Трудно проговарящи деца - тема 3

• 82 384
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Здравейте , бихте ли  подкрепили  страницата ми в фейсбук  Hug  bouquet
http://www.facebook.com/pages/%D0%9B%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BF%D0% … 000748412?sk=wall

О, направено е вече  Hug

Ти си нашата гордост Peace

# 646
Здравейте , бихте ли  подкрепили  страницата ми в фейсбук  Hug  bouquet
http://www.facebook.com/pages/%D0%9B%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BF%D0% … 000748412?sk=wall

Гласче и от мен. Hug

# 647
  • София
И от мен  Hug
Аз малко да си излея мъката от вчера, понеже знам, че ще разберете, защото ми писна само да ми се дава акъл и да ме укоряват, че съм си била "изпуснала" децата...Отиваме в градината да вземем баткото с малкия. Там той вижда дете с книжка, каквато имаме и ние вкъщи. Малкия много обича да разглежда книжки и се спусна да я вземе. Не му я даде детето естествено. Той изпадна в истерия. Опитах се да му обясня, че тази не е нашата. Нашата е вкъщи. Тази е на каката, но няма кой да ме чуе. Тръшна се, пищя, ухапа ме до кръв...В такава ситуация психоложката ме беше посъветвала да го плесна леко, за да излезе от истерията, а и да види, че и мама я боли, но в суматохата не го направих... И се почна колко разлигавен бил и тн - приказки от други родители...Как да им обясня, че той просто не разбира. Ама не разбира в истинския смисъл на думата Sad То вярно, че и възрастта е такава, но...
Отделно сега правим и упражнения със сламка за трениране на небцето, че се оказа, че нямал чувствителност. В чаша с вода да духа със сламката въздух, да духа сапунени балони. Много му е трудно на горкия.
Бате вече П/Б почти ги е оправил. Остава структурата на изреченията и предлозите да оправи и се надявам в близката половин година да приключим с него...Ако не се появи нещо друго де Rolling Eyes

# 648
Дони въобще не им обръщай внимание на такива приказки и за моето съм чувала, че е разлигавено, но то на тази възраст нима не е естествено да е любопитно и да иска чужди неща и естествено се сърди като не стане на неговата.

# 649
  • София
Дони  Hug Съвсем нормално е, когато детето не може да изрази това, което иска в него да се натрупва напрежение и то да избива по някакъв начин. И моята е много нервна. Както писах е със съмнение за елективен мунизъм (говори, но само с хора от семейството). Рядко срещано е и за съжаление се повлиява трудно, но все още сме в процес на установяване на точната диагноза. Тя е на 3 г. 11 м. и неговоренето започва да й пречи, особено при контактите с други деца. Виждам, че много й се играе с тях, но особено при момичетата игрите са свързани тясно с говоренето и не става. Чудя се, дали ако я събирам с деца със сходен проблем, няма да се получи по-добре? Имате ли наблюдение? И има ли някоя мама с дете на близка възраст, която би искала да опитаме?
Надявам се, че нямате нищо против, че пиша в темата. малко са децата като нея и няма как да се отвори друга тема.

# 650
  • София
Лекси Hug
Странно нещо е животът. Когато големият ми син не говореше, го избягваха говорещите деца. То и сега някои му се подиграват, че говорел като бебе...Но - забелязах, че той с брат си избягва да играе, защото не могат да осъществят контакт, а на подранили говорещи дечица, на възрастта на малкия, обръща внимание.
Малкия с деца не играе. Добрата новина е, че вече поне не ги бие...Установих обаче, че му се отразява благоприятно контакта с деца, които играят групова игра. Вие в коя част на София живеете? Може да се видим някой уикенд Simple Smile

# 651
  • София
Доника, как пък измислиха колко е разлигавено детето  Twisted Evil То около 2 годишните си е една много трудна възраст и не знаеш никога за какво ще решат да се тръшкат. И Жорко се тръшкаше, още ми е свежо, но вече не или изключително рядко. Хич не си го слагай на сърце  Hug

Ева също не искаше да общува и играе с брат си. Ами трудно е с някой който не ти отговаря  Sad Е т ой и сега не говори, но е по-адекватен, много жестомимичен и вече играят двамата. Честно да ти кажа от както престана да се тръшка и почнаха да играят двамата на мен много ми олекна чисто физически, а това неминуемо се отразява и на напрегнатите ни нерви. Преди само писъци и нечленоразделно крещене се чуваше у нас  ooooh!

# 652
Отношенията между моите двамата хич не са гладки.  Sad Малката много му се радва и иска да си играят, но баткото се дърпа. Бебе била /явно така я възприема, защото не говори/, вика й; обижда я, че била лошо бебе, когато вземе нещо негово, дърпа го от ръцете й; удря я, ако отиде при него да се закача. Лошото е, че тя запова за приема за нормално подобно поведение и миналата седмица на пързалката едно дете като я заговори, тя се усмихна и го блъсна. Не от агресия, закачаше се. Та непрекъснатите разговори с баткото като не дадоха резултат, ги разделих двамата, не ги оставям много-много да си играят. Не и стигат другите проблеми, ами и допълнително да се стресира. Не знам това неговото на ревност ли се дължи или на друго, иначе е добно и неагресивно дете. Само с нея се държи така.  Sad

# 653
  • София
Данди, може би ревнува мъничко...
В този ред на мисли обуват се сутринта за градина и ясла. Бате заявява - Мамо, аз повече не искам да имам братче. Само ме бие и ми дърпа играчките.Искам сестриче.
 Аз - Ами вече като го имаме братче какво да го правим? Няма на кой да го върнем...
-Ами Жорко ще спи навън при кучето бе, мамо  Joy
Миа, точно това си говорехме вчера - само още 2 години и малкото да "влезне" дай Боже в час и ще се живее вкъщи Mr. Green То тогава други проблеми ще се появят сигурно Rolling Eyes

# 654
Много болезнена тема е това с контактите - на Ема също  и се играе с деца,но вече е голяма и я избягват или и се смеят,защото не говори Sad
Днес говорих с директорката,в градината,в която трябва да почне да ходи - изключили са 1 детенце,което е хиперактивно Sad
Все повече се убеждавам,че има ли проблем,макар и малък, хората го превръщат в проблемище - не търсят вариант как да се реши или алтернатива,за да се компенсира ами директно те отрязват отвсякъде и това е Tired

# 655
  • София
На какво основание са го изключили?!? И Гого изтощава лелите от тичане след него, оплакват се горките, но само да там. В смисъл те са си възрастни и е разбираемо  Wink

# 656
Доника, само да те питам, че съм забравила - на баткото имаше ли поставена диагноза, защото по диалога който си описала сутринта, думите който използва са правилно подредени и това е мн добре? Ние сме на 5 г и 5м и нямаме такава хубава подредба на изреченията......

# 657
  • София
Дани, него не съм го водила в св Никола - само на първата среща и след това не.( Аз и малкия сигурно нямаше да събера смелост да заведа, ако от яслата не се бяха притеснили толкова дали нямал хиперактивност) "Диагнозата" от логопедката в градината е дисфазия на речта. Той за година и половина ходене 2 пъти седмично на логопед в Пумпелина + 2 пъти и в детската градина дръпна адски много...Трябва да потърся клипчета с тогавашния говор и сега...Ако не се лигави на моменти не можеш и да предположиш, че има проблем. От няколко дни Стичка вместо птичка му звучи супер интересно  #Cussing out

# 658
Доника, това е чудесно!!! Нашата диагноза също е "дисфазия", ходи два пъти на логопед, ние живеем в не мн голям град, определено и той доста дръпна напред...но още не подрежда добре изреченията, не използва предлозите........нещо определено в тази насока правили ли сте? И при нас има проблема с отбягването от децата......те не му се смеят, нито го обиждат, но в повечето случай го от бягват..примерно снощи на детската площадка ритат топка ...той отива, пита най възпитано може ли да ритам и аз.........и те сякаш не го забелязват....той постоя сам и отиде на едни катерушки, а интересното е в случай че братчето му е на 3 г говори много и в повечето случай чисто.....отиде и започна да рита с тези деца и те го приеха...... нашите деца имат и проблем с общуването от гледна точка на това, че милите са доста плахливи, си мисля аз.
Понякога като чуя малкия как правилно ги подрежда изреченията хем му се радвам, хем ми става едно тъжно......

# 659
  • София
А, моите в никакъв случай не мога да ги нарека плахи Laughing Хриси е супер контактен. Отива и веднага пита - ти как се казваш и пита докато не му се отговори Mr. Green За словореда - има какво още да се работи, да не говорим за предлозите ooooh! Ще ги мъчим, нямаме избор. Много иска да го заведа на снимките на "Кой е по-по-най" Притеснявам се обаче дали ще може да схване въпросите, които го пита Енчо, ако го избере де. Защото понякога не може да разбере някои - приема ги буквално и тогава се стъписва...А от филмите що фрази е заучил....

Общи условия

Активация на акаунт