Трудно проговарящи деца - тема 3

• 82 470
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
baby80,ние също посещаваме центъра на Радка Цонкова вече две години и съм много доволна.Освен стандартната логопедична и психологична работа организира и арт занимания, хипотерапия и музикотерапия.Все пак имай предвид, че тя е психолог, а не психиатър, но истината е че тя ми помогна повече от всички специалисти,които обиколих.

# 196
Къде точно се намира  този център,мисля че съм виждала табела като излизаш от градската градина (към Верди) и тръгваш кам гладстон,от дясно където са магазините,товали е?

# 197
  • Пловдив
Пусни търсачката на гугъл - терапевтичен център Слънчице - Пловдив. Все нещо ще излезе като инфо.

# 198
  • София
Момичета,

Може ли някой да ми препоръча добър логопед, който прави домашни посещения. Ние ходиме в Пумпелина и съм доволна, но тази зима дъщеря ми много боледува. В момента е с поредната ангина и все отсъстваме от терапията  Sad . Не искам така често да се спира терапията, но не искам и да я подлагам на рискове от нови зарази. Моля, помогнете с информация ако имате такава.
Предварително благодаря.   bouquet

# 199
А аз да попитам,за Пловдив,дали има логопед който прави домашни  посещения,моля препоръчайте ми такъв,ако знаете.

# 200
  • София
Домашните посещения са си нож с 2 остриета. Поне за мен. Моя вкъщи е абсурд да се концентрира и да изпълнява задачите...В центъра тън мън няма Simple Smile

# 201
Да и аз мисля че в център е по добре, вкъщи почват глезотиите. Ние от миналата седмица сме с ресурсен учител. Запознах се с нея, но системата нещо не ме кефи и взех да съжалявам малко че си пуснах документите. Не виждам как ще стане работата другите деца лудуват а те в спалнята да правят упражнения и това от 8.30-9.00 сутринта 2 пъти седмично  newsm78
И тя сега е една а от февруари ще е другата Гергана как ще свикне с нея се притеснявам абе едно криво ми е сега, ще видя как във времето ще тръгнат нещата, но ми минават едни мисли да се откажа ако мога. Аз в Радост съм толкова доволна и имаме такъв напредък  newsm78 newsm78 newsm78

# 202
  • София
Тъй...от утре и дребното почва да ходи на логопед, за да се навакса изоставането му Thinking Как ще се справям и с развозване и работа - не знам. От нерви ви казвам съм се изприщила цялата....

# 203
Да и аз мисля че в център е по добре, вкъщи почват глезотиите. Ние от миналата седмица сме с ресурсен учител. Запознах се с нея, но системата нещо не ме кефи и взех да съжалявам малко че си пуснах документите. Не виждам как ще стане работата другите деца лудуват а те в спалнята да правят упражнения и това от 8.30-9.00 сутринта 2 пъти седмично  newsm78
И тя сега е една а от февруари ще е другата Гергана как ще свикне с нея се притеснявам абе едно криво ми е сега, ще видя как във времето ще тръгнат нещата, но ми минават едни мисли да се откажа ако мога. Аз в Радост съм толкова доволна и имаме такъв напредък  newsm78 newsm78 newsm78

Sofi
ресурсния ресурсния учител след съвместни първоначални  уроци с родител и госпожите , преценя заедно с всички вас как ще се провеждат занатията. Може част отделно но част или всички да се провеждат  в групата по време на занятията за да помага на учителките да работят и на твоето дете да възприема материала. Иначе отделните занятия са  по 20 минути и са във времето когато децата имат свободна програма, освен това трябва да са в отделно помещение или поне при нас е така - в кабинет. Също -   ресурсен учител Не е логопед. по преценка от ресурен център може да се оспусне логопед но занятията май не се проведат в градината. Освен това разбрах че логопедите на ресурсното били толкова заети че при тях нямало свободни часове.

# 204
  • София
Днес ни мина първия час - то не бе рев, не бе чудо. Зор да си ходим...Един час се дра без да спре(стояхме час и половина) После видя, че не е лошо и си изпълни цялата програма - за кучета, котки, коне и тн...

# 205
Днес ни мина първия час - то не бе рев, не бе чудо. Зор да си ходим...Един час се дра без да спре(стояхме час и половина) После видя, че не е лошо и си изпълни цялата програма - за кучета, котки, коне и тн...

споко, в началото винаги е токова изнервящо. После детето се научава "да работи "

# 206
  • София

споко, в началото винаги е токова изнервящо. После детето се научава "да работи "
А, знам аз, нали ми е втори "ученик" Бате такава съпротива не беше оказвал обаче Simple Smile

# 207
Здравейте на всички,
да се запишем и ние с моето момче.Ние ''говорим''почти,но не както би трябвало да говори дете на 5 години.От 2 години ходим на логопед по 2 пъти в седмицата,а от няколко месеца по веднъж.На 4 години го заведохме при д-р Стамболова,при първия преглед детето не я погледна в очите когато се запознаваха и тя каза ,че имаме аутистични елементи,но за сметка на втория път след 3 месеца още от вратата той отиде при нея подаде си ръчичката,погледна я в очите и каза здарвей.Тогава тя ни отпрати с думите че детето е ок и нямаме нужда от нея.Даде му 6 месеца да проговори.......Пихме Ноотропил 3 месеца като нямаше никакав ефект върху детето нито положителен нито отрицателен.После го заведохме в ресурсен център където ни се посмяха защо сме го завели и какво точно искаме от тях-психолозите.Решихме че се движи добре започна да казва доста неща,но му е трудно.В детската градина просто нямам думи.Миналата година на 8-март само на него не беше дадено стихче и само той не учасвташе в тържеството,почувствахме се ужасно,говорихме с госпожите но уви резултат нула.След като беше ходил 6 месеца на градина госпожата ми каза :Леле ми той всичко си разбира .........
Сега ходихме в София да се срещнем с логопед по препоръка на г-жа Цонкова от Пловдив и сега чакаме диагноза от логопеда,който каза че вероятно става въпрос за СИД.Само забравих да кажа че нашата логпедка при която ходи детенце от 2 години му постави ''диагноза''аутист,което за последните 5 дни се превърна и според нея в СИД и сега ще ви цитирам нейното обяснение за СИД:Ако не се лекува се превръща в аутизъм.Благодаря че ми изчетохте поста,малко дълъг се оказа. Embarassed

# 208
лилянчето много съм впечатлена от разказа и бъди сигурна че повечето ситуации са ми познати, логопедката си я смени щото много и знае устата и поставя някви диагнози без да има нужната квалификация, а за градината ако ми направят такъв номер ще ги взривя. Аз сега чакам за 8-ми март тържеството да видим дали ще ни включат и ако не скандала ще е грандиозен както съм им набрала  #Cussing out #Cussing out #Cussing out само не разбрах какво е СИД.
Абе тия хора ще престанат ли така да си играят с нервите на родителите не мога да разбера, мен честно да ви кажа ми писна да ми говорят разни глупости, много добре си се разбирам с дъщеря ми, вече ми писна да ми се говори какъв проблем имала и да ми пълнят главата с глупости когато проговори тогава, пък на останалите една ..... мога да им тегля   Twisted Evil

# 209
  • София
Ооо, на всяка цена изисквайте и поемете инициатива да питате - ще има ли тържество, ако има - кажете, че психолог е казал да се включи детето в тържеството. От както проведох миналата година този разговор - проблеми не съм имала. Е, срещнах и разбиране от отсрещната страна, което не е маловажно Wink

Общи условия

Активация на акаунт