Трудно проговарящи деца - тема 3

• 83 431
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Доника здравей и в тази тема, аз не съм от София, но до сега като съм говорила с логопедката иска да е малко по голям, даже това изследване на ушите го направих на собствена глава и за него не ме пращаха още. Сподели моля те после как е минало в Свети Никола, защото да изчакам най-много 2-3 месеца и ако няма напредък мисля и аз да отида.
За разбирането и аз преди се двуомях дали ме разбира, но от центъра където ходим ме увериха че разбира и постоянно го пробвам с команди някой изпълнява други не.

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 16:27 от bebka2304

# 286
  • София
Моя не изпълнява никакви Sad
А какво правихте на ушите - аудиограма ли?

# 287

От моя опит мога да кажа че детето може да не изпълнява защото не разбира какво се иска от него.

# 288
Здравейте Мами  !Следя Ви постоянно ,но рядко се включвам.И при моя син имам съмнения,че не разбира всичко което му говоря.Лято 2010 бяхме на обследване в Св.Никола ,защото освен липсата на говор при него се забелязват и няколко аутистични симптома ,но от там нищо не ми казаха.Поканиха ни отново след 6 мес.Сега посещаваме логопед и спец.педагог .Казва думички,но не прави изречения...рядко казва по 2 думички съчетани-главно "икам сок"...Преди година и пол.правихме БЕРА(изследване на слух в ВМА и ИСУЛ).Сега синът ми е на 4 г и 4 м.

# 289

Мисля че е аудиограма, попаднах на доктор който нищо не обяснява по време на изследването трябваше да мълчим вкючеха му нещо първо на едното после на другото ухо бързо стана и после от принтера излезе една разпечатка с параметри и каза че няма проблем.Попитах само дали означава че ясно ме чува каза да.
Изследването ще го показвам др седмица другаде и ще попитам там какво е било.
А за команди примерно намачкана хартия го пращам да я хвърли и я носи където трябва или скоро докато гледаше детско се опитах да му говоря да пробвам слуха и казвам лампа без да ме гледа той и тогава погледна към лампата незнам дали е правилно но и такива ги броя че ме разбира  Simple Smile , но имай предвид че доста пъти не иска да прави нищо, особено когато не е в настроение.

# 290
  • София
На Гого му правиха Бера (което си е май аудиограма) в ИСУЛ, но искаха да е под пълна упойка и беше де. Много съм недоволна, но това е тема на друг разговор.

# 291
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
poloni - коя градина посещавате?

По темата за ЛДГ - посещаваме ЛДГ 2ра година и се вижда напредък, макар и малък, защото ужасно много отсъстваме! Наистина предимството, че са по-малко деца, е предпоставка да може да се обърне повечко внимание на всяко поотделно. Но, не трябва да се пренебрегва факта, че всяко дете е различно и спрямо него е добре да се прецени подходящата среда!

# 292
poloni - коя градина посещавате?

Е, тя във Варна е една:) ЛДГ 20

# 293
Логопедичната детска градина във Варна има страхотна директорка.
poloni и всички родители на деца от тази градина, считайте се за щастливци.

# 294
Логопедичната детска градина във Варна има страхотна директорка.
poloni и всички родители на деца от тази градина, считайте се за щастливци.

Не само директорката на градината а и имат един от най-добрите логопеди в града .

# 295
 Tired  хубава е градината....но ако имаше и свободни места..... Confused

# 296
Tired  хубава е градината....но ако имаше и свободни места..... Confused

Ами миналата година приеха много малко деца, тази година мисля че местата са повече. Определено не е лесно да се влезе там, но поне миналата година, за разлика от предишни, наистина всички приети деца са с проблеми.

# 297
Момичета  чета ви постоянно   моето дете  също не говори още  а е  2 и половина .Говорих със  педиатърката  да ми  предложи  някои логопед  тя обаче ми каза  да изчакам   тъй  като детето   си разбира  всичко   което му  се казва  и сега  като  тръгнел на  градина  щял да се отпусни  и да си проговори  сред  децата  .Та мисалта ми  дали е права ?  Tired

# 298
  • София
Момичета  чета ви постоянно   моето дете  също не говори още  а е  2 и половина .Говорих със  педиатърката  да ми  предложи  някои логопед  тя обаче ми каза  да изчакам   тъй  като детето   си разбира  всичко   което му  се казва  и сега  като  тръгнел на  градина  щял да се отпусни  и да си проговори  сред  децата  .Та мисалта ми  дали е права ?  Tired
Аз лично гледам да имам доверие на педиатърката ми...Тя ми каза, че Големия ще има нужда от такъв специалист. Сега каза същото и за малкия...

# 299

Всеки  родител  сам решава дали да води детето си на логопедична терапия. Липса на говор  на възраст  2год и половина  , не е успокоително . Времето в което  ще чакате да проговори  детето , няма как да се върне .
За  детската  градина съм съгласна с педиатърката, контакта с деца  помага  и стимулира,  детето  копира поведението и  ще се учи  докато  гледа останалите .
Ранната терапия  помага , когато  е  нужна за стимулиране на речта . Под ранна разбирайте от 0-3 год.
Отживелица е да се чака терапия след 4 годишна възраст  Peace

Общи условия

Активация на акаунт