112та есенна среща в Италия

• 34 616
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
Лени, само да докладвам: изгледах най-накрая последната серия на от 4 Сезон: наистина е като финална, но само засега, защото се отварят нови сюжетни линии  Peace Ще чакам с нетърпение.

Въпреки че съм препълнила диска си с какво ли не, което ще гледам (вероятно) някога (но не сега Simple Smile ), съм си набелязала още един сериал: In Treatment http://www.imdb.com/title/tt0835434/ с Гейбриъл Байрн (или както по-точно се произнася фамилията му Wink ). Ще споделя след това и за него. Поне са 25 минути на серия.

Бях ли писала, че по едно време гледах "Тайният дневник на едно момиче на повикване"  Laughing Sunglasses (по книгата на някаква реална личност, която май беше италианка: дипломирана, започва такава работа в Лондон и разказва живота си - имаше дори интервю с нея).

За тези неща по скалпа на бебенцата не се ли правеше и маска със затоплен зехтин?

# 406
"Diario di una squillo perbene" се казва тук, но никога не съм го гледала.
Гледах филма за Моана (в 2 серии е, Виоланте Плачидо в главната роля) преди време. Намирам, че са се престарали в създаването на много невинни и чисти образи на Моана и на Рикардо Скики. Нямаше нужда. Simple Smile

# 407
Гледах филма за Моана (в 2 серии е, Виоланте Плачидо в главната роля) преди време. Намирам, че са се престарали в създаването на много невинни и чисти образи на Моана и на Рикардо Скики. Нямаше нужда. Simple Smile
Знаех за този мини-сериал, но Виоланте Плачидо ме отблъсква да гледам нещата, които прави.
За Моана винаги е имало такава тенденция в образа: колко интелигентна била, но имала нужда да върши тази работа поради психологически пролеми т.н. Чела съм дневниците й (не знам, доколко автентични) по-скоро от любопитство. Нали се говореше, че уж била все още жива...

# 408
Не знам, дали е същият, аз говоря за този английски сериал:

Има и блог на въпросната дама.
Критиките бяха много и най-вече за това, че представя тази професия като твърде лесен и приятен начин за печелене на много пари.
За мен беше открито преувеличено. Във втори сезон акртисата играеше дори в много напреднала бременност (някъде операторите на са успели да го скрият).

# 409
  • София - Рим и обратно

Я аз да въпросна едно въпрос4е ( особено към моми4еШките мами ): с какъв Шампоан миете косите на дребните ?  newsm78
НАй-вече с Фисан. Освен бебешката серия, имат и едни шампоани за момичета и отделно за момчета  Laughing. Та купувам такъв за голямата, а за малката наскоро намерих един нов зелен Фисан за коса и тяло. Много хубаво мирише.
Обсъждате вицовете - моята дъщеря най-редовно се прибира с 2-3 нови вица от училище. Явно сред децата са си повече на почит.

# 410
Някой пътувал ли е наскоро с Райън Еър с дете (между 2 и 14 години)? Знаете ли дали детето има право на ръчен багаж? Все пак си плаща почти цял билет и място в самолета... В сайта си старателно са укрили тази информация, още ровичкам, за да разбера.
Ние днес отиваме в Генуа. По прогнози за времето се очаква темпорале!!! Бури и дъждове, смокини и черници!...

# 411

хаха, предполагам, 4е по_реалисти4ната версия е по други канали и фаШе орарие

# 412
тралала, пътувахме с Райън Еър през март (точно от Генуа) с дете на 2 години и няколко месеца: мисля, че тя нямаше право на багаж (вече не помня, кой ни го беше казал), не се ли плащаше всичко онлайн за всеки? Ние оставихме почти половината в къщи и на летището разбрахме, че сме имали право на още една чанта, за която сме били платили, но не сме обърнали внимание.
Вече е късно и да попитате, няма ли някъде в сайта информация?

# 413

хаха, предполагам, 4е по_реалисти4ната версия е по други канали и фаШе орарие
Gioia, за характерите и действията им говоря. Laughing На едно място прочетох да сравняват образа на Скики с анимационен герой на Дисни. Много точно. Simple Smile)) А Моана е една невинна и заблудена душа, която в повечето случаи разбира едва в последствие какво й се случва. Outta Joint

Тралала, децата 2-14 години имат абс. същото право на багаж като възрастните. Единствената особеност е, че трябва задължително да пътуват с пълнолетен придружител и затова заявката за такъв билет се прави по друг начин. Други разлики няма.
П.П. Това е по принцип. За по-голяма сигурност, ако искаш обади се и питай конкретно Райън Еър.

# 414
Имат право на ръчен багаж, обадихме им се. Обаче не го казват в сайта си, подлеци.

# 415
Момичета, много моля да ми помогнете още веднъж с информация относно Италия! Както вече писах синът ми учи там и трябва да си извади документ за по-дълъг престой от трите месеца, на които всички имаме право. Та освен другитет бумаги, които имаме се оказа, че т.нар "европейска здравна карта" не е позната за чиновниците в Болоня, а трябва друг документ, че е здравно осигурен в Италия. На сайта на унито пише, че това е достатъчно, говорил е с Джи пи там, те са му казали, че щом е студент, ще го обслужат, ако има ннужда и тази карта  е достатъчна. Да ама не. Та въпросът ми е - моля напишете ми за всеки случай  някои дружества, които извъэршват частно здравно осигуряване в Италия /или здравни застраховки - не зная каква точно и системата в Италия, да се обърнем към тях, да си платим и да се свърши с разкатаването. Бих потърсила Дженерали тук в София, но се страхувам, че застраховката трябва да е направена в Италия в тамошна компания, която се занимава със здравно осигуряване. Ако се притеснявате от реклама - може и на ЛС. Аз го засилих да попита изрично какъв точно документ ще задоволи чиновниците в общината, но за всеки случай може да се наложи да прибегнем и до частно осигуряване, въпреки че има право и т-н. - иди обяснявай. Днес даже са му снимали въпросната здравна карта, което ме навежда на мисълта, че може и да признаят този документ, но кой знае. Страхувам се, че ако си дойде за Коледа, няма да го пуснат обратно в Италия без такъв документ и му се проваля следването. Предварително благодаря и се надявам, че не досаждам много с въпросите си.

# 416
Лени, само да докладвам: изгледах най-накрая последната серия на от 4 Сезон: наистина е като финална, но само засега, защото се отварят нови сюжетни линии  Peace Ще чакам с нетърпение.

Въпреки че съм препълнила диска си с какво ли не, което ще гледам (вероятно) някога (но не сега Simple Smile ), съм си набелязала още един сериал: In Treatment http://www.imdb.com/title/tt0835434/ с Гейбриъл Байрн (или както по-точно се произнася фамилията му Wink ). Ще споделя след това и за него. Поне са 25 минути на серия.

Бърн, аз съм го гледала. Интересно ми е какво мислиш. Аз съм лично влюбена в Гейбриъл Бърн, той е нещо като моят мъж-мечта, моят 'тип" мъж на 100%.

# 417
Здравейте момичета!Много се извинява за нахлуването в темата ви,но имам нужда от препоръки и информация. Simple Smile Отвори ни се кратко служебно-развлекателно пътуване до Болоня,Верона,Венеция.Моля кажете къде има шопинг центрове,аутлети и пр по тоя път.Потърсих в интернет  ,но аз не намерих нищо.Забележителностите на тия градове ги знам и знам къде да ходя,защото съм била в два от тях и за забележителностите има достатъчно информация,но за аутлети и МОЛ-ове не намерих нищо.
Кажете и кое е хубавото кафе-пакетирано за еспресо,което си купувате,защото имам поръчение да донеса такова в Бг.
Всякакви съвети и информация ще са ми от полза  Grinning
Благодаря ви предварително   bouquet
Забравих да уточня,че сме с кола така,че ме интересуват извънградски места,централните търговски улици ще ги обиколя така или иначе,но извън града къде какво да търся..

# 418
via Colombo 7, Bologna
Наредени са няколко магазина. Единият, който ти препоръчвам е kiabi (www.kiabi.it), продават евтини неща,  младежки и модерни, имат и голям сектор за бременни, детските дрешки са много евтини, има и непрекъснато намаления. Не са високо качество, обаче, но за цената си са добри.  Аз днес купих 5 зимни блузи и жилетки за 80 евро и ако не ми беше досадило да меря и гледам, щях и още неща да взема. До него има магазин на бон при ( www. bonprix.it), който не е нищо особено, после има един спортен аутлет, в който се намират приятни намалени неща. До него има http://www.maisonsdumonde.com/IT/it/ магазин за декор и обзавеждане, и има един голям магазин на Меркатоне Уно ( неща за дома). Има и магазин голям за електроника ( Марко Поло). Има и магазин за обувки Скарпе е Скарпе, за мен пълни боклуци се продават вътре.
По линията там на околовръстното има и много други търг. центрове, но нямам впечатления от никой по-конкретно, защото ходя в общи линии 2 пъти годишно на 'шопинг'.

Кафе за еспресссо - аз пия Лавацца клуб ( струва 4.60 примерно) в черна кутия. 100% арабика, това е великолепно кафе.

# 419
благодаря   bouquet
Ние  тук пием Лаваца крема густо/мързи ме на лат./   Embarassed и една тъмносиня Лаваца на която забравих името..Искам да сравня с италианската  Grinning
Мерси и за м-ните ще ги посетя и евтините са интересни,обаче търся и не толкова евтини по-фирмени неща пък ако са аутлет супер..
В темата за Болоня една девойка препоръчва аутлет до Ливорно с маркови стоки и 70 % намаление,та и аз за такъв питам  Grinning
Чета ви темата назад и за кулинарни специалитети,та да знам в ресторант какво да поръчам.А какви риби са хубави при вас?А вино?

Последна редакция: нд, 31 окт 2010, 11:19 от mimozata

Общи условия

Активация на акаунт