия

Активация на акаунт